![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fora internetowe i komentarze
tak dzisiaj czytając informacje o tej zawalonej kamienicy i komentarzach pod artykułami postanowiłem odgrzebać wątek.
zawsze sądziłem że są pewne granice których się nie przekracza, ale dzisiaj szambo na Onecie wybiło i to dosłownie. pojawiły się informacje że pod gruzami zaginął dziennikarz TVN24, jego żona i małe dziecko, a komentarze typu: "jednego gnoja mniej", "mała strata", "niech go nie szukają" itd aż się zagotowałem, bo dla mnie to już jest dno zupełne i żeby to jeszcze były pojedyńcze, ale takich było sporo i moderator nienadążał z usuwaniem tego. rozumiem że można nie przepadać za kimś, ale życzenie śmierci to już jest przegięcie zupełne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś się oburzałam, teraz już robię to rzadziej. Ci ludzie to szczury (bez obrazy dla szczurów), mocne tylko przed ekranem komputera. Zazwyczaj to ludzie, którzy gdzieś muszą wyładować swoją frustrację, a w ten sposób jest im łatwo. I tli się we mnie nadzieja, że oni tylko tak napisali i naprawdę nikt się nie cieszy ze śmierci niewinnych osób.
Tu i tak pewnie było w miarę spokojnie, bo w końcu mamy "białego". Ale jak pojawia się jakiś artykuł o Romach czy Arabach, co drugi komentarz wzywa do masowej eksterminacji. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-10-23 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj tak tylko spojrzałem na komentarze o ich śmierci to nawet gorzej jest niż wczoraj.
ciekawe skąd w ludziach tyle jadu i nienawiści aby nawet w takiej chwili pluć na ofiary. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pani Mizantrop
|
Bardzo, ale to bardzo mnie to przeraża. Ludzie są pod tym względem okropni dla siebie nawzajem.
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Nie piszę o tym dziennikarzu z Katowic.Tylko tak ogólnie. Uważam , że jak ktoś był szumowiną za życia to można go pojechać po jego śmierci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
tak trochę z innej półki, córka przeglądała sobie filmiki na youtubie dotyczące zabawek (dzieciaki sobie wrzucają filmiki jak się bawią czy jakie tam rysunki tworzą na podstawie bajek itd) i z ciekawości potem spojrzałem na komentarze a tam dosłownie szambo.
tak jak rozumiem że filmik może się nie spodobać, no ale pisać w komentarzach używając przekleństw na kanale np dziesięciolatki i to raczej nie pisanych przez rówieśnika ale ewidentnie przez osobę znacznie starszą tekstów jakich nawet ja nie używam to nawet ciężko to nazwać przegięciem, a wystarczyłoby to po prostu olać zamiast obrażać dzieciaka. no i ciekawi mnie po cholerę raczej dorosły osobnik (gimnazjum albo i trochę starszy) wchodzi na profil osoby robiącej filmiki z prezentacją rysunków czy prezentacją kucyków Pony i obraża taką osobę wiedząc że to dzieciak? czyżby ten ktoś chciał się poczuć mocny dokopując dziecku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam okazję obejrzeć instruktaż dziesieciolatki jak się umalowac do szkoły, żeby nie było kłopotu. Nie wspomnę o komentarzach i na Boga, gdzie są rodzice?!
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
oglądaliśmy filmiki gdzie dziewczynka (na oko z 8 lat maks) pokazywała swoje rysunki, na innym lalki, jak się bawi itd gdzie w komentarzach sporo pozytywnych tekstów ale i teksty typu "mój pies lepiej maluje" itd
rodzice pewnie pozwalają takie filmiki robić, bo może teraz taka moda że i małe dziewczyny chcą się pochwalić nowymi lalkami, albo robić poradniki dla innych dzieciaków czy poznać koleżanki no ale wtedy rodzic powinien pilnować komentarzy bo ten poziom komentarzy jest przerażający i takie dziecko może nieźle zostać skopane komentarzami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.