![]() |
#31 | ||
Przyczajenie
|
Dot.: wybaczenie zdrady i związek- moja historia
Cytat:
Cytat:
Zapytałam go, dlaczego w ogóle z nią rozmawiał i ona przyjechała do niego- twierdził, że był przekonany, że jej już dawno przeszło, bo kogoś miała wcześniej a i sypiali ze sobą dobre 1,5 roku temu, a pracując w pobliżu rodzinnego miasta (gdzie ona mieszka) częściej spotykał się z starą ekipą. O czym zresztą wiedziałam i tutaj znowu moja naiwność- ani przez chwilę nie czułam się zaniepokojona tym. Myślę, że gdybym była wredną, kontrolującą, zazdrosną babą po prostu by do tego nie doszło ![]() Zobowiązań nie unikał także przed zdradą, dlatego jest to dla mnie takim szokiem- bo z typami unikającymi zobowiązań już miałam doczynienia i też sama ich unikałam dopóki nie poznałam jego. Zmieniłam się dzięki niemu na lepsze. Pewnie, że rozsądnie by było się zwijać z tej relacji, wyrzucić go z domu i już. ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Mój laptop ostatnio szwankował, więc często korzystałam z jego. Zostawił niewylogowanego fb na skrzynce, z boku zobaczyłam jej zdjęcie i właśnie ostatnią wiadomość z września, która przykuła moją uwagę, dotyczyła tych wydarzeń. Więc jak można się domyślić, zamiast się wylogować przeczytałam całą rozmowę, domyśliłam się, że coś zaszło i zapytałam wprost. Przyznał się. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja pierwsza (po szoku) reakcja była jednak taka, że to ja próbowałam wychodzić ze skóry aby pokazać, że jestem lepsza od tamtej. Zanim to wszystko nastąpiło puknęłabym się w głowę gdyby ktoś mi sugerował, że tak można się poniżyć ![]() Jeśli oprócz tej zdrady (zakładając, że jest ona jednorazowym wyskokiem oczywiście, a nie początkiem ciągu zdarzeń) wszystko jest idealnie wolałabym na Twoim miejscu nic nie wiedzieć. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-11-22 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
[/COLOR]Mój laptop ostatnio szwankował, więc często korzystałam z jego. Zostawił niewylogowanego fb na skrzynce, z boku zobaczyłam jej zdjęcie i właśnie ostatnią wiadomość z września, która przykuła moją uwagę, dotyczyła tych wydarzeń. Więc jak można się domyślić, zamiast się wylogować przeczytałam całą rozmowę, domyśliłam się, że coś zaszło i zapytałam wprost. Przyznał się.[/QUOTE]
Oczywiście się nie przyznał, norma u facetów, przynajmniej nie zaprzeczał. Lecz pomyśl, gdybyś nie przeczytała tego to nie byłoby sprawy a on by cię dalej okłamywał. Szczerość w związku powinna być na pierwszym miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo,ze z Nim zostaniesz.. masz wyrzuty sumienia bo rozum swoje a serce swoje ale po 1 FACET SYPIA NIEZOBOWIĄZUJĄCO Z KIMŚ PO 2 Potem w trakcie waszego związku znowu z nią sypia A jeszcze po 3 MÓWI O POWADZE SYTUACJI(PLANY itd) Dla mnie szczerze to on jest niepowazny w calej swojej okazalosci. Bez urazy,ale jaki facet jest powazny i sypia sobie z kims potem w trakcie związku sypia potem kocha i mysli o oswiadczynach.. masakra..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja to nie wiem, jak się ustosunkować do twoich odpowiedzi, bo ty piszesz w taki hmm zdystansowany sposób? Jak to nazwać... jak bardzo skryty człowiek piszesz. Nic o swoich odczuciach; jeśli coś o sobie piszesz, to tylko o tym, czego w twoich cechach brak.
W każdym razie. Skoro chcesz mu wybaczyć - to nie ma sensu cię przekabacać na co innego. Jak u kogoś widzę, że ma taką potrzebę, to i sama chciałabym odruchowo dodać dobre strony takiego wyboru, jednak po tym, co napisałaś na jego temat - to nie umiem, żaden więc ze mnie dla ciebie pożytek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest bezsensu.Albo facet to casanova.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Autorko, koleś Cię zbajerował i tyle. Co byśmy Ci nie napisały i tak nie posłuchasz, bo jesteś zakochana i wydaje Ci się, że nigdy nie znajdziesz już takiego "idealnego" faceta. Tylko zastanów się czy dla Ciebie facet idealny to taki, który zdradza?
Na świecie jest mnóstwo mężczyzn, a Ty jesteś jeszcze młoda i na pewno znalazłabyś kogoś, kto nie sypiał bez zobowiązań z kobietą (lub też z kobietami) a potem Ciebie z jedną z nich zdradza. Rok czasu to nie jest dużo. Gdybyś postanowiła się z nim rozstać, za pół roku nie będziesz o nim pamiętać. A chyba lepiej przepłakać i przeboleć kilka miesięcy, niż marnować sobie życie przy kimś, kto Cię zdradził. Zresztą, to co napisałam ja i kilka dziewczyn przede mną - i tak nie ma znaczenia, skoro sama go przed sobą tłumaczysz i decyzję już dawno podjęłaś.
