|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jaki obiektyw?
A ja się nie zgadzam. Ja robię bardzo ładne portrety szerokokątnymi obiektywami. Moja sigma 18-35 F/1.8 idealnie się do tego nadaje
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już mam mętlik co do zakupu obiektywu do sesji dziecięcych
na pewno chcemy kupić stałkę bo zależy nam na ostrości, ale różne są opinie do do najlepszej ogniskowej.
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
moim zdaniem, jeśli chcesz się brać za zarabianie na fotografii, powinnaś po prostu wiedzieć jakie sama ogniskowe lubisz. Teorię już znasz, więc na jej bazie, kieruj się własnym gustem.
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Obiektywy o ogniskowych uznawane za typowo portretowe to 85mm, 135mm" czy o coś innego? |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Każdym obiektywem wykonasz takie zdjęcia
Kwestia odpowiedniej wprawy i pracy przesłoną. Jak już pisały poprzedniczki - najrozsądniej będzie kupić F1.8 50mm - nowy obiektyw w cenie do 500 zł, używany można złapać nawet za 250zł. Idealny do portretów, sylwetek, czy drobnych "artystycznych" zdjęć.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

na pewno chcemy kupić stałkę bo zależy nam na ostrości, ale różne są opinie do do najlepszej ogniskowej.
Kwestia odpowiedniej wprawy i pracy przesłoną. Jak już pisały poprzedniczki - najrozsądniej będzie kupić F1.8 50mm - nowy obiektyw w cenie do 500 zł, używany można złapać nawet za 250zł. Idealny do portretów, sylwetek, czy drobnych "artystycznych" zdjęć.