|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Małżeństwo w młodym wieku!!!!
A to moje zdanie! Mam 21lat i jestem 3miesiace po slubie!Moja siostra jest 3lata starsza i nie chce sie zenic bo czuje,ze nie jest gotowa, ja natomiast czuje ,ze jestem!Kazdy czlowiek jest inny,ja zawsze marzylam o kochajacym mezu, dla mnie najwazniejsze jest szczescie w milosci bez niej czuje ,ze jestem nikim-to jest moje zdanie!Po slubie jestem szczesliwa i umiemy sie dogadac z moim mezem!Ale musze jedno przyznac,na pewno nie pobralibysmy sie gdyby moj mąż mial tyle lat co ja i oboje bylibysmy na studiach!Miłością sama sie nie wyzyje!Podjelismy taka decyzje bo moj maz skonczyl studia, jest 5 lat starszy i pracuje i mozemy sie sami utrzymac,ja studiuje i za 3lata rowniez dorzuce sie do utrzymania naszej rodziny-2osobowej!Decyzje o malzenstwie nie podjelismy pochopnie cos w stylu-kochamy sie to bierzymy ślub-nie bylo tak!!! A pytanie czy takie malzenstwo ma szanse przetrwac...jakbym tak nie myslała to nie brałabym ślubu,oboje wiemy,ze to decyzja na cale zycie!!!Jestem przykladem młodej szczesliwej mężatki
pozdrawiam
Edytowane przez Julka... Czas edycji: 2007-01-29 o 10:18 |
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Bo prawda jest taka,że nie ma określonego wieku na ślub..W miłości nic nie można przewidzieć..Ja znalazłam swoją Połóweczkę,zaręczyliśmy się a za 2 lata planujemy ślub..A czy to nie za wcześnie?Czy nie jestem za młoda?Powiem Wam,że pragnę tego coraz bardziej.Nie byłabym w tym związku tak długo,gdybym nie traktowała go poważnie..Mój tato boi sie trochę,że to za wcześnie,że sobie nie poradzimy,że ja sobie nie poradzę ze studiami..Ale zawsze znajdzie się jakiś problem,żeby poczekać,żeby odłożyć ślub na później..a czas przecież płynie..ile znam dziewczyn,które poświęcały się nauce a teraz są po studiach,mają super pracę,dużo kasy i są same..oczywiście,wiem że edukacja jest bardzo potrzebna,ale trzeba do tego odchodzić z głową,trzeba mieć jakiś "srawek" swojego życia towarzyskiego..bo wszystko da się pogodzić..
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście mogą być wyjątki, ale... Pozdrawiam. P.S. Inną sprawą jest, że w dzisiejszych czasach ludzie w ogóle bardziej na luzie podchodzą do instytucji małżeństwa, nie tak jak pokolenie naszych rodziców, gdzie rozwód był naprawdę ostatecznością. Dziś byle powód i ludzie się rozstają. Coraz mniej jest kompromisów, każdy patrzy na to czego on chce, a nie czego chce druga strona, każdy stara się postawić na swoim... Zbyt konsumpcyjny świat teraz mamy, gdzie każdy martwi się o siebie
|
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam. |
||
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
o tak!! zdecydowanie!!!!!!!!!!!!! !
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Ale jesli na przyklad nie chodzi o wpadke! Tak po prostu, bo dwoje ludzi bardzo sie kocha i chce byc juz ze soba na zawsze!!!! ?????
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
mozna sie nie spieszyc...ale co stoi na przeszkodzie jesli sie bardzo chce i to bez dziecka?Nic!ja mam np 21 lat,moj facet 23 w styczniu slub...coprawda jestem w ciazy ale slub planowalismy wczesniej tyle ze w trakcie przygotowan zdarzyla nam sie dzidzia!To tylko przyspieszylo ta decyzje!I jestesmy z tego jak najbardziej zadowoleni:
)
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 22 lata, jestem rok po slubie... własna rodzina była zawsze moim marzeniem- myślę, że jeśli wierzy się w nierozerwalnośc więzów małżeńskich można przetrwac wszystko. Natomiast jeśli ludzie pobierają się z myślą "najwyżej się rozwiodę" to chyba od razu ich skreśla...
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Mnie i mojego misia dzieli dwa lata ja mam 20 lat a on 22 nasze rodziny o naszych planach slubnych wiedza juz od roku a slub koscielny bedzie za rok dopiero bo moj misiu jest w wojsku jednak slub cywilny planujemy jeszcze przed zakonczeniem sluzby wojskowej
Kochamy sie i jestesmy siebie pewni i wydaje mi sie a w zasadzie jestem pewna ze wiek tu nie ma nic do rzeczy bo zalezy to od odpowiedzialnosci i dojrzalosci psychicznej dwojga ludzi chcacych wstapic w zwiazek malzenski Ja jestem pewna ze bedziemy szczesliwym malzenstwem i napewno nigdy nie bedziemy go zalowac bo jestesmy juz dojrzali do tej decyzji i chcemy tego. W naszej rodzinie nikt nie pomyslal ze to wpadka wiedzieli ze o tym myslimy a teraz nas wspieraja i staraja sie pomoc szykujac dla nas dom A my teraz zaczynamy starania o dzidziusia
Edytowane przez Misiaczek20 Czas edycji: 2005-10-12 o 18:04 |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Faktem jest, że nie da się wrzucić wszystkich do jednego worka - przecież każdy jest inny! Ja na przykład zamieszkałam tak na próbę z moim facetem, jak miałam 20 lat i nic z tego nie wyszło - po prostu nie potrafiłam myśleć wtedy w kategoriach dorosłej, odpowiedzialnej osoby
. Teraz mówię to z całą pewnością, gdyż po 4 latach wciąż jestem z tym samym kochanym Misiem (na szczęście on wyrozumiale poczekał aż dorosnę ), znów mieszkamy razem, ślub już zaplanowany na przyszły rok i teraz wszystko jest cuuudowneA to, że jesteśmy po małym "rozwodzie" pozwala nam unikać różnych głupich błędów - życie już troszkę nas nauczyło... |
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
ja zamaz wyszlam w wieku 21 moj maz o dwa lata starszy i wcale nie zaluje jest super minelo prawie piec latek ,, malzenstwo w mlodym wieku nie mam nic przeciwko to zalezy od was czy jestescie gotowi
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli się kochacie? To tak.. ;-)
Mówię Tak bo sama to planuje :P
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam miesiac temu na weselu 20 letniej kuzynki mojej mamy
![]() sama wiem, ze raczej w tym wieku za mąż nie wyjdę - ale skoro inni czujasie gotowi to prosze bardzo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

pozdrawiam

agatka