Sam na weselu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 21:21   #31
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka
Dot.: Sam na weselu

Co ty z tymi weselami tak?
Ktorys juz z kolei watek na podobny temat, a to ze wesela z kolezankami, a to ze bez ciebie, a to ty na wieczorze kawalerskim nie wiadomo po co.
Te wesela to chyba temat numer 1 u ciebie w otoczeniu
Przestan sie tym przejmowac w koncu.
Jak zostal zaproszony sam no to zostal, nic na to chyba nie poradzisz? Niech idzie, chociaz ja osobiscie bedac w zwiazku nie poszlabym na wesele bez partnera, bo zwyczajnie bym sie nudzila
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 23:09   #32
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Śmieszne jest dla mnie organizowanie imprezy, na której człowieka nie stać A nie stać, skoro nie zapraszają z osobami towarzyszącymi.
Trzeba było zorganizować tylko obiad dla najbliższych i tyle. A nie brać się za coś na co nie ma się pieniędzy.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 23:48   #33
GrumpyCat
Wredny kotecek

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4302818 3]Śmieszne jest dla mnie organizowanie imprezy, na której człowieka nie stać A nie stać, skoro nie zapraszają z osobami towarzyszącymi.
Trzeba było zorganizować tylko obiad dla najbliższych i tyle. A nie brać się za coś na co nie ma się pieniędzy.[/QUOTE]

GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 01:01   #34
ralzuk
Raczkowanie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4302818 3]Śmieszne jest dla mnie organizowanie imprezy, na której człowieka nie stać A nie stać, skoro nie zapraszają z osobami towarzyszącymi.
Trzeba było zorganizować tylko obiad dla najbliższych i tyle. A nie brać się za coś na co nie ma się pieniędzy.[/QUOTE]
Chyba jednak stać, ale na takie właśnie. Co to za podejście, że wesele ma być takie, a nie inne. Sam byłem na takim weselu i nie widzę problemów, przecież na wesele nie idzie się dla tej osoby towarzyszącej, a dla pary młodej. Dobrze można się bawić w gronie najbliższych osób małżonków - prawdopodobnie rodziny.
Ktoś nazwał organizowanie takiego wesela buractwem... A czy buractwem nie byłoby odrzucenie takiego zaproszenia? Para młoda chce się podzielić swoją radością w miarę możliwości, można się cieszyć razem z nimi, zamiast odrzucić zaproszenie, bo... są niewystarczająco bogaci.
ralzuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 01:32   #35
Yenes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ralzuk Pokaż wiadomość
Chyba jednak stać, ale na takie właśnie. Co to za podejście, że wesele ma być takie, a nie inne. Sam byłem na takim weselu i nie widzę problemów, przecież na wesele nie idzie się dla tej osoby towarzyszącej, a dla pary młodej. Dobrze można się bawić w gronie najbliższych osób małżonków - prawdopodobnie rodziny.
Ktoś nazwał organizowanie takiego wesela buractwem... A czy buractwem nie byłoby odrzucenie takiego zaproszenia? Para młoda chce się podzielić swoją radością w miarę możliwości, można się cieszyć razem z nimi, zamiast odrzucić zaproszenie, bo... są niewystarczająco bogaci.
Chyba nie stać bo wesela nie organizuje się tylko dla siebie, ale też dla gości, żeby z nimi dzielić ten ważny dzień i miło kiedy oni czuja się na nim dobrze. Trafiłes na fajnych ludzi, ale gdybyś akurat nie dogadał się specjalnie z nikim? Poza tym, jeśli na weselu się tańczy i są różne zabawy to bywa niezręcznie, nie brać udziału, brać z inną osobą bez pary...?

Poza tym zapraszanie tylko narzeczonych to dla mnie szczyt głupoty. Co jeśli para jest ze sobą 10 lat ale nie zamierza brać ślubu? Albo mieszka razem? Jest ze sobą 3 lata, a zaproszeni narzeczeni rok?
Ciężko zaprosić sprawiedliwie, dlatego wybieranie kto dostanie zaproszenie z partnerem a kto bez jest dla mnie straszny nietaktem.
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 02:32   #36
_if
Raczkowanie

Dziiwne czasy nastały, ale cóż...
musisz sie z tym pogodzic, ze tak zdecydowali. Chłopak niech idzie, nie odmawiaj mu choc z pewnoscia bedzie ci przykro.
ja na twoim miejscu na kartce z zyczeniami dopisałabym: przykładowo: Od kasi i piotrka.. Niech wiedza, ze mimo wszystko zyczysz im dobrze

W sumie to sie nie dziwie, bo gdyby odliczyc osoby towarzyszace to wyjdzie im duzo, duzo mniej osob zapewne. koszty mniejsze i w ogole. jest jednak jedno ALE- czy w taki sposob sprawiaja, ze goscie na tym weselu będą się czu;li dobrze? no nie sądzę...
Z pewnoscia mozna potraktowac tak zwiazki krotkie itd... ale jak para jest ze sobą dajmy na to rok wzwyz to powinno sie tę osobę zaprosic, chociazby po to, by swietnie spedzila czas z ukochana osoba na ich weselu. nie mozna popadac w paranoję. Albo robię wesele i nie robie siary, albo w ogole sobie odpuszczam i zapraszam tylko mega bliskie mi osoby.

Mój wątek o urządzaniu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=712504
_if jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 02:46   #37
patrzacwniebo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yenes Pokaż wiadomość
Chyba nie stać bo wesela nie organizuje się tylko dla siebie, ale też dla gości, żeby z nimi dzielić ten ważny dzień i miło kiedy oni czuja się na nim dobrze. Trafiłes na fajnych ludzi, ale gdybyś akurat nie dogadał się specjalnie z nikim? Poza tym, jeśli na weselu się tańczy i są różne zabawy to bywa niezręcznie, nie brać udziału, brać z inną osobą bez pary...?

Poza tym zapraszanie tylko narzeczonych to dla mnie szczyt głupoty. Co jeśli para jest ze sobą 10 lat ale nie zamierza brać ślubu? Albo mieszka razem? Jest ze sobą 3 lata, a zaproszeni narzeczeni rok?
Ciężko zaprosić sprawiedliwie, dlatego wybieranie kto dostanie zaproszenie z partnerem a kto bez jest dla mnie straszny nietaktem.
Dokładnie, zgadzam się z tym Kultura wymaga tego, żeby pozwolić zapraszanej osobie wziąć ze sobą partnera. Jeśli kogoś nie stać, to po prostu nie zaprasza takiej pary w ogóle. Tak naprawdę każdą osobę powinno się liczyć podwójnie, wtedy nie byłoby takich dylematów. No chyba, że jest np ciocia i wujek i wiadomo, że przyjdą razem

Sama też nie zamierzam zapraszać osób, na widok których adrenalina mi skacze, a które są z najbliższej rodziny (niby ). Bo i po co? Bliska rodzina nie musi wcale oznaczać "bliskiej" w sensie dosłownym. I nie, nie wyobrażam sobie, żebym miała zapraszać pojedyncze osoby. Nie każdy zresztą musi znać wszystkich zaproszonych gości bądź być duszą towarzystwa, która od razu się integruje. Wolałabym, żeby ktoś nie czuł się niezręcznie i niekomfortowo na moim weselu. Proste.

Ale to jeszcze i tak nic Słyszałam kiedyś o takiej akcji, że para młoda zaprosiła jedną osobę, która była w związku małżeńskim, o czym oni dobrze wiedzieli... No ale cięcie kosztów musi być, a mniejszego wesela nieee, no bo jak to tak, musi być z pompą... Żenada
Stary 2013-09-28, 11:04   #38
chwast
Zakorzenienie

Jakbym lubiła wesela to bym poszła. Ale nie lubię. O co ty się właściwie obrazasz.

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 14:41   #39
mariposa1988
Raczkowanie

Mój chłopak dostał takie i nie poszedł beze mnie. Co prawda jego rodzina nie wiedziała,że jest w związku, ale nie poszedł.
mariposa1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości