Wózek Quinny Moodd - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-05, 18:02   #31
Syl993
Zadomowienie

Dot.: Wózek Quinny Moodd

Cytat:
Napisane przez agusiaw19 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki,

mam ogromną prośbę do użytkowniczek tego pięknego wozu, gdyż zamierzam go kupić, ale mam wątpliwości co do wywrotności tego wózka (pani w sklepie o tym wspomniała oraz Pani Gadżet) oraz czy spacerówka nie będzie za mała aby pomieścić córę zimą grubo ubraną + śpiworek?
Dzięki z góry za wyrażenie opinii.
W spacerowce nie ma wielkiej ilosci miejsca na malucha, wszystko zalezy ile bedzie miala Twoja corcia.
Wywrotny jest, bo i wiadomo, ze 3 kola sa o wiele mniej stabilne, ile ja juz razy widzialam padajce quinny, gdy rodzic powiesil na raczke torbe lub zakupy i przy wyjeciu bobasa wozek laduje.
Nie polecam nikomu kupowania wozka 3 kolowego, czy tez kupujemy stol z 3 nogami ? A wjechac na wyzszy chodnik to jak sobie poradzisz na jedyn kole przednim ?
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-06, 23:34   #32
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja akurat sie nie zgodze. Jezdze prawie 8 mies I jeszcze nigdy nie mialam sytuacji zeby miał sie wywrocic. Po za tym Quinny moodd ma opcje wymiany przedniego kola na dwa jesli komus bardzo zaleźy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 09:47   #33
Narunarusegawa
Przyczajenie

Dzis idę odebrać quinny moodd wraz z gondola. Rodzę na przełomie lipca i sierpnia. Wahalam sie jeszcze nad modelem buzz ale ostatecznie przeważyła możliwość rozłożenia spacerówki na płasko w wózku moodd. Martwi mnie mały koszyk na dole. Pewnie dokupie jeszcze jakaś dodatkowa torbę na ramę. Budka rzeczywiście jest tylko przeciwsłoneczna ale nie martwi mnie to bo pokrowiec przeciwdeszczowy jest bardzo poręczny. Jak juz przetestuje, zdam relacje
Narunarusegawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-21, 17:43   #34
monique125
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agrafka_ar Pokaż wiadomość
Również byłam zainteresowana tym wózkiem ale..... moim zdaniem gondola wózka nie jest przystosowana do polskiej zimy. Wersja składana nie jest ocieplana, zrobiona z przewiewnego materiału przez to po złożeniu zajmuje mało miejsca. Spacerówka mocno profilowana przeznaczona dla dziecka od 6 mies i zgadzam się, że mniejsze nie powinno być przewożone.Szczególnie zimą ponieważ siedzisko jest płytkie a zadaszenie raczej chroni przed słońcem a nie śniegiem czy deszczem. Ja zdecydowałam się na wózek firmy mamas&papas. Więcej na jego temat mogę napisać w listopadzie. Na razie czeka na maleństwo ...... zostało 6 tygodni

Moim zdaniem gondolka w tym wózku sprawdza się bardzo dobrze w zimie. Jeździłam z córeczką od listopada i przez kolejne 5 miesięcy. Czasami było poniżej zera ale to nie przeszkodziło nam w spacerkach. Kocyk ochronny był, córcia miała ubrany śpiworek i ani razu mi nie chorowała.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Jestem szczęśliwą posiadaczką wózka QUINNY MOOD kolor czerwony.
wózek używam od listopada 2013r. i muszę stwierdzić że jestem z niego bardzo zadowolona.

wygląd tego wózka jest rewelacyjny- niejednokrotnie ludzie zaczepiali mnie na ulicy, mówiąc jaki to super wózek.

Wózek doskonale się prowadzi. Mieszkam w mieście, ale na spacerki wybieramy się nie tylko po prostych chodnikach, ale także po parkach, alejkach itp. i podczas prowadzenia mnie nie zawiódł. dzięki skrętnym przednim kołom bez problemu można wykręcić wózkiem na małych powierzchniach (nawet w domu woziłam w wózeczku córeczkę do uspania bo bardzo to lubiła).

Jeżeli chodzi o gondolkę to sprawdziła się w zimie wiec w lecie tym bardziej by sie nadała. córcia urodziła się dość duża i długa, ale nie "wyrosła" z gondolki, zmienilismy na spacerówkę, ponieważ córcia nie chciała już jeździć z pozycji leżącej, chciała widzieć wszystko dookoła.

doskonale się składa. po złożeniu spokojnie mieści się w małym bagażniku. podczas składania mozna zdemontować koła. składanie bardzo szybkie, można to zrobić jedną ręką
przekładanie spacerówki tył/przód do kierunku jazdy też nie stanowi żadnago problemu i robi się to odblokowując tylko 1 przycisk

Jak dla mnie za minus mogłabym uznać jedynie mały kosz na zakupy, ale z drugiej strony jak chcę robić duze zakupy to wybieram się autem.

zaraz będzie rok jak go używam, nic mi się tam nie zepsuło, nie pękło a spaceruję codziennie po kilka godzin...

jak miałabym wybór ponowny czy kupic ten wózek czy nie to ZDECYDOWANIE kupiła bym go po raz kolejny.

mam nadzieje że moja recenzja pomoże WAM w wyborze wózka
monique125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-17, 01:19   #35
bimbunia_
Raczkowanie

A jak się Mood sprawdza na schodach? Widziałam testy podobnych wózków i na schodach wypadały słabo, na przykład torba zaczepiała się o schody. Poważnym minusem jest chyba w nim tylko to że nie ma "wizjera" w budce i już się zastanawiam jak by tam tę budkę podziurawić

I jeszcze jedno mam pytanie, czy da sie w tym wózku dziecko pobujać???

Edytowane przez bimbunia_
Czas edycji: 2014-08-17 o 19:19
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-23, 22:28   #36
Trele_Morele
Zakorzenienie

W gondolce pobujasz bez problemu, w spacerowce nie. Ze schodami nie pomoge bo nie mialam okazji wyprobowac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 16:36   #37
lesyeux
Zadomowienie

a ja chce kupić taki wózek jeżeli któraś z Was, chce sprzedać Quinny Moodd proszę o wiadomośc na pw

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 18:25   #38
kampari1990
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
A jak się Mood sprawdza na schodach? Widziałam testy podobnych wózków i na schodach wypadały słabo, na przykład torba zaczepiała się o schody. Poważnym minusem jest chyba w nim tylko to że nie ma "wizjera" w budce i już się zastanawiam jak by tam tę budkę podziurawić

I jeszcze jedno mam pytanie, czy da sie w tym wózku dziecko pobujać???
da się pobujać
co do schodów, to też wielkiej tragedii nie ma, nie jest meeega ciężki, dasz radę ;-)
pewnie już podjęłaś decyzję ;-) jeśli zdecydowałaś się na mooda, to nie pożałujesz
kampari1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-20, 15:46   #39
wampi23
BAN stały

zgadzam się z kamparii1990 quinny mood to super wózek, moja starsza siostra go ma. na nic nie może przy nim narzekać
wampi23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-28, 17:14   #40
Mondo_Bongo
Raczkowanie

serio, mnie to sie moodd podoba jak ma bialy stelaz, super to wyglada
Mondo_Bongo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-18, 08:52   #41
wampi23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mondo_Bongo Pokaż wiadomość
serio, mnie to sie moodd podoba jak ma bialy stelaz, super to wyglada
Widziałam ostatnio dziewczynę na ulicy właśnie z białym stelażem i super się prezentował!
Stary 2015-03-18, 10:44   #42
Mondo_Bongo
Raczkowanie

o w tej wersji limonkowej moodd z bialym stelazem wyglada oblednie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31.jpg (19,5 KB, 17 załadowań)
Stary 2015-03-18, 11:30   #43
BYou
MBZ♥

Mondo

Miałam czarną gondolę z białą obramówkę i czarną spacerówkę-black irony na białym stelażu. Wygląd świetny, prowadzenie też. Byłam bardzo zadowolona i kolejny raz też bym kupiła moodda. Przy sprzedaży na olx był całe 3 minuty od momentu wystawienia

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 08:20   #44
wampi23
BAN stały

Cytat:
fakt super się prezentuje w tej kolorystyce!!
BYou może za niską cenę dałaś, że tak szybko się sprzedał
Stary 2015-03-19, 17:16   #45
roxana_lu
Zakorzenienie

Witam

Zastanawiam się dlaczego tak mało opinii w sieci na temat tego wózka bardzo mi się spodobał i się zastanawiam pomiędzy nim a maxi cosi mura 4 plus i xlanderem xmove...

naczytałam się opinii, że wózek nie daje rady w "terenie" i jest fajny tylko na spacery po mieście, czy ktoś może coś więcej na ten temat powiedzieć? dość często bywamy w górach i jest to dla nas bardzo ważna kwestia.

Pozdrawiam!

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 23:50   #46
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Witam

Zastanawiam się dlaczego tak mało opinii w sieci na temat tego wózka bardzo mi się spodobał i się zastanawiam pomiędzy nim a maxi cosi mura 4 plus i xlanderem xmove...

naczytałam się opinii, że wózek nie daje rady w "terenie" i jest fajny tylko na spacery po mieście, czy ktoś może coś więcej na ten temat powiedzieć? dość często bywamy w górach i jest to dla nas bardzo ważna kwestia.

Pozdrawiam!
To fakt, ze quinny nie daje rady w terenie, najlepiej nim sie jezdzi po galeriach, gdzie jest rowna powierzchnia. Za to mure 4 plus moge Ci polecic, wozek jest zwrotny, choc troszke wazy. Jednak dobrze nim sie jezdzi po roznej nawierzchni, jest stabilny.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-20, 04:07   #47
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
To fakt, ze quinny nie daje rady w terenie, najlepiej nim sie jezdzi po galeriach, gdzie jest rowna powierzchnia. Za to mure 4 plus moge Ci polecic, wozek jest zwrotny, choc troszke wazy. Jednak dobrze nim sie jezdzi po roznej nawierzchni, jest stabilny.

No wlasnie obawiałam sie tego przy quinny a dla nas to ważna kwestia bo dwoch wózków kupować nie bedziemy
Co do wagi to nie ma problemu, mieszkamy w apartamentowcu, mamy podziemny garaż albo na klatce schodowej wiec nie musze go targać całego na 2 piętro.
Chyba jednak zostaniemy przy mura 4 plus, xlander przemawiał do mnie ale w wersji xa, ten xmove nie bardzo (a jest podobno nowsza, lepsza wersja xa)... Tez czytałam rozne opinie ale wiadomo, ze nie ma rzeczy idealnych, każdemu cos moze nie spasować

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-20, 10:33   #48
Mondo_Bongo
Raczkowanie

jak wybierzesz moodd w wersji z czterema kolami to spokojnie da sobie radę, takze nie wiem skąd ten osod o zzlym prowadzeniu w terenie?
Stary 2015-03-20, 10:53   #49
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
jak wybierzesz moodd w wersji z czterema kolami to spokojnie da sobie radę, takze nie wiem skąd ten osod o zzlym prowadzeniu w terenie?

Sporo opinii jest o tym, ze nie dają rady w terenie
Ja nie wiem bo nie mam ale widocznie cos jest na rzeczy skoro tyle osob tak pisze.

Synuś i Córcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-20, 11:49   #50
BYou
MBZ♥

Cytat:
Dokładnie

Stary 2015-03-21, 03:55   #51
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dokładnie

W przyszłym tygodniu wybiorę sie do hurtowni pooglądać na żywo quinny. Na ta chwile "testowałam" u znajomej maxi cosi, quinny widziałam jedynie na zdjęciach i kilka razy gdzies na mieście ale sama go nie próbowałam prowadzić i chociażby chciałabym go "pomacać" :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-21, 08:32   #52
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu wybiorę sie do hurtowni pooglądać na żywo quinny. Na ta chwile "testowałam" u znajomej maxi cosi, quinny widziałam jedynie na zdjęciach i kilka razy gdzies na mieście ale sama go nie próbowałam prowadzić i chociażby chciałabym go "pomacać" :P
U mnie w sklepach był ten problem, że nigdzie nie było wersji czterokolowej.

Stary 2015-03-21, 09:51   #53
wampi23
BAN stały

co do quinny i tym, ze w terenie nie dają sobie rady, to chyba nie tak do końca.. wiadomo, że lekka parasolka z małymi kółkami będzie miała ciężej, niż wózek na duzych pompowanych kołach
ale to coś za coś tu masz lekką parasolkę, w naszym przypadku przydatne to jest, bo wnoszę wózek wraz z dzieckiem na 3 piętro, więc musiał być lekki, a po lesie nie chodzę
Stary 2015-03-21, 15:23   #54
roxana_lu
Zakorzenienie

Wózek Quinny Moodd

Cytat:
Napisane przez wampi23 Pokaż wiadomość
co do quinny i tym, ze w terenie nie dają sobie rady, to chyba nie tak do końca.. wiadomo, że lekka parasolka z małymi kółkami będzie miała ciężej, niż wózek na duzych pompowanych kołach
ale to coś za coś tu masz lekką parasolkę, w naszym przypadku przydatne to jest, bo wnoszę wózek wraz z dzieckiem na 3 piętro, więc musiał być lekki, a po lesie nie chodzę

No mi wlasnie nie zalezy na lekkim wózku bo ja wnosić na gore nie bede.

Byliśmy dzisiaj oglądać w salonie firmowym i quinny i maxi cosi i jednak ten drugi w naszym przypadku wydał sie lepsza opcja pomimo, ze quinny bardzo ładnie sie prezentuje no ale w rezultacie zdecydowaliśmy sie na maxi cosi i we wtorek kupujemy

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-03-21 o 18:01
Stary 2015-04-02, 20:27   #55
wampi23
BAN stały

roxana gratuluję wyboru i szczęściara, że nie musisz wózka na piętro wnosić
choć ja w sumie nie narzekam, nasz quinny jest lekki i na 3 piętro wnoszę razem z dzieckiem, dlatego też nie wyobrażam sobie, żeby kupić ciężki wózek.
Stary 2015-05-17, 10:51   #56
Mondo_Bongo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
U mnie w sklepach był ten problem, że nigdzie nie było wersji czterokolowej.
a szkoda, bo wersja czterokołowa moodd sprawdza sie doskonale w terenach itp.
Stary 2015-05-21, 18:56   #57
sambasewilla
BAN stały

podpisuję się pod fankami modelu moodd. Moja rodzona sis ma go od miesiąca, wiem to nie długo, ale wózek jest śliczny! siostra ma tez na białym stelażu, ale różową gondolkę :P
w sumie siostra zdecydowała się na tą firmę, bo zobaczyła, że u mnie spacerówka super się sprawuje
sambasewilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 11:18   #58
mxlaser
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agusiaw19 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki,

mam ogromną prośbę do użytkowniczek tego pięknego wozu, gdyż zamierzam go kupić, ale mam wątpliwości co do wywrotności tego wózka (pani w sklepie o tym wspomniała oraz Pani Gadżet) oraz czy spacerówka nie będzie za mała aby pomieścić córę zimą grubo ubraną + śpiworek?
Dzięki z góry za wyrażenie opinii.
Sama miałem ten problem ale kupiłam wózek [URL=" Moood[/URL] i w sumie nie mam problemów ze stabilnością. Wiadomo jest to wózek miejski nie na bezdroża i dziury. Po mieście nie ma szans sie wywrócić.
mxlaser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-28, 11:41   #59
adri_
BAN stały

Cytat:

O kurcze, ale sliczny ten kolor! Ogolnie uwazam ze Quinny ma najbardziej nowoczesne wózki jesli chodzi o design, ale Moodd podoba mi sie najbardziej!! Zabójczy jest ten limonkowy kolor
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 12:47   #60
kasiakluch
BAN stały

Cytat:
a szkoda, bo wersja czterokołowa moodd sprawdza sie doskonale w terenach itp.
a to nie jest tak, że można dokupić taka przekłądkę za bodajże 250 zł i wtedy masz wersje 3 lub 4 kołową do wyboru?
coś mi się tak o ouszy obiło, ze znajoma kupiła 3 kołowy, ale nie czuła się pewnie i dokupiła sobie tą przekładkę.
Ja wczoraj na cmentarzu widziałam rodzinkę w tym wózku moodd, bardzo fajnie wygląda ten wózek- taki nowoczesny
kasiakluch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości