|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mogłybyście związać się z biseksualnym facetem?
Cytat:
Nigdy takiego podejścia nie zrozumiem, ale jestem zaskoczona, że ktoś tak na to może patrzeć też z drugiej strony, z tym się jeszcze nie spotkałam. Mój Luby ani na mecze, ani na ryby nie chodzi, to aż strach pomyśleć jakie inne rozrywki wymyśla, skoro to podobny poziom Odpowiadając na pytanie z pierwszego posta - nie, nie mogłabym, absolutnie takie coś nie wchodzi w grę. Dla mnie również taki mężczyzna, czy to biseksualista, czy to gej, jakoś traci na męskości, a dla mnie to strasznie odrzucające. Także znajomy, czy przyjaciel, zero kłopotu, natomiast partner biseksualny - nie. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2013-09-14 o 11:28 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie wykluczone, nie związałabym się z facetem bi
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
ja to jak laisla: jeśli miałby on gdzieś szukać wrażeń, to nie; idea związku otwartego jest absolutnie nie dla mnie
wręcz bym powiedziała, ze idea żonki, która czeka na męża, a on sobie szaleje - jest dla mnie wcieleniem słabości i braku charakteru natomiast jakby nigdzie go nie ciągnęło, to tak nie mam zdrowia do zazdrości, we mnie zazdrość wypala wszelkie uczucia, a nie je wzmacnia; powoduje obojętnienie a nie przywiazanie Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-09-14 o 10:59 |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mialabym absolutnie nic przeciwko
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;42797310]Mylisz biseksualizm z poligamią. Osoby, które potrzebują więcej niż 1 partnera, nazywa się poligamicznymi
Tak, osobom biseksualnym wystarcza 1 partner, tak samo jak osobom heteroseksualnym. Twoje stanowisko jest bardzo krzywdzące.Nie, nie mam tak i dziwi mnie Twoje podejście. Myślę, że wynika to z negatywnego postrzegania osób nieheteronormatywnych w społeczeństwie. Jeśli brzydziłby Cię seks z mężczyzną, którego kochasz, to myślę, że nadawałoby się to do konsultacji z seksuologiem. Choć zakładam, że pytasz teoretycznie i nie jesteś w takiej sytuacji.[/QUOTE] To nie wynika z mojej niechęci do osób homoseksualnych, bo nic do nich nie mam. Powiedziałam, że mogłabym się przyjaźnić z takim mężczyzną, tylko nici ze związku. Pytam teoretycznie, bo nie jestem w takiej sytuacji. |
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
nie. nie mam nic przeciwko znajomym takiej orientacji ale facet bi jakoś traci w moich oczach jako mężczyzna, nie kręci mnie to
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mogłabym, bo to dla mnie żaden problem.
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raczej mam duzy dystans do takich deklaracji i licza sie fakty i wylacznosc.
Co do opinii Laisly sie niespecjalne sie zgadzam - facet hetero tez moze zaczac marudzic ze mu brakuje innych kobiet, np ma ochote i na blondynke i na brunetke naraz. Ale to tylko znaczy ze nie kocha i szuka wrazen. |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie dziwne wyobrażenie na temat osób biseksualnych, to nie są poligamiści, nawet jeśli czasem fantazjują, to również zdarza się w przypadku osób hetero czy homoseksualnych.
Ja nie miałabym z tym żadnego problemu. Sama jestem biseksualna i jestem w 100% wierna. Poza tym np. u mnie jest tak, że jak jestem z facetem przygasa mi zainteresowanie kobietami i odwrotnie... |
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Bez problemu, nie interesowałoby mnie z kim spał przede mną, jeśli w danej chwili chciałby tylko mnie
|
|
|
|
|
#41 | |
|
sissy that walk
|
Podzielam opinię, że biseksualista to nie poligamista
Jak ktoś ma skłonności do zdrady to jest to niezależne od orientacji. W biseksualizmie zwykle nie chodzi o to, że komuś brakuje kontaktów z drugą płcią kiedy jest w związku, tylko o to, że potencjalny partner może być obojga płci, że obie płcie są brane pod uwagę. Jak ktoś jest mocno zakochany, to tak jak u heteroseksualistów, inni ludzie schodzą na bardzo daleki plan.Co do tematu - związałabym się. Niby większa konkurencja Ale z gwarancją wyłączności - jak najbardziej.
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne, że tak! Bez najmniejszego problemu. Ale obecnie nie, bo jestem w związku
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Nie miałabym problemu
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Nie. Nie mam nic przeciwko homoseksualistom / biseksualistom i homoseksualizmowi jako takiemu, ale obrzydzałaby mnie myśl, że mój facet miał / mógłby mieć fizyczny kontakt z innym mężczyzną. Nie i już.
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
jestę wieszczę
|
"Róbmy dzieci, a nie wojnę!"
Ja czasami widzę, że niektórym w głowie się nie mieści, że można być bi, nie potrzebować do seksu obu płci jednocześnie i na dodatek nie być zdradzającym i rozwiązłym seksualnie.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Będąc z facetem, który dawał mi miłość, czułość i zrozumienie, byłam wierna. Ani koleżanki do wyrka ani kolegi. Związek to świętość. Będąc zakochaną w kobiecie, nie interesowałam się ani innymi kobietami, ani innymi facetami.
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Obawiałabym się, że taki partner w pewnym momencie poczuje tę tęsknotę za tą drugą płcią i myślę, że żyłabym w oczekiwaniu na ten moment niestety.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Ja tam nie zrobię, z dwóch jajeczek dzidzi nie będzie
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, trafniejsze byłoby Make love. Dzieci niekoniecznie
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-09-14 o 15:44 |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w czym on miałby poczuć tęsknotę za drugą płcią? chodzi ci o seks czy może o jakieś inne aspekty również? |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, no to sarkazm oczywiście. Homo, bi czy hetero może być szczęśliwy w związku 1 na 1, są też tacy (niezależnie od orientacji), którzy szukają zabaw grupowych. Korelacji między orientacją a poliamorią nie ma żadnej. A precyzując słowo jednocześnie: sprawdź sobie co to znaczy lucky pierre
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie mogłabym, bo mnie to nie kręci. Po prostu.
Co do zdania o wierności, czy niewierności osób biseksualnych: ja miałam pecha i wśród dalszych znajomych wszyscy bi, to byli bi nie umiejący jednak usiedzieć przy jednej osobie (płci). Ale tak jak mówię: po prostu pech, poza tym to byli młodzi ludzie, a to pewnie również ma znaczenie. Troszkę się uprzedziłam, przyznaję. |
|
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
no to ogólnie [będę zakładać, że jesteś w związku]: czy tobie brakuje bycia z kimś innym? kto się czymś innym interesuje, kto lubi coś innego, może poznałaś jakichś kolegów, na których spojrzałaś z tęsknotą, mimo że jesteś w związku? może wspominasz jakiegoś swojego eksa myśląc `szkoda, że mój obecny nie jest taki i taki..`, może brakuje ci czegoś, co miałaś w poprzednim związku? czy wystarcza ci ten partner, którego masz? czy może jednak tęskno ci do innych facetów?
nie mów, że to co innego, bo gdyby wyłączyć seks, to związek kobieta-mężczyzna i kobieta-kobieta/mężczyzna-mężczyzna niczym się nie różni. jest dwoje ludzi, którzy się kochają i spędzają ze sobą czas, nie myślą o innych ludziach, bo mają siebie i to im wystarcza. jedzą razem obiady, budzą się w jednym łóżku, chodzą razem na spacery, wyjeżdżają w góry, oglądają filmy i spotykają się ze znajomymi - ot, zwykły udany związek, w którym nie ma potrzeby rozglądania się za innymi, bo osoba, z którą jesteśmy daje nam wszystko czego potrzebujemy. seks. powiem prosto - jeśli się nie dobrałaś z facetem, to nieważne czy jest bi czy hetero - długo to nie pociągnie. jaką ci to różnice robi czy będzie go ciągnęło do innych kobiet, czy do facetów? jak ma zdradzić - zdradzi, jak ma odejść - odejdzie. jak się dobraliście, to do nikogo innego go nie będzie ciągnąć. ciebie ciągnie do innych facetów? |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Grin - fajnie to posumowałaś
|
|
|
|
|
#60 |
|
❤ bee happy ❤
|
Nigdy w życiu.
Nie mogłabym być z facetem, który spał czy całował innych mężczyzn. Tak jak kilka dziewczyn pisało taki osobnik traci w moich oczach na męskości. Ale absolutnie nie przeszkadzają mi ani geje ani osoby bisekusalne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

Nigdy takiego podejścia nie zrozumiem, ale jestem zaskoczona, że ktoś tak na to może patrzeć też z drugiej strony, z tym się jeszcze nie spotkałam. Mój Luby ani na mecze, ani na ryby nie chodzi, to aż strach pomyśleć jakie inne rozrywki wymyśla, skoro to podobny poziom 

Tak, osobom biseksualnym wystarcza 1 partner, tak samo jak osobom heteroseksualnym. Twoje stanowisko jest bardzo krzywdzące.

Ale z gwarancją wyłączności - jak najbardziej.