|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: woda z pochwy.. ratunku!
chyba Ty masz problemy ze sobą, skoro uważasz że dzieci mogą brać od tak sobie od grymasu hormony, nie zdajesz sobie sprawy z tego co robią w organizmie, a tym bardziej tak młodej dziewczyny, dyskusja poniżej mojego poziomu
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Ty już pokazałaś jaki poziom reprezentujesz. Poza tym-sama sobie ich nie przepisała. Widocznie jest pod kontrolą lekarza, który nie widzi przeciwwskazań.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda czasu i tak każdy wie swoje i potem do siebie niech ma pretensje.
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do lekarzy- zgadzam się,ale to nie wina pacjentek, poza tym też nie wiesz czy nie miała badań.
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
karolinuuusia z twoją ciemnotą i zacofaniem to ja się dziwię, że uprawiasz seks przedmałżeński. Powinnaś poczekać do nocy poślubnej i po akcie wywiesić zakrwawione prześcieradło na znak twej czystości.
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobre
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie myl wstrzemięźliwości z zacofaniem jeśli dla Ciebie branie tabletek, albo seks jest wyznacznikiem dorosłości to powodzenia w życiu ![]() dla mnie temat jest skończony Twoja sprawa
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Naprawde az tak was boli i zzera, ze dziewczyna ma stałego partnera, którego kocha i uprawia z nim bezpieczny seks? Smutne macie życia.
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;43622064]Ej, wszystko pięknie, ale autorka wątku uprawia seks ze swoim własnym, stałym chłopakiem, więc komentarze odnośnie "dawania dupy" są tutaj zupełnie nie na miejscu, może to jej pierwszy i ostatni partner, skąd możesz wiedzieć? Wiadomo, że 13/14 lat to nie jest odpowiedni czas i chyba nikt mi nie powie inaczej, ale 16/17? Prawie dorosły człowiek i, jak widać po tym temacie, szczęśliwie odpowiedzialny, bo lepsze to, i naprawdę wskazane, niż ciemnogród w zakresie antykoncepcji i tematy "Ostatnio robiliśmy to bez zabezpieczenia, czy mogę być w ciąży?".[/QUOTE]
staly partner w wieku 16 lat? Dla mnie to dziwnie brzmi, wrecz nie pasuje. Jakby moja corka chciala tabletki w wieku 16 lat, to bym sobie z nia porozmawiala Codziennie to matematyki sie uczyc, lektury czytac a nie seks uprawiac ![]() Przeciez to dopiero chyba dziecko w gimnazjum . W glowie sie poprzewracalo. Cos tu nie wyszlo z wychowaniem dzieciatka
Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-11-08 o 23:13 |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej się nie zgadzaj, bo zaraz na Ciebie naskoczą że jesteś zacofana
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej wspolczujemy dziecku... ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() Ja to nawet lubie
|
||
|
|
|
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zgadzam się jak w wieku 16 lat można mieć stałego partnera co tu mówić skoro jesteś jeszcze w okresie dojrzewania, gdy mama wszystko zrobi i o wszystkim decyduje, a Ty sobie nawet ugotować i posprzątać nie potrafisz, a pchasz się do łóżka facetowi ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
karolinuuusia ten twoj podpis to fejk musi byc bo jak ktos tu wspomnial wypowiadasz sie jak smarkula pietnastoletnia, no chyba ze ktos dzieciaka sobie wzial i sie z nim zareczyl. ale milo sie czyta
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi miło i Cię rozumiem może w końcu ten Twój stały partner Ci się oświadczy ![]() ja w przeciwieństwie do Ciebie mam już poukładane życie
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Oh nie! Mam nadzieje, ze tego nie zrobi bo mi tam papierek nie potrzebny
![]() Smieszy mnie poprostu, ze wijesz sie jak glisda na widelcu o to ze ona uprawia seks ze swoim chlopakiem i stosuje antykoncepcje w nieodpowiadajacej tobie normie wiekowej. cos za tym musi sie kryc ale rozumiem, kazdy ma jakies tam problemy za mlodu ze soba. Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i spoko luzik ale żeby gówniara umoralniala gówniare to swiat sie konczy.
