![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmarzluchy łączmy sie :)
Echh, ja też już odpadam...Idę spać i śnić o zawsze ciepłym, przytulnym pokoju ze stojącym w rogu kominkiem. Albo nie, jeszcze lepiej! - o mieszkanku gdzieś w Tunezji i codziennym wylegiwaniu się na plaży, zamiast przeglądania Allegro pod kątem ww. termoforów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wstałam i było ciezko wygrzebać się spod tej kołdry i koców, spałam sobie w polarowej grubej piżamce takiej przeznaczonej na zime
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
To ja!!!!!!! Największy zmarzluch!!!! Podczas gdy mój mąż chodzi po mieszkaniu całą zimę w krótkich spodenkach i podkoszulku, ja chodzę w grubym swetrze, nawet śpię w skarpetkach. Nie wiem, z kim jest coś nie tak - ze mną, czy z nim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mam takie dośc osobiste pytanie
![]() ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. ZIMNO ZIMNO ZIMNO!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zmarzluchjestem
![]() W wietrzne dni zaczelam sie powaznie zastanawiac nad zalozeniem czapki ![]() ![]() Mimo wszystko jesien jest moja ulubiona pora roku. Kcham jej kolory i zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Brr...mam nadzieje,ze lada dzien kaloryfer bedzie cieply. I juz zaczynam myslec o zakupie cieplejszej kurtki zimowej albo kozucha
![]() Co do wagi,to nie wiem czy rzeczywiscie ma to jakis zwiazek. Mam wage w norme (gorna granica) ,a mimo to marzne .Moze to kwestia niskiego cisnienia ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
i ja do was dolaczam
![]() ps. a to marzniecie to moze byc wina zlego krazenia. tak sie keidys dowiedzialam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Hihi pluszynka , ja mam dokladnie to samo, zmarźluch jestem nie z tej ziemi, a zawsze chodzę najlżej ubrana ze wszystkich
![]() ![]() Niedowagi nie mam, natomiast moja normalna temp. ciała jak jestem zdrowa wynosi nie 36,6 ale zawsze ok.36,0-35,9 . Mam tak od dziecka, kiedyś mama nawet martwiła się że coś ze mną nie tak, ale wszyscy lekarze mowili że niektóre osoby tak po prostu mają.
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Idę zakupić góralskie kapcie.
![]() Zamarzam,jestem lodowata i nie mogę się doczekać ciepłych kaloryferów... ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
marznę od kilku dni strasznie- wczoraj w pracy fartuch założyłam na bluzkę pomimo że w gabinecie jest strasznie ciepło i zwykle nakładam go na samą bieliznę
Brrrr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Zgłasza się naczelny zmarzluch forum
![]() Dziś u mnie kaloryfery zimne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Mi w ostatnich dniach jest wciaz zimno :| Juz mam tego dosc. Siedze ze znajomymi i sobie rozmawiamy, oni sie smieja a ja nie moge bo mam szczeke zamarznieta
![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj kolejny zimny dzień.
![]() A co do pytania *misi* to ja mam wagę w normie, ale właśnie przy dolnej granicy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Ja się przyłączam do grona zmarzluchów . W domu zimno , w pracy też , mam tak zimne ręce , że z trudem klikam w klawiaturę - normalnie mam zamarznięte palce , chyba jutro założę rękawice .
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to chyba rodzinne, bo mama ma to samo - wiecznie zimne stopy i ręce. Więc to chyba z krążeniem coś nie tak. A najlepsze, że ja potrafię mięc lodowate ręce, gdy jest mi ciepło (np. w 35stopniowym upale) albo spocone stopy, gdy jest mi zimno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam nadwage i strasznie marzne....dłonie i stopy mi grabieją....a nos to już mi chyba odpadl.....
![]() No i grube góralskie skarpety to jest to ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
joj łącze sie w bólu ,zaczyna sie sezo okropny brrr zimno w domu i zimne kaloryfery
![]() na szczescie kupilismy grzejnik elektryczny iw ioeczorkami grzeje sobie włazience żeby sople mi nie wyszly po wyjsciu spod prysznica. przy kompie az sine rece brr ,nogi w grubych skarpetkach i kapciuchy ,bluza spodnie brrr ,no i wiecznie goracy kubel herbaty . co do wagi to owszem jestem chudzielcem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak Sylwónia normalna temp. mam nieco niższą - pewnie przez krążenie. Myslę, że to jeszcze kwestia przyzwyczajenia. U mnie jest 18 stopni C, co kiedys było dla mnie najlepszą temperaturą. Od kiedy przeprowadziłam się do mieszkania, w którym w lecie i w zimie jest ok 24 stopni, to źle znoszę okres przejściowy, kiedy na dworze nie ma upału, a bateria miliona nieregulowalnych żeberek kaloryfera jeszcze nie uruchomiona. Nie ma rady, najlepiej się rozkręcić przy aktywności fizycznej - jak mi strasznie zimno, to idę żwawym krokiem na spacer. Bracia w krótkich spodenkach pewnie cały czas cos robią, a Wy siedzicie skulone i jeszcze bardziej marzniecie. Jazda biegać, grac w parku we frisbee, spacerować, jeździć na rowerze ![]() Ale czasem trzeba posiedzieć, np jak kogoś goni termin oddania przekładu ![]() ![]() ![]() Ściskam cieplutko wszystkie zmarźluchy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do was
![]() najchetniej zaczelabym juz nosic rekawiczki ![]() Bo ręce najgorzej mi marzną ![]() ![]() Ale rekawiczki we wrzesniu to by byla chyba lekka przesada ![]() No i ja tez jestem chudzielcem, ale jakos mi sie nie chce wierzyc ze to dlatego tak marzne. Mysle ze to raczej niskie cisnienie.
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
pozostaje jeszcze poduszka elektryczna, ale mama zabronila mi jej uzywac bo jest z azbestu, (azbest jest rakotworczy)! wczoraj w nocy sobie lezalam z termoforem, i bylam cala mokra bo on przeciekal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Przylaczam sie do groma zmarzluchow!!!Byle do wiosny....
![]()
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Jest mi strasznie zimno- a jeszcze dzisiaj mam egzamin więc to jeszcze bardziej potęguje uczucie zimna....
![]() ![]() ![]()
![]() |
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
![]()
nienawidze ziimna wrrrr, ja już mam katar
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Ale nas dużo
![]() Myślałam, że będę jedną z nielicznych... ![]()
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
No i następny zmarźlak do kolekcji - to ja
![]() Szczególnie w pracy mam paskudnie bo okna od północnej strony i na dodatek w studni - w zimie wygląda tu jak w norze - zero światła, więc i zimno strasznie. Dziś koleżanka pyta się czy jestem przeziebiona - faktycznie zaczęłam pociągać nosem ![]() ![]() ![]() Ja też jestem właścicielką niskiego ciśnienia i stąd pewnie te zimne łapki. Ale już dziś opracowałam Program Zimowy, czyli zakup jakiejś rozgrzewającej herbatki - cynamon. Takichże kosmetyków i sauna, sauna, sauna. Nic tak nie pozwala się wygrzac w zimie jak ona.... A wczoraj oglądałam już rękawiczki w GC. I jakiś cieplutki szal.... I znowu same wydatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.