![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mogłybyście związać się z biseksualnym facetem?
Cytat:
![]() ![]() Odpowiadając na pytanie z pierwszego posta - nie, nie mogłabym, absolutnie takie coś nie wchodzi w grę. Dla mnie również taki mężczyzna, czy to biseksualista, czy to gej, jakoś traci na męskości, a dla mnie to strasznie odrzucające. Także znajomy, czy przyjaciel, zero kłopotu, natomiast partner biseksualny - nie. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2013-09-14 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie wykluczone, nie związałabym się z facetem bi
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
ja to jak laisla: jeśli miałby on gdzieś szukać wrażeń, to nie; idea związku otwartego jest absolutnie nie dla mnie
wręcz bym powiedziała, ze idea żonki, która czeka na męża, a on sobie szaleje - jest dla mnie wcieleniem słabości i braku charakteru natomiast jakby nigdzie go nie ciągnęło, to tak nie mam zdrowia do zazdrości, we mnie zazdrość wypala wszelkie uczucia, a nie je wzmacnia; powoduje obojętnienie a nie przywiazanie Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-09-14 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Nie mialabym absolutnie nic przeciwko
![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;42797310]Mylisz biseksualizm z poligamią. Osoby, które potrzebują więcej niż 1 partnera, nazywa się poligamicznymi
![]() Nie, nie mam tak i dziwi mnie Twoje podejście. Myślę, że wynika to z negatywnego postrzegania osób nieheteronormatywnych w społeczeństwie. Jeśli brzydziłby Cię seks z mężczyzną, którego kochasz, to myślę, że nadawałoby się to do konsultacji z seksuologiem. Choć zakładam, że pytasz teoretycznie i nie jesteś w takiej sytuacji.[/QUOTE] To nie wynika z mojej niechęci do osób homoseksualnych, bo nic do nich nie mam. Powiedziałam, że mogłabym się przyjaźnić z takim mężczyzną, tylko nici ze związku. Pytam teoretycznie, bo nie jestem w takiej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
nie. nie mam nic przeciwko znajomym takiej orientacji ale facet bi jakoś traci w moich oczach jako mężczyzna, nie kręci mnie to
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Tak, mogłabym, bo to dla mnie żaden problem.
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja raczej mam duzy dystans do takich deklaracji i licza sie fakty i wylacznosc.
Co do opinii Laisly sie niespecjalne sie zgadzam - facet hetero tez moze zaczac marudzic ze mu brakuje innych kobiet, np ma ochote i na blondynke i na brunetke naraz. Ale to tylko znaczy ze nie kocha i szuka wrazen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ale macie dziwne wyobrażenie na temat osób biseksualnych, to nie są poligamiści, nawet jeśli czasem fantazjują, to również zdarza się w przypadku osób hetero czy homoseksualnych.
Ja nie miałabym z tym żadnego problemu. Sama jestem biseksualna i jestem w 100% wierna. Poza tym np. u mnie jest tak, że jak jestem z facetem przygasa mi zainteresowanie kobietami i odwrotnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Bez problemu, nie interesowałoby mnie z kim spał przede mną, jeśli w danej chwili chciałby tylko mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
sissy that walk
|
Podzielam opinię, że biseksualista to nie poligamista
![]() Co do tematu - związałabym się. Niby większa konkurencja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
No jasne, że tak! Bez najmniejszego problemu. Ale obecnie nie, bo jestem w związku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Nie miałabym problemu
![]()
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Nie. Nie mam nic przeciwko homoseksualistom / biseksualistom i homoseksualizmowi jako takiemu, ale obrzydzałaby mnie myśl, że mój facet miał / mógłby mieć fizyczny kontakt z innym mężczyzną. Nie i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
jestę wieszczę
|
"Róbmy dzieci, a nie wojnę!"
![]() Ja czasami widzę, że niektórym w głowie się nie mieści, że można być bi, nie potrzebować do seksu obu płci jednocześnie i na dodatek nie być zdradzającym i rozwiązłym seksualnie.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Będąc z facetem, który dawał mi miłość, czułość i zrozumienie, byłam wierna. Ani koleżanki do wyrka ani kolegi. Związek to świętość. Będąc zakochaną w kobiecie, nie interesowałam się ani innymi kobietami, ani innymi facetami.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Obawiałabym się, że taki partner w pewnym momencie poczuje tę tęsknotę za tą drugą płcią i myślę, że żyłabym w oczekiwaniu na ten moment niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Ja tam nie zrobię, z dwóch jajeczek dzidzi nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, trafniejsze byłoby Make love. Dzieci niekoniecznie ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-09-14 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w czym on miałby poczuć tęsknotę za drugą płcią? chodzi ci o seks czy może o jakieś inne aspekty również? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Nie, no to sarkazm oczywiście. Homo, bi czy hetero może być szczęśliwy w związku 1 na 1, są też tacy (niezależnie od orientacji), którzy szukają zabaw grupowych. Korelacji między orientacją a poliamorią nie ma żadnej. A precyzując słowo jednocześnie: sprawdź sobie co to znaczy lucky pierre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Nie, nie mogłabym, bo mnie to nie kręci. Po prostu.
Co do zdania o wierności, czy niewierności osób biseksualnych: ja miałam pecha i wśród dalszych znajomych wszyscy bi, to byli bi nie umiejący jednak usiedzieć przy jednej osobie (płci). Ale tak jak mówię: po prostu pech, poza tym to byli młodzi ludzie, a to pewnie również ma znaczenie. Troszkę się uprzedziłam, przyznaję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
no to ogólnie [będę zakładać, że jesteś w związku]: czy tobie brakuje bycia z kimś innym? kto się czymś innym interesuje, kto lubi coś innego, może poznałaś jakichś kolegów, na których spojrzałaś z tęsknotą, mimo że jesteś w związku? może wspominasz jakiegoś swojego eksa myśląc `szkoda, że mój obecny nie jest taki i taki..`, może brakuje ci czegoś, co miałaś w poprzednim związku? czy wystarcza ci ten partner, którego masz? czy może jednak tęskno ci do innych facetów?
nie mów, że to co innego, bo gdyby wyłączyć seks, to związek kobieta-mężczyzna i kobieta-kobieta/mężczyzna-mężczyzna niczym się nie różni. jest dwoje ludzi, którzy się kochają i spędzają ze sobą czas, nie myślą o innych ludziach, bo mają siebie i to im wystarcza. jedzą razem obiady, budzą się w jednym łóżku, chodzą razem na spacery, wyjeżdżają w góry, oglądają filmy i spotykają się ze znajomymi - ot, zwykły udany związek, w którym nie ma potrzeby rozglądania się za innymi, bo osoba, z którą jesteśmy daje nam wszystko czego potrzebujemy. seks. powiem prosto - jeśli się nie dobrałaś z facetem, to nieważne czy jest bi czy hetero - długo to nie pociągnie. jaką ci to różnice robi czy będzie go ciągnęło do innych kobiet, czy do facetów? jak ma zdradzić - zdradzi, jak ma odejść - odejdzie. jak się dobraliście, to do nikogo innego go nie będzie ciągnąć. ciebie ciągnie do innych facetów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Grin - fajnie to posumowałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
❤ bee happy ❤
|
Nigdy w życiu.
Nie mogłabym być z facetem, który spał czy całował innych mężczyzn. Tak jak kilka dziewczyn pisało taki osobnik traci w moich oczach na męskości. Ale absolutnie nie przeszkadzają mi ani geje ani osoby bisekusalne ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.