|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Internet - mobilny, czy stacjonarny?
@bialarabit
To zależy gdzie mieszkasz, jak masz zasięg LTE Play, to można mieć nielimitowany internet bez umowy za śmieszne pieniądze. W Żabce kupujesz starter Red Bull Mobile 9 na kartę, do tego doladowanie Play 50zł. Po aktywacji startera, doładowujesz go, odpalasz kodem darmowe LTE Promocję darmowy internet LTE włącz kodem *111*480*1# (zielona słuchawka). Kod odpalasz co miesiąc. Wkładasz kartę do sprzętu LTE, w ustawieniach wymuszasz 'tylko lte'. I masz 100GB na miesiąc, jak przekroczysz w danym miesiącu 100GB to prędkosć spada do 2mbit/s. Doładowanie 50zł daje 100 dni ważności karty, czyli łącznie ponad 3 razy 100GB. Kasa zostaje na koncie. Są tam darmowe rozmowy i smsy w play. Jak masz sam zasięg 3G play, to mozna skorzystać z taryfy Play Internet na kartę i odpalic pakiet za 45zł [100GB a powyzej predkosc spada do 2mbit/s]. Jest też pakiet na 1 dzień bez limitu za 4zł, pakiet na nocne sciaganie 0-9 za 10zł i pakiet na wszystkie weekendy w miesiacu bez limitu za 10zł. |
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli chcesz być mobilna, to wtedy i tylko wtedy polecam internet mobilny. Nieważne jakiej sieci, często się tnie, często łatwiej o przeciążenia skutkujące spowolnieniem transferu, czy rozłączanie się internetu, nie mówiąc o tym jak często uszkadza się karta SIM czy modem, no i swoją drogą modem też musi być dobrany.
Gdybym miała wybierać, wybrałabym stabilny internet stacjonarny, ale jeżeli nie jesteś wymagającym użytkownikiem, to wybór pozostawiam Tobie
|
|
|
|
|
#33 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mam net mobilny, ładnie działa płynnie, nic sie nie tnie, przeciążeń brak, spowolnienie transferu odpada, karta sim sprawna od paru lat, nie wymieniana, modem oczywiście dobrany na początku 3G działa do dziś, wymieniałem na modem LTE tylko dlatego, że modemy 3G nie obsługują LTE, koszt 200 zł bez umowy, ten modem LTE też obsługuje 3G i super mi śmiga, fajne oferty na początku i potem na przedłużenie umowy, net stacjonarny rzuciłem dobre 10 lat temu i dobrze zrobiłem, net mobilny jest dużo lepszy, aż się dziwie ludziom, którzy siedzą na necie stacjonarnym i się boją go zmienić na lepszy mobilny, ja już do stacjonarnego netu nie wracam, jak jestem w podróży z laptopem, smartfonem, to mam net wszędzie w tej samej opłacie co w domu, a inni ludzie bawią się w pakiety i narzekają, że im się skończył net , a ja sobie śmigam jak muszę, czasem jak nie muszę też i jestem zadowolony z mobilnego netu bardzo , pozbyłem się ograniczenia w postaci kabla, w rodzinie też zamontowłem nety mobilne po tym jak 3G się rozbudowało i zaczęło działać 4G LTE i jak uświadomiłem jak to działa i wszyscy zadowoleni , co niektóre osoby były zdziwione, że to tak dobrze działa i nawet szybciej od stacjonarnego który mieli wcześniej ,zwyczajnie mobilny net macie tam gdzie macie zasięg komórki, a nie tylko z kabelka w domu jak telefon stacjonarny, którego też nie mam skoro mam komórkę
Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-06-21 o 00:28 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Tańszy będzie Internet stacjonarny, szczególnie jak rachunek jest do podziału. Ja na studiach korzystałam z UPC. Ostatnio znalazłam artykuł z rankingiem Komputer Świat na najlepszy Internet - 1 miejsce UPC, 2 -Toya, 3 - Inea, później Vectra, Multimedia Polska, Plus, Netia, Neoastrada, T-Mobile, Orange, Play i na ostatnim miejscu darmowy Aero2.
Kolejna sprawa to okres obowiązywania umowy. Jak wynajmuje się mieszkanie, to lepiej się nie zobowiązywać, bo nie wiadomo ile pomieszkamy w danym miejscu. Ja teraz mam Internet stacjonarny "bez zobowiązań", przez co niestety płacę więcej.
Edytowane przez ewela247 Czas edycji: 2015-06-21 o 19:50 |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
ewela247
zależy gdzie mieszkasz ja masz zasięg lte playa to tak jak wszędzie piszę - oferta red bull mobile 9 na kartę i masz 100GB miesiecznie [powyzej 100GB predkosc spada do 2mbit/s]. Doładowanie 50zł co 100 dni, a kasa zostaje na koncie. To taryfa na karte wieć zero zobowiazań. T apromocja red bulla trwa od ponad roku, jak kiedyś promocja się skończy to przesiadasz się na taryfę Play Internet na kartę i masz te 100GB/miesiąc za 45zł/miesiac. Jedyne co trzeba kupic to sprzęt lte. Ja kupiłem Huawei E8278 na allegro za 200zł. To jest modem i ruter w jednym, działa w technologiach 2g/3g/4g lte. Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2015-06-21 o 21:18 |
|
|
|
|
#36 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jeśli opłata za net wynosi 30-50 zł to nie trzeba jej dzielić, jeśli wynosi 150 zł to wtedy się dzieli na osoby wynajmujące, a jak masz swój net to nie musisz wchodzić w układ dzielenia się opłatą za net, to w ogóle jakieś przyzwyczajenie ludzi sprzed epoki mobilnego netu 3G i 4G LTE Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-06-22 o 00:47 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
ja mam stacjonarny w pakiecie z tv w gigakablówce, niestety nie wszyscy są w zasięgu :/ ale sprawdź sobie na mapce, warto miesięczna opłata mega konkurencyjna
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Gigakablówka jest mega tania, ale to chyba działa tylko w Warszawie i Krakowie.
|
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
Nie jestem w stanie zbytnio doradzić, jednak na pewno zainwestuj w swój prywatny internet. W takich przypadkach nawet najszybszy internet Reklama - ciach! stacjonarny się nie sprawdzi. Wiem z doświadczenia. Są ciągłe problemy z podziałem rachunków, ze "ściąganiem torrentów" itp. Szkoda nerwów
Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2015-11-20 o 09:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

, a ja sobie śmigam jak muszę, czasem jak nie muszę też i jestem zadowolony z mobilnego netu bardzo
Kolejna sprawa to okres obowiązywania umowy. Jak wynajmuje się mieszkanie, to lepiej się nie zobowiązywać, bo nie wiadomo ile pomieszkamy w danym miejscu. Ja teraz mam Internet stacjonarny "bez zobowiązań", przez co niestety płacę więcej.