![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie! Kraków, Małopolska, Okolice!
Cytat:
![]() Dzisiaj chyba będzie mój pierwszy dzień bez cukru, za to z dużą ilością jasnego pieczywa niestety. Jak mnie wielki głód na mieście złapał to kupiłam u Pawlaka 2 bułki z żurawiną i zjadłam same, żeby chociaż trochę na słodko było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
PeeeMaa!
|
Cytat:
![]() a co do kebaba oo ja Cię, ;P masakra ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() P.S najlepsze potwierdzenie czy ktoś jest z okolic Krk, Pawlak ! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie no, ja chcę cukier w zwykłej postaci odstawić, bo niby działa jak narkotyk :P Ale syrop z agawy (btw jest właśnie promocja w rossmanie), klonowy, miód, stevia i owoce jak najbardziej, wczoraj zrobiłam pyszne muffiny kakaowe z fasoli, tata stwierdził że gdyby nie wiedział to by nie poznał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Witajcie po krótkiej nieobecności! Widzę że każda z nas ma inną piętę Achillesa ![]() Mam taki pomysł, aby stworzyć dokument, np w gmail, który sobie udostępnimy, gdzie każda codziennie będzie wpisywac czy dotrzymala swoich postanowien, czy byly słodycze, alko, owocki, warzywka, chleb, czy były grzeszki, czy też dzień można uznać jako zaliczony do "zdrowych" i prodietowych ![]() Bedzie to bardziej czytelne i bedziemy sie same łatwiej "pilnowac" - jest to dodatkowo motywujące < kurde, czy na serio chce zjesc tego batona?co dziewczyny na to powiedza ![]() Szczerze mówiac ja mam oczoplas na tym forum nie ogarniam go jeszcze ![]() dajcie znać co o tym myślicie ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- a teraz trochę o mnie Nigdy nie byłam szczuplutka, naleze do tych ubitych ale wciąż proporcjonalnych:P nawzac siebie wysportowana, to bedzie przesada, ale nigdy nie stronilam od sportu i raczej lubie sie "porzadnie styrac" a wysiłek fizyczny daje mi niesamowitego kopa i choc po przerwie od treningu trudno jest sie znow zebrac (bo najgorzej to zaczac potem juz idzie), to potem sama sie pukam w głowe obiecujac juz nigdy wiecej przerw, przeciez wysilek jest super.. no ale wiecie jak jest.. czasem cos wypadnie, potem sie nie chce, a dobra to jutro... iiiii taaak dalej ![]() w czasie wakacji trenowalam porzadnie..., w zasadzie codziennie cos: po miescie poruszam sie tylko rowerem wiec tego nie licze, jakies płytki chodakowskiej, były spoko póki sie nie przejadły ![]() Uwaga- nie miałam zadnej diety, jadlam to co zawsze- ogolnie odzywiam sie zdrowo- zgodnie z normalnymi zaleceniami iiii! jakież było moje zdziwienie kiedy okazalo sie że.....przytyłam i to 6 kg:P powiem wam, wkurzyłam się a w zasadzie troche zdziwilam, bo czułam sie fajnie zdawało mi sie ze lepiej wygladam, jestem bardziej wydolna itd no i tak oto jestem - w moim przypadku chyba jednak musze właczyc diete ![]() Moje piętki Achillesa - CHLEB..... uwielbiam, nie potrafie sie oprzec, ok tylko piętka...1 kanapka, 2... o jaka pyszna, a to moze 3cia z czyms innym, 4 z samym masłem omonomnom nieważne ciemny czy jasny, śniadanie i kolacja bez chleba to jakas lipa, nie a rady zjesc czego BEZ chleba, no bo niby jak, najszybsze sniadanie do torebki- zrobic sobie kanapke:P - 2 strajności 1) gastrofaza po niejedzeniu pol dnia albo 2) jedzenie non stop jako rezultat podjadania, niby jesz mało , troche tego troche tego a jakby tak zsumowac...DRAMAT! - lubie jesc wszystko, jem normalne zdrowe jedzenie, mój problem to brak samokontroli, owoce? super 5 brzoskwin na raz? nie ma problemy? kilo truskawek? spoko...otwarta paczka wafelków też nie przetrwa długo ![]() - słodycze jem jak są w domu podobnie z piciem kolorowych napojow i soków - sama raczej nie kupuje -fast-foodów nie jadam wcale - pije wode, kawe< za duzo troche ![]() Mam 169 cm wzrostu i przed feralnymi wakacjami wazylam jakies - 69 kg, ważenie które mnie wytraciło z równowagi - 75 kg Plan jest taki: - trenować, ruszać się jak do tej pory - codziennie coś, byleby regularnie - jesc 5 lekkich posiłków w regularnych odstepach czasu -nie jesc chleba- to przede wszystkim - samokontrola, bez folgowania ![]() nigdy nie przywiazywalam wagi do swojej wagi - wiec i tym razem nie ustalam pulapu który chciałabym osiagnac samopoczucie i to co widze w lustrze jest lepszym wyznacznikiem postępów mam nadzieje ze nie zanudzilam was kolezanki ![]() pozdrawiam! :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ja będę stałym! Teraz co prawda wpadam co drugi dzień mniej więcej, ale taki dokument to dodatkowa motywacja. Pobrałam też aplikację na telefon 'dziennik posiłków' (mam tel z androidem), można tam ustalić jadłospis na cały tydzień, wyliczyć zapotrzebowanie itp, zaraz się za to zabiorę
![]() Ringelnatter, masz podobnie jak ja, z tym że mnie akurat do chleba nie ciągnie- nie lubię go, czasem jak nie mam innego pomysłu to zjem, ale staram się unikać. Mogę kupić jakiś ciemny chleb i wrzucić do zamrażarki, to czasem i z miesiąc poleży zanim go zjem. Jedynie do jajecznicy/ jajek na twardo jest obowiązkowy, ale wtedy mi najlepiej wchodzi zwykły jasny, chrupiący z tostera ![]() Na śniadanie zazwyczaj jem owsiankę, i Tobie też polecam, można dzień wcześniej wieczorem przyszykować i rano tylko ugotować- uwielbiam z jabłkiem, bananem i orzechami włoskimi. Co prawda ma dużo kalorii, ale na długo syci ![]() ![]() Kashia001, o ja, ale Ci było dobrze! ![]() ![]() ![]() Ja mam taki problem, że doskonale wiem jak powinnam się odżywiać, ale ciężko mi się do tego stosować ![]() ![]() Muszę w końcu rygorystycznie zacząć się podliczać ze wszystkich posiłków, planować je i nie zapominać, bo czasem jak wstanę koło 10, to zamiast od razu brać się za śniadanie, odwlekam to do 12. Opóźnia to zupę i drugie danie, w wyniku czego jem 3 posiłki, zamiast 5. A może w tym dokumencie oprócz posiłków, dodawałybyśmy też np raz w miesiącu wymiary, a codziennie aktywność fizyczną z danego dnia? Tylko nie bardzo wiem, jak taki dokument (a raczej kilka dokumentów) ułożyć, żeby to miało sens. Zwykła tabelka, na górze po kolei każda z nas, rozpiska na 5 posiłków, a każdy dzień rozpisujemy nad poprzednim (żeby nie musieć przewijać na dół)? W ogóle jak wątek nie upadnie i będzie stały skład, to można się kiedyś umówić na wspólne ćwiczenia albo chociaż kawę, w końcu Kraków i okolice ![]() Lecę robić ten jadłospis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Kurdeeee, ja od dziś zaczynam ćwiczenia, bo przez okres nie mogłam prawie wstać z łóżka przez 3 dni
![]() A dziś na kolacje u mnie sałatka: cała puszka tuńczyka w oleju roślinnym, kukurydza, sałata lodowa, kawałki 1/3 bułki pełnoziarnistej, pomidor, odrobina papryki, do tego sos z jogurtu naturalnego, czosnku i łyżeczki majonezu Może być Waszym zdaniem ? ![]() Wiem, że mogłam sobie darować te majonez, ale w moim przypadku dania muszą mi przede wszystkim smakować. Ale taka kolacja jest lepsza, niż 2 zapiekanki z podwójnym serem ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() Że jak przybrałam parę kilogramów, to wyglądam bardziej kobieco i mu się bardziej podobam. I jak jem jakąś sałatkę, to on pod nos daje mi kotleta i mówi, że i tak jestem piękna ![]() A ja bym wolała, jakby mu ta moja "nadwyżka" przeszkadzała i bardziej mnie mobilizował ![]() Skalpel zaliczony ![]() ![]() ![]()
John Frusciante ![]() Edytowane przez atilav Czas edycji: 2013-09-23 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- A skalpela gratuluje, mi się zawsze tylko udaje 15 min przeżyć.. ehh.. moja kondycja jest zerowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
dobra laski! od jutra oficjalnie biorę się konkretnie za robotę! po takim oficjalnym stwierdzeniu głupio będzie mi dać ciała. czas start :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Kurdeeee, a gdzieś czytałam, że na diecie nie powinno się całkowicie rezygnować z tłuszczów roślinnych (a dziś od rana do podwieczorku miałam ich baaaardzo mało, to myślałam, że na kolację mogę sobie pozwolić :/ )
Ale cóż, następnym razem będzie bez ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
John Frusciante ![]() Edytowane przez atilav Czas edycji: 2013-09-23 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
przeraża mnie ta pała....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
![]() |
#44 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- A gdzie założycielka wątku? Uciekła już? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Tuńczyk chyba lepiej w sosie własnym i ewentualnie dodać jakiegoś fajnego oleju (oliwę z oliwek, z orzechów włoskich, lnianego).
Atilav- no właśnie, też bym wolała, żeby mu to przeszkadzało. Jak wszyscy naokoło tylko mówią 'a po co Ci to, tyle się męczyć, dobrze wyglądasz!' to naprawdę motywacja spada, tylko skoro nawet i wyglądam 'ok', to czemu nie wyglądać lepiej, dla samej siebie? Ja tam nadwagi nie mam ale tłuszczyk niestety jest wszędzie, ale niektórzy twierdzą że 'mogłoby być gorzej, przesadzasz'. I ćwiczenia naprawdę warto zacząć, nawet jak na początku kiepsko z kondycją, to za każdym razem będzie lepiej! Gdy kilka tygodni będziecie regularnie ćwiczyć, wejdzie Wam to w nawyk. To bardzo przyjemna sprawa ![]() ![]() I gdzieś znalazłam fajnego bloga kulinarnego (znowu- nie wiem czy nie na tym wątku, ale trudno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
To ćwicz z youtube, albo np biegaj- dobre buty w Decathlonie już za 50 zł można kupić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Ja dziś melduję 70 minut ćwiczeń (skalpel+ rowerek stacjonarny)
![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Skalpel zaliczony, wczoraj przed północą zrobiłam jeszcze Mel B na pośladki
![]() Nikogo nie ma? ![]() Ja za dzisiejszy jadłospis muszę jeszcze zrobić co najmniej 30 min na rowerku ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
No i zdałam, z czystym kontem mogę zacząć następny semestr
![]() U mnie dziś już była godzina fitness, na dziś chyba tyle. Idę zrobić jakieś smaczne drugie śniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mi zostało ostatnie 6 kg, jestem tak blisko, że szkoda byłoby teraz odpuszczać - juz raz to zrobilam i podskoczyłam z powrotem do 75 kg. Nie wiem, ale trochę boję się ![]() ![]() Najwięcej ważyłam 85 kg przy wzroście 1,75 - nigdy nie byłam patyczakiem, zawsze byłam dość obfita, ale ta waga mnie dobiła. Pomógł mi na chwilę Dukan, ale nie dociągnęłam do celu - zaczęły mi wypadać włosy i się przestraszyłam. Teraz jestem na diecie przepisanej przez dietetyczkę (z małymi wyjątkami jak np dzisiaj na obiad grzyby w śmietanie -raz na sezon muszę je zjeść ![]() W teorii na temat zdrowego żywienia wiem sporo, ale mam problem z kompulsywnym jedzeniem, pod wpływem stresu. No i zapominam pić, przez co zdarza mi się to zastępować jedzeniem. Do kolorowych syfów ze sklepu i fast foodów nawet mnie nie ciągnie - z wyjątkiem Góralek (orzechowych ![]() ![]() Jestem z NH, chętnie wybiorę się z kimś na fitness, bo chłopaka mi ciężko zmobilizować na siłkę ![]()
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny u mnie waga w niedzielę 95,5. Lekko w górę, ale tego się mogłam spodziewać. Nażarłam się w tygodniu toffi w czekoladzie z biedronki (mniam) nie potrafiłam sobie tego odmówić. Za dużo dobrego na raz toffi i czekolada. Kocham je. Za to zobligowała starszą do córkę do pilnowania mnie abym ćwiczyła i wreszcie po x-czasie przeszłam dzisiaj prze skalpelII Chodakowskiej. Wiem, że młoda mi nie odpuści. Dzisiaj -0,3 kg. Potem mam nadzieję że w dół i że w końcu zobaczę 94, a potem 90. Kiedyś przeczytałam w necie bardzo mądrą sentencję która mówi, że pierwsze ciastko (cukierek) smakuje tak samo jak drugie, piąte i trzydzieste, więc po co jeść następne. No ale co innego wiedzieć to , a co innego się stosować. W końcu wszystko jest dla ludzi, tylko w normalnych ilościach. Zdecydowanie muszę nad tym popracować. Nadal piję wspaniałe miksturki SNERGY już prawie tydzień i czuję się coraz lepiej. Odtruwanie i wspomaganie organizmu robi swoje.
Więcej o moim odchudzaniu można poczytać na blogu http://wielkamama.blogspot.com/. Proszę: czasem wspomóżcie, a czasem "dokopcie", ale zawsze proszę o kulturalne wpisy ![]() http://szczesciezdrowiekasa.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Jestem, tylko, że Mnie 2 tygodnie w Polsce nie było więc dlatego nie pisałam bo nie miałam dostępu do neta ![]() U Mnie wszystko ok, wytrzymałam trochę bez słodyczy ale powrót zrobił swoje i w weekend zjadłam trochę słodkości ale dziś wracam na dobrą drogę ![]() A co tam u Was? Jak z dietką? ![]() ![]()
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
oooo jak fajnie że jest nas coraz więcej....
ja się nie mam czym pochwalić ale spoko! od jutra :P a na poważnie - dziś mnie grypa rozłożyła ( super, jest kolejna wymówka ) niby cośtam robie a na serio to gooowno robie, wstyd, trzeba podjąc jakąs męską decyzje, może ustalimy jakis wspolny target? np do świąt, albo do sylwestra?;> |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | ||
PeeeMaa!
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Hej! ja jestem z Krakowa i już ponad 2 miesiące jestem na diecie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Witam Was... Chętnie dołączę do Waszego grona. Może razem faktycznie będzie lepiej. Od 4go października jestem na diecie i udało mi się zrzucić 7kg. Ale przy mojej wadze to i tak kropla w morzu. Ale samopoczucie lepsze i częściej uśmiech na twarzy. Oby tak dalej....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.