|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marnuje mi się brat
Cytat:
![]() A ja jestem z kasty najniższej, więc całkiem nieźle Ci idzie |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrozum, ze jego umysl nie jest zadnym przeklenstwem, tylko jego podejscie, brak pokory, pogarda dla ludzi. i znalazlaby sie masa innych ludzi, ktore moglyby go zagiac. specem od wszystkiego nie jest, niech doceni, ze inni ludzie czuja sie pewniej w innych sferach, ta jego nie jest jedyna mozliwa i sluszna do obdyskutowania. jest bardzo ograniczony i zamkniety na nowe. zaden z niego humanista zatem - humanizm = interesowanie sie czlowiekiem, nie tylko czysta teoria!!! |
|
|
|
|
|
#33 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu dała spokój - nie każdy jest stworzony do założenia rodziny - wyobrażasz go sobie w standardowym domowym rozgardiaszu, z dziećmi? Przecież by uciekł z krzykiem
|
|
|
|
#34 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wtopa hehe
Edytowane przez homosovieticus Czas edycji: 2013-10-22 o 15:13 |
||
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem plebsem, przecież to dla Was, wyższych sfer, to samo
![]() A poza tym lubię pomalowane paznokcie i kolczyki - jestem idiotką według Twojej definicji. A jednak ze mną dalej gadasz - czyżby przeciwieństwa się przyciągały?
Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-10-22 o 15:13 |
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
To chyba jakaś Wyższa Szkoła Gotowania na Gazie, że koleś nie może w swoim otoczeniu - studentek i pracowniczek naukowych - znaleźć osoby odpowiadającej mu intelektem.
Albo to gej, tylko się wstydzi przyznać. Ewentualnie ma jakieś seksualne nerwice. Zdarza się, życie. Edytowane przez WackelDackel Czas edycji: 2013-10-22 o 15:13 |
|
|
|
|
#37 | ||||||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
idealizujesz go strasznie.Facet może mieć inteligencję, zainteresowania i poczucie humoru, ale jeśli przy tym patrzy na innych z góry, uważa, że świat powinien być taki jak on i do niego się dopasować i jest krytykancki, to do ideału mu daleko. Cytat:
Cytat:
Słuchaj, to że on nikomu wprost nie wygarnął, że z niego idiota - nie znaczy, że ludzie tego nie wyczuwają. Z jego mowy ciała choćby. Te dziewczyny, które mu podsuwałaś mówiły, że były nim "przytłoczone" i może właśnie to miały na myśli - że czują się gorsze od niego, bo on się wywyższa i okazuje to, tyle, że niewerbalnie. Fajnie, że inteligentny i zna ciekawe historyjki, ale na tym się nie zbuduje związku. Tam jest potrzebny SZACUNEK, a jemu tego szacunku do ludzi chyba brak. Ocenia ich na podstawie powierzchowności, jak tatuaż czy kolczyk, uważa że inni powinni być jak on. Może kiedyś ktoś go sprowadzi na ziemię i uświadomi, że to raczej on odstaje od innych, więc może by się zastanowił nad sobą zamiast tylko wymagać od innych. Może kiedyś znajdzie sobie dziewczynę podobną do siebie (nie wiem czemu piszesz, że nie znajdzie - bo mu żadna nie dorówna Bez przesady, aż takim cudem świata to on raczej nie jest) i jakimś cudem nie znajdzie w niej innych dyskwalifikujących wad (np takiej, że dziewczyna mało się interesuje archeologią, a on uważa, że powinna).
|
||||||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Autorka usilnie chce nam przedstawic brata jako osobe mila, ale wszystko temu przeczy. Mam mnostwo znajomych, z roznym wyksztalceniem, roznymi pasjami, zainteresowaniami, czesto bardzo innymi od moich. I jakos nie nudze sie z nimi, potrafie porozmawiac o mnostwie rzeczy i cenimy sie wzjemnie za rozne podejscia i poglady na pewne sprawy. No nie moze byc tak, ze twoj brat nie ma o czym z ludzmi rozmawiac. Czy jest czlowiekiem, ktory posiadl doglebna wiedze na absolutnie kazdy temat, skoro go wszystko nudzi? Przeciez to jest nierealne i absurdalne. Faktycznie jest chyba bardzo wyksztalcony, ale zupelnie brak mu inteligencji spolecznej/interpersonalnej. I to w nim lezy problem, a nie w tych wszystkich znajomych i dziewczynach, z ktorymi sie spotykal. Jesli dobrze mu samemu to chyba nic nie musi z tym robic, a ty przestan mu na sile szukac dziewczyny. Cytat:
Dlaczego niby autorka mialaby umawiac swojego brata na randki z idiotkami? Tak samo nierealne jest, by na imprezach spotykal samych idiotow. |
||
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla homosovieticusa każdy poniżej profesury, każdy kto ma tatuaż, każdy kto lubi żartować, każdy kto ma kolczyki etc to idiota. I zwykłe dziewczyny też, o ile nie przede wszystkim
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli nie potrafisz tego wskazać, to uznajemy, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem Wszak sama przyznałaś się do tego, że jesteś idiotką. Więc to może nie było przez nieuwagę i niedoczytanie?
Edytowane przez homosovieticus Czas edycji: 2013-10-22 o 15:20 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
Wiecie, co? Wydaje mi się, że pomijacie dziewczyny jeden aspekt. Piszecie, że inteligentny człowiek z każdym potrafi porozmawiać i jest to prawda. Ale co w szerszej perspektywie? Brat Smoczycy porozmawia sobie z dziewczyną na randce, na imprezie, na spacerze, ale co za pół roku? Co za rok? Przecież nie będą całe życie rozmawiali o tym, jaka jest pogoda, co zjeść na obiad i gdzie pójść na spacer. Pojawi się potrzeba porozmawiania o czymś poważniejszym, rozwijającym. Tu niestety wyjdzie ta różnica poziomów. Facet czyta podręczniki akademickie, robi habilitację a dziewczyna? Chłopak będzie zainteresowany - nie wiem - odkryciem nowego grobowca faraona, nowym eksperymentem fizycznym, jakimś wynalazkiem. Co wtedy? Czy jego partnerka będzie w stanie z nim na takie tematy porozmawiać?
Tu moim zdaniem nie jest problemem kwestia pogadania sobie przy piwie czy winie. Problem sięga głębiej i dotyczy dłuższej relacji. O czym rozmawiać, jak już omówi się kwestie pogodowe, żywieniowe, towarzyskie? Widocznie chłop szuka prawdziwej partnerki, z którą wieczorem siądzie i podyskutuje o sytuacji w Syrii i jej wpływie na politykę Izraela. Podyskutuje a nie przeprowadzi wykład. Czy któraś z Was się zgłasza na ochotnika? W tym wymiarze ja rozumiem całą sytuację i zamiast wieszać na człowieku psy, to raczej mu współczuję, bo przypomina trochę dr House'a - tragiczną w zasadzie postać, której nadmiar intelektu w życiu raczej przeszkadza. Pamiętacie ten odcinek o geniuszu, który szprycował się jakimiś tam tabletkami, żeby być głupszym? Natomiast reszta poglądów (patrz krowa). Widać w bawełnę nie owija, ma sprecyzowane poglądy i po prostu alergię na głupotę, która w społeczeństwie jest bardzo rozpowszechniona. Też mnie bawi dziewczę w glanach, z irokezem i kółkiem w nosie. Strasznie szybko piszecie - nie nadążam. Ocenianie na podstawie tatuażu, zbędnych kolczyków itp. Też tak mam Dla mnie osoba z tatuażem czy jakimś "czymś" w uchu czy na głowie ma nie po kolei w głowie i jest skreślona.
Edytowane przez Siurniety Krolik Czas edycji: 2013-10-22 o 15:23 |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jednak znajdujesz jakąś przyjemność z rozmową na tak niskim poziomie, czy to zaprzeczanie własnym słowom, czy to jednak po prostu Twój poziom? |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o ludu, kolejny troll z ograniczonymi pogladami.
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, bywa.Nie dosc, ze mnie dzis do pracy nie przyjeli, to jeszcze mam kolczyk i mi brutalnie uswiadomiono co to oznacza. Kalectwo juz, nie idiotyzm Co zrobisz...
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
Niech poszuka partnerki w swoich kręgach, i nie będą się nudzić w swoim towarzystwie. Będą konwersować dzień i noc. I niech da spokój zwykłym śmiertelniczkom. Mogę zrozumieć jego inteligencja, i nudzenie się przy osobach z mniejszym IQ, ale już dziwne jest jego zachowanie, że nie wyjdzie po 21, tatuaż, kolczyk to dla niego nie normalność. Dziwakiem jest i tyle. Uważam także, że nawet jeśli pozna kogo równie inteligentnego, to ta osoba ucieknie od niego z krzykiem. Ludzie obyci, z dużą wiedzą, także lubią się bawić, być wyluzowaniu, i nie idą spać po dobranocce. Czytając post autorki odniosłem wrażenie, jakbym czytał opis osoby żyjącej w średniowieczu, bądź mającej 70-80 lat. Dziwny ten twój brat. Po 21 na ulicy są dziwka, policja i złodziej. Spytaj go czy młodzież/studenci mają prawo wyjść do lokalu, czy mają siedzieć w domu i czytać książki? A może spać powinni? I to mówi młody człowiek. Zatrzymał się w epoce kamienia łupanego, to człowiek nie do życia.
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
BAN stały
|
Za co banem. Przecież użytkowniczka _ema_ sama przyznała, że jest idiotką w poście z godz. 16:00. Jeśli jej słowa są powodem żeby mnie banować to mnie zbanuj
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Wyjaśnisz nam czym różni się ignorancja od nieuctwa? Czekam na wymijającą odp;p---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Co to w ogóle za zbitek wyrazowy "frustracja seksualna"... Nie po polsku chyba. Szanujcie język polski, bo to naprawdę duża wartość.
Edytowane przez homosovieticus Czas edycji: 2013-10-22 o 15:25 |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym tak nie atakowała brata Autorki
Wielu facetów ma takie teksty na temat kobiet z tatuażami czy kolczykami ("robią sobie, żeby zwrócić na siebie uwagę, bo nic ciekawszego nie mają do zaoferowania" itd.). Nie podoba mi się to i źle świadczy o człowieku, no ale nie on jeden- tu akurat problem nie tkwi moim zdaniem w jego poczuciu wyższości czy buractwie. Po prostu nie jest zbyt imprezowym człowiekiem, nie przesiąka zwyczajami młodych, jest taki 'starej daty'- podobne teksty można usłyszeć od niejednego dziadka i ciotki, i tyle ![]() Moim zdaniem albo nie chce, albo spokojnie powinien sobie znaleźć partnerkę w swoim otoczeniu Skoro jest niby fajnym facetem i nie patrzy na ludzi z góry a ma takie problemy, to domniemam, że nudzą go na tej zasadzie, na której baletnica nudzi się wśród motocyklistów- no fajnie, ale pogadać to nie ma o czym na dłuższą metę, a każdy chciałby pogadać o tym, co go kręci, usłyszeć to wspaniałe "serio?! ja też uwielbiam <tu wstaw to, co uwielbiasz>"
Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2013-10-22 o 15:42 |
|
|
|
|
#51 |
|
Biała Dama
|
Autorko, jesteś moim zdaniem taka sama jak brat. Myślisz że każdy powinien być taki jak Ty. W tym przypadku miec partnera, rodzinę. Otóż nie każdy musi. Ja bym na Twoim miejscu mu pomogla dopiero gdyby sam powiedział ze mu źle samemu, że chciałby kogoś poznać. Bo na siłe nic nie bedzie, może on nie potrzebuje albo nie jest gotowy. Albo nie interesuja go kobiety. To dorosły facet, albo sobie sam znajdzie kogoś albo lepiej zeby nikogo nie miał, z takiego swatania na siłe moim zdaniem można narobić wiecej złego niz dobrego
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moderacjo - jak dla mnie to troll rozbijajacy dyskusje, z wycieczkami personalnymi i obrazliwymi uwagami - nie czas na bana? |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też jestem zdania, że za wycieczki osobiste należy banować. Zatem proszę Moderację o zbanowanie wszystkich osób, które stosowały wycieczki osobiste wobec mnie. Jeśli i ja je stosowałem to też proszę mnie zbanować ![]() Jeśli będzie taka potrzeba to chętnie wskażę posty, w których użyto wobec mnie wycieczek osobistych. Edytowane przez homosovieticus Czas edycji: 2013-10-22 o 15:43 |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z trzeciej jeszcze strony - czy wszyscy musimy równać w dół? Może zamiast krzyczeć, że on powinien się dostosować do głupszych rozmówców powiedzmy, że ci głupsi powinni raczej równać do niego? No i zarzut, że podświadomie daje odczuć, że jest lepszy. A skoro jest? Co ma zrobić? Edytowane przez Siurniety Krolik Czas edycji: 2013-10-22 o 15:45 |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Są dwa typy ludzi którzy się tak zachowują. Albo to jest paskudny sztywniak-narcyz.. albo człowiek z gatunku Aspiego/introwertyka do bólu/ który jest kompletnie nieporadny w kontaktach towarzyskich i z dziewczynami mu nie wychodzi. Ten tekst o kolczykach to jest bardzo w typie Aspi - szczerość do bólu i własne pokręcone uprzedzenia, które w miarę otwierania się na świat znikają bezpowrotnie. To co napisałaś o swoim bracie jest tak charakterystyczne, że aż się zaśmiałam w głos - trochę mam podobnie. Wiem że bardzo ciężko wyjśc do ludzi kiedy ma się taki "zamknięty" charakter. Wiem też, że praca nad sobą i zmiana podejścia do świata (np. pozbycie się wrażenia, że cały świat jest głupszy ode mnie, czemu nie jest tak jak ja chcę) wymaga dużo wysiłku.
SmoczycoPodwawelska, sama sobie szczerze odpowiedz jaki problem może mieć Twój brat. Czy rzeczywiście patrzy na wszystkich z góry czy jednak nie umie się z nimi porozumieć i to taka jego zasłona? Jesteś siostra, powinnaś od niego takie rzeczy wyciągnąć. Ty go znasz z domu, wiesz że pomimo durnych tekstów jest załóżmy dobrym i uczciwym człowiekiem, ale dziewczyna na pierwszej randce zrazi się i nie będzie go chciała oglądać drugi raz. Takie osoby mają kosmiczne problemy w kontaktach towarzyskich. Najlepiej mu podsunąć inną mądralę żeńską tak żeby znaleźli wspólny język przekomarzania się plus chemia i nie będą mogli bez siebie żyć. Ja właśnie w ten sposób jestem szczęśliwą mężatką już od ponad trzech lat :P
Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2013-10-22 o 15:51 |
|
|
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo dobrze znasz sie na logice klasycznej. no i co z tego? w zyciu na logice klasycznej sie nie oprzesz, za duzo polcieni i tonow jest w zyciu. EOT |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

Ponadto ma bardzo cięte i złośliwe, ale niezwykle celne poczucie humoru.

idealizujesz go strasznie.

Co zrobisz...