|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ŚLICZNE i proste wzory sweterków z nowej burdy
Cytat:
jak juz powiedziala Kodeina, autorka[autorem(?)] jest M.Radzisz(ewska?) spisalam go z jakiejs stronki, ogolnie, wiele razy wiersz ten jest cytowany na roznych stronkach, "duzo go jest" ![]() a co do autora, to kurcze nei wiem dokladnie, ja spisalam tak jak bylo napisane na jednej ze stronek, czyli M.Radzisz, a tu Kodeina mowi, ze jednak M.Radziszewska
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
ktos pytal o druty, a mianowicie o ich cene, a w tym jestem na biezaco:
3,5 na zylce kosztowaly 8zloty, im grubsze tym drozsze (anr o ok. 50gr), czyli tak do 15 zloty powinanas sie zmiescic... szedelka: tulipa, tak do nr.3 - 2zlote lub 3zlote podwójne (ze z jednej strony ma np nr 1 a z drugiej nr 3) - 5złoty jak ida te grubsze nie wiem bo tych jeszcze nie kupowałam ![]() a ceny wloczek to tak jak pisała Kodeina choc ja takich za 3 zl to duzo nie widzialam![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bardzo proszę o przesłanie na maila zeskanowanych opisów. joadar@interia.pl pozdrawiam i chce jeszcze takich ślicznych
Edytowane przez joasia25 Czas edycji: 2005-09-20 o 18:39 |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://skrzydlate.blog.onet.pl/1,AR3...-31,index.html |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
dzięki wielkie
![]()
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ponizej zdjecia i opis wykonania gorsetu z dzianiny. W ten sam sposob mozna tez uszyc sukienke! Troche takie ubranko nie jest w moim stylu, ale wydaje sie tak banalne do zrobienia, ze moze sie skusze...?
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja swoją przygodę zaczęłam od razu od sweterków, które obecnie nie należa do moich "ulubionych" I najlepiej robić chyba z takiej supełkowej włóczki, bo wtedy nie będzie widać że jest krzywo Jak wchodze do sklepu z wloczkami to momentalnie dostaje krecka i z zakupow nici Zresztą podobnie mam z materialami, jak cos szyc probuje, musi mnie cos naprawde powalic, zebym cos kupila
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Kasior mam do Ciebie wieeelką prośbę czy mogłabyś wysłać mi na meila wyraźniejszy skan?? bo sweterki cudne
wariatka26@wp.pl z góry dziękuje
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Juz pokazalam mamie skany swetrow, a ona kupila burde aby zorientowac sie co i jak
W planach jest sweterek w paski, bardzo mi sie podoba!
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
kasiorku z ktorej burdy sa te gorsetyt???? czy sa jakies dokladniejsze dane co do tkaninny i wykonania?? jesli tak to mozesz zamiescic je??
dzieki |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
ha, zamiescilam WSZYSTKO co bylo w gazecie na ten temat - nie ma nic wiecej. Material do wykonania to dzianina, wykroju nie ma, bo opis jest obok zdjecia (zeskanowalam i zalaczylam). A wzor pochodzi z najnowszej burdy - szycie krok po kroku.
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki wielkie, koniecznie muszę choć jeden taki mieć, pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
A czy te sweterki nie będą się szybko meszyły :P to znaczy wiem, że to może nie jest odpowiednie miejsce - ale każdy golf jaki mam, albo coś np. z bawełny się szybko meszy i brzydko wygląda - czyja to wina ?? Proszku do prania ??
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Kasior wielkie dzięki za przesłanie skanów
zabieram sie za dzierganie czerwonego :P wielki buziak dla Ciebie dzieki jeszcze raz
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki dawac no mi tutaj jeszcze jakies ladne sweterki do zrobieia (razem z instrukcajmi najlepiej)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
pozwoliłam sobie w tym właśnie wątku wkleić moje "dzieło"
,bo właśnie zachęcona zamieszczonymi tutaj wzorkami zaczęłam go robić!!oczywiście jak da sie zauważyć włoczka nie jest taka jak w podanych przykładach (tzn.jednokolorowa)ale pstrokata,bo taka właśnie bardzo mi się podobała... ,ale mówie wam że "na żywo" sweterk wygląda sooper!robiłam go tydzień,więc myśle,że warto troszke się pomęczyć i mieć za to coś niepowtarzalnego i najważniejsze zrobionego samodzielnie!!zachęcam wszystkie do robótek !!!ja dziś zaczynam czapke a potem szalik do kompletu p.s.fotka moze nie najlepszej jakości bo robił ją mój 4-letni synuś
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i can fly but I want his wings... i can love but I need his heart... my angel gabriel http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png nasz aniołek 22.06.2009[*] Nasz kochany syneczek 12.12.2011 http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
wow, sliczny!!!!!!!
ale naprawde zrobilas go w tydzien??? podziwiam... ![]() ja moj mecze juz od dwoch tygodni (co prawda wg innego wzoru, ale teoretycznie tez prostego), a nie zmeczylam jeszcze drugiego rekawa nie wiem, jak to mozna tak szybko zrobic fakt, ze mam malo czasu, bo i praca i magisterka, no ale nawet.... ja w godzine to robie jakies 10 cm... |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
tak,tak
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
zrobilam!!
mial być czerwony ale w koncu jest w paseczki:P w rzeczywistosci sa troszke inne kolory to moj pierwszy sweter na drutach wiec moze nie jest idealny:P ale wazne ze jest!!
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia_1986super
jejku mam nadzieje ze mi tez wyjdzie tak ladnie, strasznie mi sie podobaja te sweterki, planuje zrobic wszystkie 3 ![]() Blagam o przeslanie wzorow na maila guga1@friko3.onet.pl z gory dziekuje |
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
mam jedno pytanko, sweterki ze wzrow maja takie luzne golfy i wogole sa takie luzne, a twoj jest taki dopasowany i obcisly??? Dlaczego?? ja chce wlasnie taki luzny czy to zalezy od wloczki??? Jesli tak to jaka kupic???
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
dolaczam sie do ochow i achow, sweterek w paski wyszedl slicznie
guga, a wzory sa na porzedniej stronie, musisz tylko zapisac sobie na dysku, zeby byly czytelne, bo przegladarka chyba je tak dopasowuje do strony, zeby sie miescily w calosci. ale w rzeczywistosci maja wieksza rozdzielczosc, wiec jak powiekszysz sobie, to beda czytelne napewno! a co do golfow, to taki obcisly, z tego co ja zauwazylam, byl w opisie wykonania czerwonego golfu. i moze dziewczyny robily wg tego wzroru wlasnie. |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
a jak tak ogladam wasze gotowe wyroby, to nie wiem juz, czy swoj polprodukt sweterka wyrzucic na zawsze czy sprobowac podkrecic tempo
ja na razie mam 2 rekawy i pol tylu, a zaczelam pewnie mniej wiecej wtedy, co Wy.... robie na razie cos innego, ale tak bardzo te mi sie podobaja, ze tez juz bym chciala taki zaczac robic... eh... dzis moze zrobie 10 rzadkow, na wiecej pewnie mi juz sily nie starczy, bo pozno juz bardzo. 10 rzadkow dzis, 10 rzadkow jutro i przed wiosna moze skoncze |
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za uznanie
golf jest obcisły bo nabrałam troszke mniej oczek i napewno zalezy tez od włóczki moja była dośc gruba i robiłam jak to moja mam powiedziła strasznie ścisło![]() kasior twój sweterek napewno wyjdzie super nie martw sie ja tez robiłam po 10 rządkow bo przez studia nie mailam kiedy ale jakos w koncu sie udalo ![]() buziaczki ![]()
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
a mozesz mi powiedziec tak mniej wiecej ile wydalas na wloczke???
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
no niestety nie wiem bo mialam ja od babci
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Czy ja też mogłabym prosić o wszelkie możliwe skany bardzo proszę wszystko mi się bardzo podoba
midcorp@interia.pl |
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie wizażanki
Mam pytanie czy macie może wzory na bluzeczki robione na drutach takie jak na zdjęciach poniżej: |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

jest śliczny
a może Twojego autorstwa? 

Ja swoją przygodę zaczęłam od razu od sweterków, które obecnie nie należa do moich "ulubionych"

,ale mówie wam że "na żywo" sweterk wygląda sooper!robiłam go tydzień,więc myśle,że warto troszke się pomęczyć i mieć za to coś niepowtarzalnego i najważniejsze zrobionego samodzielnie!!zachęcam wszystkie do robótek !!!ja dziś zaczynam czapke a potem szalik do kompletu