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tabletek, tez mialam niefajne rzeczy w organizmie. Jeden lekarz zadal mi pytanie, po ktorym szczena mi opadla: chce pani zachorowac na raka macicy? Powiedzial, ze im wczesniej zaczęta antykoncepcja tym krotsza droga do nowotworu zlosliwego macicy. Ja mialam 20 lat a mimo to proponowal poczekac jeszcze okolo 3 lat. Dziwnie, ale troche dalo mi to do myslenia. I na pewno bede o tym pamietac, kiedy by to moja cora nagle zapragnela pigulek. |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" A ciebie pewnie nikt nie chce i masz kompleksy" merytoryczną odpowiedzią na wszystko.Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem czy ci się bajki mylą? Bo ja nie twierdzę ( a jeśli tak, to zacytuj), że seks jest wyznacznikiem dojrzałości. Wiek inicjacji seksualnej się znacznie obniżył i nic na to drogie wstrzemięźliwe bez kompleksów nie poradzicie. Dawniej w wieku kilkunastu lat dziewczęta wychodziły za mąż i to było zupełnie naturalne. To pokazuje jak czasy się zmieniają. Autorka nie powinna pisać ile ma lat i nie byłoby problemu.Jeżeli uważasz, że 16 lat to za mało by uprawiać seks, ok. Ale uszanuj, że inni mogą mieć odmienne zdanie i daruj sobie morały. Niech każdy zajmuje się swoją d***. Po stylu pisania wnioskuję, że jesteś niedojrzała więc prawdopodobnie gdy byłaś w wieku autorki to jeszcze nierozgarnięte dziecko z ciebie było.
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro ślub dla Ciebie to tylko papierek to powodzenia i pozdro dla TŻ-ta łatwiej taką zostawić
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
A no tak, slub trza brac coby chlop tak latwo nie zostawil. Haha piekna motywacja.
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szacunek do drugiej osoby to podstawa ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- jak to się mówi świata się nie zbawi, zostanie dalej ciemnota tylko potem nie dziwcie się skąd wziął się nowotwór czy inny syf powodzenia w życiu z takim podejściem poziom waszej rozmowy zszedł do minimum, obrażając ludzi, pozdrawiam wszystkich dobranoc aha i życzę wam żeby ten stały partner okazał się stałym, a nie żeby wykorzystał i zostawił ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- głupota ludzka mnie przeraża
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Syfa możesz złapać nawet od pierwszego i jedynego partnera, dla którego jesteś pierwszą i jedyną partnerką. Ale co ja tam wiem... Nikt mnie nie chce i mam kompleksy Na koniec pragnę nadmienić, że to Ty głównie obrażasz autorkę wątku zarzucając jej puszczalstwo. I o szacunku nie powinnaś się wypowiadać, bo może i znasz definicję tego słowa, ale w praktyce nie masz o nim bladego pojęcia. Mam nadzieję, że Twoje ułożone już życie czegoś Cię jednak jeszcze nauczy.
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusia, ogar słownictwa proszę
Tego typu moralne sprawy czasami lepiej zachować dla siebie, mimo tego, że to forum. Albo wypowiedzieć się delikatniej po prostu, bo może to kogoś urazić ![]() Niektóre dziewczyny zaczynają brać tabletki w wieku 15 lat, inne w wieku 35 i co komu do tego? Każdy ma prawo do decydowania o swoim zdrowiu i płodności, amen.
Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2013-11-09 o 00:10 |
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
karolinuuusia wypowiadasz się o szacunku to dlaczego nie potrafisz uszanować decyzji innych ? jeśli Ty nie szanujesz kogoś, nie licz,że Ciebie ktoś będzie. przepraszam,ale nie znasz autorki, nie wiesz nic, więc ... nie wiem po co Ci głupie umoralnianie, jej życie, ona podejmuje decyzję. żyj sobie swoim życiem, jak nie chciałaś/nie chcesz brać tabletek,to po prostu nie bierz. autorka nie pytała co myślisz o tym,że bierze anty i współżyje ze swoim chłopakiem. jak chcesz poumoralniać itd.to raczej kogoś kogo znasz i kto tego chce. nie rozumiem takich osób jak Ty. i nie chodzi o zacofanie ani nic z tych rzeczy. jeśli masz taki światopogląd,to okej. rozumiem. ale nie oceniaj innych, bo podejmują inne decyzje niż Ty
|
|
|
#55 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jakbyś nie zauważyła, to można pogodzić i seks, i naukę, a poczas studiów do tego często dochodzi jeszcze praca, a większość dziewczyn świetnie sobie radzi. No chyba, że ktoś jest nieogarnięty i niezorganizowany, to współczuję - słaba jednostka odpada, takie są prawa natury i społeczeństwa. W moim dawnym liceum była dziewczyna, która dziewictwo straciła w gimnazjum, a miała jedną z najwyższych średnich w klasie. I nikt nie nazwał jej puszczalską - jest z tym facetem do dziś. Trochę inteligencji wystarczy. Ale cóż, każdy sądzi według siebie. W wieku 16 lat, kiedy nie ma wcale ogromu nauki, niektórzy siedzą w książkach, żeby mieć dobre oceny... i jeszcze myślą, że wszyscy tego potrzebują. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Drogie Panie, Dziewczyna nie pyta czy powinna, czy może, czy wypada, czy co sądzicie o uprawianiu seksu w jej wieku. Proponuję naukę czytania ze zrozumieniem co poniektórym, albo po prostu bez takiego spięcia kobitki ![]() A do autorki, może po prostu chłopak "skończył"w Tobie? To normalne, że "wypływa" po wszystkim, bez stresu
|
|
|
|
|
|
#57 | |||
|
Zakorzenienie
|
W wieku 16-17 lat? Dość późno, ja miałam w wieku 12.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Założyłabyś pas cnoty czy jak? .. za to Ty możesz obrażać innych, hm? ![]() Cytat:
![]() Nie mam pojęcia co ma na celu to umoralnianie Autorko, może to po prostu wynik podniecenia. Myślę, ze nie masz czym się martwić. |
|||
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
To i ja zaskoczę panią, która na wszystkich krzyczy. Mam 21 lat i stałego, jedynego faceta od 15 roku życia, seks zaczęliśmy po 3 miesiącach bycia razem a tabletki brałam od 17 roku życia. Ach! I umiałam sobie ugotować w wieku 15 lat, może nie wszystko ale zawsze a skoro Ty nie to tylko o Tobie świadczy.
I wyobraź sobie, że często kobieta, dla której ślub to tylko papier jest bardziej wartościowa dla faceta niż taka, która koniecznie chce ślubu i lepiej nie być ze sobą wcale niż bez ślubu. To dopiero jest dziwne jak ktoś na siłę chce faceta zatrzymać a przecież po ślubie nie odejdzie. Zastanów się nad sobą bo póki co to Ty jesteś na najniższym poziome szacunku i kultury wypowiedzi w tym wątku. Także może psycholog? Bo narazie to przerażasz swoim zachowaniem i zacofaniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
to teraz ja,tabletki zaczelam brac w wieku 16 lat łałłłłł,z moim pierwszysm i jedynym partnerem jestem do dzis,obecnie mezem i ojcem mojego synka ktory ma 4 lata ,nie 10, a mam 27 lat,wiec dla niektorych tak mozna w wieku 16 lat miec jednego i jedynego partnera.
wiec droga autorko nic sie nie prZejmuj uwazam ze niema nic zlego w tym ze bierzesz tabletki i odpowiednio sie zabezpieczasz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

Codziennie to matematyki sie uczyc, lektury czytac a nie seks uprawiac