![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Witaj Tekilunia
![]() Ja juz od 7 nie spie, szybko ogarniam chalupke poki wszystkie wizazanki spia ![]() Co do wczorajszej rozmowy to ja naprawde nie chcialam sie tak zaciac, chyba potwierdza to tylko ze ciaza robi zelke z mozgu :/ Dzidzius planowany i wyczekiwany, pomimo naszego mledego wieku nie bylo nam dane odrazu zajsc w ciaze ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Melduje sie w nowym watku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za cenne informacje Isia! Mam takie kartki w których spisuje sobie najcenniejsze informacje dot. wyprawki/pięlegnacji/itp itd
![]() Agatka,a ja biorę takie witaminy ale one są w zestawie z Femibion Natal 2, dość drogo wychodzi miesięcznie, ale mam pewność że biorę w miarę porządne witaminy.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-09-14 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowej części "mamusiek". Wczorajszego wieczoru próbowałam Was nadgonić, ale nie dałam rady, a dziś nowy wątek
![]() perfuzja, gratuluję super mieszkania i życzę, byście mieli w nim bajkowe życie ![]() Le La, szczęściaro, super ten fotelik/nosidełko, ![]() ![]() Em ma, bardzo podoba mi się imię Dorotka ![]() Isia, bardzo przydatne informacje. Dzięki ![]() Cicici, dobrze, że jesteś cała i zdrowa! Co do karmienia piersią, też bardzo bym chciała i na razie tylko taką opcję rozważam. Wiem jednak, że różnie to w praktyce wygląda. Pamiętam jak na wątku mamuś sierpniowych jedna dziewczyna opisywała, że miała tak poranione sutki, że po karmieniu dziecko zwymiotowało czystą krew. Nie chciała się poddać, ale po tym, dała sobie spokój. W temacie zaparć też mam pewne doświadczenia ![]() ![]() Moja waga to taki temat, że już go nie ogarniam. rano mam 2kg mniej niż wieczorem i nie wiem, do której powinnam się odnieść. Mogę powiedzieć, że przytyłam 4-6kg ![]() Ruchy poczułam w okolicach 16/17tyg. i były to takie puknięcia. Obecnie czuję je nieco częściej, ale nie regularnie, choć nie powiem, są dni, gdy Kacper jest mniej aktywny. I zwykle "usypia" po słodkim, więc nie staram się jeść słodyczy, bo z małymi wyjątkami - nie lubię. Mam okrutną ochotę na kwaśne i pikantne. Ale takie naprawdę ostre. Do wszystkiego, co jem dodaję keczup Kotlin z piekła rodem ![]() Dziś czeka mnie pracowity dzień. Mamy zamiar z tż podszykować pokoje pod mini-remont. Z obecnej graciarni chcemy uczynić sypialnię, a z obecnej sypialni pokoik dziecięcy. Przed nami mission imposible ![]() Tż przyniósł też próbnik z kolorami farb do ścian. Jest tam chyba z tysiąc odcieni. Zwariuję, zanim wybiorę odpowiedni. Na razie moje typy to: - kremowy/ waniliowy - jasna brzoskwinia - jasna, ciepła zieleń - beż/kawa z mlekiem Mebelki będą klasyczne w kolorze drewna. Doradźcie jakie wybrać ściany, plisss ![]() Kilka dni temu byłam w H&M. Kupiłam sobie legginsy takie lekko cieplejsze i kilka drobiazgów dla Kacpersona ![]() - komplecik: bodziak z sową, spodnie i czapeczka, - skarpetki pod kolor Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-09-14 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
O rany już nowa część
![]() Ja wczoraj padłam o 21 i spałam do rana ![]() Dziś z rana już pranie zrobiłam upiekłam "fale dunaju" jeszcze tylko zmiksuje krem po południu i ciacho gotowe ![]() Cały czas walczymy z tymi pokojami,dziś mój brat przyjedzie nam pomóc żeby szybciej ogarnąć to wszystko. Dzidziuś od rana się rusza pewnie po herbatce z sokiem porzeczkowym ![]()
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obecnie Lady Vit a teraz myślę przejść na takie, które zawierają tego DHA więcej tj. InFalvit lub na Vita-Miner Prenatal <zastanawia się>.
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Kurde nie przezyje tego musze leciec do h&m!!!!
![]() |
#39 |
Gang Iren
|
Pół nocy dziś nie spałam,bo siedziałam do późna i zagłębiłam się w temat wojny domowej w Syrii. Dlaczego tak straszne rzeczy dzieją się na świecie? I jak człowiek nie zdaje sobie sprawy jakie to szczęście,że żyjemy w czasach pokoju,że nie boimy się wyjść z domu...
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#41 |
Gang Iren
|
Amberella ciuszki fantastyczne!! Uwielbiam motywy ze sowami.
Biorę witaminy z dha.
#42 |
Rozeznanie
|
Melduję się z Różą
![]() Selena ja biorę vitaminer prenatal dha - ginekolog powiedział, że spokojnie mogę je brać zamiast płacić 70 zł za jakieś modne na F....a moje kosztują 26 zł - także słucham gina 50 zł w kieszeni na miesiąc to dla mnie dużo ![]() Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-09-14 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Tak, najpierw miałam Doppelherz Mama, a teraz Pharmaton Matruelle.
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gosia, ja też uwielbiam sowy ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-09-14 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super że maleństwo już szaleje w brzuszku ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam takie witaminki, bo jednak mam świadomość, że jem za mało ryb (lubię, ale cenowo bym nie wyrobiła). Biorę kapsułki z doppel herc-mama aktiv. To od razu pisz co u Ciebie słychać ![]() Cytat:
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
O jacie lecicie jak szalone
Ja mam teraz troszke wiecej obowiazków ale mam mame w domku. Wczoraj tata ją przywiózł ![]() Ja sie szykuje pomału na wesele do kuzynki. Pogoda sie poprawia więc fajnie bo nie mam za bardzo co na wierzch zarzucić. |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Melduję się i ja w nowym wątku- lecicie z postami tak, że nie nadążam nadrabiać. Dzisiaj robię gołąbki
![]() p.s ponieważ nie daje rady odpisać wszystkim to gratuluję każdej z osobna odkrytych płci, dobrych wyników badań! Trzymam kciuki za kolejne badania. |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pokoju to przeglądałaś może jakieś inspiracje? Bo ja np jestem zakochana w pokojach w których ściany są jasne, ale np dodatki rzucają się bardziej w oczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#50 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://fotballfrue.no/2013/09/03/mad...-love-babygym/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Witam weekendowo w nowym wątku
![]() Za nami pierwsza nic w kawalerce - bedzie zabawnie ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- A na wątku obok dziewczyna z terminem na pierwsza polowe listopada zaczęła rodzic ![]() Kurcze, jeszcze troche i my zaczniemy rodzic ![]()
#52 |
Zakorzenienie
|
A np ostatnio tańczą na stole,a że jest 2na1 metr to sobie można wyobrazić,co wyprawiają i to obie na raz. Prośbą by zeszły nie skutkuje. Tylko męża się boją.
Ale,zawsze na wieczór dopominaja się całusa na dobranoc dla brzuszka,bo wiedzą,że tam dzidziuś rośnie. I chwalą się wszędzie,że będą miały dzidzie. Widzę,że już imiona macie powybierane ![]() ![]() MEZAGA i jak ukazały się dzieci w pełnej krasie?
#53 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widzę że co druga remoncik przed narodzinami
![]() ![]() U nas będą bejcowane belki na bardzo ciemny brąz widoczne więc myślę że będzie do nich pasować właśnie kawa z mlekiem albo magnolia ![]() W ogóle ostatnio kuzynka przysłała mi link do tanich fajnych tapet http://alletapety.pl/specials.php ona sobie zamówiła ale mi jakoś do tych belek nie za bardzo będą pasować ![]() Choć do dziewczynki słodkie są te sowy albo serduszka ![]()
#54 | |
Zadomowienie
|
Nie dociera to jeszcze do mnie...
Cytat:
![]() ![]() Eliza bardzo mi się podoba, ale mąż był na nie.
![]() |
#55 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Co do bólu brzucha,to jest też indywidualnie,ja piłam mleko krowie i to sporo i nigdy nie miałam z tego powodu problemów. A tak naprawdę jakby zgłębić temat (a swojego czasu zgłębiałam) to wszystko jest szkodliwe,chyba żeby mieć swoje zwierzęta na ubój,że wiesz jak są karmione,swoje kury i od nich jaja,produkować swoje sery,wędliny,mieć własne warzywa i owoce. A tak to niestety to jedzenie ze sklepów nie jest zdrowe.
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#57 |
BAN stały
|
Em ma
Ładnie proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Perfuzja obyśmy wszystkie wytrzymały do końca!
#59 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
ja niw wiedziałam jakieś 4 tyg o ciąży i miałam bardzo intensywny ten okres czasu- panieński, co chwila imprezy, wypady z przyjaciółmi- ogólnie sama zabawa- wóda, papierosy itp.... Dzieciak od razu poznał życie z tej imprezowej strony
![]() |
#60 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie wesele czeka za tydzień i póki co, nie mam ochoty na nie jechać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42798807]To tak jak u mnie ![]() ![]() ![]() Mój długi weekend wyglądał podobnie. Potem jeszcze mnóstwo energy drinków, praca niemal do upadłego i też kontakt z chemią. Modlę się, by wszystko było dobrze z moim synkiem. [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42798807]Jako, że u Nas też remonty i też wybieranie jaki kolor ścian z ww wybrałabym beż albo kawa z mlekiem ![]() My właśnie w takich kolorach mamy wnętrza. Podobają mi się, ale nie wiem, czy nie potrzebuję jakieś odmiany ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42798807]Skoro lubicie sowy to może to Wam się spodoba ![]() http://fotballfrue.no/2013/09/03/mad...-love-babygym/[/QUOTE] Fantastyczne są ![]() Strasznie podobają mi się ramki ze zdjęciami z poniższego zdjęcia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.