"Faszyn from Raszyn" - co sądzicie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 08:24   #31
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Dot.: "Faszyn from Raszyn" - co sądzicie?

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Nie wiem, kim jest Autorka tego, pożal się Boże, bloga ale na moje oko to próba leczenia własnych kompleksów rodem z folkloru starej Pragi lub próba podreperowania własnego ego.

Generalnie nie wiem, skąd ona wzięła te zdjęcia, albo ja nie zwracam uwagi, kto jak się ubiera (lub nie uważam ubrania za kryterium oceny) albo te zdjęcia są ekstremalnymi przypadkami modowych faux pas. Jakoś nie widuję na ulicy takich przypadków.

Co więcej: wśród zdjęć przeważają ujęcia nóg w sandałach i skarpetkach. No skandal na skalę światową, że ktoś zakłada skarpetki i sandały! Czy Autorka naprawdę nie zauważa istotnych problemów społecznych lub nie ma o nich pojęcia, skoro dla niej faux pas numer jeden jest niewłasciwy dobór skarpetek i obuwia? To naprawdę takie ważne, jakie kto nosi obuwie? Co śmiesznego jest w zdjęciu faceta z mocno opalonym torsem i kompletnie nieopalonymi nogami? Może ten człowiek cięzko pracuje fizycznie na powietrzu no i jak on smiał, zdaniem Autorki, założyć krótkie spodenki? Co śmiesznego i wartego odnotowania i zauważenia jest w ubiorze starszych ludzi?

Chce Autorka leczyć kompleksy? Proszę bardzo. Niech zajmie się swoją grupą wiekową , skoro już naprawdę musi i nie potrafi znaleźć sobie jakiejś bardziej twórczej zabawy. Ale wyśmiewanie ludzi biednych ( gros zdjęć), którzy kombinują, co do gara włożyć a to, czy poszczególne elementy ich stroju do siebie pasują, czy nie jest ich ostatnim zmartwieniem to jest już naprawdę podłe. I w ogóle nie śmieszne. Tak samo rzecz ma się w stosunku do ludzi starych, wyśmiewanych tylko dlatego, że mają pończochowe podkolanówki/skarpetki i zniszczone, niemodne buty. Dlaczego Autorce nie wpadnie do pustej główki, że tych ludzi może być nie stać na nowe buty lub że te skarpetki kryją być może jakieś starcze deformacje czy znamiona?

Jakim trzeba być pustym by wyśmiewać i piętnować takie przypadki? I ten tytuł: "Fazynfrom raszyn". Pomijam już zapis fonetyczny i błąd gramatyczny ( jeśli już to chyba from Russia, Autorka popisała się znajomością angielskiego, nie ma co!). Tak naprawdę to gdyby Autorka pochodziła sobie po ulicach miast rosyjskich to chyba baaardzo by się zdziwiła. Większość Rosjanek to zadbane, wykształcone babki i na takim poziomie, o jakim Autorka nie ma pojęcia.

Autorko! Świat to więcej niż moda. Problemy światowe to nie źle dobrane skarpetki czy ubiór. Poza modą jest całe szerokie spektrum spraw, którym warto poświęcić uwagę. Może już czas wyrosnąć z gimnazjum i przestać się ekscytować czyms, co tak naprawdę nie jest ważne? I wiedzieć, że za ubiorem jest CZŁOWIEK, osobny byt, osobny świat? I osobna historia.
Mam wrażenie, ze bierzesz tą stronę za bardzo na poważnie. Co jest złego w tym, ze ktoś robi stronę dla rozrywki, takiej nie poruszającej poważnych problemów społecznych. Po co ludzie przeglądają Pudelki, Kozaczki i podobne witryny o d.upie Maryni? Dla rozrywki, nie ma w tym nic złego, bo sorry ale jakbym miała ciągle się zastanawiać nad sytuacją finansową innych, obcych ludzi czy konfliktami na świecie to bym chyba w depresję popadła.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 08:28   #32
tempting
Rozeznanie

Cytat:

Jakim trzeba być pustym by wyśmiewać i piętnować takie przypadki? I ten tytuł: "Fazynfrom raszyn". Pomijam już zapis fonetyczny i błąd gramatyczny ( jeśli już to chyba from Russia, Autorka popisała się znajomością angielskiego, nie ma co!). Tak naprawdę to gdyby Autorka pochodziła sobie po ulicach miast rosyjskich to chyba baaardzo by się zdziwiła. Większość Rosjanek to zadbane, wykształcone babki i na takim poziomie, o jakim Autorka nie ma pojęcia.
Z tą nazwą to trochę na zasadzie gry słów i chodzi chyba o Raszyn pod Warszawą. Nie wiem, nigdy tam nie byłam, więc nie mi oceniać czy owa miejscowość jest stolicą kiczu, ale IMO nazwa z Rosją nie ma to nic wspólnego, chociaż w Polsce utarł się taki stereotyp, że jak Rosjanka to musi być dużo, kolorowo, a części garderoby do siebie nie pasują.
Stary 2013-08-30, 08:33   #33
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tempting Pokaż wiadomość
Z tą nazwą to trochę na zasadzie gry słów i chodzi chyba o Raszyn pod Warszawą. Nie wiem, nigdy tam nie byłam, więc nie mi oceniać czy owa miejscowość jest stolicą kiczu, ale IMO nazwa z Rosją nie ma to nic wspólnego, chociaż w Polsce utarł się taki stereotyp, że jak Rosjanka to musi być dużo, kolorowo, a części garderoby do siebie nie pasują.
No pewnie, że chodzi o Raszyn bo się rymuje z "faszyn" a nie o żadną Rosję

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 08:39   #34
Konto usunięte

Co do nazwy "Nazwa profilu nawiązuje do podwarszawskiego Raszyna. Mieszkam w stolicy, gdzie ta miejscowość często uchodzi za pewien jaskrawy przykład nienajlepszej stylistyki ubioru." więc również nie wiem skąd wzięłaś tą Rosję. Co do zdjęć "To proste, Marta zachęcała od początku internautów do wysyłania zrobionych przez nich zdjęć na mailowy adres(...) lub przez Facebooka. Codziennie więc przychodzą nowe zdjęciowe propozycje z całej Polski." wiec autorka nie chodzi cały dzień po mieście z aparatem w dłoni polując na niewinne staruszki.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 08:51   #35
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Ależ powinniśmy się bawić i oglądać komedie i inne zabawne rzeczy. Nie lubię ponuraków i ludzi traktujących każdą duperelę serio i z powagą.

Tylko chyba jest róznica między śmiechem z komedii na szklanym ekranie a śmiechem z biedy, ludzi starszych w realu. Sama idea tego bloga jest szkodliwa i propaguje powierzchownośc w postrzeganiu drugiego człowieka i 'szufladkowanie' go za pomocą stroju. No w tym widzę problem niejaki. Głupoty nie należy propagować.

Ale to tylko moje zdanie
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 08:53   #36
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ powinniśmy się bawić i oglądać komedie i inne zabawne rzeczy. Nie lubię ponuraków i ludzi traktujących każdą duperelę serio i z powagą.

Tylko chyba jest róznica między śmiechem z komedii na szklanym ekranie a śmiechem z biedy, ludzi starszych w realu. Sama idea tego bloga jest szkodliwa i propaguje powierzchownośc w postrzeganiu drugiego człowieka i 'szufladkowanie' go za pomocą stroju. No w tym widzę problem niejaki. Głupoty nie należy propagować.

Ale to tylko moje zdanie
Ja tam biedy nijak nie widzę, serio. Ale nie chce mi się wszystkiego przeglądać bo mnie to nuży i nie widzę w tym nic aż tak śmiesznego.

Stary 2013-08-30, 08:57   #37
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Ja tam biedy nijak nie widzę, serio. Ale nie chce mi się wszystkiego przeglądać bo mnie to nuży i nie widzę w tym nic aż tak śmiesznego.

