|
|
#31 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tej jesieni wiele się zmieni! (I)
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
paula dziękuję
spróbuję jutro zrobić dałaś radę całą godzinę za pierwszym razem?
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Już się z Wami witałam dziś. Właśnie wróciłam z pracy. Dziś dietetycznie spoko i mam nadzieję, że dziś jeszcze pobiegam sobie, bo muszę zrzucić te nadprogramowe kg.
Pisałyście o tej gimnastyce callanetics czy jakoś tak. Oglądałam to - i już widzę, że nie dla mnie, mimo, że efekty ogromne. Ja po prostu nie lubię gimnastyki - wolę pływać, biegać, grać w piłkę, kajakarstwo itp. Wszelkie fitnesy mnie zwyczajnie nudzą. Jadłospis na dziś: I. Bułka fitnes z serkiem białym do smarowania, 2 jajka II. Jogurt pitny III. Kanapka z subwaywa na ciemnym pieczywem z wołowiną i masą warzyw(bo oprócz wegetariańskiej jest najmniej kaloryczna) IV. Nektarynka V. Serek wiejski z pomidorem Łącznie około 1200 - 1300 kcal. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Widzę, że jesteś strasznie aktywnym człowiekiem. ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- O dziwo w 2 dni. U mnie to normalne. Pierwsze 2 tygodnie po obżarstwie waga leci mi niemiłosiernie gdy zmieniam styl życia. Zawsze tak było. I to nie woda, bo strasznie dużo pije. Myślę, że to kwestia mojego metabolizmu. Normalnie jak odżywiałam się śmieciowo to potrafiłam do ubikacji lecieć 4 razy. A teraz jak nagle przestałam jeść a dalej biegam jak głupia do ubikacji to kg lecą. Albo po prostu taka jestem - za to w późniejszych fazach muszę walczyć o każdy kg spadku, bo lecą bardzo powoli.
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Indios Bravos, Mesis - witamy cieplutko! Aż mi się serce cieszy jak patrzę na powiększającą się listę uczestniczek. Gratuluję wszelkich spadków i dietetycznie spędzonego czasu.
Post zaktualizowany. katiennn, polecam zastępować ziemniaki np. tłuczonym kalafiorem z przyprawami. Dobrze przyrządzony jest przepyszny, no i choć trochę przypomina w konsystencji pyrki. U mnie dziś na obiadek pół piersi z grilla, improwizowany sos słodko-kwaśny z pędami bambusa, kalafior i kilka plasterków cukinii do pochrupania. Jestem też po pierwszej godzinie Callanetics i obawiam się, że to nie ćwiczenia dla mnie. Przejrzałam pobieżnie kilka tematów na różnych forach i efekty są rzeczywiście niesamowite - ale zdecydowanie bardziej wolę bieganie i treningi cardio z FitnessBlender lub Jillian.
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już jestem w tej fazie, w której waga spada wolno. maksymalnie 0,5 kg na tydzień, oczywiście jak jest w miarę dietka zachowana ![]() Cytat:
także (o ile w ogóle) jak uda mi się wpaść do domu na obiad między zajęciami, to posiłek musi być w miarę szybko przygotowany dlatego się obawiam, że przytyję, bo teraz mam wolne dni i mnóstwo czasu na poświęcenie go jedzeniu i ćwiczeniom, choć wiadomo, lenistwo też często bierze górę a od października już nie bardzo będzie na to czas. ale nie dam się
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2013-08-29 o 18:13 |
||
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
No, takie podejście to ja rozumiem.
![]() Dzisiejszy dzień zakończony sukcesem. Poszłam jeszcze zrealizować drugi dzień z planu C25K, a teraz wcinam pyszną galaretkę agrestową przystrojoną owocami. Czuję się tak pełna, że nocne obżarstwo raczej mi nie grozi.
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się
![]() I. Owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, siemię lniane, banan, śliwka, rodzynki, jogurt naturalny, trochę otrębów owsianych i żytnich, łyżeczka prawdziwego miodu. II. Jajecznica z dwóch jaj usmażona na oleju kokosowym, sucha kromka chleba, dwa pomidorki. III. Ziemniaczki, kurczak, dużo surówek IV. Sałatka z pomidorów, sałaty, cebuli i serka wiejskiego. Aktywność: 10 min na boczki z Tiffany, 10 km spacer ![]() Dziewczyny! Ziemniaki są bardzo zdrowe! Jeśli nie są podsmażane, ani nie polane żadnym tłuszczem to wcale nie są tuczące! Mają dużo witamin, w małych ilościach (2 malutkie ziemniaczki) wcale nie przeszkodzą schudnąć
|
|
#38 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zadroszczę Ci konnej jazdy, ja jakoś obawiam się koni. Kilka razy nawet brałam lekcje jazdy konnej ale już więcej tam nie wróciłam. Cytat:
Cytat:
![]() Jaki kierunek techniczny studiujesz? Cytat:
Postanowiłam kupić rower i jeździć nim gdzie tylko to możliwe Jak się uda to się pochwalę. Póki co rolki
|
|
|
#39 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podoba mi się, fajnie, że lekkie posiłki zostawiasz sobie n wieczór, a nie np. chleb czy coś ![]() Melduję bieganie i coś dla lepszego samopoczucia, czyli domowe spa (dziś peeling drobnoziarnisty i maseczka głęboko nawilżająca)
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
.
Wymarzyć, zaplanować, osiągnąć. Edytowane przez Mesis Czas edycji: 2013-09-18 o 00:45 |
|
|
|
|
#41 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ćwiczenia są proste, ale jeśli nie trzeba ich wykonywać po 100 razy.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Relaks jest bardzo ważny i potrzebny Również robię sobie takie wieczory, to bardzo poprawia samopoczucie! I jak się zajmę zabiegami kosmetycznymi to nie mam czasu na myślenie o jedzeniu ![]() Chociaż to, że jestem studentką dobrze mi służy, mam tak niewiele pieniędzy, że zwyczajnie mi ich szkoda na czekoladę i tym podobne
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Proponuje taką tabelkę
![]() https://docs.google.com/spreadsheet/...kE&usp=sharing Każdy może się sam dopisać ![]() Tam pod spodem jest druga tabelka, jakbyście mogły wypełnić współczynnik aktywności i zmniejszone zapotrzebowanie
Odchudzam się 74 -73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60Zapuszczam włosy ![]() 35-40-45-50-55-60-65 Edytowane przez paula689 Czas edycji: 2013-08-29 o 23:35 |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Świetna!!
![]() I mam jeszcze do Ciebie pytanie o te ćwiczenia callanetics, gdzie je mogę znaleźć? Wyszukałam już jakieś na YouTube ale wolałabym jakieś sprawdzone i polecone
Wymarzyć, zaplanować, osiągnąć. Edytowane przez Mesis Czas edycji: 2013-08-29 o 23:02 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=3akepGSMWsQ - ot one.Ale ostrzegam trzeba mieć silną wolę, bo są monotonne.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wymarzyć, zaplanować, osiągnąć. Edytowane przez Mesis Czas edycji: 2013-08-29 o 23:13 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Podobno po 10h widać efekty i to całkiem spore w przypadku niektórych ludzi. U góry edytowałam post ten z linkiem do tabelki i proszę o uzupełnienie dwóch rzeczy.
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
oo paula dzięki Tobie wiem, że miałam sporą nadwagę - BMI 29
te 78 kg ważyłam już dawno temu, teraz mam 66.6 kg
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, zgłasza się kolejna gotowa do zmiany!
![]() od paru lat przyplątały się do mnie nadprogramowe kilogramy i jakoś nie chcą odpuścić. Próbowałam różnych diet i na każdej fajnie chudłam ale niestety tylko na chwilę wydaje mi się że moim najwiekszym problemem są za duże porcje i niekontrolowane objadanie się w stresie, smutku, przed okresem itp. Wtedy wszelkie postanowienia idą w odstawkę i tłumaczę sobie że "jest mi źle i należy mi się trochę przyjemności" jednak poza tym odżywiam się raczej zdrowo, uwielbiam warzywa i jem ich mnóstwo. Ponadto ze względów zdrowotnych pare miesiecy temu odstawiłam gluten, nabiał i alkohol, a w lipcu przeszłam też dwa tygodnie diety owocowo-warzywnej po której bardzo schudłam i wyglądałam super. Niestety nie potrwało to długo bo potem cały sierpień podróżowałam i wiadomo jak to jest w podróży - rzadko miałam okazję ugotować coś zdrowego i ogólnie odżywiałam się bardzo źle przez ten miesiąc, zaczęłam znowu jeść słodycze i drinkować. No i dopadło mnie koszmarne jojo, jak spojrzałam po powrocie na siebie w lustrze to się nie poznałam! dawno nie byłam tak gruba w talii i biodrach przybyło mi 10cm!! tak więc dość tego, wakacje się skończyły i czas wrócić do zdrowego odżywiania i wziąć się na poważnie za siebie! mój plan to dalej kontynuować dietę bezglutenową i bezmleczną, planować posiłki, jeść mniejsze porcje i przestać wreszcie zajadać emocje! chcę też całkowicie wyeliminować cukier, kupiłam już syrop z agawy jako zamiennik. Do tego jeden dzień w tygodniu tylko warzywno-owocowy i idealnie 3-4 razy w tygodniu trening (jeśli to się nie uda to codziennie poranne ćwiczenia, fajnie mi dodają energii i efekty też są). jeżeli chodzi o moje wymiary to: wzrost: 172cm waga: pewnie z 72kg (nie mam na razie dostępu do wagi ale pewnie coś około tego jeśli nie więcej) dążę do: 62kg tak więc kochane bierzemy się do roboty i razem na pewno nam się uda!!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W przyszłym roku zawody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jesteśmy podobnych wymiarów, możemy się ścigać ![]() Żart ![]() P.S. W tabelce zastanawiam się nad moim współczynnikiem aktywności... Co najmniej 3 razy w tyg. jeżdżę konno ok. 1 godzinę, ponadto biegam (też ok. 3 razy w tyg.) + wykonuję jakieś ćwiczenia w domu... Nie wiem czy dać sobie 1.6 czy 1.9...
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2013-08-30 o 07:56 |
||||||
|
|
|
|
#51 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koleżankę dopisuję do pierwszej tabelki, ale w drugiej proszę o wypełnienie współczynnika aktywności i zmniejszone zapotrzebowanie dzienne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odchudzam się 74 -73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60Zapuszczam włosy ![]() 35-40-45-50-55-60-65 Edytowane przez paula689 Czas edycji: 2013-08-30 o 09:08 |
|||
|
|
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o studenckie zakupy to odradzam np. real - czasem są promocje, ale to jest ogólnie drogi sklep, piotr i paweł też zdzierają. Ja najbardziej lubię Biedronkę, Netto i Lidla Auchan tez jest spoko, ale mam daleko Miłego dnia dziewczynki!
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Auchan u mnei za dużo ludzi - wyzwalają we mnie agresję
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Zgłaszam uprzejmie zaliczony trening z Tiffany na boczki oraz serię brzuszków
Mam zamiar zwiększać od 30 do 200 codziennie po 10 A dziś wieczorem bieganieeee
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, można się przyłączyć?
Mam na imię Natalia, mam 23 lata i szukam grupy wsparcia, postanowiłam się za siebie zabrać w końcu Historia mojego odchudzania wygląda następująco: Byłam raczej szczupłym dzieckiem, ale w okolicach gimnazjum moi rodzice się rozwiedli, miałam problemy z rówieśnikami (i samooceną) i tak się wszystko naraz nałożyło, że w bardzo młodym wieku nabawiłam się depresji i w związku z nią kompulsywnego objadania się. Jak bardzo przytyłam w chory sposób tak rozwiązanie głupiej nastolatki było oczywiście równie chore, wtedy zaczęły się moje problemy z bulimią. Rodzina zajęta swoimi problemami jakoś nie zauważyła, że raz jestem bardzo chuda a raz gruba... Ale pomijając następne burzliwe lata, sama w końcu zmądrzałam i jakoś w okolicach matury wybrałam się do psychiatry, który bardzo mi pomógł, na dziś dzień nie mam już raczej zachowań kompulsywnych (w żadną stronę). Także żyłam sobie kilka lat z bmi w granicach normy (wiadomo, raz lepiej, raz gorzej), uprawiałam sporo sportu (bieganie, tenis, rolki, rower, jazda na longboardzie, badminton, długie spacery), ale ponad rok temu przy remoncie mieszkania zaczęłam mieć poważne problemy ze stawami, nie mogłam się ruszać z bólu. Stwierdzili u mnie sarkoidoze i cały rok spędziłam u lekarzy albo w szpitalu. Na ten moment jest lepiej, miałam zatrzymanie choroby, ale ostatnio miewam jeszcze te bóle... Ale do sedna, przez ostatni rok kiedy praktycznie się nie ruszałam, byłam na urlopie dziekańskim i spędziłam go prawie przykuta do łóżka, przytyłam baaaardzo. Od miesiąca staram się żyć normalnie, próbuję odzyskać kondycję (i idzie całkiem całkiem) a od wczoraj przeszłam na dietę. Także teraz jedynie przydałoby mi się wsparcie grupy fajnych babeczek, które przechodzą podobną batalię Teraz jeszcze wracam na studia po urlopie, do zupełnie nowych ludzi na dodatek i czuję meeega stracha. Dodatkowo zaczynam w tym roku nowy kierunek z rocznikiem chyba 5 lat młodszym i cholernie się boję, że moja samoocena znów poleci na łeb na szyję... ![]() Przyjmiecie mnie? ![]() Od wczoraj jestem na diecie paryskiej (jako wstęp do nauczenia się zdrowszych nawyków), ćwiczę jogę i biegam 3, 4x w tygodniu (joga z dvd na razie a bieganie z programu biegaj40minut.pl), w dni bez treningu zamierzam robić krótkie 8minutówki na brzuch i ramiona (moje najgorsze części ciała i jednocześnie najbardziej znienawidzona forma ruchu-ćwiczenia ). Muszę się też zmusić do wcierania jakichś specyfików na cycki i ciałko bo panicznie boję się rozstępów...Mam 158 cm wzrostu i w tym momencie ważę 73 kg Wyglądam ok już przy 59/58kg, ale moim celem głównym jest 50kg.Także witam
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() chętnie i ja się do Was dołączę chętnie będę was wspierać i liczę na to samo z waszej strony ![]() ![]() Co prawda mi nie zależy bardzo na kilogramach, bardziej na centymetrach ale chcę nauczyć się zdrowych nawyków żywieniowych ciągle jem białe pieczywo, zółty ser i słodycze:P co tydzień praktycznie robimy z TŻ domową pizze a na tygodniu jemy wieczorem jakieś grzanki bo on wiecznie głodny a ja niestety razem z nim jem bo tak ładnie pachnie dlatego przyłączam się do Was i zaczynam od dziś zdrowsze jedzenie mam nadzieję, że pomożecie mi w tym
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też zalezy bardziej na centymetrach, wiadomo ![]() W ogóle ma któraś z Was wagę z pomiarem tłuszczu, wody i mięśni?
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Ja takową posiadam w domu, zakurzona gdzieś się wala, ale jest
![]() Chwilowo przebywam na urlopiku u mamy i nie mam dostępu, ale za dwa tygodnie się pomierzę
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja myślę nad tym by zamówić taką sobie na allegro.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

dobrze pamiętam, że ćwiczysz callanetics?
oby tylko nikt nie wymiękł jak to często się zdarza na wizażowych wątkach 
miałam pyszny, nie zbyt dietetyczny, domowy obiadek
- filet z piersi kurczaka w panierce z sezamem, ziemnior, czerwona zasmażana kapusta i ogórki małosolne

-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60

w jakim czasie to -1,3 kg?
a od października już nie bardzo będzie na to czas. ale nie dam się

Ćwiczenia są proste, ale jeśli nie trzeba ich wykonywać po 100 razy.
wydaje mi się że moim najwiekszym problemem są za duże porcje i niekontrolowane objadanie się w stresie, smutku, przed okresem itp. Wtedy wszelkie postanowienia idą w odstawkę i tłumaczę sobie że "jest mi źle i należy mi się trochę przyjemności"
w talii i biodrach przybyło mi 10cm!!