![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy na studiach....?
jestem już dawno po studiach, ale zaczęłam się malować na co dzień po skończeniu szkoły średniej (w szkole nie czułam takiej potrzeby, a i nauczyciele na to nie pozwalali). włosów nie modeluję do dzisiaj, bo po prostu tego nie lubię, mam długie, najczęściej noszę rozpuszczone, w czasie upałów spinam w kitkę i to wszystko. a jeśli chodzi o inne koleżanki ze studiów, to większość z nich się malowała, ale niewiele modelowało włosy. zresztą, zależy, co rozumieć przez modelowanie - podejrzewam, że osoby z kręconymi włosami muszą jakoś tam układać włosy, żeby nie mieć szopy na głowie. a prostowanie wtedy jeszcze nie było modne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Na moich studiach panuje różnorodność. Jedne dziewczyny noszą szpilki, spódniczki i eleganckie torebki każdego dnia. Inne dżinsy, sweterek i plecak. Podobnie jak w szkole średniej. Część się maluje, część nie. Nie ma za to typowych Barbie
![]() Ja modeluję często włosy bo taką mam fryzurę, że lepiej wyglądam jak potraktuję ją 10 minut rano lokówką. Na zajęciach lubię mieć lekki makijaż, a ubranie w zależności od pogody i humoru.
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Ja to najbardziej się obawiam, że nie złapie kontaktu z moją grupą. No, ale pocieszam się, że zawsze znajdzie się choć 1 osoba, która będzie chciała się do mnie odezwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Ja chodze na prywatna uczelnie i wiekszosc dziewczyn normalnie Britneyki Spears- ale sa wyjatki- np. ja. Owszem maluje sie codziennie zeby jakos wygladac ale bez przesady, a ubieram sie tez najnormalniej w swiecie jeansy, koszulka, bluza. Na poczatku panny sie na mnie patrzyly z gory- ale trafila mi sie fajna grupka i teraz nie ma to znaczenia jak wygladasz.
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Ja chodzę na zaoczne studia, i każdy wygląda tak jak mu się podoba. nie ma pod tym względem jakiś rygorów co do makijazu czy fryzur. Ja sie maluje tak jak na codzien , a co do fryzurki, to różnie to bywa, co mi akurat przyjdzie do główki.
![]() Co do ubrania , to żeby było ładnie i wygodnie. Nie zakładam raczej jakiś mini-spódniczek, bo wiem że czasmi takie ubranie może zniechęcić innych (chodzi o pierwsze znajomości), albo teksty w stylu: "Patrz jak sie ubrała.." Dlatego przed wszystki naturalność ![]()
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie nie bylo rozpoczecia. normalne zajecia byly, Rozpoczecie roku akademickiego ( inauguracja) bylo podajze w 3 tygodniu ![]() Na ktorym nie bylam, jak wiekszosci studentow PŚ. Na rozpoczecie przyszli przedstawiciele studentow i profesorowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
![]()
Eee u nas nikt nie zwraca na to uwagi
![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Na dużej uczelni to trudno jest kogoś w ogóle dostrzec, a co dopiero zastanawiać się czy aby odpowiednio się odział i uczesał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
dziewczyny! nie stresujcie sie tak bardzo. studiowanie to bardzo fajna rzecz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
ja się jakoś nad tym nie zastanawiałam. też zaczynam za tydzień studia i pewnie będę się amlować bo robię to od ostatniej klasy gimnazjum. oczywiście mówię o delikatnym makojażu bo innego na codzień nie lubię. co do stroju to nie planuje zmiany stylu tylko dlatego ze zmieniam szkołę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zycze powodzenie niektore przedmioty sa dziwne ale da sie przezyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja mysle ze bede sie starala malowac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Moje zdanie jest takie, ze mozna, ale nie trzeba sie malowac. Jesli juz, to delikatnie, a nie jak do klubu. Wazne by wygladac zadbanie, co z reszta powinno byc norma w miescie, poza miastem, na studiach, w pracy, na codzien itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do przedmiotów to wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Ja też się maluję jak idę na uczelnie. Ale jak są jakieś egz czy zaliczenia, to raczej delikatnie się tylko umaluję i ubieram się tak żeby się w oczy nierzucać
![]() Pozdrawiam i Wszystkim Pierwszoroczniaczką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
A ja w październiku rozpocznę 3 rok studiów...
![]() ![]() ![]() ![]() Na studiach jest taka mieszanka ludzi... że naprawdę nikt na to nie zwraca uwagi czy ktoś jest pomalowany czy nie ![]() ![]() ![]() Więc nie powinnaś się stresować-nic a nic ![]() Przyjemnej nauki życzę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
![]()
Namiętnie czytam wszystkie tego rodzaju wątki, bo aż sie trzęse na myśl o studiach. Wczoraj sprawdzałam sobie w internecie kto jest u mnie rektorem, dziekanem itp itd. Te wszystkie tytuły typu: profesor doktor habilitowany mnie przerażają. Mam wrażenie, że nie będe potrafiła rozmawiać z tymi ludźmi.
![]() ![]() Wiem, że to głupie, ale jakoś ostatnio opuściła mnie moja życiowa odwaga i po porstu cholernie się boje tych studiów ![]() Na rozpoczęcie planuję ubrać się w czarną kiecke, czarną koszulę i różowy żakiet. I też zastanawiam się czy będzie pasowało czy nie... Pozdrawiam wszystkie świeże ![]() ![]()
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
A propo rozmów z wykładowcami
![]() Ostatnio z moim wykładowcą doktorem prawa rozmawiałam praktycznie jak z kumple. Wszystko zależy od nastawienia do studentów- nie każdy wykładowca jest nadęty ![]() A co do stroju i makijażu- wyglądam identycznie jak codziennie. Zawsze jestem pomalowana- ale dlatego, że to lubie a ubieram się tak jak lubie czyli zwyczajnie ![]() Pozdrawiam- studia są fajne nie ma się czego bać ![]()
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
a ja w sumie to sie nie moge juz doczekac kiedy wkoncu pojde na studia jestem strasznie ciekawa jak to teraz bedzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#53 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
A właśnie gdzie studiujecie i na jakim kierunku? Może któraś tam gdzie ja?? ja jestem na administracji na U.Wr.
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
![]()
.
Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-30 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
ja slyszalam ze na studiach ubierasz sie jak chcesz, i nikt nie zwraca na to uwagi. W tym roku bede miala okazje sie przekonac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ja skończyłam studia już parę lat temu a od paru lat sama pracuję na uczelni i uczę innych
![]() ![]() Jedyne co radzę to ubieranie się bardziej formalnie na egzaminy ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
mroofcia - ja też mam w przyszła środę immatrykulacje z tym że ja jestem z filologicznego. o mao co nie zostałyśmy koleżankami z roku bo na pedagogikęteż się dostałam ale zdecydowałam się na filologię. może się tam dzieś miniemy w okolicy placu uniwersyteckiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w Katowicach ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.