No ja się własnie przyjrzałam i oprócz lateksowo/nylonowych panienek są tam też ludzie żyjący biednie. Ale zgadzam się tutaj z Tobą- też nie przejrzałam wszystkich 400 ileś tam stron. Ani mnie to nie śmieszy ani bawi. Nudzi raczej.
Stary 2013-08-30, 08:58   #38
Konto usunięte

Cytat:

Ale to tylko moje zdanie
Się przyczepiłaś do tych starszych ludzi, ja serio widzę, że większość zdjęć przedstawia osoby w wieku tzw. produkcyjnym.
I może wyjdę na pustaka ale będę szufladkować ludzi, którzy wyglądają tak:
http://faszynfromraszyn.pl/show,4259..._wypasie_.html
http://faszynfromraszyn.pl/show,4277...oldelkom..html
http://faszynfromraszyn.pl/show,4300,w_to_mi_graj..html
http://faszynfromraszyn.pl/show,4193..._postaci..html
Stary 2013-08-30, 09:13   #39
Mileva_
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42535177]Mam wrażenie, ze bierzesz tą stronę za bardzo na poważnie. Co jest złego w tym, ze ktoś robi stronę dla rozrywki, takiej nie poruszającej poważnych problemów społecznych. Po co ludzie przeglądają Pudelki, Kozaczki i podobne witryny o d.upie Maryni? Dla rozrywki, nie ma w tym nic złego, bo sorry ale jakbym miała ciągle się zastanawiać nad sytuacją finansową innych, obcych ludzi czy konfliktami na świecie to bym chyba w depresję popadła.[/QUOTE]

Ale to nie jest dyskusja o stronie zrobionej dla rozrywki, tylko m. in. o wykorzystywaniu czyjegoś wizerunku ku uciesze gawiedzi. Pudelki traktują o celebrytach, czyli ludziach, którzy bycie zarówno podziwianymi, jak i wyśmiewanymi mają wpisane w koszta zawodu.

To jest złego, że jest to zabawa czyimś kosztem.

No patrz, a ja czasem się zastanawiam i jeszcze w nic nie popadłam

Co do skarpetek do sandałów - osoba z mojej rodziny musiała nosić takowe w lecie przez kilkanaście sezonów z powodu wcześniejszych poparzeń. I myśl, że z takich przyczyn, których przecież gołym okiem nie widać, miałaby posłużyć do bycia nazwaną modową wpadką przez bziubzię leczącą frustracje i kompleksy, jest dla mnie dość obrzydliwa.

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42535703]Się przyczepiłaś do tych starszych ludzi, ja serio widzę, że większość zdjęć przedstawia osoby w wieku tzw. produkcyjnym.
http://faszynfromraszyn.pl/show,4193..._postaci..html[/QUOTE]

Starszych ludzi w tej chwili tam mniej, bo panienka musiała spuścić z tonu po kwietniowej aferze, gdzie dostała dość mocny społeczny opeer właśnie za próbę wylansowania się kosztem takich osób.

O. A ja podobny strój miałam na sobie na przebieranej imprezce u znajomych. Nieistotne, że na imprezce, istotne, że miałam. No słucham, jako jaką osobę mnie na podstawie tego zaszufladkowałaś?

Edytowane przez Mileva_
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:15
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 09:19   #40
kuki9
Zakorzenienie

Jeśli tak Cię to razi i boli to proponuję jakoś doprowadzić do zamknięcia tej strony.

Stary 2013-08-30, 09:30   #41
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli tak Cię to razi i boli to proponuję jakoś doprowadzić do zamknięcia tej strony.
To było do mnie? Załóżmy.

Razi - tak samo, jak razi mnie chamstwo na ulicy i wymalowanie sprejami trasy do Morskiego Oka oraz wszelkiej maści prostactwo, buractwo i prymitywizm. Podobnie razi mnie sposób, w jaki pewna znana restauratorka odnosi się do ludzi, a dziwi, że jest przez niektórych uważana za kobietę z klasą

Boli - raczej jest niesmaczne i przykre, że na ludzkie zachowania mają tak potężny wpływ rzeczy ordynarne, a przejawiający je mają tak mało inwencji (a tak dużo kompleksów) ku własnej rozrywce, że muszą sobie ją urządzić czyimś kosztem.

Ot, tak się czasem lubię podziwić światu i zwierzaczkom wokół
Stary 2013-08-30, 09:34   #42
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
To było do mnie? Załóżmy.

Razi - tak samo, jak razi mnie chamstwo na ulicy i wymalowanie sprejami trasy do Morskiego Oka oraz wszelkiej maści prostactwo, buractwo i prymitywizm. Podobnie razi mnie sposób, w jaki pewna znana restauratorka odnosi się do ludzi, a dziwi, że jest przez niektórych uważana za kobietę z klasą

Boli - raczej jest niesmaczne i przykre, że na ludzkie zachowania mają tak potężny wpływ rzeczy ordynarne, a przejawiający je mają tak mało inwencji (a tak dużo kompleksów) ku własnej rozrywce, że muszą sobie ją urządzić czyimś kosztem.

Ot, tak się czasem lubię podziwić światu i zwierzaczkom wokół
Tak do Ciebie i mówiłam o stronie Faszyn from Raszyn. Skoro uważasz, że jest ona tak zła i niepotrzebna to może zamiast bić pianę na forum zrobisz coś, co przyczyni się do jej zamknięcia?

Stary 2013-08-30, 09:44   #43
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak do Ciebie i mówiłam o stronie Faszyn from Raszyn. Skoro uważasz, że jest ona tak zła i niepotrzebna to może zamiast bić pianę na forum zrobisz coś, co przyczyni się do jej zamknięcia?
A dlaczego miałoby to być o innej, skoro tej poświęcony jest wątek?
Dlaczego uważasz poruszenie jakiegoś tematu i chęć poznania innych opinii za bicie piany? Rozumiem, że instytucja forum internetowego w ogóle (bo na tym ono polega m. in.) jest dla ciebie jednym wielkim biciem piany - tylko pytanie, co w takim razie tu robisz.

Dobra, bicia piany z tą panią wystarczy, bo umiejętność wyrażania opinii skończyła się bez Kill'em All.

Cytat:
Napisane przez tempting Pokaż wiadomość
Tak, Raszyn pod Warszawą. Czasem przejeżdżam, ale nic szczególnie strasznego nie rzuciło mi się nigdy w oczy :P

Rosjanki - dużo i dość kolorowo, sporo biżuterii, to tak. Plus zawsze bardzo precyzyjnie wykonany makijaż, pełny. Ale części garderoby akurat dobrane, choć często całość zbyt wyzywająca W każdym razie podziwiam ilość czasu, jaką te babki wkładają w ciuchy i makeup (swego czasu miałam bliższą styczność).

Edytowane przez Mileva_
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:51
Stary 2013-08-30, 09:48   #44
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego miałoby to być o innej, skoro tej poświęcony jest wątek?
Dlaczego uważasz poruszenie jakiegoś tematu i chęć poznania innych opinii za bicie piany? Rozumiem, że instytucja forum internetowego w ogóle (bo na tym ono polega m. in.) jest dla ciebie jednym wielkim biciem piany - tylko pytanie, co w takim razie tu robisz.

Dobra, bicia piany z tą panią wystarczy, bo umiejętność wyrażania opinii skończyła się bez Kill'em All.

Ja nie uważam tego bloga za wytwór szkodliwy, zły etc. Mnie to nie rusza, nawet by mnie to nie ruszało, gdyby znalazło się tam moje zdjęcie.
Tak naprawdę to gdy idziemy ulicą inni ludzie mogą nas wyśmiewać i obśmiewać do woli a my nie mamy o tym pojęcia. Czy komuś czegoś od tego ubywa?

Poza tym nie wiem dlaczego akurat ten blog wzięłaś sobie na tapetę, skoro takich wytworów obśmiewających innych jest naprawdę dużo.

Stary 2013-08-30, 10:36   #45
dooorra
Zadomowienie

Szczerze, mi też jakoś mi się ta stronka niezbyt podoba. Moim zdaniem to takie podbudowanie własnego ego na zdjęciach innych ludzi: "Bo ja bym się tak nie ubrała a inny to są bez gustu". Po prostu zabawa czyimś kosztem. Szczególnie, że na niektórych zdjęciach jakoś nie widzę nic takiego, żeby się nadawało do wyśmiania. np.
http://faszynfromraszyn.pl/show,2349,serio.html -może nie jakieś super piękne ale żeby od razu dać je jakoś coś do wyśmiania.
http://faszynfromraszyn.pl/show,3366...orej_zyje.html -też nie jakoś super ekstra ale też dla mnie nic takiego aby to od razu rzucać do bez guścia.
http://faszynfromraszyn.pl/show,3851..._sytuacja.html - widziałam masę osób tak ubranych i jakoś nie przyszło mi do głowy aby robić im zdjęcie i je gdziekolwiek wrzucać w internecie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 12:24   #46
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Ja nie uważam tego bloga za wytwór szkodliwy, zły etc. Mnie to nie rusza, nawet by mnie to nie ruszało, gdyby znalazło się tam moje zdjęcie.
Tak naprawdę to gdy idziemy ulicą inni ludzie mogą nas wyśmiewać i obśmiewać do woli a my nie mamy o tym pojęcia. Czy komuś czegoś od tego ubywa?

Poza tym nie wiem dlaczego akurat ten blog wzięłaś sobie na tapetę, skoro takich wytworów obśmiewających innych jest naprawdę dużo.

Hm....bo w tym wątku dyskutujemy o tym a nie innym blogu? Może Ciebie by nie bolało, gdyby tam znalazło się Twoje zdjęcie. Ale mnie by bolało, gdyby na tym zdjęciu pojawiła się moja starsza pani sąsiadka z dołu. Tez latem chodzi w sandałach i skarpetkach bo jej stopy marzną. A jest to kobieta o wielkim sercu i ogromnej wrażliwości.

Ktoś u góry miał rację, ze jest to podbudowywanie swojego ego czyimś kosztem. Panna rozumkiem nie grzeszy to chociaż tak się wylansuje. Podobno teraz trzeba. Podobno jak się nie ma konta na Twarzoksiążce to się nie istnieje. Hm...chyba w tej sytuacji wolę nie istnieć.

Chore to moim zdaniem i tyle. Pannie Nagroda Darwina się za ten blog należy

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2013-08-30 o 12:26
Stary 2013-08-30, 12:26   #47
201604181004
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42535703]Się przyczepiłaś do tych starszych ludzi, ja serio widzę, że większość zdjęć przedstawia osoby w wieku tzw. produkcyjnym.
http://faszynfromraszyn.pl/show,4193..._postaci..html[/QUOTE]

Mój pustaku chmurnooki, pytaj o mnie, gór wysokich

nie wiem, o co halo
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 12:36   #48
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Pewna Drabineczka mała
po Wizażu się plątała.
I jak zawsze ( żadna chwała)
tu każdemu dokuczała.
Każda z nas , chociaż troszeczkę
zna tu ową Drabineczkę^^
Wizazanki się zebrały,
wciąż dziewczynę strofowały.
Aż raz, w końcu....o mój losie!
Podpaliły ją na stosie!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2013-08-30 o 12:43
Stary 2013-08-30, 12:37   #49
201604181004
Konto usunięte

powodzenia!! Ciało ludzkie pali się w bardzo wysokiej temperaturze
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 13:38   #50
Konto usunięte

Cytat:

O. A ja podobny strój miałam na sobie na przebieranej imprezce u znajomych. Nieistotne, że na imprezce, istotne, że miałam. No słucham, jako jaką osobę mnie na podstawie tego zaszufladkowałaś?
Nie wskazałaś o który dokładnie strój ci chodzi więc z tych wszystkich wyciągnę średnią, nie wiedząc, że jest to przebranie na imprezę powiedziałabym, że jesteś totalnym bezguściem, które nie posiada lustra w domu.
Nie twierdzę, że zgadzam się, że wszystkie tam zdjęcia powinny tam być ale ty zdecydowanie przesadzasz z tą reakcją.
Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

Mój pustaku chmurnooki, pytaj o mnie, gór wysokich

nie wiem, o co halo
Kurcze, posadziłaś mnie w roli Skrzetuskiego, nie chcę. Bliżej mi do Rzędziana
Stary 2013-08-30, 14:40   #51
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SOCKI Pokaż wiadomość
Niemniej uważam takie fanpejdże za bezcelowe, po co wklejać do internetu zdjęcia źle/wulgarnie/niechlujnie ubranych osób, skoro można wklejać zdjęcia ekscentrycznie, ale wciąż estetycznie/ładnie/schludnie ubranych. Przynajmniej jakaś korzyść z tego jest. Przyjemność dla oka.
Zgadzam się z tym w 100%.
Na początku istnienia FFR to było nawet zabawne, ale teraz to jest nudne.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 14:45   #52
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42541328]Nie wskazałaś o który dokładnie strój ci chodzi więc z tych wszystkich wyciągnę średnią, nie wiedząc, że jest to przebranie na imprezę powiedziałabym, że jesteś totalnym bezguściem, które nie posiada lustra w domu.
Nie twierdzę, że zgadzam się, że wszystkie tam zdjęcia powinny tam być ale ty zdecydowanie przesadzasz z tą reakcją.

Kurcze, posadziłaś mnie w roli Skrzetuskiego, nie chcę. Bliżej mi do Rzędziana[/QUOTE]

Ech...a ja zawsze chciałam być tą Heleną Kurcewiczówną! Nie musiałabym się uczyć ani pracować i zawsze z tarapatów ratowałby mnie jakiś rycerz w lśniącej zbroi. I wreszcie mogłabym spać, ile chcę!

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2013-08-30, 19:02   #53
suszarka
Buc

zupełnie nie widzę nic rażącego w tym ani w jakikolwiek sposób degradującego innego człowieka.

a czasem outfit niektórych jest taki, że oko w poprzek staje.
Stary 2013-08-30, 19:16   #54
_vixen_
Zakorzenienie

Mam niedaleko do Raszyna, typowa brzydka podmiejska mieścinka, kiczowate domki z katalogów.

Blogi tego typu mnie nudzą, raz na jakiś czas obejrzę "kreacje", ale żeby jakoś fanatycznie, to nie.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 20:12   #55
dacn
Zakorzenienie

Zaczne od tego że lubie prześmiewcze strony, orły sokoły, podróbkowo wielkie i oczywiście ratunku co robić.

Ta natomiast do mnie nie trafia, autorka przekroczyła granicę kiedy ośmiesza totalny brak gustu, a zaczyna się ośmieszania i hejterstwo każdego kto nie wygląda jak manekin z zary.
Celem jej staje się wpięty kwiatek we włosy, nadwaga ( nie nie otyłość czy otyłość olbrzymia, ale zwykła nadwaga), cellulit (och jak tak można), brak urody u kobiet 50+ po twarzach których widać że muszą ciężko pracować.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Lub dziki śmiech z kobiet co zakupiły właśnie mopa i jadą z nim do domu, lub nie daj Bóg papier toaletowy- strasznie śmieszne.
Mam nadzieję że taaaakiej gafy jak noszenie opakowania papieru toaletowego to autorka nigdy nie popełniła ale zawsze po zakupach go chowa aby samej nie trafic na własną stronę.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 12:37   #56
lafirynda
Raczkowanie

GG do lafirynda

Ja lubie tego bloga, ale nie dlatego, że lubie hejtować tylko dlatego, że można się czasem z niego pośmiać. To niesamowite co ludzie potrafią na siebie włożyć i to nie dlatego, że są biedni ale po prostu nie mają za grosz samokrytycuzmu.
Byłam nawet ostatnio na imprezie organizowanej przez autorkę bloga, imprezie dla fanów FRR i było świetnie. Widać, że ludzie się tym bawią i tak powinno być.
Jeśli chcecie zobaczyć jaką ludzie mają wyobraźnie to zobaczcie sobie filmik z tej imprezy : http://www.youtube.com/watch?v=vMYjHfYUa3w
lafirynda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 00:13   #57
Aneczka91
Zakorzenienie

Ja tam uwielbiam ten fanpage Byłam na ostatniej imprezie "faszyn from raszyn" w Warszawie ,było extra
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 07:03   #58
frezja18
Zadomowienie

No cóż , większość zdjęć na tej stronie jest skopiowana z komediowo.pl
Stary 2013-12-03, 13:57   #59
Kalini
Zakorzenienie

Okropny blog, jeszcze gdyby rzeczywiście pokazywał brak gustu- ok. Jednak przynajmniej połowa zdjęć pokazuje osoby starsze, biedne albo chorobliwie otyłe. I zauważyłam, że z każdym miesiącem tych przypadków jest coraz więcej, a kiczowatych i okropnych strojów mniej. Poza tym jeszcze Ci lubię, którzy w komentarzach piszą naprawdę obrzydliwe rzeczy ;/ O wiele lepiej, aby pojawiały się same obrzydliwe rzeczy, a nie ludzie je noszący.
Poza tym ja nie widzę w kiczu niczego złego, skoro ktoś ma ochotę nosić róże, panterki i wystające stringi- droga wolna. Poza tym gust też jest uwarunkowany społecznie, zazwyczaj tak ubierają się osoby z nizin i w "ich świecie" takie ubranie jest "ładne".
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości