![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Witam imienniczkę
![]() ![]() ![]() ja dziś nadal się trzymam dietki i jestem zadowolona, tylko nie mam dziś czasu iść na siłownię, więc właśnie się zabieram za ABS,BUNS i LEGS żeby nie było,że się lenię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj ![]() Cel podobny, waga i wzrost też ![]() ![]() Pisz koniecznie co tam jadasz i jaki wysiłek fizyczny wdrażasz ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() i ważne, ze jeśli nie mamy czasu iść na siłownie to szukamy alternatywy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() no wiec w pracy np. dzisiaj zjadłam - na pierwszą przekąskę jogurt naturalny (mały kubeczek) -a na drugie śniadanie 2 kanapki z ciemnego pieczywa z twarożkiem wiejskim i ogórki kiszone ![]() w domu na śniadanie bułka ciemna z wędliną a na obiad udko z kurczaka i sałata+ogór zielony z oliwą z oliwek i przyprawami może zaraz pójdę z juniorem moim poćwiczyć ale jak tylko zaczynam np. brzuszki to on na mnie siada i skacze po mnie ![]() aa i zapomniałabym wiek 29... ;/ wzrost 159 ;/ waga 64,5 (powiedzmy.. bo jestem przed @ i jestem napompowana... ostatnio jak tylko mi się zaczełą @ to spadły same 2 kg prawie.. teraz przed @ jest te dwa znów więcej) - dziecko 22 miesiące ![]() -zaczęłam rok temu.. z przerwami... i od wtedy straciłam ok 8 kg wróciłam już do wagi sprzed ciązy ale i tak jeszcze trzeba schudnąć mój pierwszy cel to 62 kg, potem 60, 57 i 55 ![]() no to do wieczora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dziewczyny, a ja wzięłam słoik z nutellą, otworzyłam go, wzięłam odrobinę kremu na opuszek palca, włożyłam do ust i........... poczułam ulgę: w końcu słodki smak.
![]() Dwa tygodnie bez słodyczy, chipsów, słodkich napojów gazowanych. Nie licząc już dwóch kostek gorzkiej czekolady i batonów musli 90 kcal, bo nawet nie poczułam, że to co zjadłam było słodkie. ![]() Teraz mogę już zaspokojona zacząć kolejne dni diety. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-11-08 o 00:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Syklamen szacun za to, że potrafiłaś otworzyć nutelle i nie pochłonąc całego słoika
![]() Neska ale dla Ciebie za dzisiejszy jadłospis ![]() ja się muszę wam bez bicia przyznać, że zjadłam dziś.... pół batona kinder bueno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |||
Raczkowanie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() Pięknie Wam idzie, super ![]() Mam małe zamieszanie at work, więc będę tuta tak troszkę wybiórczo ![]() ![]() Moje wczorajsze menu: płatki owsiane capucino jabłko pyszna sałatka z kurczakiem, jajkiem, papryka, kaparmi, rukolą, ogórkiem , pomioderem - coś al'cesar ![]() niestety znowu nic nie poćwiczyłam, wrrr Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() To jak kochana - do 14 stego lutego ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ale racją jest że od czasu do czasu trzeba zaspokoić ten głód słodyczowy, żeby później nie rzucać się na wszystko jak wygładniały wilk ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() a co się składało na Twoje menu poza batonikiem ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() poza batonikiem to : Iśniadanie-owsianka z jogurtem naturalnym i truskawkami mrożonymi II śniadanie-chrupkie pieczywo z pastą pomidorową obiad-zupa jarzynowa z piersią z kurczaka podwieczorem-jogurt pitny 0%cukru i ten nieszczęsny baton;p kolacja-pół serka wiejskiego i 4 łyżki zielonego groszku a dziś: na I śniadanie też owsianka z truskawkami(jestem uzależniona ![]() II śniadanie banan obiad-sałatka lodowa, kawałki grillowanego kurczaka, pomidor, ogórek,cebula podwieczorek-sok burakowo-jabłkowy a na kolację będzie chrypek żytni, 2 plasterki szynki i serek wiejski ze szypiorkiem ![]() a w kwesti ruchowej nie poszłam na siłownię bo zpbaczyłam słońce i było mi szkoda, ale za to jeździłam na rowerze przez ponad godzinę, planuje zrobić jeszcze standardowo ABS,LEGS i BUNS za chwilkę ![]() a Wy jak przed weekendem? dla mnie to najgorszy czas w tygodniu pod względem diety, zawsze mnie kusi popełnić grzech, jak się umawiam z koleżanką, albo idziemy na imprezę ![]() Za tydzień w niedzielę się zważę, jestem strasznie ciekawa ile będzie ![]() Lenik a wczoraj tak mało zjadłaś, że brak ćwiczeń to nie jakieś straszne przewinienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
hej fajnie że piszecie swoje menu
![]() ![]() moje śniadanie: owsianka na mleku i trochę miodu o 11 w pracy 2 małe jabłka, kawa z odrobiną mleka, o 13 w pracy serek wiejski i 2 kromki ciemnego chleba o 16 w domu rybka i surówka z kapusty kiszonej plus kromka chleba ciemnego i 18.30 kolacja: 2 kromki chleba ciemnego i plastry szynki plus ogórek korniszony ![]() zielona herbata, pokrzywa i dużo wody ![]() dzisiaj na siłownie nie poszłam bo musiałam przygotować się na studia (sobotę i niedzielę przesiedzę na uczelni ![]() ale zaraz sobie poćwiczę z Mel B ![]() no i chodzę pieszo do pracy (20 minut) w tą i z powrotem więc jakaś aktywność jest cały czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przygotowałaś sobie coś fajnego na studencki weekend? ja zawsze jak jeździłam na zjazd i nie zabrałam sobie pojemniczków z jedzeniem, to wpadałam głodna do bufetu i tu bigosik, tam hot dog albo do mcdonalda i lody ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
już od kilku lat staram się nie jeść po 19 to i organizm się przyzwyczaił i nie czuje głodu wieczorem
![]() ![]() ![]() a na studia czy coś przyszykowałam? biorę kanapki, jabłka i jogurt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pracy wszystkie jemy podobnie tylko nie mamy za bardzo pomysłów co by jeść dietetycznego, szybkiego i w miarę niedrogiego (jakies pomysł???) a i melfuję, że wczoraj poćwiczyłam poskakałam sporo na skakance i brzuchole machałam ![]() a dzisiaj mam zakwasy dziś nie cwicze bo ogolnie nie mam siły postaram się chociaż co drugi dzień cwiczyc ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
nie mogę jeść wieczorem bo mi potem całą noc ciężko ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() od dwóch tyg pierwsze słodycze ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- może będziemy tu wrzucać jakies ciekawe pomysły na dania dietetyczne (najlepiej szybkie i w miare tanie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
oj chyba muszę się do Was przyłączyć, bo przez wakacje przybyło mi 5kg..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Neska pasek czekolady raz na dwa tygodnie nie jest zbrodnią, trezba się raz na jakiś czas nagrodzić za dobre sprawowanie
![]() ja dziś chyba też nie pójdę na siłownię, jakoś źle się czuję, boli mnie brzuch, chyba @ się zbliża ![]() fajny pomysł, żeby się dzielić przepisami, czasem mi już brakuje weny twórczej... to ja Wam może zaproponuje coś co dziś mam na obiad: koktajlowe pomidorki podsmażone na łyżeczce oliwy z czosnkiem, do tego pokrojona w paseczki cukinia i dużo zielonej pietruszki, z tego wychodzi taki fajny sosik, tylko cukinie nie wolno za długo smażyć bo wtedy nie jest taka chrupka, ten sosik sobie jem z pełnoziarnistym makaronem, jak gotuję dla wszystkich to daję do tego sosu jeszcze orzeszki pistacjowe i posypuję wszystko parmezanem, ale dla siebie to same wiecie o co chodzi ![]() spróbujcie może Wam zasmakuje ![]() daje Wam link bloga kulinarnego, z któego mam ten przepis i wogóle z którego często korzystam-jest tam dużo przepisów też dietetycznych, a inne zawsze można zmodyfikować ![]() http://www.makecookingeasier.pl/na-o...hami-nerkowca/ ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() Jednak nie rezygnuje z mięsa tak na 100% ale będę znacznie ograniczać, poza tym jem dużo białka więc myślę, że nie będzie problemu żadnego. Lenik, pytałaś mnie czy widzę efekty ćwiczeń z Ewką... Hmmm niby obwody czy waga niezbyt się zmieniły, ale źle nie jest. Nieskromnie dodam, że ciało mam fajnie wymodelowane, chociaż jestem kobietą i chce więcej i więcej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Fridzia dobrze, że nie rezygnujesz z mięsa, bo jest też potrzebne
![]() jak Wam mija niedziela? ja jestem już po godzinie pływania bez przerwy, basen z rana dobrze mi robi na samopoczucie ![]() moje menu dzisiejsze podobne do wczoraj: rano-owsianka z jogurtem, żurawiną i rodzynkami drugie śniadanie-jogurt wiśniowy 0% zmiksowany z bananem, mrożonymi owocami i błonnikiem obiad-cukinia z pomidorami, brokułem i pełnoziarnisty makaron na podwieczorem planuje pieczywo chrupkie z szynką i pomidorkiem a na kolacje pewnie serek wiejski ![]() wczoraj byłam w kinie, normalnie zawsze kupujemy b-smarta w kfc a potem duże lody z lionem w mcdonaldzie, a wczoraj zjadłam kalafiora z sosem czosnkowym i sałatką z ogórków a po kinie owocogurt, także udało mi się pokonać dzikie żądze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
dziewczynki
dzień dobry ![]() Od trzech dni leżę z gorączką, wczoraj apogeum 39 stopni, dziś troszkę lepiej, najgorsze to gardło, ale za to dietkowo idealnie ![]() ![]() Mam nadzieję, że jutro będzie już całkiem dobrze to napiszę więcej ![]() Buziaki
#48 |
Zakorzenienie
|
Lenik to kuruj się, czosnek,cytryna i te sprawy
![]() opieprzcie mnie dziewczyny ![]() ![]() w sumie nie przekroczę dziś i tak 1300 kcal ale jednak pozwoliłam sobie ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- ale za to oprócz godziny na basenie spędziłam jeszcze 40 min na rowerze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
[1=e19c5719f6a7940d002dc7b 15b591184dc08028e_5f8782f 23d7b5;43639343]Hej dziewczyny
![]() Jednak nie rezygnuje z mięsa tak na 100% ale będę znacznie ograniczać, poza tym jem dużo białka więc myślę, że nie będzie problemu żadnego. Lenik, pytałaś mnie czy widzę efekty ćwiczeń z Ewką... Hmmm niby obwody czy waga niezbyt się zmieniły, ale źle nie jest. Nieskromnie dodam, że ciało mam fajnie wymodelowane, chociaż jestem kobietą i chce więcej i więcej ![]() ![]() ![]() ![]() ale że jak to? ![]() ![]() ![]() ![]() to po tych ćwiczeniach znikł czy w ogóle nie byłaś jego "szczęśliwą posiadaczką????? Cytat:
ja dziś dostałam @ wczoraj mnie tak bolał kręgosłup, że myślałam, że zdechnę...i dziś się okazało dlaczego.... ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
no właśnie wiem, że na darmo, ale chociaż wyszła na zero
![]() ![]() ![]() ja też dostałam @, umieram od 7 rano, mogę sobie wybić z głowy ćwiczenia przez najbliższe trzy dni, ale za to apetyt mam trochę mniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Byłam posiadaczką, oczywiście, ale jak ćwiczyłam z Ewką codziennie total fitness (ta płyta co była w shape chyba w maju), to zmniejszył mi się o jakieś 90%. Jakiś tam jest, ale nieznaczny naprawdę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
[1=e19c5719f6a7940d002dc7b 15b591184dc08028e_5f8782f 23d7b5;43662548]Byłam posiadaczką, oczywiście, ale jak ćwiczyłam z Ewką codziennie total fitness (ta płyta co była w shape chyba w maju), to zmniejszył mi się o jakieś 90%. Jakiś tam jest, ale nieznaczny naprawdę
![]() ![]() no to szczerze zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
halo gwiazdeczki!
nie ma żadnej bo pewnie wszystkie pięknie ćwiczą ![]() to ja się też zmywam do łóżeczka bo jutro trzeba wcześnie wstać ![]() do wieczora lasencje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
ddziewczyny zjadłam parę kostek gorzkiej czekolady i mam zły humor
![]() ![]() Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-11-12 o 06:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry leniwce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
hej hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
a ja pohulałam na skakance
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
halo
![]() ![]() ![]() dziewczyny jakoś dziś trochę podupadłam na motywacji, jem te 1200/1300 kcal, już siw kończy drugi tydzień i nic kompletnie po sobie nie widzę ![]() ![]() powiedzcie mi czy Wy tez tak macie, że jak patrzycie na swój brzuch w lustrze to wygląda ok a jak patrzycie z góry to już gorzej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez dietuje i efekt mizerny dlatego dokładam w końcu ćwiczenia... musze być w końcu lachon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja zauważyłam, że mam jędrniejsze ciało, ale to raczej po siłowni. Natomiast co do wagi to nie wiem. Niby teoretycznie ważyłam 59,6 kg, czyli spadek 1,5 kg, ale po weekendzie z Tż (gdzie nie jadłam jakichś zakazanych rzeczy, ale trochę odpuściłam z dietą, co nie znaczy też że się obżerałam), chyba jest to samo. Więc nie wiem, czy schudłam i mi tak szybko wróciły te kg, czy jakaś inna przyczyna była.
![]() Dzisiaj nie wiem dlaczego, ale zupełnie nie chciało mi się jeść. Więc mój jadłospis wyglądał tak: Śniadanie 2 kromki pumpernikla + 1,5 plasterka szynki + ok 2 łyżki serka kanapkowego kawa z mlekiem, łyżeczka cukru energetyk - 53 kcal (wiem, że nie powinnam, bo dużo cukru, ale wtedy akurat byłam głodna, a nie miałam czasu sobie nic zrobić) Obiad: pół makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym, połową cebuli do tego: garść mieszanki sałat z roszponką, jeden pomidor, łyżeczka oliwy z oliwek, kromka chleba ze słonecznikiem herbata z cytryną, pół łyżeczki miodu razem: około 670 kcal Nie wiem, co mi się stało, bo zazwyczaj jem 1300-1400 kcal i jeszcze ciągłe głodna jestem. ![]() I nie wiem, czy będę coś jeszcze jadła. Bo miałam w planach owoce, ale teraz już jest zła pora na nie. Za to jutro na śniadanko planuję płatki owsiane na mleku z jakimś owocem: może śliwka, banan albo mandarynka. ![]() Ogólnie to nie wiedziałam, że płatki owsiane są takie smaczne. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-11-12 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.