Camp Leaders 2014 r. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-01, 21:56   #31
Meere
Raczkowanie

Dot.: Camp Leaders 2014 r.

umowa podpisana z dokumentów zostało mi tylko medical form no i nakręcenie filmiku warto też wrzucić dokument potwierdzający ukończenie jakiegoś kursu, ja wrzuciłam potwierdzenie ukończenia kursu wychowawców kolonijnych.
Meere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-04, 07:15   #32
nodro
Raczkowanie

Ja dziś podpisuję umowę i jeszcze w tym tygodniu postaram się dokończyć całą aplikację, żeby być już dostępna dla potencjalnych pracodawców.

Meere: jak wyglądała Twoja rozmowa po angielsku? mam się stresować?
nodro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 07:56   #33
Meere
Raczkowanie

no coś ty, nie stresuj się! Pytania były w stylu jak minął dzień, co Cię interesuje, jakie są Twoje marzenia itp
Meere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-10, 18:35   #34
anmaria7
Przyczajenie

Hej
Od jakiegoś czasu przymierzam się do aplikowania, jednak wciąż powstrzymuje mnie język
Czy moglibyście napisać coś więcej odnośnie rozmowy w języku angielskim? Ile trwała, ile pytań Wam zadano, o co konkretnie pytano. I najważniejsze! Czy płynnie odpowiadaliście na pytania, czy dukaliście zastanawiając się długo i wstawiając "yyyyyyy" po każdym wyrazie ( jak ja to robię)??
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
anmaria7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-10, 21:51   #35
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Za język dają Ci pkt. w skali do 10. Niektóre campy wymagają by angielski był od jakiejś noty wzwyż. Na moim campie byli ludzie, którzy ledwo mówili po angielsku. Jeśli macie jakieś pytania - też chętnie odpowiem
Stary 2013-11-12, 07:31   #36
nodro
Raczkowanie

Co do języka to nie masz się czymś przejmować. Pierwsze rozmowa jest po polsku, konsultant opowiada Ci o całym programie, odpowiada na Twoje pytania i to wszystko. Kolejne spotkanie jest już w celach podpisania umowy i wtedy rozmawia się po angielsku.
Ja na maxa się stresowałam (nie wiem dlaczego, bo mój konsultanta jest bardzo w porządku i całe spotkanie było na luzie), ale pytania były bardzo proste typu: "How are you?". W połowie pierwszego pytania była trochę poddenerwowana i się zacięłam więc przez przeszliśmy do kolejnego, bez stresu, wszystko na luzie
Stary 2013-11-13, 12:12   #37
natalia1594
Przyczajenie

Również jestem w trakcie aplikacji. Mam pytanie jak to wygląda od strny wyjazdu? Czy jeśli lecisz samemu wysyłają cie z kims innym czy jestes skazany sam na siebie?
natalia1594 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 13:21   #38
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia1594 Pokaż wiadomość
Również jestem w trakcie aplikacji. Mam pytanie jak to wygląda od strny wyjazdu? Czy jeśli lecisz samemu wysyłają cie z kims innym czy jestes skazany sam na siebie?
To zależy, ja brałam udział w programie z inną osobą, więc logiczne, że lecieliśmy razem. Akurat na mój camp, wszyscy z Polski (oprócz jednej osoby, która dołączyła do programu po bookowaniu biletów) lecieli jednym lotem, a osoby z innych krajów leciały na drugi dzień. Camp Leaders płaci za bilety i bookuje loty, inaczej jest na przykład w Rosji Z niektórych campów przyjeżdżają po grupę/osobę na lotnisko, a na innych dojazd jest we własnym zakresie, przy czym camp zwraca koszty podróży.
Stary 2013-11-16, 15:47   #39
Anabela_
Raczkowanie

Hej
Mogę do Was dołączyć? Właśnie przymierzam się do aplikowania na wyjazd z Camp Leaders
Anabela_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 08:52   #40
natalia1594
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anabela_ Pokaż wiadomość
Hej
Mogę do Was dołączyć? Właśnie przymierzam się do aplikowania na wyjazd z Camp Leaders

