Zimne stopy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 19:04   #31
The Quiet One
Raczkowanie

Dot.: Zimne stopy

Dziewczyny, a badałyście się? W łagodniejszych przypadkach jeszcze da się wytrzymać i nie musi się dziać nic groźnego, ale niektóre za Was mają trochę niepokojące objawy.

Ja w miesiącach letnich mam spokój, ale jak tylko zrobi się chłodniej ... W miarę potrzeby myję ręce w ciepłej wodzie albo molestuję kubek herbaty. Jeśli chodzi o stopy, polecam przejście się do apteki po maść rozgrzewającą albo rozgrzanie stóp masażem przed samym snem. I termofor od babci można pożyczyć

Quiet,
Please

The Quiet One jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 20:17   #32
tempting
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez The Quiet One Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a badałyście się? W łagodniejszych przypadkach jeszcze da się wytrzymać i nie musi się dziać nic groźnego, ale niektóre za Was mają trochę niepokojące objawy.

Ja w miesiącach letnich mam spokój, ale jak tylko zrobi się chłodniej ... W miarę potrzeby myję ręce w ciepłej wodzie albo molestuję kubek herbaty. Jeśli chodzi o stopy, polecam przejście się do apteki po maść rozgrzewającą albo rozgrzanie stóp masażem przed samym snem. I termofor od babci można pożyczyć
Oj coś czuję, że to o mnie mowa, więc będzie elaborat Ja nieraz mówiłam o tym lekarzowi - kazał mi brać Aspargin bo do tego powieka mi drgała i miałam skurcze, ale przede wszystkim mówił o tym, żeby się ruszać to i ponoć ciśnienie mi się poprawi i przestanie mi być wiecznie zimno. Z doświadczenia - niekoniecznie. Co do ciśnienia to mam syndrom "białego fartucha" i jak u niego jestem to automatycznie ciśnienie skacze mi na normowy wynik, więc musi mi wierzyć "na gębę". Poza tym niskie ciśnienie jest lepsze niż za wysokie i jak z takim żyję i z takim się dobrze czuję ( przeważnie) to co zrobić, kawę pić mogę, ale sugerował ograniczyć do jednej dziennie ( ze względu na niedobór magnezu) jak już muszę wypić żeby żyć, ale lepiej jakbym sobie rano jakieś ćwiczenia porobiła... z tym, że jak ja rano wstaję to zbyt mi głowa pęka i za niskie ciśnienie mam żeby cokolwiek zrobić Co do siniaków zawsze uważałam, że taka moja "uroda" bo je miałam od dziecka ( jak zresztą wszystko powyżej oprócz drgającej powieki i skurczy). W sumie od dziecka stronię od mięsa, zjem, ale najwyżej raz w tygodniu, dla mnie mięso mogłoby nie istnieć i nie brakowało by mi go, jak np często brakuje mi bananów czy ananasów
Stary 2013-08-26, 13:17   #33
lza_slonca
Zakorzenienie

"Doskwiera mi ciągłe uczucie zimna, często mam zimne dłonie i stopy. Jaka może być tego przyczyna? Czy może to świadczyć o jakiejś chorobie? ~ Sylwia 25 lat

Dolegliwości, które Pani zgłasza mogą być wariantem normy, aczkolwiek mogą być objawem chorób mikrokrążenia (akrocyjanosis, siność siatkowata (livedo reticularis), choroba/zespół Raynauda). Konieczne jest badanie lekarskie i, w uzasadnionych przypadkach, wykonanie badań dodatkowych takich jak kapilaroskopia i specjalistyczne badania krwi. Badania te umożliwią odróżnienie zaburzeń mikrokrążenia idiopatycznych (bez uchwytnej przyczyny) od tych, spowodowanych innymi, niekiedy poważnymi chorobami (choroby tkanki łącznej – kolagenozy). Niektóre leki (np. tzw. beta-blokery) i palenie tytoniu mogą powodować wystąpienie podawanych przez Panią dolegliwości. Uczucie zimna może towarzyszyć także zaawansowanej niedoczynności tarczycy, co jednak przy braku innych objawów jest u Pani mało prawdopodobne."

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:32   #34
The Quiet One
Raczkowanie

Nie wskazuję nikogo palcem
Tempting, w zasadzie poza siniakami i drgającą powieką mam objawy podobne do Twoich, choć zdaje mi się, że łagodniejsze.
Mnie też zalecono ruch i magnez i rzeczywiście pomogły, ale tylko na nocne skurcze. Ciśnienie dalej niskie, rozgrzana jestem bezpośrednio po wysiłku, a przez resztę dnia jak marzłam tak marznę. Na poranne bóle głowy - na szczęście nieczęste - pomaga tylko kawa. Diety pilnuję, bo jestem wegetarianką.
Mamy książkowe objawy niskiego ciśnienia, które nie wymaga leczenia – taki los wielu młodych kobiet. Trzeba eliminować niedobory, jeśli takie stwierdzono. I zbadać się dokładniej zawsze warto.
Martwiłabym się zwłaszcza zsinieniem, o którym wspomina parę osób, a o siniaki wypytała lekarza przy okazji wizyty.

Quiet,
Please

The Quiet One jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości