|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jakie macie zdanie na temat czasach PRL? Pozytywne, negatywne?
U mnie w rodzinie niemal wszyscy tęsknią za tamtymi czasami
![]() Niestety głównie dlatego, że praca była zawsze, można było się w niej poobijać, a pensja i tak przychodziła, mieszkania się dostawało, matka spokojnie mogła zostać w domu z dziećmi, zamiast zaharowywać się na parę etatów, miejsca w przedszkolu były, darmowe kolonie itd.itp. Ja,mimo że zazdroszę starszemu pokoleniu łatwego startu w dorosłe życie i wszechobecnej pracy, nie uważam, ze to były dobre. Paść, by w końcu padł ten ustrój,a teraz my musimy zbierać i ogarniać cały ten syf po PRL-u... Mam tu też na myśli sowiecką i prlowską mentalność starszego pokolenia(oczywiście żeby nie było, nie każdy się w nią wpisuje), które kombinowało (i robi to nadal), wynosiło, kręciło, dopiero jest rozszczeniowe, no bo przecież za ich czasów "wszystko się miało" i praca się należy i lataja potem takie dziadki i głosują na populistyczne gadki naszych polityków bo taka propaganda na nich działa... niestety. Młodzi teraz są większymi realistami.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Jakie macie zdanie na temat czasach PRL? Pozytywne, negatywne?
U mnie wszyscy pozytywnie wspominają tamte czasy. "Bo za Gierka jadło się żeberka" itp. Dyskusje na temat tego że były one za kredyty które długo spłacaliśmy sa bezcelowe.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jakie macie zdanie na temat czasach PRL? Pozytywne, negatywne?
Gdybym żył w tamtych czasach, to nie wytrzymałbym mając wiedzę o Katyniu, Kresach Wschodnich i krwawej rewolucji. Chyba zostałbym prawdziwym terrorystą.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

bo taka propaganda na nich działa... niestety. Młodzi teraz są większymi realistami.