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, sposób w jaki zareagowałaś, daje facetowi zielone światło do dalszego skakania w bok. Niestety. Zdradę można wybaczyć, pewnie, ale tylko wtedy, kiedy porządnie się ją przepracuje, od powodów do konsekwentnej pracy nad związkiem. Wszystko, co Autorka napisała do tej pory o stanowisku faceta świadczy o tym, że nie odróżnia dobra od zła, wierności od niewierności, nie widzi żadnej różnicy pomiędzy byciem w związku a stanem "wolny". Jeśli wyzwalaczem do uprawiania seksu jest zwykły spacer, to ja dziękuję za takiego faceta. Cytat:
Tu nie chodzi o to, że to miłość cię przy nim tak trzyma, powiedziałabym nawet, że trzyma cię wszystko inne: wspólne mieszkanie, marzenia i plany, które zdążyłaś zrobić. Wszystko razem sprawa, że zdrada wydaje się małą przeszkodą, w drodze ku wspólnemu życiu i szczęściu. Nic bardziej mylnego. Napisałaś, że facet kilka razy proponował wspólne mieszkanie ale mu odmawiałaś i być może to wpłynęło na jego skok w bok. Wiesz co, mój obecny TŻ proponował mi wspólne mieszkanie wielokrotnie i za każdym razem się nie zgadzałam. W międzyczasie zrozumiał powody mojej decyzji a nawet zaczął podzielać moje zdanie, na temat wspólnego mieszkania. Nie zdradził mnie, wręcz przeciwnie. Nie musisz przystawać na każde "widzi misie" faceta, twoja odmowa nie daje mu prawa do zdrady. Do rozstania - tak, do zdrady - nie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2013-11-23 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywiscie znam takich ludzi - wystarczy im, zeby partner tylko byl, ze od czasu do czasu sobie skoczy w bok - nic nie szkodzi. Ty mi podpadasz pod ten typ - od poczatku nie przeszkadzalo Ci, ze facet mial przyjaciolke do seksu, nie interesowalo Cie, co tak naprawde porabia w czasie wolnym i w pracy, dopiero jak sprawa zostala podana na tacy doszlo do rozmowy. Ale tu tez bez wiekszych emocji. Twierdzisz, ze zdradzil, ale w sumie jest calkiem fajny. W zasadzie mozna tak, czemu nie. Sa tacy ludzie, takie modele zwiazku. Zupelnie nie dla mnie, ale jak widac, Tobie to pasuje. Tak wiec - badz swiadoma, na co sie godzisz i odpowiedz sobie na pytanie, czy rzeczywiscie model zwiazku otwartego i przymykania oka na skoki w bok Ci odpowiada. Jesli tak - nie widze problemu.
Be the change you want to see in the world! Edytowane przez Konwalia11 Czas edycji: 2013-11-23 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie szczere opinie!
Może trochę racji jest w tym, że nie trzyma mnie przy nim miłość, tylko też wszystko to, co mamy i co mieliśmy mieć, może po prostu boję się samotności i utraty przyjaciela, na którego też zawsze mogłam liczyć. To nie jest tak, że nie interesowałam się co robi po pracy i w czasie wolnym- po prostu zwykle pracuje na jakimś końcu świata, po 12 godzin, z dala od znajomych i rodziny. Utrzymujemy wtedy bliski kontakt typu smsy, telefony i maile, wiedziałam, że będąc w pobliżu miasta rodzinnego spotyka się czasami z znajomymi, ale nie uważałam tego za powód do obaw ![]() ![]() A że miał koleżanke od seksu? Po kilkuletnim nieszczęśliwym związku nie szukał nowego, na początku myślał, że ona też tak podchodzi, bo po prostu nic razem oprócz uprawiania seksu nie robili. Kiedy dowiedział się jak to wygląda z jej strony, uciął to. Potem ona związała się z kimś innym. A ja też nie jestem święta i nie sypiałam z jego poprzednikami z powodu namiętnej miłości ![]() Najbliższe tygodnie spędzamy osobno, więc będę mieć dużo czasu na przemyślenia, ochłonięcie i zebranie w sobie sił do podjęcia dobrej decyzji ![]() Dowiedziałam się trochę ponad tydzień temu, świat mi się zawalił, więc może to co dla innych jest widoczne na pierwszy rzut oka, dla mnie jeszcze nie ![]() Dziękuje raz jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
mój juz byly chłopak zdradził mnie 3 miesiace temu, chcialam mu wybaczyc, ale tak bardzo zryl mi tym psychike i tak bardzo mu nie ufalam, ze wczoraj kazalam mu sie wyprowadzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.