![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne wesele w niskiej cenie PM 2015 ŚLĄSK
ja jestem ze śląska i też staram się znaleźć wszystko w miarę rozsądnej cenie.
Mam salę za 160zł od osoby, Kamerzystę+fotografa za łączną kwotę 3000zł, DJ za 1600zł Cytat:
Jakbyś chciała namiar priv |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
![]()
wita, ja również przygotowuję się do wesela i to jeszcze w tym roku. Termin może być w tygodniu więc nie ma problemu. Tylko pomóżcie w wyborze sali (okolice Żor)
Jesteśmy już po całodniowym "zwiedzaniu" sal i ciężko jest się zdecydować, Wesele ma być małe max 40 osób więc sala nie może być za duża. Ostatnie 2 lata bywałam na weselach i mogę się wypowiedzieć na temat lokali: cyprianówka- nie polecam, jedzenie mało i średnie iwona radziejów- przystępna cena i pyszne jedzenie, ładne obejście, polecam (zastanawiamy się nad mniejszą salą jednak w 213 roku była już tam impreza rodzinna, za rok będzie znowu i wolelibyśmy chyba coś innego) europejski Żory- jedzenie ok tylko brak obejścia. Czytając różne opinie i odwiedzając lokale zastanawialiśmy się nad leśniczówką w Wodzisławiu jednak znajomi odradzili, Arką w Jankowicach z tym, że wesele musiałoby odbyć się na małej sali gdzie nad nami odbywałby się drugi dzień wesela czego się trochę obawiam. Zauroczeni jesteśmy Arkadią w Radlinie, dobre opinie piękna sala i obejście, przemiła właścicielka tylko obawiam się, że sala będzie zbyt duża. Może znacie jeszcze jakieś sale w okolicy? Albo mieliście wesele w Arkadii? polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Fajne są sale ,Rojanka,Paszkówka i Wenecja,wszystkie okolice Żor
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak myśmy się orientowali o ceny to w tygodniu tam było 170zł a w weekend chyba 180zł/os Ale dla nas to było już ciut za daleko ![]() i ostatecznie wybraliśmy restauracje Eden link do restauracji i jesteśmy dobrej myśli. Jedzenie jest przepyszne a sali też niczego nie brakuje. Koszt w sobote 155zł/os Restauracja jest w spokojnej miejscowości jadąc z Żor jest jeszcze przed Orzeszem także naprawde blisko a w menu jest dużo bo 3 kawałki miesa na osobę, ciasta, owoce, tort tylko brak napoi i alkoholu (do obiadu tylko kompot a reszta w swoim zakresie ale jest możliwość wzięcia od nich napoi i alkoholu po cenach hurtowych ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Kochane a powiedzcie kiedy zaczynacie się rozglądać za suknią ślubną??
Stawiacie na nową, używaną, wyporzyczalnia?? A może ktoś coś powiedzieć na temat Salonu Maja w SOsnowcu znanego także jako pracownia Pani Małgorzaty Obajtek ? Bo w necie idzie znaleźć wiele niegatywnych opinii ale dobre też są .. Suknie są za jedyne 999zł a nie ma co ukrywać że to tylko na jedną noc.. Przyznam się że zakochałam się w sukni z kolekcji 2014 - Anstazji <3
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka u nich zamówiła, dostała namiary na niego od innej koleżanki. Sukni z oczywistych względów jeszcze nie widziałam, ale może rzeczywiście warto tam zajrzeć. Przy okazji mogę polecić fotografa. Przy okazji zajmuje się DJ, więc jednocześnie może poprowadzić wesele (do 60 osób). Właśnie widziałam go na takim weselu i jestem w szoku jak bezproblemowo radził sobie z godzeniem obu funkcji. No i wtedy pewnie cena jest przyjemniejsza. Ale na ten temat nic nie wiem. Koleżanka tylko mówiła, że cena była bardzo dobra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() znalazłam jeszcze w Rydułtowach na allegro sklep Indygiomoda Katarzyna Koźlik podobno salon jest i można odwiedzić a suknie też szyte na miare.. Ale chyba jeszcze troche poczekam skoro ślub dopiero 20.06. 2015 ?? ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
E tam, ja mam slub w sierpniu 2015 a suknie mam juz od pazdziernika
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Poważnie juuuuuuuuuuuuuuuż ten czas ??
![]() Ja myślałam żeby dopiero w listopadzie-grudniu iść :p A Jakie fasony sukien wybieracie ? pokażcie co wam się podoba ![]() Macie jakieś rady jakie są fajne fasony dla niskiej osoby? Mam 155cm ![]()
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Ludzie tutaj już suknie ja wesele w tym roku a jeszcze salę wybieram! Wybieramy się oglądać eden w sobotę skoro polecacie trzeba sprawdzić. Byłyście już tam na imprezach i jedzenie ok? Ktoś wcześniej polecał Paszkówkę jednak jest to dla nas za duża sala jak na 35-40 osób. Znajomi polecili nam jeszcze koniczynkę w Pawłowicach, był ktoś?
Co do sukni mam nr do fajnej krawcowej która pracowała długie lata w salonie sukien ślubnych teraz ma swoją działalność w domu i uszyje wszystko co pokazecie na zdjęciach a dużo taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupować teraz nie będę, myślę, że w sierpniu kupię ![]()
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóż.. ja do dzisiaj nie zarezerwowałam jeszcze sali, w każdej jest coś na plus i minus. Problemem w naszje okolicy jest to, że wszystko jest albo takie w stylu Ludwika XVI, albo wygląda jak remiza a cenią sie niczym Geslerka. Rzadko która sala wygląda fajnie. Zółte ściany, złocone kinkiety...błeeeeee no ale zależy kto, co lubi. Cyprianówka... ma przepiękne obejscie ![]() Niestety mi najbardziej podobały się lokale w Dąbrowie i jeden w Dębowcu.. na ten w Dębowcu mocno chorowałam, ale odpuściłam sobie ze względu na niepewną polską pogodę. Ładna jest Taaka Ryba w SUminie, dobre jedzenie, ładne obejście, prosta sala, ale my zdecydujemy się chyba na coś blizej i wybierzemy Paradise w Żorach. Nowa sala, nie najgorzej to wygląda i cenowo też atrakcyjnie. Rojanka fajna, u nas jedna PMka 2015 będzie tam mieć wesele, dobre jedzonko i dośc mocno oblegana, Paszkówka taka jasna, elegancka, też fajnie wygląda, a Wenecja baaardzo podoba mi się na zewnątrz (piekny klimat się robi wieczorem) ale środek ani trochę. Na jedzenie też tam nie będziecie narzekać. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
My tez szukalismy ladnej eleganckiej sali. I raczej zdecydujemy sie w Bytomiu na The Piano. Sala piekna, elegancka nowoczesna, rozne ceny menu. Nienajtaniej, ale mozna zaoszczedzic robiac wesele w inny dzien niz sobota. Moga tam byc stoly okragle i prostokatne, jak kto chce. Sala wyglada duzo piekniej w rzeczywistosci niz na zdjeciach
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
2 PMki maja w rojance z 2015. - Rojanka posiada mozliwosc zrobienia wesela na mniejszej sali i np. w tygodniu. Bo na ten i 2015 juz pozajmowane (pewnie na 2016 tez juz polowa zapelniona)
Koniczynka ma dobre ceny, noclegi gratis. Paradise jest nowe, kolezanka tez tam bedzie miała wesele. Paszkówka- kilka kolezanek miało, polecają. Wenecja, wszystko fajnie, ale z przodu jest wulkanizator, a nie kazdemu to odpowiada:P. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oooo... a kiedy koleżanka ma ślub? Może zdąży mi co nieco poopowiadać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
ja zamierzam iść dopiero w styczniu jakoś 2015
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
hej
![]() czy może któraś z Was miała kiedyś do czynienia z weselem w hotelu Angelo w Katowicach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
na biurku Oli bardzo mi pomogłaś, dzięki bardzo
![]() I zgadzam się z koniczynka po zobaczeniu sali na żywo jest tam zdecydowanie za zielono i ta koniczyna na suficie... liczyłam bardziej na salę którą tam budują ale szefowa nawet do nas nie wyszła a kelnerka nie potrafiła odpowiedzieć na pytania jak duża będzie sala i w jakich kolorach więc szybko stamtąd uciekliśmy ![]() Mamy kilka dni na decyzję ostateczną ale z małych sal został nam Jankowice u Kusia (Ryszard Kuś, przed torami jadąc od Żor) menu i ceny was zaskoczy! 150zł i wszystko w cenie, łącznie z napojami, moczką kopą, szpajzą, lodami, tortem, ciastami gdzie zawsze jest jeden deser do wyboru po ok 200zł a tutaj 150 i wszystko! Fakt za żywe kwiaty na stołach by trzeba było zapłacić ale to już nie jest taki duży koszt. Kolejną z 3ech małych jest polecany przez was eden. Dziękuję za polecenie, fajne menu, fajne ceny i ładna nieduża sala, bardzo mi się żyrandole kryształowe podobają ale trochę martwi słup który jest ani na środku ani z boku, trochę dziwnie. A trzecia sala to Rojanka, ceny już są wyższe niż w 2 pozostałych ale myślę, że warto. Niby tak oblegana a jak zapytaliśmy o wolny czwartek w danych miesiącach to wolne były prawie wszystkie (na ten rok!). Problem tam jest z piątkiem, sobotą i niedzielą jedynie. Jedyny minus to trochę dojechany parkiet oraz to że wybierając wesele na przedzielonej sali aby wyjść na piękny ogród trzeba przejść dookoła cały budynek czego goście zazwyczaj nie robią więc głównie palą czy siedzą przy wejściu od głównej drogi:/ Ale jest jeszcze jedna nowa przepiękna sala!!! Zakochaliśmy się w niej od razu, wystrój pasuje do stylu w jakim zaplanowaliśmy sobie wesele. Nie jest pałacykowa jak ktoś wcześniej pisał, nowoczesna i elegancka, zastawa biała kwadratowa, prostota i białe ściany co jest mega plusem bo jaki kolor nie wybierzecie na stołach będzie pasować, białe kafle na podłodze, ładne krzesła których nie trzeba chować za pokrowcami, żywe kwiaty już są w cenie. Cena podobna do Rojanki ale sala nas dużo bardziej użekła. Jedzenie ciężka sprawa bo w samej knajpie która jest z drugiej str jest bardzo dobre i duże porcje bo już zrobiłam wywiad wśród rodziny i sami testowaliśmy. Mam nadzieję, że na weselach jest tak samo? Był ktoś? Polecacie? A chodzi o staropolską chatę w Świerklanach (jest też druga w mszanej ale nie wiem jak wystrój, ja mam bliżej w Świerklanach). Problem jest taki, że sala nie jest mała, na 80osób z tym, że kelnerka mówi, że 80 jest ścisk, więc myślę ok 70 będzie idealnie. Sala nas tak zauroczyła, że zastanawiamy się nad zaproszeniem większej ilości gości niż było planowane by mieć taki wystrój jak chcemy. A paradise Rogoźna nie byłam, moja mama była 2 razy i pominę to że raz zabrakło gazu i goście czekali godzinę na obiad (to była jedna z ich pierwszych imprez więc myślę, że to się im już nie zdarzy) ale twierdzi również że jedzenie było w za dużych odstępach, bo na obu imprezach musiała wstać po coś i na prawo albo lewo, noc pod ręką. Ale to opinia mojej mamy nie moja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
185 zł za os w tym tort napoje bez limitu, 3 kawałki mięsa na osobę, kruche ciasteczka w cenie. Dzieci do 4 lat gratis ale miejsce przy stole mają, 5-8 lat 50% i co fajne kamerzysta, fotograf, dj 50%! Sala na żywo wygląda ładniej bo na zdjęciu nie ma ładnych żyrandoli które na żywo zupełnie inaczej wyglądają no i plusem jest że jest biała wtedy kto jaki chce dodatek na stołach będzie pasować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() A jak obejście? Bo nie ma zdjęć w galerii |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ale ja już mam zarezerwowany Eden ![]() A jeśli chodzi o staropolską chatę - nie wiem nie byłam, budynek z zewnątrz całkiem ładny ale już ten styl staropolski nie dla mnie wiadomo każdy ma swój gust ale mnie nie podobają się restauracje w takim stylu z drewnianymi ławami lub w stylu góralskim ![]() Ale jak wam się podoba i macie blisko, cena też w miare to dlaczego nie ?! ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Co do chaty staropolskiej (tej w świerklanach bo druga jest w mszanej) to tylko restauracja jest w stylu drewnianyma sala weselna jest zupełnie inna. Z tym, że jest dużo większa niż ta u Kusia, Eden, przedzielona Rojanka. tutaj jest link do galerii oraz w załączniku 2 zdjęcia:
http://chatastaropolska-swierklany.pl/galeria/ Co do restauracji u Kusia jeżeli wystrój komuś odpowiada to jedzenie mogę polecić bo byłam raz a siostra kilka razy. Eden ma piękne żyrandole i obsługa była bardzo miła jak pytaliśmy o szczegóły. Wymyśliłam sobie wesele czarno białe i wybraliśmy chatę ponieważ jako jedyna nie będzie sie gryzła z czarno białymi dodatkami. Możecie mi daćnamiary na zespoły, djów, kamerzystów niedrogicha dobrych? ile sobie za 1 dzień biorą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
a ktos pytał o obejście w chacie staropolskiej, na necie jest zdjęcie tylko od strony restauracji małej drewnianej, nigdzie nie widzę zdjęć wejścia z drugiej str gdzie wchodzi się na salę. Obejście jest średnie ale muszę w niedzielę jak będę podpisywać umowę zapytać czy na ten placyk przed ławki wystawiają czy jak to wygląda. Z drugiej str jak jest ciepło to dużo osób mi mówi, że wszyscy wychodzą, orkiestra nie ma komu grac a młodzi się denerwują.
Chociaż wyjść jest gdzie, dookoła jest ładnie tylko na plener to się nie nadaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chata w Mszanie ma beznadziejną salę, ta wygląda o niebo ładnie, więc jeśli kogoś nie interesuje obejście, to powinno być ok. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
będę podczytywać, my planujemy na luty 2016, okolice Cieszyna
![]() tutaj największą popularnością cieszy się "Pod Tułem" w Cisownicy, ale ciekawa jestem też tych domów w Żorach i Dębowcu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Fakt może nie mają za fantastycznych piosenek nagranych ale są sprawdzeni z kilku zabaw i u nas naprawde go wszyscy chwalą, strona chyba nie była dość dawno aktualizowana ale mają dużo nowszych piosenek które śpiewają sami a Pan jak zaśpiewa piosenke Stachurskiego to niczym oryginał ^^ a biorą podobno koło 1300 zł za całe wesele 1 dniowe. a terminy u nich są bardzo oblegane ..
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
My sie w końcu zdecydowalismy na to The Piano w Bytomiu
![]() ![]() ![]() Co przy 80ludziach daje juz ladna sumke ponad 4tysiace, ktora przeznaćzymy na fotografa i dja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.