![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
![]() A co do historyjki to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno sporo dzieci dostało wtedy histerii bo chciało tę sztabkę ![]() Ja wychodzę z założenia że głupi ludzie na ogół zostają głupimi rodzicami, pyskaci młodzi zostają pyskującymi dorosłymi, a narzekający dorośli zgorzkniałymi starcami są na starość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
A właśnie przypomniało mi się,co skojarzyłam z tym wątkiem tylko wtedy na mzk.Jak szłam z mężem i dzieckiem.Mąż pchał wózek,stały dwie mamy z wózkami i rozmawiały.Na co mój mąż skomentował,stoją takie i się nawet nie przesuną.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
sissy that walk
|
Ale to nie o to chodzi. Msza dziecięca jest dla dzieci, więc nikt nie mógłby mieć pretensji że dziecko biega i krzyczy - to zrozumiałe, przecież tam takich dzieci jest mnóstwo. Można dać się wyganiać, można nie strofować jak bardzo głośno mówi, dziecko ma towarzystwo innych dzieci. Na "normalnej" mszy już jest trochę inaczej. To tak jak z przedstawieniami dla dzieci w teatrze, a poważnymi sztukami - na tych dla dzieci normalką jest, że horda przedszkolaków krzyczy i się śmieje, na poważnej sztuce już miałabym pretensje do rodziców że nie reagują gdy dziecko przeszkadza w odbiorze.
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Temat kontrowersyjny, bo część mam czuje, że to właśnie w nie wymierzane są armaty śmiechu. Ja rozumiem, często tak nie jest, ale widać na Mamie z klasą jak takie wątki potrafią się skończyć. Ten temat istnieje od 11 z minutami, a już mam skrzynkę wypełnioną zgłoszeniami. Oznacza to, że znów ktoś czuje się obrażany, a pod tym portal wizaz.pl się nie podpisuje (wiadomo, granica śmiechu i wyszydzania jest bardzo subiektywna). Póki ten wątek nie stanie się kolejnym polem bitwy, niech sobie leży i kwitnie. Chciałabym jednak, by mamusie nie atakowały przodowniczek OZM (zgodnie z głównym założeniem celu utworzenia wątku), a i te przodowniczki - niech zachowają kulturę wypowiedzi. Po prostu - żadna ze stron niech nie prowokuje przeciwnej, to uda się utrzymać temat i nie "skleić" kartki/upomnienia.
![]() P.S. Kilka wiadomości powyżej jest jak najbardziej na poziomie, więc prosiłabym by tak było dalej ![]()
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-11-15 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
e tam,ktoś się moze bać psa czy to z dzieckiem,czy sam
to ja rzucę przykładami 'ozm' według mnie: - rozbijanie na atomy kwestii koloru poscieli,wózka czy śpioszków - kolczykowanie maleńkich dzieci,bo mama ma takie widzimisię - wszelkie konkursy piękności dla dzieci - blendowanie i podawanie z butelki zup w przypadku dzieci 12 m-cy + (mówię o zdrowych dzieciach) - chrzty i komunie na których dzieci wyglądają jak para młoda a uroczystość przypomina wesele - wymuszanie na dziecku popisywania się umiejętnościami ('powiedz wierszyk' ,'zaśpiewaj piosenkę') - sadzanie dzieci niesiedzących,dziecko ryje noskiem w podłoże,obłozone poduszkami ale 'dumna mama' chwali się jak to 3miesięczniak pięknie siedzi,podobnie z prowadzaniem dzieci nie umiejących samodzielnie chodzić -przekonanie ze 'jestem matką więc wiem najlepiej co dobre dla dziecka' przy zerowym poziomie wiedzy i pewnie byłoby tego jeszcze trochę... Ogólnie wg mnie matka z 'ozm' to nie taka,która skupia sie na dziecku (nawet przesadnie) a taka,która z dziecka robi lalkę,gadżet,nie przyjmuje do wiadomości ze moze się mylić,dziecko traktuje jako narzędzie(zeby np. coś uzyskać,nie mając na celu dobra dziecka a wlasną wygodę lub inne korzyści)
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka sytuacja w autobusie - dziecko <liże szybę> matka: nie! dziecko <liże dalej> matka: nie! dziecko <liże znów> matka <bez słowa 3 klapsy na tyłek> dziecko: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! No potraktowała tego małego, jak bezrozumną istotę. Za to bardzo mi się podoba, jak widzę rodziców czytających dzieciom w metrze książeczki, pokazującym obrazki. Dziecku się tak nie dłuży, często pół godzinna, podróż. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Mnie denerwuje jak widze ze znajoma i babcia lataja za dzieckiem z soczkiem/ danonkiem/ciastkiem/ herbatka a pozniej sie dziwia ze nie chce jesc rosolku i ze niejadek :<
gadaja o tym przy stole jakby conajmniej dzieciak mial zemrzec z glodu... |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też się z tym zgadzam, chyba to jest dla mnie kwintesencja głupoty która dotyczy nie tylko dzieci, ale i zwierząt, związków etc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
A,uleganiu dziecku na wszystkie zachcianki
![]() Znam jedną,co się chwaliła że dziecko sadzała na nocnik jak miało 5 miesięcy.Moja bratowa ![]() ![]() A jednak znam takie mamy,ale mi to niewadzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kiedyś w tramwaju spotkałam matkę z niewyczerpaną cierpliwością. Nie pamiętam co to było dokładnie ale powiedzmy, że to dziecko polizało szybę. Dziecko w fazie "dlaczego?". Mama powiedziała, że nie wolno, dziecko zapytało dlaczego, mama wyjaśniła, że na szybie są zarazki, które powodują, że człowiek jest chory, dziecko zapytało dlaczego, mama wyjaśniła, że szyby nie są zbyt często myte, dziecko zapytało dlaczego... itd. itd. I ona na każde pytanie odpowiadała i miała dobrą odpowiedź. Nie pamiętam płci dziecka, nie pamiętam jego wieku, nie pamiętam co usiłowało zrobić ale nadal mam przed oczami tę matkę, która z całkowitym spokojem i zupełnie nie znudzonym głosem odpowiadała na wszystkie "a dlaczego?". Myślę, że cały tramwaj słuchał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kwestia kultury osobistej i zwykłego pomyślunku. Chodnik można zatarasować też samochodem, wózeczkiem na zakupy czy trzykołowym rowerem dla dorosłych (mój małżon jest specjalistą od tego). Jest po prostu sporo osób które są samolubami i nie widzą nic prócz własnego nosa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
jestę wieszczę
|
O, też dobra definicja. Mnie się udało odwieść siostrę od pomysłu kolczykowania małej. Chciała to zrobić, jak dziecko miało roczek, a teraz mała ma 2,5 roku i uszka niepodziurawione.
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
No i brawa dla tej Pani
![]() A nie klaps bez żadnej rozmowy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w temacie - ubieranie dzieci niestosownie do pogody. Lato, upał. Czapka z uszami na głowie (ok, od słońca trzeba się chronić kapeluszem, chustką...), 15 st - zimowe kurtki i grube koce. Częsty widok. Do tego - dziecko broi na placu zabaw a mama krzyczy na całe gardło "nie rób tego".
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co sztabki złota... to ja się dziecku nie dziwię, sama odwaliłabym histerię pt chcę ją mieć ![]()
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Dość częsty widok to mamuśki wózkowe spacerujące lub gawędzące sobie na ścieżce rowerowej. Wszelkie próby zwrócenia uwagi kończą się
A)fochem b) ignorem c) bluzgami |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"nie biegaj bo się spocisz" ,chodzenie za dzieckiem krok w krok
![]() |
#59 |
damn good coffee
|
Dziecięca histeria. Rozumiem, że najlepszym sposobem jest niereagowanie i przeczekanie, ale na litość boską, niech rodzice praktykują to u siebie w domu, jeśli nie żal im sprzętów. Już ładnych parę lat temu, jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, przyjechali do nas goście z małym dzieckiem, które wpadło w histerię, bo chciało natychmiast wrócić do domu. Dzieciak szaleje w ubłoconych butach po nowej kanapie, zero reakcji. Przewraca wszystko co ma w zasięgu wzroku - jw. Skończyło się na przedarciu takiej delikatnej membrany w głośnikach - kolumnach (pamiętam łzy w oczach taty, bo sprzęt wart kilka tysięcy)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43728973]Dość częsty widok to mamuśki wózkowe spacerujące lub gawędzące sobie na ścieżce rowerowej. Wszelkie próby zwrócenia uwagi kończą się
A)fochem b) ignorem c) bluzgami[/QUOTE] Gorsi są chyba właściciele psów na rozciąganej smyczy. Piesek po jednej stronie ścieżki, a właściciel po drugiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.