Pewnie
natalia1594 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 10:12   #41
Anabela_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalia1594 Pokaż wiadomość
Pewnie
Dzięki
Zdecydowałam się i wypełniłam formularz. Mam pewne obawy, ponieważ będę leciała sama, ale mam nadzieję, że na miejscu poznam kogoś, z kim będę mogła później wyruszyć na zwiedzanie Stanów.
Stary 2013-11-18, 18:50   #42
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anabela_ Pokaż wiadomość
Dzięki
Zdecydowałam się i wypełniłam formularz. Mam pewne obawy, ponieważ będę leciała sama, ale mam nadzieję, że na miejscu poznam kogoś, z kim będę mogła później wyruszyć na zwiedzanie Stanów.
Pewnie Podczas campu zbiera się dużo ekip Powodzenia.
Stary 2013-11-19, 19:36   #43
Anabela_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotek90 Pokaż wiadomość
Pewnie Podczas campu zbiera się dużo ekip Powodzenia.
Na to liczę
Stary 2013-11-19, 21:56   #44
ala250391
Przyczajenie

Cześć!

Troszkę mnie na forum nie było i widzę, coraz nas więcej. Super 

Nodro : troszkę z opóźnieniem ale odpisuję ;p jestem ze Szczecina. Jak twoja aplikacja? Jesteś już po rozmowie? Jedziesz sama czy z koleżanką?

ferredoksyna_ : długo jesteś dostępna dla pracodawców? Otrzymałaś już jakieś oferty pracy?
Ja ostatnio dostałam maila od nock a mixon camp, moja pierwsza oferta ;p dlugo czekałam na cokolwiek.

Stokrotek90 : duzo osób z Polski było na twoim campie? Miałaś okazję podszkolić angielski? Moja koleżanka w tym roku była na campie gdzie było dużo Polaków i średnio, jeśli chodzi o angielski, bo mimowolnie rozmawia się po polsku. Oczywiście musiała mówić po angielsku ale stwierdziła, że jak ktoś chce podszkolić jezyk to jednak lepiej na campie gdzie jest mniej osób z Polski.

Anabela_ : Nie martw się, ja tez jadę sama. Damy radę ;p
ala250391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 07:28   #45
nodro
Raczkowanie

No właśnie jest nas coraz więcej! Trzeba pomyśleć o grupie na fb
Dziewczyny, a wybieracie się może na targi do Wrocławia 14.12.2013r.?

ala250391: Jestem po rozmowach, aplikację już skończyła ale czekam jeszcze na akceptację filmiku. I w związku z tym mam pytanie: będę poinformowana w jakiś sposób, że jestem już dostępna dla pracodawców? Jadę z koleżanką

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

właśnie sprawdzałam i mam zaakceptowany filmik, wszystkie dokumenty i referencje... no i co teraz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 21:32   #46
Anabela_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nodro Pokaż wiadomość
No właśnie jest nas coraz więcej! Trzeba pomyśleć o grupie na fb
Dziewczyny, a wybieracie się może na targi do Wrocławia 14.12.2013r.?
Ja się chyba wybiorę, bo akurat jestem z Wrocławia Gdzie dokładnie się odbywają?
Stary 2013-11-21, 07:32   #47
Nimfiatko
Przyczajenie

Słuchajcie, a jak z pensją na tym campie? Można coś odłożyć, by potem mieć za co zwiedzać USA, czy jednak trzeba mieć przygotowane jakieś oszczędności z Polski? Znajomy jechał na podobny camp i niestety musiał liczyć na pieniądze od rodziców.
Stary 2013-11-21, 11:24   #48
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ala250391 Pokaż wiadomość
Cześć!

Stokrotek90 : duzo osób z Polski było na twoim campie? Miałaś okazję podszkolić angielski? Moja koleżanka w tym roku była na campie gdzie było dużo Polaków i średnio, jeśli chodzi o angielski, bo mimowolnie rozmawia się po polsku. Oczywiście musiała mówić po angielsku ale stwierdziła, że jak ktoś chce podszkolić jezyk to jednak lepiej na campie gdzie jest mniej osób z Polski.
z Polski mieliśmy najwięcej osób - około 14. Angielski zawsze miałam niezły, ale podszkoliłam go głównie w rozmowach z nativami, a tych sobie nie odmawiałam Staff zwykle marnie mówi po angielsku - na tym polu nie liczyłabym na rozwój.

Co do pieniędzy - ja zarobiłam dokładnie tyle, co w kontrakcie, więc nie za wiele i do tego pensję dostajesz na koniec campu. Podczas jego trwania nie wydaje się dużo pieniędzy, ale jednak (zwłaszcza jak jesteś pełnoletnia w USA i chcesz trochę barować w dni wolne). Warto zabrać ze sobą trochę kieszonkowego
Stary 2013-11-21, 19:38   #49
ala250391
Przyczajenie

nodro: na stronie CL w zakładce 'home' wyświetli ci sie czy jestes 'placeable' czyli dostepna dla pracodawcow. Ja dostałam jeszcze maila od konsultantki.

Nimfiatko: wątpie, że same pieniądze zarobione na campie wystrczą. Na pewno trzeba wziąć ze sobą jeszcze trochę. Mi koleżnaka poleciła założenie konta walutowego i odkładanie pieniędzy na wyjazd.

Nie wiecie czy na tych targach trzeba od razu podpisywać umowę z pracodawcą jakby był zaineresowany? Czy jest jakiś czas na zastanowienie się np. nad innym campem itp?
Stary 2013-11-22, 07:19   #50
Nimfiatko
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź! To w takim razie zaczynam odkładać
Stary 2013-11-22, 08:59   #51
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ala250391 Pokaż wiadomość
nodro: na stronie CL w zakładce 'home' wyświetli ci sie czy jestes 'placeable' czyli dostepna dla pracodawcow. Ja dostałam jeszcze maila od konsultantki.

Nimfiatko: wątpie, że same pieniądze zarobione na campie wystrczą. Na pewno trzeba wziąć ze sobą jeszcze trochę. Mi koleżnaka poleciła założenie konta walutowego i odkładanie pieniędzy na wyjazd.

Nie wiecie czy na tych targach trzeba od razu podpisywać umowę z pracodawcą jakby był zaineresowany? Czy jest jakiś czas na zastanowienie się np. nad innym campem itp?
Nie, po rozmowie na targach czekasz na status "przyjęty" i wtedy decydujesz, czy chcesz pracować na tym campie, czy nie. Umowę dostajesz na maila i jeden egzemplarz oddajesz do biura, a jeden jest dla Ciebie - potrzebny przy wyjeździe.
Stary 2013-11-25, 12:34   #52
ferredoksyna_
Przyczajenie

ala250391: Niecały miesiąc jestem dostępna, ale na razie jest cisza;p
oo, to gratuluję, najważniejsze, że ktoś sie odezwał

a grupa już powstała na fb ) https://www.facebook.com/groups/166130043591785/
ferredoksyna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 11:22   #53
margolittka92
Przyczajenie

Też chce jechac i jestem z Ug, ale najbardziej sie boje ze bede musiala leciec sama. Jak to jest, czy leci jakas grupa z polski, czy kazy indywidualnie?
margolittka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 12:18   #54
zosienka654
Przyczajenie

Kazdy jakby indywidualnie probuje dostac sie na camp. Mozesz sprobowac poszukac kogos na forach tutaj lub na FB i mozna polaczyc profile na stornie CL i aplikować wspolnie. Ja na przykład bede sie rejestrowała na stronie CL w tym tygodniu i szukam kogos, zeby nie leciec w ciemno i samej wiem, ze do Taconic camp leca 4 polki z czego dwie własnie miały połaczoną aplikację Można tez jechac na tagi i tam bezposrednio i pracodawcy starac sie o wspolne przyjecie na camp. Wiec jesli jestes chetna i zdecydowana to zapraszam
zosienka654 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 14:45   #55
ferredoksyna_
Przyczajenie

margolittka92: super, to nie tylko ja będę z UG=D a skończyłaś już proces aplikacji, czy dopiero sie zamierzasz do uzupełniania? Też obawiam się lotu, mam nadzieję, że sama jednak nie polecę

właśnie, wybiera się ktoś z Was na targi?
wczoraj dostałam maila z informacją, że odbywają się na początku grudnia:

Warszawa - Camps Equinunk and Blue Ridge - 3 grudnia (wtorek) godz. 10.00 - 17.00

Jeden z najlepszych pracodawców z dużą liczbą osób powracających co roku. Pracodawca wymaga dobry poziom angielskiego i wcześniejsze doświadczenie w pracy.
------------------------------------------------------------

Kraków - Mt Washington Resort - 5 grudnia (czwartek) godz. 10.00 - 17.00

Resort w New Hampshire (stan w którym nie ma podatku od towarów). Długi okres zatrudnienia, wynagrodzenie oparte o liczbę przepracowanych godzin i napiwki.

------------------------------------------------------------

Lublin - Keilty's Food Service (Camps Pontiac, Half Moon, Lenox, Sloane, Hi-Rock) - 9 grudnia (poniedziałek) godz. 9.00 - 18.00

Dyrektor firmy obsługującej wyżywienie na 5 campach szuka pracowników głównie do kuchni. Spora szansa na zatrudnienie razem, duża liczba powracających.
ferredoksyna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 08:06   #56
nodro
Raczkowanie

Dziewczyny, a jak wygląda rozmowa z pracodawcą na targach? W ogóle jak to wszystko wygląda, te całe targi?
Planuje jechać do Krakowa za tydzień.
Stary 2013-12-03, 09:10   #57
nodro
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Camp Leaders 2014 r.

Chciałam jeszcze zapytać jaki macie kontakt ze swoim konsultantem?

Ja ze swoim przed podpisaniem umowy byłam w ciągłym kontakcie, na moje wiadomości odpisywał prawie od razu. Natomiast teraz mam z tym problem... Wysłałam już czwartego e-maila w przeciągu tygodnia, a odpowiedź nie ma. Nie jestem typem człowiek, który zawraca dupę o byle co. Pytam o dość istotne rzeczy, a oni jako moim "pełnomocnicy" mają chyba za zadnie żebym mi odpowiedzieć.
Tym bardziej, ze nie mam za dużo czasu, bo targi są już pojutrze, a ja dalej nie wiem czego mam się spodziewać...
Stary 2013-12-04, 07:17   #58
ala250391
Przyczajenie

hej nodro,
ja od poczatku listopada też nie moglam sie skontaktowac z konsultanka, dostawalam maila zworotengo z informacjia ze jest na chorobowym. Ale zadzwonilam do CL i napislalam do innej konsultnatki i mam znowu staly kontakt. Moze ma jakies problemy z poczta, nie wiem. Najlepiej zadzwon, tam udziela ci info
Stary 2013-12-06, 08:49   #59
nodro
Raczkowanie

Już udało mi się nawiązać kontakt i z biurem i z konsultantem, ale z opóźnieniem :P

Dziewczyny, była która z Was wczoraj na targach w Krakowie?
Stary 2013-12-08, 12:50   #60
kaxd
Raczkowanie

Cześć wszystkim, ja dopiero zaczynam zastanawiać się nad wyjazdem... Niestety mam więcej pytań niż wiedzy na ten temat i narazie stoję w miejscu. Głównym pytaniem jest czy da się zgłosić razem z kimś, żeby pracować w jednym miejscu? Chciałabym polecieć z chłopakiem

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości