Krem brązujący do twarzy- POMOCY! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-11, 17:13   #31
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia
Dot.: Krem brązujący Nivea

Cytat:
Napisane przez soni
ten krem brazujacy jest dostepny w sklepach rossmann i chyba tylko tam . nazywa sie soin bonne mine i jest importowany chyba z francji . nie jest to krem koloryzujacy ani tonujacy . opalenizna pojawia sie stopniowo , jest jednak delikatniejsza i bardziej naturalna niz uzyskana samoopalaczem .
A wiecie ze nigdy o czyms takim nie wlyszalam uzywam samoopalaczy od dosc dawna nivea to moje ulubione i w zasadzie jedyne a soin bonne nie widzialam. Macie moze jakies zdjecia tego kremiku? Bylabym bardzo wdzieczna bo zaraz polece go kupic aha, jeszcze ile on orientacyjanie kosztuje. Z gory dzieki
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 17:53   #32
soni
Raczkowanie

cena ok . 20 -23 zl
soni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 01:07   #33
alinab
Zadomowienie

Właśnie dokładnie o ten krem mi chodziło, dziękuję Soni.
alinab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 15:27   #34
Biedroneczkaa
Raczkowanie

Krem brązujący BIELENDA

Czy ktoś z Was miał kremik półtłusty brązujący do twarzy Bielendy? Jaki jest? I czy używa się go też do szyi?
Biedroneczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 16:01   #35
szczesciarka
Raczkowanie

Dot.: Krem brązujący BIELENDA

Użyłaś wyszukiwarki ? http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=235828 tu jest pełno postów na ten temat.
Poczytaj też KWC tam jest troche recenzji http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ategory_id=154 krem możesz stosować także na szyje ,jeśli masz b.jasną skórę to jest to wskazane żeby ci nie wyszła tzw.maska pozdrawiam.
szczesciarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 17:16   #36
roksanka
Raczkowanie

jeśli chodzi o krem brązujący, pułtłusty na noc to ja go wczoraj kupiłam i stosowałam tylko raz na twarz, szyje i dekold. jest ok, zwłaszcza za tą cenę
roksanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-12, 22:09   #37
myska
Raczkowanie

ja mam nawilzajacy brazujacy z bielendy, slabiutko brazuje, podoba mi sie jedynie zapach i lekka konsystencja, jednak warto wyprobowac za taka cene
myska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-13, 13:39   #38
Biedroneczkaa
Raczkowanie

Szczęściarka- nie używałam wyszukiwarki, ale zaraz obadam czy coś jest...
Tak, chodzi mi o ten ktem na noc półtłusty Koleżanka do mnie wczoraj wpadła i się nim wysmarowała, to nic, że to na noc heh, nic nie było widać u niej... Używa się go codziennie>?
Stary 2005-09-13, 13:47   #39
Biedroneczkaa
Raczkowanie

ojj coś ta wyszukiwarka mi nie działa, bo tam się nie da nic wpisać!
Stary 2005-09-13, 15:05   #40
fitneskaa
Raczkowanie

kiedys sie nim smarowalam, tlusty jest strasznie, nic a nic nie brazuje, przynajmniej mojej skory polecam za to krem ziaji sopot brazujacy, efekty sa od razu po 1 uzyciu, ale niektorym zatyka pory niestety, chyba zaczne go niedlugo sposowac, jak skoncze zdzierac skore peelingami
fitneskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 12:05   #41
Biedroneczkaa
Raczkowanie

Krem brązujący do twarzy- POMOCY!

Please, proszę o pomoc. Otóż wczoraj użyłam kremu Bielendy do twarzy brązującego ( na noc), kiedy się nim posmarowałam skóra zrobiła się jakaś dziwna, powyskakiwało mi więcej róznych wyprysków, a te co miałam to się zrobiły bardziej zauważalne, po za tym wogóle moja twarz nie zrobiła się bardziej brązowa!
Jestem jeszcze troszkę opalona, ale na twarzy i szyji słabiej. Nie wiem czy ten krem wogóle nie brązowi, czy dopiero po kilku razach coś będzie widać? Może znacie jakiś lepszy, po którym nic nie wyskakuje??? I żeby oczywiście brązowił, ale nie chodzi mi o samoopalacz, co to to nie!
Po za tym dzis rano zauważyłam taką plamkę białą na twarzy, a wcześniej tego nie miałam, RATUJCIE MNIE !
Użyłam też balsami J&J do ciała, nie mam jak narazie co do niego zastrzeżen, chociaż nie zrobiłam się bardziej brązowa , pewnie dlatego, że dopiero raz użyłam..
Mam więc do Was jeszcze takie pytanko- balsamu J&J nie użyłam do szyi, a może powinnam to zrobić? Dodam, że ona jest najjaśniejsza z wszytskich partii ciała. Uzyłam na szyje tego kremu Bielendy, no ale nic nie dało mi to koloru.
Więc, powiedzcie mi jak możecie jaki kremik mam inny kupić? Nie wiem już co robić ((

Dodam, że mam 21 lat prawie, chciałam kupić Mona Lizy Mincer z samoopalaczem, ale niestety jest od 25 lat, więc nie dla mnie..

Edytowane przez Biedroneczkaa
Czas edycji: 2005-09-17 o 12:31

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-17, 12:39   #42
Isahra
Raczkowanie

Dot.: Krem brązujący do twarzy- POMOCY!

Uu... chyba byla odstawila ta bielende.
Wielokrotnie rozmawialysmy juz o balsamach brazujacych, wiec w wyszukiwarce na pewno duzo znajdziesz. Ja osobiscie moge Ci polecic Ziaje - Sopot brazujacy. Ladnie brazuje i nic mi po nim nie wyskakuje (bo po niektorych mialam przykre niespodzianki). Jedynym minusem jest fakt - ze niezbyt ladnie pachnie, ale to idzie scierpiec dla faktu, ze juz po 2-3 uzyciach widzisz roznice
Stary 2005-09-17, 14:08   #43
~Słoneczko18~
Raczkowanie

Ja uzywalam kremu Sopot z Ziaji,ale mi nie odpowiadalPrzede wszystkim jest bardzo tlusty i powoli sie wchlania a nawet mozna powiedziec ze wcale,a poza tym powstawaly mi po nim smugi i przebarwienia.Slyszalam duzo dobrych opinii na temat tego kremu Bielendy i mam zamiar sobie go kupic i zobaczymy...Pewnie na kazdego dziala co innego
~Słoneczko18~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 16:12   #44
Aldona89
Przyczajenie

GG do Aldona89

ja tesh nie myślałam o samoopalaczu ale się przekonałam, po tym jak kupywałam kolejno kremy brązujące które na mojej cerze nie działały:P kupiłam sobie samoopalacz do twarzy z "Progres cosmetics", który delikatnie..ale to na prawde delikatnie brązuje, tylko trzeba małą ilość dokładnie rozsmarować tobie też bym radziła spróbować
Aldona89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 16:48   #45
paliziomka
Zadomowienie

GG do paliziomka

Hmm a co powiesz o Daxie w piance? Co prawda jest na nim napisane że to samoopalacz, co mnie troche odrzucało od niego, jednak efekt uzyskany po zastosowaniu nie był samoopalaczowy, a subtelny Mozesz sprawdzic jego recenzje.

http://znajdzfirme.org
paliziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-09-17, 16:48   #46
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Słoneczko18~
Ja uzywalam kremu Sopot z Ziaji,ale mi nie odpowiadalPrzede wszystkim jest bardzo tlusty i powoli sie wchlania a nawet mozna powiedziec ze wcale,a poza tym powstawaly mi po nim smugi i przebarwienia.Slyszalam duzo dobrych opinii na temat tego kremu Bielendy i mam zamiar sobie go kupic i zobaczymy...Pewnie na kazdego dziala co innego
Krem Sopot tłusty??? Cóz, tego to bym o nim nie powiedziala... wg mnie jest nawet dobry, choc nie mozna sie nim zbyt czesto smarowac, bo wtedy twarz zamiast ladnego złoscistego odcienia przyjmuje kolor żółty.
Ja teraz kupilam sobie tez ten krem brazujacy z bIelendy, ale na dzień, jak narazie tez nie widze zadnego efektu, ale poczekamy - zobaczymy!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 16:50   #47
Biedroneczkaa
Raczkowanie

Isahra- skoro on ma taki nieładny zapach to odpada, chodzi mi o taki niezauażalny..

Słoneczko- jak masz ochotę to kup go, uzyję go jeszcze raz i wtedy zbacze co się będzie działo, może to jak za pierwszym razem się go użyje tak jest? Skróra musi sie przyzwyczaić po prostu maybe..

Aldona- jak ten samoopalacz się nazywa dokładniej? I czy skomponuje się ten kolor z tym balsame J&J? Ile kosztuje mniej więcej i gdzie go dostanę?

PZDR
Stary 2005-09-17, 16:54   #48
Biedroneczkaa
Raczkowanie

Paliziomka- hmmm on pewnie jest drogi?

Hanka- co do tego Bielendy, to był w promocji, z olejkiem razem, może to mnie podkusiło?
Stary 2005-09-17, 16:56   #49
syyyylwia
Raczkowanie

Ja mam 24 lata a od conajmniej dwóch uzywam z powodzeniem krem brązujący Mona -lizy Minera. I pierwszy raz słyszę jakoby był dozwolony od lat 25 ???????????????
Dodam jeszcze że są dwie wersje tego kremu: a)ujędrniający, o trochę cieższej konsystencji "Pamela"
b) do cery przetłuszczającej się "Jolanda"
Wyznacznikiem co do używania tych specyfików nie jest zapewnw wiek, ale rodzaj ceri i to, kiedy chcesz się nim smarować.
Ja uzywam "Pameli" na noc i świetnie spełnia swoją rolę odżywiając i brazując jednocześnie.
syyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-17, 17:03   #50
Biedroneczkaa
Raczkowanie

Sylwia- przeczytałam to na stronce tej firmy, skopiuje to:

seria: RETINOLnazwa: Specjalny matujący krem z samoopalaczem, nawilżającywiek: powyżej 25 roku życiacera: bez ograniczeńopis: Krem nawilżający z koenzymem Q10, retinolem i witaminą C, który zapobiega i opóźnia proces starzenia się skóry. Dzięki dodatkowi mikroperły i samoopalacza, łączy w sobie działanie: matujące i pielęgnujące. Nadaje skórze zdrowy i świeży kolor naturalnej opalenizny. Pozwala zmatowić świecącą skórę, tworząc film. Cera jest nawilżona i chroniona przed promieniami słonecznymi. Działanie preparatu jest przedłużone ponieważ koenzym Q10 i retinol zamknięte są w mikroskopijnych kuleczkach (talasferach) i uwalniane regularnie i stopniowo przez 16 godz., dzięki systemowi BDDS (Bio-Drug Delivery System).składniki aktywne: Q10, retinol, witamina C, samoopalacz

seria: ZIELONA HERBATAnazwa: Krem nawilżający Jolanda z zielona herbatą, wit. C i samoopalaczem, nawilżającywiek: powyżej 25 roku życiacera: mieszana i normalnaopis: Lekki krem o nowoczesnej recepturze z ekstraktem z zielonej herbaty, wyciągiem z rumianku, alantoiną i wit. C. Prepar skutecznie wiąże i usuwa toksyny z komórek skóry, dzięki substancjom pochodzącym z liści zielonej herbaty. Unikalny kompleks zielonej herbaty z wit. C aktywizuje i pogłębia działanie neutralizujące. Krem nawilża, wzmacnia i łagodzi podrażnienia. Stymuluje krążenie, wygładza i spłyca zmarszczki. Dodatek substancji samoopalającej nadaje skórze zdrowy i świeży kolor opalenizny. Zawiera filtr.składniki aktywne: Ekstrakt z zielonej herbaty, wyciąg z rumianku,witamina C, alantoina, samoopalaczpojemność: 30 mlsposób użycia: Dokładnie wmasować w oczyszczoną skórę twarzy

A Mona Lizy nie moge znaleźć- podaję link: http://www.kosmetyka.com/display_pro...uct=30&line=14
Stary 2005-09-17, 18:27   #51
syyyylwia
Raczkowanie

Ja uzywam kremy\u z zielona herbatą. Przejrzałam skład i nie mam pojęcia co nuby miałoby być przeciwskazaniem dla młodszej cery niż 25 letnia?????
Co innego krem z retinolem. Tam granicę wiekową da się jeszcze jakoś usprawiedliwić.
Ja bym na twoim miejscu się nie sugerowała ta informacją. Juz wiele razy był poruszanu na wizażu temat ograniczeń wiekowych co do różnych kosmetyków i wnioski zawsze były zbliżone = rodzaj kosmetyku zależy od potrzeb skóry, a nie od wieku.
Stary 2005-09-17, 21:48   #52
Aldona89
Przyczajenie

GG do Aldona89

ten samoopalacz, o którym wcześniej pisałam to "samoopalacz do twarzy, magic BRONZER" z firmy Progres Cosmetics. ma on tylko 50 ml. kosztuje około 8-9 złotych. posiada on witaminę E, alantoninę oraz posiada filtry UVA & UVB. jestem z niego zadowolona ponieważ skóra po nim nie jest tłusta, ładnie wygląda i naturalnie (jeśli się rozsmaruje dokładnie niewielką ilość) pozdro papa
Stary 2005-09-18, 15:12   #53
Biedroneczkaa
Raczkowanie

Sylwia, okay masz rację, po prostu nigdy nic nie wiadomo.. Więc ten Twój kremik nazywa się Mona Liza Mincer Pamela? Kupiłaś go gdzieś w necie? Ja wcześniej szukałam tych kremów, ale nigdzie nie mogłam znaleźć i w tym też jest problem..

Aldona- hmmm ciekawe czy on np w Rosmanie jest? Używa się też go na szyi? I uzywa codziennie tak??

Jest jeszcze taki motyw, że ja szyję mam jaśniejszą od twarzy..

PZDR
Stary 2005-09-18, 18:16   #54
syyyylwia
Raczkowanie

Ja kupiłam krem brązujący Mincera w drogerii, takiej małej osiedlowej, bo takie zazwyczaj specjalizują sie w sprzedaży mało znanych, słabo dystrybuowanych polskich kosmetyków.
Stary 2005-09-19, 17:19   #55
Aldona89
Przyczajenie

GG do Aldona89

myśle, ze w Rosmanie powinno to być ja na szyje nakładam mieszając razem z balsamem...ale czy tak siak to zawsze zostają mi bielsze paski na szyi
Stary 2005-09-19, 18:21   #56
anakonda133
Przyczajenie

Smile Dot.: Krem brązujący do twarzy- POMOCY!

ja uzywam sopotu,i uwazam ze jest dobry chociaz sa lepsze. Ten jest niedrogi i fajny polecam.
anakonda133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 22:55   #57
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

krem brazujacy ziaji

witam
szukalam w archiwum, ale nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie, a mianowicie czy krem brazujacy ziaji, ten relaksujacy mozna nakladac na noc? i czy powinnam nalozyc wtedy grubsza warstwe zeby w dzien efekt byl widoczny? bo kupilam sobie go wczoraj, uzylam na noc ale szczerze mowiac efektow zadnych nie widzialam wiec tak sie zastanawiam czy dobrze zrobilam
pozdrawiam
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-14, 00:18   #58
luiza69
Przyczajenie

Dot.: krem brazujacy ziaji

Używam tego kremu jest bardzo dobry, nie radzę nakładać grubej warstwy - tylko regularnie stosować np. co dwa trzy dni, i lepiej smarować się chociaż z godzinkę przed położeniem się.
luiza69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-14, 00:56   #59
Maripossa
Zakorzenienie

Ja go stosowalam na noc i na dzien a i tak i tak efekty byly marne...Zuzylam niby 2 pudeleczka, a jak konczylam 1 to dopiero kolezanka zapytala: Opalalas sie? no niech mnie, uzywalam go miesiac a ta sie mnie pyta czy sie opalalam nie jest taki najgorszy, ale swoich zadan tez nie spelnia.
pozdrawiam
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-14, 07:54   #60
Fiestka
Raczkowanie

GG do Fiestka

u mnie nie było widać totalnie nic
Fiestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości