On ciągle się spóźnia - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 21:39   #31
chwast
Zakorzenienie

Dot.: On ciągle się spóźnia

O matko Mój tż miał tak do zeszłego roku. "Już schodzę" i czekasz 10-15 minut. Zawsze. O godzinie, na którą się umówił dopiero wychodził z domu. Tragedia. Pewnego razu po prostu sobie poszłam. Teraz tak nie robi - zawsze jest przede mną :P
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 22:07   #32
Hultaj
BAN stały

podawaj mu godzinę przyjazdu 20 minut wcześniejszą od rzeczywistej.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 23:49   #33
Hiyori
Zadomowienie

Spóźnialstwo to straszna wada i wiem to po sobie. Ja właśnie prawie zawsze się spóźniam na takie luźne spotkania, ale nie tak lajtowo, że po 10,15 minut (rzadko) I co jest przyczyną? Szczerze nie wiem. Gdzieś mam zakodowane, że to przecież nie egzamin, to nie do pracy itp., że mam czas, trzeba wyluzować. Ogólnie to prawie nigdzie mi się nigdy nie spieszy. Powiem ci, że np. moja najlepsza koleżanka załatwia sprawę w ten sposób, że jak się umawia ze mną to przychodzi sama spóźniona, jak akurat jestem gotowa do wyjścia albo jestem na miejscu przed nią itp. to ja się złoszczę
Hiyori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 05:19   #34
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Misugi Pokaż wiadomość
Na wstępie muszę podziękować Wam za konkretne odpowiedzi w poprzednim wątku, który dotyczył kolegi. Wyjaśniliście mi wszystko więc dzięki.

Chcę jednak poznać Wasze zdanie w sprawie innego kolegi.

Mieszkamy od siebie 90 km.

Gdy on przyjeżdża do mnie to przychodzę punktualnie, aby nie musiał czekać, lecz warto dodać, że dawno do mnie nie przyjechał

Najczęściej to ja przyjeżdżam do niego.

Problem w tym, że on stale się spóźnia.

Mogę zrozumieć 5 minut spóźnienia. Lecz on stale się spóźnia po 10-20 minut.

Gdy wsiadam w pociąg i jadę 2 h do jego miasta chcę aby czekał na dworcu o godzinie jakiej przyjeżdża pociąg. Umawiamy się jak wyżej, ale gdy jestem o 10 na pkp, muszę czekać 10-20 minut.

Gdy dzwonię do niego, słyszę "już wychodzę". A on wychodzi 10 min po moim przyjeździe.

Sytuacja stale się zdarza, na 30 spotkań, jakieś 25 min kazał na siebie czekać.

Ostatnio jednak przegiął. Byłem o 10, mija 10 minut, dzwonię i mówi "będę za chwilę". Poszedłem do jego domu gdzie mieszka. To 15 minut drogi. Wtedy dopiero wyszedł. Miał czekać na dworcu, nie było go, potem mówił, że przyjdzie, lecz w tym czasie poszedłem w jego stronę (15 minut drogi) i on dopiero wyszedł z domu.

Zwracałem mu nie raz uwagę, to kolega tłumaczy się w ten sposób:

"zawsze jak się umawiam to jestem, nawet jak się spóźnię to jestem, nie to co ty".

Ma na myśli to, że parę razy jak się z nim umówiłem to nie przyszedłem. Jednak owa sytuacja miała miejsce ledwie parę razy i do tego ZAWSZE go poinformowałem przez telefon, że jednak jutro się nie spotkamy, bo muszę gdzieś jechać, bądź się źle czuję.

Moje pytania:

- czy to, że się tyle spóźnia jest ok?

- jak powinienem się zachować?

- czy jego tłumaczenia jak wyżej są usprawiedliwieniem spóźniania się

- co powinienem mu powiedzieć

- jak odpowiedzieć gdy tłumaczy się, że on przychodzi jak się umawia i przypomina mi te 3 razy jak się umówiłem i nie przyszedłem (poinformowałem go o tym przed spotkaniem)
Daj mu posmakować własnego lekarstwa. Pojedź następnym pociągiem a gdy będzie wydzwaniać to co 10 minut mów, że już dojeżdżasz^^

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 08:23   #35
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarna_maciejka Pokaż wiadomość
Twoje problemy sa naprawde... fascynujace.
Sluchaj, ty serio nie masz nic innego do roboty poza siedzeniem na babskim forum o kosmetykach i zakladniem watkow o swoich kolegach, bo jeden cie z domu wyprosil, drugi sie spoznia jak do niego przyjezdzasz, a trzeci cie probowal z kasa wyrolowac?
Przeciez pomijajac juz wszystko-jestes chyba dorosly i sam potrafisz ocenic ich zachowanie, naprawde nie potrzeba do tego forum.
Ja na twoim miejscu zastanowilabym sie nad soba, a nie nad kazdym kolega po kolei, bo ewidentnie jestes troche dziwny
Dokładnie.

Ja myślałam, że to wątek nastolatka. 23 lata i takie "problemy"? Czas się nad sobą zastanowić.

Pomijam fakt, że autor miesza się w zeznaniach (spotkania raz na kilka miesięcy, 2-3 razy w miesiącu, często, ale rzadko... jasne).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 16:10   #36
nieliczylamwcalesie
Zakorzenienie

GG do nieliczylamwcalesie

Kolejny raz pokazujesz, że inteligencją to Ty nie świecisz.

Współczuję Twoim kolegom, że mają w towarzystwie taka zrzędę.

'
Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.'
nieliczylamwcalesie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości