![]() |
#31 | ||
BAN stały
|
Dot.: Nasza przyszlosc waszym zdaniem. Przyszłość ZUS, świat za 40 lat..?
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wchodzę teraz w nieruchomości.
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
grubella odnośnie giełdy, tfi, banków możesz śmiało pytać.
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Wiedziałem. Są 3 zasady w tym biznesie; 1 lokalizacja 2 lokalizacja 3 lokalizacja.
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
W bankach coś tam mam, fundusze omijam szerokim kołem. Moim zdaniem mam dobrą lokalizację i atrakcyjne nieruchomości, będzie komu sprzedać gdy uznam , że nadszedł czas zbioru. Poza tym nieruchomości cały czas na mnie pracują teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja omijam fundusze w polisach. Wolę otwartą architekturę. Teraz kupuję fizy. Wynajmujesz mieszkania? Mam swoją czarną listę banków.
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie one sobie je nadały. Kto inny to wymyślił, wcielił w życie, te osoby jedynie skorzystały z możliwości jakie daje praca w danej branży, zawodzie. Ty też możesz iść do policji, zostać nauczycielem czy rolnikiem w zależności do czego się nadajesz. To tak samo jak z innymi przywilejami z których korzysta całe społeczeństwo. Np. becikowe z tytułu urodzenia dziecka brały matki i niepracujące, ledwo wiążące koniec z końcem i bogate bizneswomen, czy żony mężów zarabiających krocie. Ulgowe bilety komunikacyjne mogą mieć i studenci z biednych rodzin i dzieci milionerów. To samo z zasiłkiem dla bezrobotnych.Tak samo jak żona np. ochroniarza z pensją 1200zł dostanie go i żona posła czy kogoś innego zarabiającego fortunę, właściciela firmy o ogromnych dochodach.O ile spełnia wymagania odnośnie długości czasu pracy itp. Jedynie żona nawet biednego rolnika zwolniona z pracy mimo, że przepracowała ile trzeba, miała płacony ZUS przez kilkanaście czy więcej lat "kuroniówki nie dostanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
wg mnie za 40 lat nie będzie ani emerytur ani zusu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam tylko jedno mieszkanie , które wynajmuję studentom. Reszta to działki ziemi z której też mam zysk. Też mam listę banków, którym nigdy nie powierzyłabym swoich pieniędzy.Wolę zyskać mniej i nie ryzykować. Wprawdzie jest powiedzenie''kto nie ryzykuje to nie pije szampana" ale wolę być ostrożna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I co z tego, ze w innych krajach wiek emerytalny to 65? U nas to juz 67 to raz, a dwa - i to bardziej istotne - w wielu zachodnich krajach zarobie tyle, ze bede mogla sobie cos odlozyc, w Polsce - marne sa na to szanse. Przezylabym taki wiek emerytalny, gdyby zarobki były godziwe i emerytury takze, w tej sytuacji jest to legalne oszustwo i złodziejstwo. W jaki sposób rząd zabierze kase z OFE? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do mieszkań znalazłem nisze gdzie agenci nieruchomości omijają,tu nie będę pisać. A co banków to omijam całą grupę Getin to jest na 1 miejscu. OFE zostało stworzone po to abyśmy sami mogli odkładać na emeryturę.
![]() |
![]() |
#42 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie mam do nich pretensji absolutnie, mam pretensje do kolejnych populistycznych rządów, że tych przywilejów ludziom z ww. branż nie cofnęły, za to reszcie dowalono praktycznie dożywotni zapierdziel. Rolnicy nie płacą podatku dochodowego (!!!) i składki zdrowotnej (ci, którzy mają gospodarstwa poniżej 6 hektarów), to jest skandal, nie gadaj głodnych bajek o biednej żonie rolnika. NIGDY nie będzie więcej pieniędzy w systemie, skoro są one tak niesprawiedliwie gromadzone i dystrybuowane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
Płacą też podatek rolny w zależności od powierzchni uprawianej ziemi. Płacą podatek zawarty w środkach do produkcji/nawozach, opryskach, maszynach/. A także akcyzę w paliwie. Gdyby to wszystko zliczyć razem to wcale tak mało nie wychodzi. A biedne żony rolników , które nie dostały kuroniówki po kilkunastu latach pracy istnieją -to nie bajka.Pracujące razem z nimi koleżanki zwolnione jednocześnie po likwidacji zakładu kuroniowkę dostają bo nie mają mężów rolników tylko np. włascicieli zakładu blacharskiego czy nauczyciela. A o spółkach skarbu państwa słyszałaś? o radach nadzorczych w nich? To dopiero jest skandal. A pieniądze, które tam się przewalają biją na łeb składki zdrowotne rolnikow i inne. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2013-09-16 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Zbliżam się powoli do 35tki,od 10 lat pracuję jako fizjoterapeutka-zajmuje się wszystkimi zabiegmi-nie tylko fizykoterapią,oprócz tego masaże,pierdyliardy gimnastyk grupowych,nordic walking,aqua aerobik.Na chwilę obecną mam zjechany kręgosłup,wiecznie przeciążone,bolące mieśnie,oprócz tego dochodzi szkodliwosć pracy na stanowiskach tj.lasery dużej mocy,pole mag.,itepe...itede... Nie wyobrażam sobie pracować do 65 roku życia,przyznam sie,że załuję,że jestem fizjoterapeutką-bardzo kontuzjogenny zawód ale ciekawy.
osZUSt -jak nazwa wskazuje,ktoś na początku ujoł to pięknie w słowa,że to kolos na glinianych nogach,jak dla mnie to kwestia 5 czy 10 lat i będzie wielkim bankrutem-pytanie tylko-co się stanie z naszymi pieniędzmi? Emerytury za 30-40 lat dla zwykłego przeciętnego Kowalskiego,który zarabia marne,przysłowiowe 1500 zł będą taaaaaaak 'wielkie',że módlmy się do Bozi by starczyło na najtańszy chleb z Biedronki ( o ile rzecz jasna zus do tego czasu przetrwa,w co wątpię). Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2013-09-17 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.