Doros³y facet i fascynacja du¿o m³odszymi - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-11-14, 21:44   #31
miaursula
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 351
Dot.: Doros³y facet i fascynacja du¿o m³odszymi

Gregorius_ chcia³abym wierzyæ, ¿e ten facet rozmawia ze swoimi m³odymi kole¿ankami o kompleksach polsko¶ci i dzieli siê z nimi wspomnieniami z czasów PRLu

Co do Autorki w±tku: te¿ radzi³abym wyluzowaæ, ale i uwa¿aæ na niego. Zdarzy³oby siê, ¿e wejdziecie w zwi±zek, Ty bêdziesz siê starzeæ, a jemu po g³owie bêd± chodziæ m³ode.
miaursula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 08:44   #32
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 259

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Poka¿ wiadomo¶æ
Wypowied¼ poprzedniczki wydaje mi siê ca³kiem trafna. Sam mam du¿± rzeszê znajomych, z którymi np. jako dziecko chodzi³em do szko³y i ich na fejsie po prostu nie ma. Gdzie¶ tam w pi³kê gram z rówie¶nikami ró¿nymi, równie¿ 3/4 z nich nie mam na fejsie bo albo znam imiê, albo po prostu no nie mam ich na fejsie.

Wiêc jak kto¶ by zerkn±³ na moich znajomych to mimo, ¿e mam +25 lat, to wiêkszo¶æ moich znajomych z fejsa to osoby w przedziale 20-25. Mam te¿ kilka 19-stek.

Co z tego wynika ? nic ? jezu, facet jakie¶ tam zdjêcie zalajkowa³ i ju¿ wielkie halo ? Te¿ lajkujê jak moja m³oda kole¿anka 21-lat gdzie¶ tam na sta¿ pojecha³a. A jak na jednym zdjêciu szczególnie zgrabnie wysz³a to bez problemu napisa³em: "ale szprycha". Znamy siê d³ugo, poznali¶my siê gdy byli¶my singlami, mamy podobne poczucie humoru i powiem ile takie "ale szprycha" na fejsie znaczy - ZERO. Ot ja siê po¶miejê, ona siê po¶mieje i tyle, a Ci co mnie znaj± to wiedz±, ¿e nie jestem ¶lini±cym siê typem faceta, wiêc wiedz± jak takie "ale szprycha" odebraæ (jak ? humorystycznie, lekko, bez napinki )

Wiêc wg mnie, je¶li jest jaki¶ problem to z ...autork± tematu . Pod¶wiadomie wyczuwa zagro¿enie ze strony "m³odych cia³". Nie no, skre¶laæ faceta ze wzglêdu na m³ode znajome z fejsa - mistrzostwo ¶wiata Jeszcze to podgl±danie co on lajkuje

Od razu widaæ, ze albo masz maniê prze¶ladowcz± , albo mocn± miêtê poczu³a¶ i czujesz siê zagro¿ona. Mam jedn± m³od± kole¿ankê w pracy (z któr± spêdzam po 2 godz dziennie, na lunchu w fajnych kawiarniach), z drug± m³od± biegam (¿eby by³o ¶mieszniej, sama mnie ci±gle ci±gnie, namawia - kto¶ z boku móg³by byæ zazdrosny, a ona po prostu jest maniaczk± biegania, ma faceta itd.), z trzeci± czasem popiszê - same m³ode d* mi w g³owie. Lito¶ci - doro¶nij dziewczyno chcia³oby siê rzec... Oprócz tych znajomo¶ci mam najzwyczajniej w ¶wiecie normaln± dziewczynê, która nastolatk± nie jest

Facebook to nie jest 100 % odbicie rzeczywisto¶ci. W znajomych mam czêsto znajomych pi±ta woda po kisielu, znajome, które raz w ¿yciu widzia³em, lajki jakich¶ kwiaciarni czy innych niemêskich rzeczy (bo np. kole¿anka prosi³a) i co to oznacza ? Nic. Tam jest taki groch za kapust±, ¿e je¶li kobieta usi³uje na bazie tego dokonywaæ oceny czyjej¶ to pope³nia ogromny b³±d.

ps. ju¿ nie wspomnê o tym, ¿e dzisiejsze pokolenie 30-latków/latek i 20-latków/latek ró¿ni siê ze sob± bardzo mocno. 30-latkowie pamiêtaj± jeszcze PRL, s± czêsto zupe³nie inaczej wychowani, maj± kompleksy bycia Polakiem bo dorastali razem z Polsk± normalno¶ci±, demokracj±, europejsko¶ci±. No a 20-latkowie s± w³a¶ciwie takimi pierwszymi (pokoleniowo) Europejczykami. S± inni, otwarci - wielu moich znajomych to powtarza. Z perspektywy faceta +25 mogê powiedzieæ, ¿e takie kontakty s± zwyczajnie ciekawe. S± to ludzie, którzy wyzbyli siê kompleksu bycia Polakiem - s± bardziej hmm europejczykami, otwartymi na ¶wiat, w wieku 20 lat czêsto maj± za sob± fajne do¶wiadczenia (np. ró¿ne wymiany studenckie). No a w¶ród 30-latków mogê znale¼æ takich, którym najlepiej wieko przykryæ bo zachowuj± siê jakby mieli 90 lat...

Autorce radzi³bym wyluzowaæ. Co do m³odych cia³ to ka¿dy (!) facet je lubi. 20 latek, 30 latek, 40 latek, 50 latek. Co z tego wynika ? Nic. Tak samo lubiê Ferrari, Porsche i inne auta sportowe. Co z tego wynika ? Nic.
Lubienie nie oznacza automatycznie jakiej¶ chorobliwej obsesji. Nie mam Ferrari - mam za to moj± Hondê, któr± lubiê. Nie mam 19-latki - mam za to moj± dziewczynê. Ehh nie ma to jak analogia : auta - dziewczyny, ale chyba inaczej siê nie da, aby autorce przemówiæ do rozumu, a nie emocji
O co chodzi z tym kompleksem Polaka, bo nie bardzo ogarniam, a mam 35 ? Kazde pokolenie jest nieco inne i inaczej wychowywane, mentalnosc sie zmienia, bo otoczenie sie zmienia, wartosci sie zmieniaj±, warunki zycia, ale o kompleksie Polaka, który dotyczy 30 latkow nie slysza³am Btw co ma do tego wymiana studencka? By³am i tez nie ogarniam , co masz na mysli Czy masz na mysli, ze wymiana studencka otworzy umys³ i poszerzy horyzonty, bo to jedyna mozliwosc do wyjazdu i poznawania ludzi?
Gwiazdeczka1978 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 10:40   #33
Catjusza
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 490

Cytat:
Napisane przez miaursula Poka¿ wiadomo¶æ
Gregorius_ chcia³abym wierzyæ, ¿e ten facet rozmawia ze swoimi m³odymi kole¿ankami o kompleksach polsko¶ci i dzieli siê z nimi wspomnieniami z czasów PRLu

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Poka¿ wiadomo¶æ
O co chodzi z tym kompleksem Polaka, bo nie bardzo ogarniam, a mam 35 ? Kazde pokolenie jest nieco inne i inaczej wychowywane, mentalnosc sie zmienia, bo otoczenie sie zmienia, wartosci sie zmieniaj±, warunki zycia, ale o kompleksie Polaka, który dotyczy 30 latkow nie slysza³am Btw co ma do tego wymiana studencka? By³am i tez nie ogarniam , co masz na mysli Czy masz na mysli, ze wymiana studencka otworzy umys³ i poszerzy horyzonty, bo to jedyna mozliwosc do wyjazdu i poznawania ludzi?
Nie przejmuj siê, niektórym gówniarzom siê wydaje, ¿e osoby po 30tce to ju¿ staruchy obci±¿one demonami PRLu Podczas gdy PRL skoñczy³ siê wtedy, kiedy obecny np 35 latek mia³ ile ? 10, 11 lat ? Czyli by³ ma³ym dzieckiem, a 30latek by³ przedszkolakiem. Ale to taaak ska¿a ich umys³y, normalnie kompleks na kompleksie, a zw³aszcza w byciu POLAKIEM Tak swoj± drog±, ja mam 32 lata i mój synek w przedszkolu uczy siê dok³adnie tych samych piosenek co ja w jego wieku. A co gorsza, ci±gle jeszcze pracuj± w zawodzie panie, które by³y moimi opiekunkami w przedszkolu, bo wtedy by³y m³odziutkimi dziewczynami w³a¶ciwie. Ale to przecie¿ by³o taaaaak daaaaawno temu, nie ?
To bzdury i nic wiêcej.
Catjusza jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 13:34   #34
anjya
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 988

a ja czê¶ciowo zgadzam siê z Gregorius_ - napisa³ co¶ bardzo wa¿nego: to co dzieje siê na Facebooku nie jest odbiciem rzeczywisto¶ci. Okej, ma sporo m³odych znajomych, lajkuje ich zdjêcie, ale czy spotyka siê z nimi w realu? czy w ogóle maja w realu jaki¶ bli¿szy kontakt? lata z nimi po imprezach, robi sobie sweet focie? czy po prostu lajkuje ich zdjêcia? pamiêtaj, ¿e na necie cz³owiek zawsze jest odwa¿niejszy.
trochê te¿ mi podje¿d¿a mani± .. no bo tak naprawdê to wcale w zwi±zku jeszcze nie jeste¶cie prawda? dopiero siê zaczynacie spotykaæ, wiêc ja bym nie mia³a takiego parcia, pospotyka³a siê na luzie i spróbowa³a trochê lepiej poznaæ faceta.
eh ten fejs
anjya jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 13:45   #35
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 11 687

Cytat:
Napisane przez anjya Poka¿ wiadomo¶æ
a ja czê¶ciowo zgadzam siê z Gregorius_ - napisa³ co¶ bardzo wa¿nego: to co dzieje siê na Facebooku nie jest odbiciem rzeczywisto¶ci. Okej, ma sporo m³odych znajomych, lajkuje ich zdjêcie, ale czy spotyka siê z nimi w realu? czy w ogóle maja w realu jaki¶ bli¿szy kontakt? lata z nimi po imprezach, robi sobie sweet focie? czy po prostu lajkuje ich zdjêcia? pamiêtaj, ¿e na necie cz³owiek zawsze jest odwa¿niejszy.
trochê te¿ mi podje¿d¿a mani± .. no bo tak naprawdê to wcale w zwi±zku jeszcze nie jeste¶cie prawda? dopiero siê zaczynacie spotykaæ, wiêc ja bym nie mia³a takiego parcia, pospotyka³a siê na luzie i spróbowa³a trochê lepiej poznaæ faceta.
eh ten fejs
Wiesz, to bardzo dziwne, ze wydawaloby sie dojrzaly, stateczny 33-letni facet (wiek do tego zmusza), a lajkujacy zdjecia jakichs gówniar mlodszych od niego o 10/15 lat. Takie zachowanie jest typowe dla nastolatkow, a nie dla osob w jego wieku. Facebook w wiekszosci przypadkow nie jest odbiciem rzeczywistosci z tego wzgledu, ze masa osob kreauje sie na kogos kim w rzeczywistosci nie jest, ale moze zdradzac pewne preferencje, jak np. w opisanym tutaj przypadku.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2013-11-15 o 13:47
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 13:51   #36
xRealistkax
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 37

Mo¿e po prostu ma m³ode znajome, bo zwyczajnie zaprasza³ je, tak sobie, chocia¿ wcale ich nie zna? Mnie te¿ zdarza siê dostawaæ zaproszenia od nieznajomych starszych facetów. Wa¿ne pytanie - da siê wywnioskowaæ na podstawie nie wiem, mo¿e zdjêæ lub postów, ¿e mieli oni ze sob± jaki¶ kontakt w realu?

Takie tam 18 miesiêcy <3
xRealistkax jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 13:53   #37
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 469

Czêsto jest tak, ¿e facet po prostu chce siê dowarto¶ciowaæ.
By³am swiadkiem tego, jak mój eks chwali³ siê swojej przyjació³ce, ¿e obcuje tylko z m³odszymi laskami (ja by³am w jego wieku; mia³ kilka przyjació³ek, które nie by³y m³odsze, ale sama widzia³am, JAK one z nim obcowa³y, wiêc pewnie mu to nie pasowa³o: czyt. nie zachwyca³y siê, jaki to on wspania³y), bo "one za nim lataj±"
Ta druga te¿ jest m³odsza (d³uuuuga historia, pisa³am na w±tku rozstaniowym).
My¶lê, ¿e jak facet jest niedojrza³y, to chce siê dowarto¶ciowaæ.
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 13:53   #38
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 11 687

Cytat:
Napisane przez xRealistkax Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e po prostu ma m³ode znajome, bo zwyczajnie zaprasza³ je, tak sobie, chocia¿ wcale ich nie zna? Mnie te¿ zdarza siê dostawaæ zaproszenia od nieznajomych starszych facetów. Wa¿ne pytanie - da siê wywnioskowaæ na podstawie nie wiem, mo¿e zdjêæ lub postów, ¿e mieli oni ze sob± jaki¶ kontakt w realu?
Ale ludzie, czy wy naprawde w tego typu zachowaniach nie widzicie nic zdroznego? Calkiem normalne to nie jest, zeby 33-latek siedzial i sobie zapraszal gówniary do swoich kontaktow. Przeciez ot tak sobie tego nie robi, cos sie musi pod tym kryc.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 14:36   #39
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 611

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43730088]Ale ludzie, czy wy naprawde w tego typu zachowaniach nie widzicie nic zdroznego? Calkiem normalne to nie jest, zeby 33-latek siedzial i sobie zapraszal gówniary do swoich kontaktow. Przeciez ot tak sobie tego nie robi, cos sie musi pod tym kryc.[/QUOTE]

Jak wy¿ej.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 15:36   #40
xRealistkax
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 37

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43730088]Ale ludzie, czy wy naprawde w tego typu zachowaniach nie widzicie nic zdroznego? Calkiem normalne to nie jest, zeby 33-latek siedzial i sobie zapraszal gówniary do swoich kontaktow. Przeciez ot tak sobie tego nie robi, cos sie musi pod tym kryc.[/QUOTE]

Tak jest, zawsze mo¿e byæ sponsorem, a one jego utrzymankami.

Takie tam 18 miesiêcy <3
xRealistkax jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 16:14   #41
deszczowa_nimfa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 341

Cytat:
Napisane przez xRealistkax Poka¿ wiadomo¶æ
Tak jest, zawsze mo¿e byæ sponsorem, a one jego utrzymankami.
Masakra, z jednej skrajno¶ci w drug±. Ja w³a¶nie jestem tak± m³od± gówniar± i dostaje czasem zaproszenia od starszych facetów, których na oczy nie widzia³am. Ale ich zaproszeñ nie przyjmuje, ja i wszystkie kolezanki mamy zablokowana galerie i mamy spokój. Nie wiem z czego to wynika, my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ chce poszpanowaæ, ¿e ma tyyyylu znajomych, na dodatek wiêkszo¶æ to m³ode dziewczyny. Ze swojej perspektywy w±tpie, ¿eby 30-latka i 19-latke mog³a ³±czyæ przyja¼æ lub tylko czyste kole¿enstwo.
deszczowa_nimfa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 16:32   #42
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 849

Ja rozumiem ¿e mo¿na mieæ m³odszych/starszych o wiele lat znajomych, i ¿e mo¿na mieæ z nimi wiele wspólnych spraw czy wspólnch tematów do rozmów, ale okre¶lenie ich jako "urocze i s³odziutkie" jako¶ mi do tego nie pasuje.

Sama ostatnio w miarê rozs±dnie pisa³am na fejsie z licealistami ale nie stwierdzi³am ¿e to fajne ciacha s±.

A z fejsa mo¿na siê wbrew pozorom sporo dowiedzieæ o cz³owieku, jego priorytetach etc. Nawet to na kogo siê kto¶ kreuje w necie mówi o nim samym.
Lemmy is God jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 17:34   #43
Gregorius_
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 848

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43729963]Wiesz, to bardzo dziwne, ze wydawaloby sie dojrzaly, stateczny 33-letni facet (wiek do tego zmusza), a lajkujacy zdjecia jakichs gówniar mlodszych od niego o 10/15 lat. Takie zachowanie jest typowe dla nastolatkow, a nie dla osob w jego wieku. Facebook w wiekszosci przypadkow nie jest odbiciem rzeczywistosci z tego wzgledu, ze masa osob kreauje sie na kogos kim w rzeczywistosci nie jest, ale moze zdradzac pewne preferencje, jak np. w opisanym tutaj przypadku.[/QUOTE]
Sztywna jeste¶ jakby¶ kij po³kê³a...

I jeszcze "wiek do tego zmusza". Do czego ? Do sztywniackiego zachowania i siedzenia w kapciach przed TV ? Do trybu praca - dom ? Je¶li tak robisz to przykro mi bardzo, ale helo³ - nie ka¿dy tak ¿yje. Wyjed¼ gdzie¶ do Hiszpanii to przekonasz siê, ¿e 30-lat to m³ody wiek. To tylko u nas w ciemnogrodzie robi siê z dziewczyn stare panny, a z facetów starych kawalerów. W USA mówi± wprost - ¿yjemy coraz d³u¿ej wiêc "40 is new 30". No ale u nas jasne, jak kto¶ ma 3 dyszki to jest starym dziadem, powinien nosiæ kapcie i powinien obowi±zkowo byæ typem misia bo przecie¿ "wiek zobowi±zuje".

Bleh, w moim domu nawet TV nie w³±czam bo , mówi±c ju¿ zupe³nie serio, wolê zamiast reklam, posiedzieæ pó³ godziny na fejsie, zobaczyæ jakie eventy s± na mie¶cie, zapytac kogo¶ ze znajomych czy idzie mo¿e i sobie wyj¶æ. A w miêdzyczasie zalajkujê jak±¶ bzdurê jak bêdê mia³ kaprys, albo jak±¶ idiotyczn± stronê gdy mnie kto¶ poprosi.

Piszesz dziewczyny 10 lat m³odsze. Okej, facet ma 33 lata. Co jest z³ego w tym, ¿e porozmawia z 23 latka ? Wystarczy, ¿e dziewczê bêdzie 2-3 lata mentalnie bardziej do przodu i mog± ca³kiem szczê¶liw± rodzinkê za³o¿yæ.

Strasznie sztywne i mega stereotypowe podej¶cie do ¿ycia prezentujesz. Mam nowinê - nie ka¿dy tak ¿yje. Oceniaj±c mnie przez fejsa dowiesz siê, ¿e lubiê kwiaty, lubiê centrum ginekologiczne i pewnie jeszcze kilka takich arcyciekawych miejsc Najzabawniejsze jest to, ¿e swoich najbardziej hmm bliskich, intymnych pasji nawet tam nie wpisujê. Wiêc jak poogl±dasz mój profil, i profile setek osób, bêdziesz mia³a co najwy¿ej bardzo wykrzywiony ich obraz. Zw³aszcza je¶li nie masz danej osoby w¶ród znajomych, tylko znajomych-znajomych i spora czê¶æ informacji jest niedostêpna.

Zalajkujê zdjêcie 20-letniej kole¿anki, a Ty sobie pomy¶lisz : "co za têpak". Có¿, takim my¶leniem, sama sobie podobn± cenzurkê wystawiasz bo pokazujesz jak w±skie horyzonty masz, jak sztywne podej¶cie do ¿ycia przede wszystkim... Napisanie zabawnego komentarza pod czyim¶ zdjêciem to nie o¶wiadczyny. Niedawno rozmawia³em z koleg±, w³a¶cicielem kawiarni i temat zszed³ na to, ¿e w Polsce nikt siê nie dosiada gdy jest wolne miejsce przy stoliku. Nawet gdy wszystkie inne s± zajête to taki cz³owiek woli w ogóle wyj¶æ. Dlaczego ? Bo zaraz takie jak Ty sobie dopisz± rzeczywisto¶æ i pomy¶l± sobie, ¿e to zboczeniec, desperat, gej (je¶li dosi±dzie siê do faceta), ¿e przecie¿ "wiek go zmusza", aby siê nie dosiadaæ do ludzi, aby pogadaæ o pogodzie A w takiej Hiszpanii to normalka, ¿e obca dziewczyna siê dosi±dzie, obcy facet - i to nie wa¿ne czy ona/ on ma 20, 30, 40 lat. Po prostu s± otwarci. No a u nas ? U nas to wystarczy poczytaæ ten w±tek Horyzonty my¶lowe tak w±skie, ¿e s± tylko punktem...

Facebook to nie odbicie rzeczywisto¶ci. To gigantyczny ¶mietnik gdzie ka¿dy robi to co chce, a ilo¶æ b³êdnych / myl±cych informacji skutecznie przykrywa te prawdziwe. Wystarczy, ¿e w telefonie zainstalujê fejsa i ju¿ prawie ci±gle bêdê na zielono - i jedna dziewczyna m±dra z drug± sobie pomy¶li, ¿e nie mam ¿ycia. No a ¿e w pracy mam fejsa to ju¿ w ogóle A prawda jest taka, ¿e w domu g³ównie ¶piê bo prawie mnie tam nie ma. To pokazuje jak b³êdne wnioski mo¿na wyci±gn±æ.

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2013-11-15 o 17:47
Gregorius_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 17:39   #44
agnieszszszka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Poka¿ wiadomo¶æ
Ja rozumiem ¿e mo¿na mieæ m³odszych/starszych o wiele lat znajomych, i ¿e mo¿na mieæ z nimi wiele wspólnych spraw czy wspólnch tematów do rozmów, ale okre¶lenie ich jako "urocze i s³odziutkie" jako¶ mi do tego nie pasuje.

Sama ostatnio w miarê rozs±dnie pisa³am na fejsie z licealistami ale nie stwierdzi³am ¿e to fajne ciacha s±.

A z fejsa mo¿na siê wbrew pozorom sporo dowiedzieæ o cz³owieku, jego priorytetach etc. Nawet to na kogo siê kto¶ kreuje w necie mówi o nim samym.
Nie wydaje mi siê ¿ebym mia³a maniê prze¶ladowcz±. Po prostu dodali¶my siê do znajomych, przejrza³am trochê jego profil (on z reszt± mój te¿), widzê jego komentarze i polubienia.
To prawda, ze z fejsa mo¿na siê sporo dowiedzieæ. On zna te dziewczyny, tak jak pisa³am, s± z tego samego miasta, osiedla, wspó³pracowali przy jakim¶ tam koncercie, nag³a¶nianiu itd.
Mnie najbardziej niepokoi to, ¿e mówi o nich w stylu: s³odka Monika, urocza Kasia, zabawna Asia, ¶wie¿utka Marysia itp.
Nie tyle ¿e czujê siê zazdrosna, bo przecie¿ zna je od pewnego czasu i gdyby co¶ by³o na rzeczy, mo¿e zwi±za³by siê z któr±¶ z nich. Bardziej martwi mnie ta sama fascynacja i znajomo¶æ z takimi m³odymi dziewczynami. Wydaje mi siê to trochê chore.

Wczoraj znowu siê widzieli¶my. Fajnie siê dogadujemy, mo¿e i chcieliby¶my spróbowaæ, ale ja siê obawiam. Ja ju¿ tylko bêdê siê starzeæ, przestanê byæ "s³odka, urocza, zabawna i ¶wie¿utka", a dla niego chyba tylko takie dziewczyny siê licz±.

Edytowane przez agnieszszszka
Czas edycji: 2013-11-15 o 17:40
agnieszszszka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 18:08   #45
Catjusza
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez agnieszszszka Poka¿ wiadomo¶æ
Wczoraj znowu siê widzieli¶my. Fajnie siê dogadujemy, mo¿e i chcieliby¶my spróbowaæ, ale ja siê obawiam. Ja ju¿ tylko bêdê siê starzeæ, przestanê byæ "s³odka, urocza, zabawna i ¶wie¿utka", a dla niego chyba tylko takie dziewczyny siê licz±.
Jezusie dziewczyno, skoro planujesz siê ju¿ tylko starzeæ (), to rozejrzyj siê za innym kolesiem. Zafiksowa³a¶ siê na tego jakby innych nie by³o na ¶wiecie No dobra, ma twoim zdaniem jakie¶ przypa³y na punkcie sporo m³odszych od siebie, nie podoba ci siê to, niepokoi - to sobie go po prostu odpu¶æ. Ja nie mogê no
Stary 2013-11-15, 18:14   #46
201607111040
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 10 536

Ja mam wielu znajomych oko³o 30 i jest to znajomo¶æ od ma³ego bo wychowywali¶my siê w jednej okolicy. Nie widzê w tym nic dziwnego. Ludzie maj± wielu znajomych na FB w ró¿nym wieku.
201607111040 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 18:14   #47
Catjusza
BAN sta³y

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43729963] dojrzaly, stateczny 33-letni facet (wiek do tego zmusza)[/QUOTE]

Nie dramaryzuj, on ma tylko/dopiero 33, a nie 53 lata.
Je¿eli jest singlem, ¿yje beztrosko czytaj - bez balastu w postaci ¿ony i dzieci - to w ogóle mo¿e swojego wieku nie czuæ. Po prostu, kawaler, m³ody facet. A ty tu siê srasz z jakim¶ statecznym i dojrza³ym panem Sama zreszt± brzmisz jak stara dewota.
Stary 2013-11-15, 18:19   #48
agnieszszszka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Catjusza, okej, mo¿e przesadzi³am.
Mam 28 lat i podchodzê do tego powa¿nie. By³am w bardzo d³ugim zwi±zku, który nagle siê rozpad³. Byæ mo¿e dlatego jestem przewra¿liwiona.

Kiedy¶ wa¿ne by³o dla mnie tylko to, aby facet by³ fajny, aby¶my siê dogadywali i rozumieli. Teraz patrzê na wszystko inaczej i niestety, ale licz± siê dla mnie te¿ kwestie takie, czy gdzie¶ pracuje, czy by³ w jakich¶ zwi±zkach, z kim mieszka (rodzice?sam?). Patrzê na to perspektywicznie, bo zawsze, gdy kto¶ ju¿ spodoba mi siê na tyle, ¿e uwa¿am ¿e warto, to nie my¶lê o czym¶ przelotnym, tylko powa¿nym.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Z moim poprzednim by³am a¿ 7 lat. To wystarczaj±co d³ugo, by siê jako¶ wspólnie zestarzeæ.

Edytowane przez agnieszszszka
Czas edycji: 2013-11-15 o 18:21
agnieszszszka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-15, 18:23   #49
Catjusza
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez agnieszszszka Poka¿ wiadomo¶æ
Catjusza, okej, mo¿e przesadzi³am.
Mam 28 lat i podchodzê do tego powa¿nie. By³am w bardzo d³ugim zwi±zku, który nagle siê rozpad³. Byæ mo¿e dlatego jestem przewra¿liwiona.

Kiedy¶ wa¿ne by³o dla mnie tylko to, aby facet by³ fajny, aby¶my siê dogadywali i rozumieli. Teraz patrzê na wszystko inaczej i niestety, ale licz± siê dla mnie te¿ kwestie takie, czy gdzie¶ pracuje, czy by³ w jakich¶ zwi±zkach. Patrzê na to perspektywicznie, bo zawsze, gdy kto¶ ju¿ spodoba mi siê na tyle, ¿e uwa¿am ¿e warto, to nie my¶lê o czym¶ przelotnym, tylko powa¿nym.
No i OK, ten ci podpada wiêc daj sobie z nim spokój. Po co to rozkminiasz, pytasz obcych ludzi o zdanie, ludzi, którzy go w ogóle nie znaj±, nie widzieli go na oczy.
Mnie te¿ odrzuca od facetów ¶lini±cych siê do kobiet tylko ze wzglêdu na ich metrykê. Wiek to akurat cecha najbardziej zmienna w cz³owieku, wiêc je¿eli kto¶ siê na niej tylko fiksuje, to jest po prostu p³ytki. Moim zdaniem.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.