![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co zrobić jeśli w szkole nie mam w ogóle siły i zasypiam?
Ty chyba sobie żartujesz, nie mam pojęcia na temat odżywiania, bo śmiałam skrytykować twoje rady? Gdzie tutaj napisałam JAKIEKOLWIEK niepoprawne informacje na temat odżywiania? To ty tu piszesz o Dukanach i tasiemcach, nie ja. Proponujesz dietę, która od diety bulimiczki, różni się tym, że posiłki są zaplanowane!
Wypraszam sobie sugestie, że nic nie wiem, bo nie masz o moim poziomie wiedzy zielonego pojęcia, jak również o tym, co wypada pisać na forum a co nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||||||
Zadomowienie
|
Brak śniadania jest ogółem lepszy, ale jeśli już się uprzeć - to muszą być w nim węglowodany.
Cytat:
Brak wzmianki o najważniejszym - makroskładnikach, bo to od nich zależy czy przybieramy, spadamy, czy utrzymujemy wagę, to w jakich godzinach jemy - nie ma większego znaczenia. Brak tutaj też odwołań do fachowych badań, czy chociaż poruszenia tak podstawowych i istotnych kwestii jak wrażliwość insulinowa. Autor legitymuje się tytułem "doktora", a nie ma pojęcia o czym piszę. Najlepszy fragment: Cytat:
![]() Zresztą potencjalne korzyści systemu IF: Cytat:
http://www.kfd.pl/leangains-intermit...g-169479.html/ ( artykuł zawieranie linki do wielu kontrolowanych badań przeprowadzonych za granicą, które zostały także użyte w samym artykule, oraz pochlebne opinie użytkowników ![]() Ja ze swojej strony dodam - że również jestem bardzo zadowolony. ![]() Cytat:
Cytat:
Np. tutaj. ^ Cytat:
Cytat:
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-09-07 o 16:03 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Tak jak radzą Ci dziewczyny - udaj się do lekarza i zrób badania krwi, ponieważ powodem może być anemia.
Ja miałam podobny problem na niektórych lekcjach i okazało się, że problemem jest spadek poziomu cukru.
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Niestety musze się zgodzić z Japanication. Jak się porozmawia z facetami zajmującymi się kulturystką/zdrowym odżywianiem/ćwiczeniami nawet nie profesjonalnie a hobbystycznie to można się za głowe złapać w ile mitów wierzymy jak np. "nie wolno jeść po 18".
Jak chciałam pare kg zrzucić to nie gazetki i te powyżej powtarzane bzdury mi pomogły a dobre rady od kolegi kulturysty, które się dużo od tego co mówi Japanication nie różniły. Z samym IF się jeszcze nie spotkałam ale nie omieszkam wypróbować Oczywiście to nie był temat o chudnięciu czy odżywianiu per se. Dziewczyna ma najprawdopodobniej problem ze zdrowiem. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- śniadanie bez węgli jaki ma sens?
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Białko nie jest od dostarczania energii, po nie sięga się w ostateczności i jest to bardzo kiepski wybór. Tłuszcz - o szkodliwości diet ketogenicznych ( opartych na tłuszczu ) można cały referat napisać, więc sobie daruje. Tak czy siak - i tak wymaga to okresowego ładowania węglami ( szczególnie rano ). Najlepsze śniadanie to kombinacja: białka, węgli i tłuszczu, ale równie dobrze mogą być nawet same węgle - co prawda sporo gorsza opcja, ale nadal sensowna. Co i tak nie zmienia faktu, że brak śniadania jest lepszym wyjściem - szczególnie pod kątem nauki w ciągu dnia. PS: podobają mi się tematy odnośnie odżywiania na tym forum. W dziale "odchudzanie" napisałem cały referat, dlaczego Dukan to beznadziejna dieta, nie tylko pod kątem zdrowotnym, ale i także kiepskiej efektywności w rzucaniu wagi. Konkretne argumenty, opinie fachowców - i co? Kontrargumentów nie uświadczyłem, ale za to dowiedziałem się, że się uja znam i jestem "upierdliwą muchą do rozgniecenia, nie warto się takimi przejmować". Kobiety. ![]() <3 PS 2: podzieliłem się tym tutaj, bo musiałem gdzieś to napisać - tak bardzo mnie to rozbawiło. ![]()
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-09-09 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Kawaii strona mocy
|
Szczerze wątpię, a nawet jestem tego pewna - na pierwszym roku studiów nie jadłam śniadania i nie dość, że nie mogłam się skupić na nauce, to myślałam tylko o tym, żeby przestać burczeć. Tak, już wiem, że masz inne doświadczenia, co nie znaczy, że każdy organizm reaguje tak samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Japanication, może masz inne doświadczenia, może brak śniadań ci służy, ale doprawdy twoje mędrkowanie i mentorstwo może denerwować. Nie musisz traktować inne wiżażanki z góry, kiedy okazuje się, że mają inne zdanie. Mówisz,że te korzyści z niejedzenia śniadań są udowodnione naukowo. Ale tak samo udowodnione naukowo- a nawet lepiej!- jest jedzenie śniadań. Więc nie musisz tak się pysznić, jakbyś był jedynym oświeconym na tym forum niosącym jedyną słuszną prawdę ![]() a ponieważ u góry ironicznie dodajesz "Kobiety...." ja powiem na to, że zachowujesz się typowo dla facetów- ta wasza słynna męska duma.... ![]() Edytowane przez maafilo Czas edycji: 2013-09-11 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Badania było robione, ale pod kątem czynników środowiskowych i ich wpływu na stan zdrowia, błędnie wtedy założono, że śniadanie jest niezbędne. Generalnie autorzy badań chyba nie znają podstaw logiki - A nie musi implikować B, stąd wziął się mit, że trzeba jeść śniadanie. Późniejsze badania udowodniły, że bez śniadania można się obejść, a nawet lepiej go nie jeść. Cytat:
Twój organizm się pewnie też nie zaadaptował, bo potem jadłaś "normalnie". U mnie już po 3 dniach, całkowicie zniknął głód i pojawiał się dopiero w okolicach okna żywieniowego. Zresztą głód można łatwo hamować - wystarczy pić kawę. Cytat:
Jakieś ~90% kobiet nie ma pojęcia o odżywianiu, a tym bardziej o odchudzaniu się - wierzy w mity i pali mięśnie, zamiast tkanki tłuszczowej. ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Zresztą głód można łatwo hamować - wystarczy pić kawę.
próbujesz przekonać, że ta metoda jest lepsza, bo zdrowsza, a potem piszesz, że ją wspomagasz piciem kawy. No dla mnie to nijak nie ma sensu ![]() ale to może dlatego, ze jestem kobietą poza tym dość arogancko przekonujesz, że naukowcy pracujący nad tym nieszczęsnym zagadnieniem śniadań nie mają pojęcia o logice. Wybacz, ale jednak ja zaufam tymże naukowcom ![]() Wczoraj jednak i dzisiaj zaczęłam dzień bez śniadania, ale już w drodze do miasta zaczęło mnie mdlić z głodu. I tak chęć przetestowania twojej teorii szybko zgasła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą picie kawy daje więcej korzyści niż strat, więc warto ją pić. Cytat:
To wyglądało mniej więcej tak: z badań nad zagadnieniem "A", które nie ma nic wspólnego z zagadnieniem "B", wynikło im, że A >> B = C ( gdzie C to - jeść śniadanie ). I Ci "zaufani naukowcy" potem właśnie zauważyli tą niespójność - kolejne badania wykazały, że bez śniadania można się obejść, a nawet czerpać z tego korzyści ( np. zwiększonego poziomu norepinefryny ). Cytat:
2) Nie przeszłaś okresu adaptacji. 3) Co oznacza, że ten wniosek jest bezsensowny. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.