![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Straszna historia moich włosów - Dziewczyny, pomocy!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Przecież jak się da łyżeczkę oleju, to nie widać po wlosach, ze są naolejowane. Latem nakładam olej i idę do pracy-mam kontakt z ostrym słońcem i dzięki temu, że olej jest na wlosach, to one nie płowieją. Nikt mi nigdy nie zwrocil uwagi na tlustość, zazwyczaj wszyscy mowią tylko, że pięknie pachną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Ja już przetestowałam w ciągu dwóch lat kilkanaście różnych olejów w różnych konfiguracjach, więc to nie o to chodzi. Taki mam po prostu typ włosa. Teraz też czasem coś położę, bo walczę z puszeniem, więc tonący brzytwy się chwyta. Ale żeby mnie kiedykolwiek jakiś olej zachwycił i zrobił coś, czego nie zrobi dobra maska to nie
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Przepraszam za tak długie nieodpowiadanie
![]() ![]() Co do farbowania: kolor naturalny mi sie zmienil. Jest bardzo dziwny. Za mlodu bylam jasna blondynka. Mam jednak wlosy do pasa (szykuje foto do wstawienia ![]() ![]() Edytowane przez I Love Beeing Ginger Czas edycji: 2013-11-26 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Choćby pytając w tym wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=685039 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Sergente
|
Absolutnie odradzam Ci zabieg keratynowy,bo sobie zrobilam i faktycznie przez 4 miesiace mialam piekne gladkie lsniace wlosy,ale pozniej tragedia:na glowie siano,wlosy wypadaly mi garsciami,blisko rok tylko je scinam,nawilzam (kuracja u fryzjera),stosuje tez oleje,itd...i powoli zaczynaja wracac do formy!A jesli chodzi o farbowanie,to sie nie dziw,ze masz zniszczone wlosy,skoro je farbujesz sama w domu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Farbuje je profesjonalna farba, ktoreh uzywaja fryzjerzy i umiem to robic. Jak wspomnialam - loreal luo.
Co do olejowania - ten eliksir mozna stosowac roznie, ja po myciu glowy wcieram go na cala dlugosc na wilgotne wlosy.a jak wyschna to sobie dokladam jeszcze. ![]() Edytowane przez I Love Beeing Ginger Czas edycji: 2013-11-26 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a profesjonalne nie znaczy lepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o to, że koleżanka wyżej napisała: " nie dziw się, że masz zniszczone, bo FARBUESZ W DOMU", a to nie ma nic do rzeczy - nie farbuję żadnym syfem z kiosku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Cena nie zawsze odzwierciedla jakość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Aok, ale nie rozumiem, czemu "mam sie nie dziwic, ze skor farbuje W DOMU to sa zniszczone". Co ma piernik do wiatraka, farbowanie w calym ogole szkodzi, ale ze w domu - to nie wiem o co chodzi. Wole w domu, niz wydac 200 pln na fryzjera, ktory zrobi tożsamą rzecz, co ja w domu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście nie twierdzę, że Ty robisz to źle, ale faktem jest że niektórzy robią. A tak w ogóle to gdzie obiecane foto? ![]() Edytowane przez chimay Czas edycji: 2013-11-28 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Chimay, zbieram się, zbieram, tylko 24h mi nie starcza dziennie.
![]() A co do fryzjera, to masz rację, gdzie mi tam do niego w sprwie dobierania odcieni, pigmentów, etc., ale ja cece akurat (aktualnie luo) znam od lat, od lat robiła mi to fryzjerka. Moja znajoma stylistka fryzur i fryzjerka, notabene pracująca przy gwiazdach, m.in, w programie muzycznym-show (więc jest na prawdę świetna, potwierdzona) poleciła mi luo, a całą procedurę farbowania znam dokładnie. Ponieważ odcień mam dokładnie dobrany,to już w sumie nic nie robię, tylko przeprowadzam sam proces farbowania ![]() Chyba podejmuję horrendalnie niesamowitą decyzję... Otóż.. między innymi namówiona przez Was (dziękuję! ![]() 1. Totalnie zmienić pielęgnację! a) szamponu jeszcze nie wybrałam, nie wiem, czy Alterra będzie ok dla mnie b) co do maski (regeneracja, nawilżenie-ta rola)- chyba postawię na ten Biowax/Jantar/Kallos(?) tego jeszcze też nie wiem, może mi pomożecie, jak wstawię zdjątko. ![]() c)Co do oleju jestem pewna - zacznę od sławnej Sesy, również przez wzgląd na to, że lecą mi włosy. d)Zacznę pić napar z pokrzywy. e) Zacznę brać również sławne, magiczne tableteczki Calcium Pantothenicum f) Zastanawiam się nad innymi rodzajami naturalnej pielęgnacji, np, maski z żółtka - jednak nie wiem, czy rzecz dla moich włosów ok, czy nie ok g) I TERAZ UWAGA... To moje największe postanowienie :P Mam zamiar.. kompletnie przestać farbować włosy. Pomimo faktu, że nie wiem, jak ja to przeżyję (tyle lat) zanim odrost zniknie - chyba będę potrzebowała grupy wsparcia! ![]() Jeśli chodzi o tę sprawę, to też potrzebuję rad, jak ten proces nalepiej przeprowadzać, co w tym czasie dobrze jest robić. Mam bardzo długie włosy, ale jak odrosną do połowy, to będę miała takie (pewnie za te parę lat już passé :P ) ombre ![]() Co Wy o tych wszystkich "punktach" myślicie? Będę wdzięczna, jak się do wszystkiego odniesiecie, moje drogie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biovaxy cieszą się dobrą opinią i fajne jest to, że są też dostępne w saszetkach na próbę, więc w razie wtopy nie zostaje się z wielką puszką maski, z którą nie wiadomo co zrobić. Jantar - stosuje się to głównie na porost, chociaż producent poleca też do włosów. Kallosy to raczej lekkie odżywki, składników które poprawią kondycję włosa jest tam bardzo mało, ale też mają swoje grono fanek. Cytat:
A grupa wsparcia jak najbardziej jest, o tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=727067&page=9 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Do tego zamiast przestać farbować i chodzić z odrostem radzę znaleźć kolor najbardziej zbliżony do naturalnego żeby odrost nie odznaczał się tak mocno ![]() ![]() A z pokrzywą możesz pić też skrzyp ![]() Z odżywek polecam jeszcze garnier z masłem karite i awokado, Seboradin z żeń-szeniem, nivea long repair podobno też jest dobra. Maska Biowax lub Kallos mogą być ok. ![]() Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2013-11-28 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki naturalne, ziołowe- ok, przekonałam się. Ale Garnier, taki drogeryjniak, no jakoś też mi się wydaje naszpikowany większym syfem, niż np. dla dzieci.
Obecnie mam w łazience szampon który dostałam w prezenciem firmy Ives Rocher, który się nazywa " I Love My Planet" i jest uznany za produkt najbardziej ekologiczny. Ładne włosy są po nim. Wiecie coś na jego temat? To ten: https://www.google.pl/search?q=yves+...62%3B250%3B250 ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Przeczytałam bloga blondbunny, która zaprzecza wszystkim "prawdom" na temat sprzedawanych w Internecie informacji o porowatości włosów. Że to wszystko bzdury, oprócz tego, że porowatość włosów (niska i wysoka) istnieje rzeczywiście. Oczywiście mam już totalny mętlik w głowie. Jakie Wy macie zdanie? P.S Co z laminowaniem włosów?
Dostać od Matki Natury dar powołania do leczenia - bezcenne. Cudem są istoty zwane zwierzętami. Gdyby nie ich bliskość przy mnie, ludzka marność zniszczyłaby mnie w okamgnieniu. Bliska relacja ze zwierzętami oraz życie w zupełnej zgodzie z przyrodą jest cudowną harmonią |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szampon YR to taki przeciętniak, ani specjalnie ekologiczny (jak zresztą większość ich produktów), powinien myć dość dobrze, nie ma substancji filmotwórczych. Cytat:
Laminowanie to po prostu odmiana proteinowania, w tym przypadku kolagenem. Jeśli włosy lubią ten rodzaj protein, to będzie fajnie, jak nie lubią to tak samo jak już pisałam o jajku. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2013-11-28 o 21:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja sama chciałabym znać porowatość, bo w sumie jak każdy dążę do niskiej porowatości ![]() A co do szamponu to skład ma raczej średni, w sumie szampon raczej taki przeciętny, lepiej zainwestuj w rosyjskie kosmetyki, mają bardzo dobre szampony w wielkich butlach po kilkanaście złotych ![]() ![]() Co do laminowania, bardzo fajne ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2013-11-28 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;43936497]Porowatość włosa polega na tym w jakim stopniu łuski przylegają, więc nie rozumiem o co chodzi z tym, że to bujda
![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Bunny nie kwestionuje istnienia porowatości, tylko opisuje różne opinie, które się na ten temat pojawiają: http://blogblondbunny.blogspot.com/2...ry-jakimi.html Ja sobie lubię czasem na jej bloga zajrzeć, chociaż ta estetyka jest kompletnie nie w moim stylu, ale czegoś dowiedzieć się można i poznać opinię kogoś, kto się włosami zajmuje zawodowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;43936889]Wiem, wiem czytałam
![]() ![]() ![]() Ano tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W sumie żałuję, że nie studiuję chemii bo sama mogłabym sprawdzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;43937042]
![]() ![]() ![]() W sumie żałuję, że nie studiuję chemii bo sama mogłabym sprawdzić ![]() Najchętniej to bym sobie popatrzyła na mój włos w różnych odsłonach czyli z różnych partii głowy, umyty "zwykłym" szamponem, szamponem z silikonem, po masce takiej, po masce owakiej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Czy ja dobrze przeczytalam? "Nie zapomnij o szamponie z SLS"? Przeciez wlasnie to mi odradzano
![]()
Dostać od Matki Natury dar powołania do leczenia - bezcenne. Cudem są istoty zwane zwierzętami. Gdyby nie ich bliskość przy mnie, ludzka marność zniszczyłaby mnie w okamgnieniu. Bliska relacja ze zwierzętami oraz życie w zupełnej zgodzie z przyrodą jest cudowną harmonią |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I to, że nie jest dobrze nie jest spowodowane szamponem z SLS bo on sam nie może wyrządzić takiej krzywdy, oczywiście może podrażniać, ale to właśnie ciężkie silikony, utleniacz, farby jak i alkohole doprowadziły do tego stanu. Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2013-11-28 o 23:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.