walmart :D - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-16, 01:48   #31
logest
Zadomowienie

Dot.: walmart :D

Cytat:
Napisane przez nineczka
w Walgreens jest drozej.. ktoras wymienila ten sklep, wiec chcialam dorzucic swoje trzy grosze. Kosmetyki lepiej kupowac w Targecie niz w Walgreens bo w Target sa duzo tansze.
A mnie sie wydaje, ze jeszcze taniej niz w Targecie jest w Eckerdzie lub CVS -no i tam co tydzien sa nowe promocje.
logest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 01:56   #32
nineczka
Wtajemniczenie

nie znam tych sklepow..
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 05:07   #33
vanilla_sky
Zakorzenienie

cvs raczej jest drozsze, chociaz jak sie uda dorwac dobra promocje to wychodzi tanio. ale ogolna zasada, ze albo drozej albo tak samo jak w walmarcie, czy targecie. przyklad nivea visage night serum w cvs okolo 14 dolarow, na wyprzedarzy bylo za 12 a w walmarcie chyba 11, czy cos w tych okolicach...
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 05:08   #34
logest
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nineczka
nie znam tych sklepow..
Porownalam ceny walgreens i CVS-rzeczywiscie CVS ma o ok 1$ drozej, ale ja zazwyczaj kupuje na promocjach typu "bay 1 get 1 free"(np. w tym tyg szminki revlon) . Walgreens nie znam, choc widzialam go na Manhattanie.
Podaje linka do CVS i ich promocji. http://storecirculars.cvs.com/CVS/de...2&pagenumber=1
Stary 2005-11-16, 05:15   #35
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logest
Porownalam ceny walgreens i CVS-rzeczywiscie CVS ma o ok 1$ drozej, ale ja zazwyczaj kupuje na promocjach typu "bay 1 get 1 free"(np. w tym tyg szminki revlon) . Walgreens nie znam, choc widzialam go na Manhattanie.
Podaje linka do CVS i ich promocji. http://storecirculars.cvs.com/CVS/de...2&pagenumber=1
ich promocje sa super, w dodatku jak sie tam czesto wydaje kase i uzywa sie karty to sie dostaje extra bucks, ostatnio dostalam 5.50$ za nic... hehehe, dalam sie wciagnac zabiegom marketingowym jak nic
Stary 2005-11-16, 05:44   #36
bzyku
Rozeznanie

Przyznaję, że promocje w CVS, czy Eckerdzie są super. Też z nich korzystam Przeglądnęłam podaną przez logest stronę i widzę, że muszę powąchać ten osławiony na forum perfumeryjnym Shalimar. Kusi ta cena
bzyku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 06:00   #37
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

dziewczyny a nie wydaje Wam sie,ze to czy taniej czy drozej zalezy od stanu w jakim mieszkacie? i od danego sklepu,bo oni chyba robia promocje jak chca,tzn kazdy sklep sam sobie robi a nie jest to zadna ogolnokrajowa akcja.
Ja osobiscie przestrzegam przed "buy 1 get 1 free"....sprawdzajcie dokladnie daty waznosci!!!Kiedys jeszcze jak mieszkalam na florydzie to sie tak nacielam na blyszczyki,wrocilam do domu i okazaly sie stare,zjelczale z jakimis grudkami.Mnie ogolnie wkurza fakt,ze tych drogeryjnych kosmetykow nie mozna testowac (no chyba ze ktos rozerwie opakowanie,chociaz sama tego raczej nie robie),w walmarcie poraza mnie widok podkladow ktore sa tak stare,ze az sie zaczynaja rozwarstwiac,jedyna drogeria ktorej ufam to CVS..maja duuuuuuzo wybor Lumene i Avene
sunapee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 06:03   #38
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

Cytat:
Napisane przez bzyku
Przyznaję, że promocje w CVS, czy Eckerdzie są super. Też z nich korzystam Przeglądnęłam podaną przez logest stronę i widzę, że muszę powąchać ten osławiony na forum perfumeryjnym Shalimar. Kusi ta cena

wlasnie bzyczku to powachaj i daj znac czy warto tym sie zainteresowac bo rzeczywiscie forum az sie trzesie od zachwytow,ja w kwestii perfum to chyba jestem jakims dziwadlem,zawsze chodze swoimi sciezkami)))
Stary 2005-11-16, 06:05   #39
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunapee
dziewczyny a nie wydaje Wam sie,ze to czy taniej czy drozej zalezy od stanu w jakim mieszkacie? i od danego sklepu,bo oni chyba robia promocje jak chca,tzn kazdy sklep sam sobie robi a nie jest to zadna ogolnokrajowa akcja.
Ja osobiscie przestrzegam przed "buy 1 get 1 free"....sprawdzajcie dokladnie daty waznosci!!!Kiedys jeszcze jak mieszkalam na florydzie to sie tak nacielam na blyszczyki,wrocilam do domu i okazaly sie stare,zjelczale z jakimis grudkami.Mnie ogolnie wkurza fakt,ze tych drogeryjnych kosmetykow nie mozna testowac (no chyba ze ktos rozerwie opakowanie,chociaz sama tego raczej nie robie),w walmarcie poraza mnie widok podkladow ktore sa tak stare,ze az sie zaczynaja rozwarstwiac,jedyna drogeria ktorej ufam to CVS..maja duuuuuuzo wybor Lumene i Avene
oczywiscie, ze promocje roznia sie miedzy stanami, ale ceny zwykle nie (bywalam w cvs w roznych stanach), kosmetykow faktycznie nie mozna testowac ale cvs sa baaaardzo porzadni jesli chodzi o dbanie o klienta. rzeczy mozna zwracac nawet jak ci sie po prostu nie spodobaja, nawet rozerwane kosmetyki, oddadza kase albo wymienia. jakby cos bylo przetermminowane to bez szemrania zwrociliby pieniadze. ostatnio kupilam 4 blyszczyki lumene na wyprzedarzy po 98 centow (koncowki serii) i nie zachowuja sie jak przeterminowane, na szczescie
Stary 2005-11-16, 06:06   #40
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunapee
wlasnie bzyczku to powachaj i daj znac czy warto tym sie zainteresowac bo rzeczywiscie forum az sie trzesie od zachwytow,ja w kwestii perfum to chyba jestem jakims dziwadlem,zawsze chodze swoimi sciezkami)))
koniecznie przetestuj sama, nie kieruj sie opiniamii, to bardzo kontrowersyjny zapach
Stary 2005-11-16, 06:11   #41
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

juz dodalam do mojej wish list,ktora skrzetnie tworze od tygodnia,cale szczescie,ze maz mi w kompie nie grzebie bo biedak dostal by zawalu.....
Stary 2005-11-16, 06:59   #42
bzyku
Rozeznanie

Jak tylko przetestuję dam znać - znając mnie pewnie ta wanilia w składzie mnie odrzuci Ale Vanilla ma rację najlepiej przetestuj sama - perfumy to bardzo indywidualna sprawa
Stary 2005-11-16, 11:49   #43
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Oczywiscie nie tylko Walmart ma minimalne stawki, ale jego historia i kontrowersje sa znacznie szersze niz moglabym tu opisac.
Nigdy nie bylam w Walmart,a podobno jest gdzies w mojej okolicy,ale ostatnio slyszalam w radio,ze szefostwo owego Walmartu kategorycznie zabronilo jakichkolwiek kontaktow pracownikow a plaszczyznie prywatnej i nie chodzi tu tylko o randkowanie,ale ogolnie,zadne imprezki,spotkania na kawke itp...
Sprawa jest juz w sadzie.Niezle,co

Pozdrawiam
Stary 2005-11-20, 23:21   #44
simonka cynamonka
Raczkowanie

GG do simonka cynamonka

oj oj oj!!!!!!!!!!

mysle,ze ostro przesadzilyscie z ta krytyka WAL MART
ja zawsze tam kupuje jedzenie-wszystko jest dobrej jakosci-nigdy nie mialam problemu!
nie wiem co do cholery dzieje sie w waszych sklepach,ale moj jest extra-bardzo czysto,poukladane,cukierk i nie na kosmetycznym itd....wszystko zorganizowane super i dopiete na ostatni guzik!!!!!!!

ciuchy...czasem kupuje,ale bardzo zadko,jakos ten styl tam mi nie bardzo odp[owiada!
za to czesto kupuje ubrania dla coreczek
odpowiednia cena i jakosc tez niczego sobie!

jesli chodzi o bielizne to wiadomo nie jest to VS-ale tez mozna kupic ladny biustonosz lub majteczki koronkowe

kupuje tam tez zabawki
owszem nie jest to moj ulubiony sklep,ale....czasem tam robie zakupy

ps:vanilka co do VS-pamietasz pytalam cie o rozmiary..itd..
moja paczka doszla-jestem bardzo zadowolona-bielizna extra a i ubranka dobrej jakosci,juz czekam na kolejna przesylke-chyba wpadlam w chorobe kupowania on-line
simonka cynamonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-20, 23:33   #45
simonka cynamonka
Raczkowanie

GG do simonka cynamonka

a jeszcze dodam,Walgreens-oh uwielbiam tam! -ostatnio kupilam super pedzle do makijazuw bardzo przystepnej cenie i kilka lakierow do paznokci

kremy-owszem tez czasem kupuje w wal mart-taniej

ale oprocz tych wszystkich sklepow to mam bzika na punkcie Avon-i mowcie co chcecie-jestem zadowolona z tych produktow

perfumy kupuje w Burlington lub TJMaxx-to moje ulubione sklepy-nie tylko kosmetyki sa tam fajne,ale i ciuszki,bielizna..itd.... wszystko za pewne i wy sie ze mna zgodzicie
Stary 2005-11-21, 23:33   #46
Magda.
Zadomowienie

Walmart w zeszlym tygodniu zostal zlapany na zatrudnieniu na czarno 125 nielegalnych emigrantow, w wiekszosci z Meksyku, co skonczylo sie ich deportacja.

Powstal rowniez nowy film o Wal-Marcie, ktorego tytul mowi sam za siebie (Wal-Mart: The High Cost of Low Price). Oto troche informacji:
http://rogerebert.suntimes.com/apps/.../51115001/1023
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 04:02   #47
simonka cynamonka
Raczkowanie

GG do simonka cynamonka

bez wzgledu na wszystko..chyba wciaz bede kupowac w walmart
to najblizszy sklep jaki tu mam.....
reszte pozostawoie bez komentarza
Stary 2005-11-22, 04:17   #48
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonka cynamonka
bez wzgledu na wszystko..chyba wciaz bede kupowac w walmart
I zapewne nie Ty jedna... Ja bym za to chetnie obejrzala wspomniany film.
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 04:33   #49
simonka cynamonka
Raczkowanie

GG do simonka cynamonka

hej ja mam kilka propozycji na dobry film zaraz siegne po notes i wypisze
Stary 2005-11-22, 04:56   #50
simonka cynamonka
Raczkowanie

GG do simonka cynamonka

wiesz to juz nie chodzi o ten sklep!

ten czy inny!
dla mnie tak na prawde to bez roznicy..moze to i egoistyczne,ale to prawda!
ten jest najblizej..wiec tam robie zakupy...np:do target mam ponad godzine drogi
inne tez sa oddalone......

film-postaram sie obejzec

hej zaproponuje wam filmik,ktory ostatnio widzialam-,,klucz do koszmaru,, z kate hudson-ale mnie zaskoczyl pod koniec
podobnie jak ,,darkness,,

ale ostatnie dwa horrororki-to az sie balam w nocy
,,amityville,,
,,,boogeyman,,

wiem,wiem topik o wal-mart a ja pisze o horrorach
zadko na wizaz zagladam..wiec teraz troche popisze...moze nie na temat!
wybaczcie

juz lepiej sobie pojde
Stary 2005-11-22, 18:11   #51
bzyku
Rozeznanie

E tam, co będziesz gdzieś szła Ja ostatnio obejrzałam Million Dollar Baby z Hilary Swank i Clintem Eastwoodem Zapada w pamięci na długo, wzruszający film... Polecam
Stary 2005-11-22, 19:19   #52
logest
Zadomowienie

million dollar baby-ogladalam i az poplakalam sie, nie dla mnie takie filmy
Polecam tez Hostage z O'Brusem Wiillis'em http://movies.yahoo.com/shop?d=hv&id=1808605582&cf=info
Stary 2005-11-23, 06:31   #53
bzyku
Rozeznanie

Hostage też widziałam, nawet całkiem niedawno Jest niezły, ale moim zdaniem do Million Dollar Baby się nie umywa Naprawdę mocno staram się przypomnieć jak ten film z Willisem się zakończył i ... ciężko mi idzie A film Clinta Eastwooda nie mogę zapomnieć...
Stary 2005-11-23, 16:54   #54
logest
Zadomowienie

Nie wiem czy sie umywa czy nie umywa ale mnie sie tez podobal. Dzisiaj ide do blockbustera poszperac w nowosciach, chyba wezme Madagaskar (jak w koncu dorwe) albo z Nicole Kidman Bewitched
Stary 2005-11-24, 22:55   #55
simonka cynamonka
Raczkowanie

GG do simonka cynamonka

Madagaskar-fajniutki-moja corka chciala go ogladac w kolko-przez dwa dni-chyba jej kupie dvd na gwiazdke

wczoraj w tv byl filmik-,,Angel eyes,,-JLo-nawet fajny

a ja wypozyczylam:
horror-,,People under the stairs,,-
,,Dead easy,,-z J.Pacula-nawet ...tylko,ze trasznie tani...
Stary 2005-11-24, 23:06   #56
vanilla_sky
Zakorzenienie

cos jakby zbaczamy z tematu
Stary 2005-11-25, 00:43   #57
aniuczek
BAN stały

srednio raz na dwa miesiace jade z mezem do Walmart po duuuze zakupy srodkow czystosci typu:plyny do mycia naczyn,do zmywarki,srodki piorace,podpaski,pianki do golenia,wkladki,balsamy do ciala,szczoteczki do zebow itd.....nie kupuje tam tylko serii do pielegnacji twarzy i szyji oraz preparaty i szampony z odzywkami i tu polecam wspaniala siec salonow fryzjerskich"Santangelo" ktore sa razem z klinika i salonem Spa tam zaopatruje sie we wszyskie preparaty do wlosow!
aniuczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 01:00   #58
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuczek
nie kupuje tam tylko serii do pielegnacji twarzy i szyji
dlaczego? nie lubisz kosmetykow sredniopolkowych?
ja tam wlasnie lubie kupowac kosmetyki, bo sa duzo tansze niz np w cvs
Stary 2005-11-25, 01:13   #59
aniuczek
BAN stały

nie wiem wydaja mi sie jakies takie probowane mieszkam w Bufallo nie mam nic przeciwko tym sredniopolkowym b.lubie neutrogene,od czasu do czasu dostaje paczuszke z Polski-mam posyla mi preparaty Vichy bo w Polsce jest duzo taniej,niestety........
Stary 2005-11-25, 01:14   #60
aniuczek
BAN stały

"probowane" znaczy ktos odkrecil i wyprobowal na sobie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości