![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Camp Leaders 2014 r.
umowa podpisana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja dziś podpisuję umowę i jeszcze w tym tygodniu postaram się dokończyć całą aplikację, żeby być już dostępna dla potencjalnych pracodawców.
Meere: jak wyglądała Twoja rozmowa po angielsku? mam się stresować? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
no coś ty, nie stresuj się! Pytania były w stylu jak minął dzień, co Cię interesuje, jakie są Twoje marzenia itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Od jakiegoś czasu przymierzam się do aplikowania, jednak wciąż powstrzymuje mnie język ![]() Czy moglibyście napisać coś więcej odnośnie rozmowy w języku angielskim? Ile trwała, ile pytań Wam zadano, o co konkretnie pytano. I najważniejsze! Czy płynnie odpowiadaliście na pytania, czy dukaliście zastanawiając się długo i wstawiając "yyyyyyy" po każdym wyrazie ( jak ja to robię)?? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich forumowiczów! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Za język dają Ci pkt. w skali do 10. Niektóre campy wymagają by angielski był od jakiejś noty wzwyż. Na moim campie byli ludzie, którzy ledwo mówili po angielsku. Jeśli macie jakieś pytania - też chętnie odpowiem
![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Co do języka to nie masz się czymś przejmować. Pierwsze rozmowa jest po polsku, konsultant opowiada Ci o całym programie, odpowiada na Twoje pytania i to wszystko. Kolejne spotkanie jest już w celach podpisania umowy i wtedy rozmawia się po angielsku.
Ja na maxa się stresowałam (nie wiem dlaczego, bo mój konsultanta jest bardzo w porządku i całe spotkanie było na luzie), ale pytania były bardzo proste typu: "How are you?". W połowie pierwszego pytania była trochę poddenerwowana i się zacięłam więc przez przeszliśmy do kolejnego, bez stresu, wszystko na luzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Również jestem w trakcie aplikacji. Mam pytanie jak to wygląda od strny wyjazdu? Czy jeśli lecisz samemu wysyłają cie z kims innym czy jestes skazany sam na siebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mogę do Was dołączyć? Właśnie przymierzam się do aplikowania na wyjazd z Camp Leaders ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Troszkę mnie na forum nie było i widzę, coraz nas więcej. Super Nodro : troszkę z opóźnieniem ale odpisuję ;p jestem ze Szczecina. Jak twoja aplikacja? Jesteś już po rozmowie? Jedziesz sama czy z koleżanką? ferredoksyna_ : długo jesteś dostępna dla pracodawców? Otrzymałaś już jakieś oferty pracy? Ja ostatnio dostałam maila od nock a mixon camp, moja pierwsza oferta ;p dlugo czekałam na cokolwiek. Stokrotek90 : duzo osób z Polski było na twoim campie? Miałaś okazję podszkolić angielski? Moja koleżanka w tym roku była na campie gdzie było dużo Polaków i średnio, jeśli chodzi o angielski, bo mimowolnie rozmawia się po polsku. Oczywiście musiała mówić po angielsku ale stwierdziła, że jak ktoś chce podszkolić jezyk to jednak lepiej na campie gdzie jest mniej osób z Polski. Anabela_ : Nie martw się, ja tez jadę sama. Damy radę ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
No właśnie jest nas coraz więcej! Trzeba pomyśleć o grupie na fb
![]() Dziewczyny, a wybieracie się może na targi do Wrocławia 14.12.2013r.? ala250391: Jestem po rozmowach, aplikację już skończyła ale czekam jeszcze na akceptację filmiku. I w związku z tym mam pytanie: będę poinformowana w jakiś sposób, że jestem już dostępna dla pracodawców? Jadę z koleżanką ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- właśnie sprawdzałam i mam zaakceptowany filmik, wszystkie dokumenty i referencje... no i co teraz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, a jak z pensją na tym campie? Można coś odłożyć, by potem mieć za co zwiedzać USA, czy jednak trzeba mieć przygotowane jakieś oszczędności z Polski? Znajomy jechał na podobny camp i niestety musiał liczyć na pieniądze od rodziców.
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do pieniędzy - ja zarobiłam dokładnie tyle, co w kontrakcie, więc nie za wiele i do tego pensję dostajesz na koniec campu. Podczas jego trwania nie wydaje się dużo pieniędzy, ale jednak (zwłaszcza jak jesteś pełnoletnia w USA i chcesz trochę barować w dni wolne). Warto zabrać ze sobą trochę kieszonkowego ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
nodro: na stronie CL w zakładce 'home' wyświetli ci sie czy jestes 'placeable' czyli dostepna dla pracodawcow. Ja dostałam jeszcze maila od konsultantki.
Nimfiatko: wątpie, że same pieniądze zarobione na campie wystrczą. Na pewno trzeba wziąć ze sobą jeszcze trochę. Mi koleżnaka poleciła założenie konta walutowego i odkładanie pieniędzy na wyjazd. Nie wiecie czy na tych targach trzeba od razu podpisywać umowę z pracodawcą jakby był zaineresowany? Czy jest jakiś czas na zastanowienie się np. nad innym campem itp? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź! To w takim razie zaczynam odkładać
![]()
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
ala250391: Niecały miesiąc jestem dostępna, ale na razie jest cisza;p
oo, to gratuluję, najważniejsze, że ktoś sie odezwał ![]() a grupa już powstała na fb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Też chce jechac i jestem z Ug, ale najbardziej sie boje ze bede musiala leciec sama. Jak to jest, czy leci jakas grupa z polski, czy kazy indywidualnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Kazdy jakby indywidualnie probuje dostac sie na camp. Mozesz sprobowac poszukac kogos na forach tutaj lub na FB i mozna polaczyc profile na stornie CL i aplikować wspolnie. Ja na przykład bede sie rejestrowała na stronie CL w tym tygodniu i szukam kogos, zeby nie leciec w ciemno i samej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
margolittka92: super, to nie tylko ja będę z UG=D a skończyłaś już proces aplikacji, czy dopiero sie zamierzasz do uzupełniania? Też obawiam się lotu, mam nadzieję, że sama jednak nie polecę
![]() właśnie, wybiera się ktoś z Was na targi? wczoraj dostałam maila z informacją, że odbywają się na początku grudnia: Warszawa - Camps Equinunk and Blue Ridge - 3 grudnia (wtorek) godz. 10.00 - 17.00 Jeden z najlepszych pracodawców z dużą liczbą osób powracających co roku. Pracodawca wymaga dobry poziom angielskiego i wcześniejsze doświadczenie w pracy. ------------------------------------------------------------ Kraków - Mt Washington Resort - 5 grudnia (czwartek) godz. 10.00 - 17.00 Resort w New Hampshire (stan w którym nie ma podatku od towarów). Długi okres zatrudnienia, wynagrodzenie oparte o liczbę przepracowanych godzin i napiwki. ------------------------------------------------------------ Lublin - Keilty's Food Service (Camps Pontiac, Half Moon, Lenox, Sloane, Hi-Rock) - 9 grudnia (poniedziałek) godz. 9.00 - 18.00 Dyrektor firmy obsługującej wyżywienie na 5 campach szuka pracowników głównie do kuchni. Spora szansa na zatrudnienie razem, duża liczba powracających. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jak wygląda rozmowa z pracodawcą na targach? W ogóle jak to wszystko wygląda, te całe targi?
![]() Planuje jechać do Krakowa za tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
![]()
Chciałam jeszcze zapytać jaki macie kontakt ze swoim konsultantem?
Ja ze swoim przed podpisaniem umowy byłam w ciągłym kontakcie, na moje wiadomości odpisywał prawie od razu. Natomiast teraz mam z tym problem... Wysłałam już czwartego e-maila w przeciągu tygodnia, a odpowiedź nie ma. Nie jestem typem człowiek, który zawraca dupę o byle co. Pytam o dość istotne rzeczy, a oni jako moim "pełnomocnicy" mają chyba za zadnie żebym mi odpowiedzieć. Tym bardziej, ze nie mam za dużo czasu, bo targi są już pojutrze, a ja dalej nie wiem czego mam się spodziewać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
hej nodro,
ja od poczatku listopada też nie moglam sie skontaktowac z konsultanka, dostawalam maila zworotengo z informacjia ze jest na chorobowym. Ale zadzwonilam do CL i napislalam do innej konsultnatki i mam znowu staly kontakt. Moze ma jakies problemy z poczta, nie wiem. Najlepiej zadzwon, tam udziela ci info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Już udało mi się nawiązać kontakt i z biurem i z konsultantem, ale z opóźnieniem :P
Dziewczyny, była która z Was wczoraj na targach w Krakowie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim, ja dopiero zaczynam zastanawiać się nad wyjazdem... Niestety mam więcej pytań niż wiedzy na ten temat i narazie stoję w miejscu. Głównym pytaniem jest czy da się zgłosić razem z kimś, żeby pracować w jednym miejscu? Chciałabym polecieć z chłopakiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.