Mogłybyście związać się z biseksualnym facetem? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 09:28   #31
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Dot.: Mogłybyście związać się z biseksualnym facetem?

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Dla mnie seks 2 facetów bi, którzy są w związku z kobietami, jest innym rodzajem bliskości, niż ta między kobietą i meżczyzną. Może niezbyt trafione porówananie, ale to coś jak męski wypad na ryby/ mecz/wyjście na piwo. O ile nie robią tego za plecami partnerek, to nie widzę nic złego. Chociaż i tak najczęściej takiego faceta po prostu zaprasza się do trójkąta/ czworokąta, więc partnerki też mają rozrywkę.
Czasami niektórzy panowie mają taki pogląd, że jak ich dziewczyna prześpi się z drugą dziewczyną, będąc z nim w związku, to to nie jest zdrada Nigdy takiego podejścia nie zrozumiem, ale jestem zaskoczona, że ktoś tak na to może patrzeć też z drugiej strony, z tym się jeszcze nie spotkałam. Mój Luby ani na mecze, ani na ryby nie chodzi, to aż strach pomyśleć jakie inne rozrywki wymyśla, skoro to podobny poziom

Odpowiadając na pytanie z pierwszego posta - nie, nie mogłabym, absolutnie takie coś nie wchodzi w grę. Dla mnie również taki mężczyzna, czy to biseksualista, czy to gej, jakoś traci na męskości, a dla mnie to strasznie odrzucające. Także znajomy, czy przyjaciel, zero kłopotu, natomiast partner biseksualny - nie.

Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Czas edycji: 2013-09-14 o 10:28
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 09:40   #32
confused women
Zakorzenienie

Absolutnie wykluczone, nie związałabym się z facetem bi
Stary 2013-09-14, 09:47   #33
JanePanzram
Zakorzenienie

ja to jak laisla: jeśli miałby on gdzieś szukać wrażeń, to nie; idea związku otwartego jest absolutnie nie dla mnie
wręcz bym powiedziała, ze idea żonki, która czeka na męża, a on sobie szaleje - jest dla mnie wcieleniem słabości i braku charakteru

natomiast jakby nigdzie go nie ciągnęło, to tak
nie mam zdrowia do zazdrości, we mnie zazdrość wypala wszelkie uczucia, a nie je wzmacnia; powoduje obojętnienie a nie przywiazanie

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-09-14 o 09:59
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 09:54   #34
szmyrk
Zakorzenienie

Nie mialabym absolutnie nic przeciwko
Stary 2013-09-14, 10:09   #35
Amaa
Raczkowanie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;42797310]Mylisz biseksualizm z poligamią. Osoby, które potrzebują więcej niż 1 partnera, nazywa się poligamicznymi Tak, osobom biseksualnym wystarcza 1 partner, tak samo jak osobom heteroseksualnym. Twoje stanowisko jest bardzo krzywdzące.

Nie, nie mam tak i dziwi mnie Twoje podejście. Myślę, że wynika to z negatywnego postrzegania osób nieheteronormatywnych w społeczeństwie. Jeśli brzydziłby Cię seks z mężczyzną, którego kochasz, to myślę, że nadawałoby się to do konsultacji z seksuologiem. Choć zakładam, że pytasz teoretycznie i nie jesteś w takiej sytuacji.[/QUOTE]
To nie wynika z mojej niechęci do osób homoseksualnych, bo nic do nich nie mam. Powiedziałam, że mogłabym się przyjaźnić z takim mężczyzną, tylko nici ze związku. Pytam teoretycznie, bo nie jestem w takiej sytuacji.
Amaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 10:10   #36
201803300917
Konto usunięte

nie. nie mam nic przeciwko znajomym takiej orientacji ale facet bi jakoś traci w moich oczach jako mężczyzna, nie kręci mnie to
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 10:21   #37
Withers
Zakorzenienie

Tak, mogłabym, bo to dla mnie żaden problem.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-14, 10:35   #38
Rena
Zakorzenienie

Ja raczej mam duzy dystans do takich deklaracji i licza sie fakty i wylacznosc.

Co do opinii Laisly sie niespecjalne sie zgadzam - facet hetero tez moze zaczac marudzic ze mu brakuje innych kobiet, np ma ochote i na blondynke i na brunetke naraz. Ale to tylko znaczy ze nie kocha i szuka wrazen.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 10:36   #39
Kalini
Zakorzenienie

Ale macie dziwne wyobrażenie na temat osób biseksualnych, to nie są poligamiści, nawet jeśli czasem fantazjują, to również zdarza się w przypadku osób hetero czy homoseksualnych.
Ja nie miałabym z tym żadnego problemu. Sama jestem biseksualna i jestem w 100% wierna. Poza tym np. u mnie jest tak, że jak jestem z facetem przygasa mi zainteresowanie kobietami i odwrotnie...
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 10:44   #40
solideja
Zadomowienie

Bez problemu, nie interesowałoby mnie z kim spał przede mną, jeśli w danej chwili chciałby tylko mnie
solideja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 10:51   #41
mary_poppins
sissy that walk

Podzielam opinię, że biseksualista to nie poligamista Jak ktoś ma skłonności do zdrady to jest to niezależne od orientacji. W biseksualizmie zwykle nie chodzi o to, że komuś brakuje kontaktów z drugą płcią kiedy jest w związku, tylko o to, że potencjalny partner może być obojga płci, że obie płcie są brane pod uwagę. Jak ktoś jest mocno zakochany, to tak jak u heteroseksualistów, inni ludzie schodzą na bardzo daleki plan.

Co do tematu - związałabym się. Niby większa konkurencja Ale z gwarancją wyłączności - jak najbardziej.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-14, 11:10   #42
patiasym
Zakorzenienie

No jasne, że tak! Bez najmniejszego problemu. Ale obecnie nie, bo jestem w związku
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 11:51   #43
Nomi_
Raczkowanie

Nie miałabym problemu
Stary 2013-09-14, 12:18   #44
201605091011
Konto usunięte

Nie. Nie mam nic przeciwko homoseksualistom / biseksualistom i homoseksualizmowi jako takiemu, ale obrzydzałaby mnie myśl, że mój facet miał / mógłby mieć fizyczny kontakt z innym mężczyzną. Nie i już.
201605091011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 14:15   #45
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Oczywiście, że tak. Nawet prędzej z takim niż z hetero, bo lepiej by mnie rozumiał pewnie. I może nawet mielibyśmy układ, że od czasu do czasu może odwiedzić swojego przyjaciela, a ja jakąś przyjaciółkę
Właśnie tak rozumiem związek z biseksualistą, który zahacza o poligamię tak czy inaczej. Chyba, że te przygody oboje traktują jak określiła Cherry_flamme jak wyjście na ryby czy piwo..więc nie jest elementem składowym związku tylko formą hobby. Wtedy to nie jest poligamia. Tak czy inaczej z takim związkiem miałabym problem. Może byłabym w stanie spróbować ale facet musiałby mnie powalić na kolana, w jakiś sposób zachwycić sobą tak bardzo abym za wszelką cenę nie chciała go stracić, nawet za tę cenę tego "hobby". W sumie lepsze takie hobby niż polowanie jak sobie tak pomyślę
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 14:21   #46
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Właśnie tak rozumiem związek z biseksualistą, który zahacza o poligamię tak czy inaczej. Chyba, że te przygody oboje traktują jak określiła Cherry_flamme jak wyjście na ryby czy piwo..więc nie jest elementem składowym związku tylko formą hobby. Wtedy to nie jest poligamia. Tak czy inaczej z takim związkiem miałabym problem. Może byłabym w stanie spróbować ale facet musiałby mnie powalić na kolana, w jakiś sposób zachwycić sobą tak bardzo abym za wszelką cenę nie chciała go stracić, nawet za tę cenę tego "hobby". W sumie lepsze takie hobby niż polowanie jak sobie tak pomyślę
Odpowiem Ci więc teraz całkiem poważnie, bo widzę, że bardzo poważnie wzięłaś tamten post. Jestem bi i potrafię być do bólu wierna, gdy kogoś kocham. Nie potrzebuję przygód, jeżeli osoba w związku zapewnia mi wszystko, czego mi potrzeba. Podobnie sprawa ma się z hetero, prawda?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 14:22   #47
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie lepsze takie hobby niż polowanie jak sobie tak pomyślę
To chyba jasne, że lepiej uprawiać seks niż zabijać.
Stary 2013-09-14, 14:27   #48
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
To chyba jasne, że lepiej uprawiać seks niż zabijać.
"Róbmy dzieci, a nie wojnę!"

Ja czasami widzę, że niektórym w głowie się nie mieści, że można być bi, nie potrzebować do seksu obu płci jednocześnie i na dodatek nie być zdradzającym i rozwiązłym seksualnie.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2013-09-14, 14:27   #49
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiem Ci więc teraz całkiem poważnie, bo widzę, że bardzo poważnie wzięłaś tamten post. Jestem bi i potrafię być do bólu wierna, gdy kogoś kocham. Nie potrzebuję przygód, jeżeli osoba w związku zapewnia mi wszystko, czego mi potrzeba. Podobnie sprawa ma się z hetero, prawda?
Czyli tak to wygląda i moje wyobrażenia, że ktoś taki czuje się w pewien sposób niespełniony w związku z wyłącznie jedną płcią nie są prawdziwe? Miałam przekonanie, że tak to właśnie wygląda, jak napisałaś we wcześniejszym poście.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-14, 14:30   #50
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Czyli tak to wygląda i moje wyobrażenia, że ktoś taki czuje się w pewien sposób niespełniony w związku z wyłącznie jedną płcią nie są prawdziwe? Miałam przekonanie, że tak to właśnie wygląda, jak napisałaś we wcześniejszym poście.
Nie, skąd
Będąc z facetem, który dawał mi miłość, czułość i zrozumienie, byłam wierna. Ani koleżanki do wyrka ani kolegi. Związek to świętość.
Będąc zakochaną w kobiecie, nie interesowałam się ani innymi kobietami, ani innymi facetami.

Stary 2013-09-14, 14:39   #51
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, skąd
Będąc z facetem, który dawał mi miłość, czułość i zrozumienie, byłam wierna. Ani koleżanki do wyrka ani kolegi. Związek to świętość.
Będąc zakochaną w kobiecie, nie interesowałam się ani innymi kobietami, ani innymi facetami.
Obawiałabym się, że taki partner w pewnym momencie poczuje tę tęsknotę za tą drugą płcią i myślę, że żyłabym w oczekiwaniu na ten moment niestety.
Stary 2013-09-14, 14:41   #52
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne, toć przecież każdy biseks musi żyć w trójkącie. Musi pukać się z Tobą i jednocześnie być ruchanym w zadek przez innego facia, inaczej czuje się w pewien sposób niespełniony

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
"Róbmy dzieci, a nie wojnę!"
Ja tam nie zrobię, z dwóch jajeczek dzidzi nie będzie
Stary 2013-09-14, 14:43   #53
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
No jasne, toć przecież każdy biseks musi żyć w trójkącie. Musi pukać się z Tobą i jednocześnie być ruchanym w zadek przez innego facia, inaczej czuje się w pewien sposób niespełniony

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Ja tam nie zrobię, z dwóch jajeczek dzidzi nie będzie
Sprecyzuj słowo Jednocześnie abyśmy się zrozumiały

Tak, trafniejsze byłoby Make love. Dzieci niekoniecznie

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2013-09-14 o 14:44
Stary 2013-09-14, 14:44   #54
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Obawiałabym się, że taki partner w pewnym momencie poczuje tę tęsknotę za tą drugą płcią i myślę, że żyłabym w oczekiwaniu na ten moment niestety.
podejrzewam, że byłaby to samospełniająca się przepowiednia u ciebie

w czym on miałby poczuć tęsknotę za drugą płcią? chodzi ci o seks czy może o jakieś inne aspekty również?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 14:48   #55
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
podejrzewam, że byłaby to samospełniająca się przepowiednia u ciebie

w czym on miałby poczuć tęsknotę za drugą płcią? chodzi ci o seks czy może o jakieś inne aspekty również?
O całokształt bycia z facetem albo z kobietą, nie tylko seks.
Stary 2013-09-14, 14:49   #56
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Sprecyzuj słowo Jednocześnie abyśmy się zrozumiały
Nie, no to sarkazm oczywiście. Homo, bi czy hetero może być szczęśliwy w związku 1 na 1, są też tacy (niezależnie od orientacji), którzy szukają zabaw grupowych. Korelacji między orientacją a poliamorią nie ma żadnej. A precyzując słowo jednocześnie: sprawdź sobie co to znaczy lucky pierre
Stary 2013-09-14, 14:52   #57
201803290936
Konto usunięte

Nie, nie mogłabym, bo mnie to nie kręci. Po prostu.

Co do zdania o wierności, czy niewierności osób biseksualnych: ja miałam pecha i wśród dalszych znajomych wszyscy bi, to byli bi nie umiejący jednak usiedzieć przy jednej osobie (płci). Ale tak jak mówię: po prostu pech, poza tym to byli młodzi ludzie, a to pewnie również ma znaczenie. Troszkę się uprzedziłam, przyznaję.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 15:04   #58
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
O całokształt bycia z facetem albo z kobietą, nie tylko seks.
no to ogólnie [będę zakładać, że jesteś w związku]: czy tobie brakuje bycia z kimś innym? kto się czymś innym interesuje, kto lubi coś innego, może poznałaś jakichś kolegów, na których spojrzałaś z tęsknotą, mimo że jesteś w związku? może wspominasz jakiegoś swojego eksa myśląc `szkoda, że mój obecny nie jest taki i taki..`, może brakuje ci czegoś, co miałaś w poprzednim związku? czy wystarcza ci ten partner, którego masz? czy może jednak tęskno ci do innych facetów?
nie mów, że to co innego, bo gdyby wyłączyć seks, to związek kobieta-mężczyzna i kobieta-kobieta/mężczyzna-mężczyzna niczym się nie różni. jest dwoje ludzi, którzy się kochają i spędzają ze sobą czas, nie myślą o innych ludziach, bo mają siebie i to im wystarcza.
jedzą razem obiady, budzą się w jednym łóżku, chodzą razem na spacery, wyjeżdżają w góry, oglądają filmy i spotykają się ze znajomymi - ot, zwykły udany związek, w którym nie ma potrzeby rozglądania się za innymi, bo osoba, z którą jesteśmy daje nam wszystko czego potrzebujemy.

seks. powiem prosto - jeśli się nie dobrałaś z facetem, to nieważne czy jest bi czy hetero - długo to nie pociągnie. jaką ci to różnice robi czy będzie go ciągnęło do innych kobiet, czy do facetów? jak ma zdradzić - zdradzi, jak ma odejść - odejdzie.
jak się dobraliście, to do nikogo innego go nie będzie ciągnąć. ciebie ciągnie do innych facetów?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 15:06   #59
patiasym
Zakorzenienie

Grin - fajnie to posumowałaś
Stary 2013-09-14, 15:17   #60
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Nigdy w życiu.
Nie mogłabym być z facetem, który spał czy całował innych mężczyzn.
Tak jak kilka dziewczyn pisało taki osobnik traci w moich oczach na męskości.
Ale absolutnie nie przeszkadzają mi ani geje ani osoby bisekusalne

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości