|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mój ząb????????????
Cytat:
A może masz odsłonięte szyjki zębowe? Ja tak miałam, dentysta poprostu mi je uzupełnił i jest OK. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
zębów zatrzymanych nie trzeba koniecznie usuwac. zwlaszcza gdy lezą gleboko i nie dają zadnych dolegliwosci. mozna zyc 80 lat z zatrzymanym zebem i nic o tym nie wiedziec. zdarza sie jednak, ze pod wpływem ucisku protezy,taki ząb zaczyna sie nagle sędziwej babince wyrzynać
uszy do góry, dziewoje! nowoczesna ortodoncja czyni cuda
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
ahoj! wydaje mi sie ze trzeba cos z tym zrobic(zabkiem obruconym) bo pozniej mozesz miec z tym problemy. moja ortodontka mowila mi ze miala pacjetke 40 letnia ktora musiala nosic aparat bo ten zapomniany staly zab zaczol jej sie ruszac i strasznie ja bolalo...
ja dzis mialam zakladane 2 zapinki i drut... jak na razie nie boli.....
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
bede musiała nosić aparat
. Byłam poł roku temu u ortodontki i kazał mi przyjść za pół roku, czyli teraz żeby zobaczyć czy ząb się ruszył i jeśli tak, podjąć działania . No i ruszył się-poświętach idę do chirurga zorientować się, czy sie tego podejmie(bo może być tak, że stwierdzi ze lepiej nie ruszać i ze się boi, czy coś), no i jak tak, to w trkcie zabiegu założy mi druty . I będę je musiał nosić pewnie przez 3 lata![]() ![]() ![]() ![]() .
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Ja ma tak samo... mam nawdrażliwosc całej rpawej strony i z przodu.. dentystka mówi ze z moimi zębami jest wszystko świetnie wiec nie wiem co jest.. kupie sobie paste sesodyne i poczekam na efekty.. jeszcze mam na dole z prawej strony 6 robioną i mnie bolała przy zimnych i ciepłych i nadal boli ale dentyska mowi ze to moze byc normalne a jak bedzie gorzej to bede miec leczenie kanałowe... strasznie sie tego boje dlatego unikam zimnych napoi O.o
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

. Byłam poł roku temu u ortodontki i kazał mi przyjść za pół roku, czyli teraz żeby zobaczyć czy ząb się ruszył i jeśli tak, podjąć działania