![]() |
#31 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Widać na forum., że szkoła się zaczęła ;)
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie, dziewczyny nic nie wymyśliły same, tam gdzie było o wypracowaniach. Myślę, że gdyby napisały kilka swoich pomysłów i poprosiły o ich ocenę, modyfikację itp, to znacznie więcej osób zdecydowałoby się im pomóc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
te wątki rozmnazaja ze tak szybko jak bakterie...
mało tego, nie dość ze proszą o rozwiązanie pr. domowej to sypią takimi ortografami ze az oczy szczypią... i jak tu takiemu pomóc ? ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mi pierwsze co się rzuciło w oczy to ortografy
![]() ![]() Ale wiecie co? Takie właśnie jest pokolenie mojego brata - oczekują, ze wszystko się za nich zrobi. Nie starają się sami na coś pracować. (piszę pokolenie - a to jest tylko 2,5 roku różnicy!) Smutne to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
niby mało, a jednak robi swoje...
w koncu wczesniej zetknęli sie z wygodami takimi jak internet, komputery... telefony... tak własnie, kiedy słysze ze moja 9 letnia siostrzenica ma telefon komórkowy a z jakiejs tam okazji dostała cyfrówke to mnie krew zalewa... dobra ide spac, bo zaczynam fliozofowac.... ![]() buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dobranoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
w moim przypadku tez widac ze zaczela sie szkola (w usa zaczynaja sie zajecia we wrzesniu na uczelniach) - ale dlatego, ze juz nie pisze 50 postow dziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem doprawdy czy lenistwo i wygodnictwo tyczy się wyłącznie młodszego pokolenia. A już nieszanowanie czyjejś pracy to zupełnie nie.
Przykład nr 1 (lenistwo i wygodnictwo). Gdzieś ze 4 lata temu na studiach (dziewczę było bezsprzecznie młodsze ode mnie, ale bez przesady). Przychodzi panienka na kacu na uczelnię i od progu odzywa się do mnie w te słowa: "Ale była balanga, mówię Ci, nic na oczy nie widzę. Masz statystykę?" Dałybyście w takiej sytuacji odpisać zadania, nad którymi ślęczałyście kilka godzin? Ja jestem ![]() Przykład nr 2 (nieszanowanie pracy). Gdzieś z tydzień temu, 10 minut przed końcem dnia dostałam od szefowej "mnóstwo pracy" (oczywiście pytania, czy mogę zostać nie było, bo logiczne jest że nie mam rodziny i żadnych innych obowiązków, ani planów popołudniowo-wieczornych). Pracę wykonałam w ciągu 3 godzin, przez kolejną szukałam specjalistycznego ksero. Wróciłam do domu zrąbana o 21:00 (zamiast o 17:30), głodna jak pies. Następnego dnia okazało się, że jednak to trzeba było zrobić inaczej i całą robotę wykonywałam od początku, bo szefowej trochę zmieniła się koncepcja, poza tym zapomniała mi wcześniej wyjaśnić kilka drobiazgów i musiałam wszystko robić od nowa. Czyż to nie miłe z jej strony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Jak ja się cieszę, że w końcu ktoś o tym napisał, bo już sama miałam taki wątek założyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tam znajdzie odpowiedzi na prawie wszystkie pytania !!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Lexie kochana, Ty wiesz, ze zauwazylam to samo?!Ale juz nic nie chcialam pisac...
Ostatnio czytam prawie wylacznie plotkowe i Kwc, nim przebrne przez te wszystkie Mandaryny, wypracowania etc. to jestem zmeczona ![]() Jest mnostwo portali z gotowymi wypracowaniami, wytlumaczonymi zadaniami etc; dla mnie zrozumiale jest, ze mozna tu(tzn. na wizazu) zamiescic pytanie o tlumaczenie(czesci wyrazow nie ma w niektorych slownikach), wytlumaczenie zadania(czasem nie widzisz sie swojego bledu lub nie wie jak zrobic), ale przeciez nikt nie bedzie pisal za niektore osoby wypracowan, odrabial zadan etc. Co do mlodszego pokolenia....tez mam mlodsza siostre i mnie szlag trafia gdy widze jak ona lekcje odrabia,ehh. Co do wyszukiwarki wizazowej i googli to mi juz rece opadaja, ale moze jak napisze po raz x to ktos sie wreszcie zreflektuje i zauwazy, ze cos takiego jednak istnieje ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nan skąd ja to znam, ja też przychodze na kolokwium z rachunkowości i dośc sporo młodszy ode mnie "kolega" mówi, Baska ja siedzę koło ciebie, a wcześniej chwalił się że był na imprezie i kompletnie nie zaglądał do książek. Ja muszę pogodzić, pracę, naukę i życie prywatne a on tak pop prostu się ślizga. Wyobraź sobie, że on z tego kolokwium dostał ocenę bdb. Mnie to rozwaliło :| |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() W ogole moim zdaniem Wizaż ma od ok.tygodnia bardzo kiepskie dni (zero ciekawych wątków).Spostrzeżenia oczywiście subiektywne. Siedzę tu co najwyżej 30 min. co w moim przypadku oznacza jakąś poważną chorobę chyba ![]() ![]() Kiepściutko |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Ja wiem że nie jestem obiektywna, bo patrze przez pryzmat swojej osoby, ale najbardziej nie mogę zrozumiec wątków o wypracowania. Tym bardziej, że osoby które je zakładają nie podają tam żadnego pomysłu, nie wiem planu ramowego, tego co chciały by tam ująć. Czy naprawdę to miało by zostać w całości napisane, jedynie do przepisania do zeszytu??
Mimo że z polskim nigdy problemów nie miałam, to czasem gdy brakowało weny twórczej, lub poprostu chciałam sobie ułatwić pracę, szukałam podobnego, gotowego wypracowanka w sieci i odrazu łatwiej było własne stworzyć! Jestem w stanie zrozumieć pytania o rozwiązanie zadań z matematyki, fizyki czy chemii, bo wiem po sobie że jako totalna humanistka, często mimo uwagi na lekcji i niemałego wysiłku w domu, za cholerę nie byłam w stanie rozwiązać zadania. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak lexie, o to chodzi- gdyby ktos wykazał chociaż minimum wysiłku, jakis pomysł, to pomogłabym z wielką chęcią, bo lubię takie rzeczy z polskiego, ale to jest pójście na łatwiznę.
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki Meariel ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czyli włożyła w to swoją pracę... Mam dziwne przeczucie, że te same watki tych samych autorek mogły sie pojawić na innych serwisach ![]() ![]() Zakładając ten wątek miałam nadzieję na jakieś ukrócenie zalewu tych wąków, może zanim kolejna dziewczyna zapyta o rozprawkę natknie się na to i się dwa razy zastanowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nowym mieszkaniu mam internet ![]()
![]() |
![]() |
#54 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Rzasitn - całe szczęście, że masz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Heh, mam nadzieje że ja tez jakis dostep do neta w Bydgoszczy znajdę ( może na uczelni czy cuś
![]() ![]() A z drugie strony juz widzę jak przyjeżdzam do domu i pierwsze co robie to rzucam sie na komputer i próbuje przebrnąc przez miliony watkow natworzonych przez moją nieobecność ![]() ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
rzastin ja bez telewizora zyje juz z 6 lat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Ja od maja tylko net-tv-net-tv-net-tv To jest groźne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.