Trądzik na ciele (plecy, dekolt, pupa, itd) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-22, 08:52   #31
kapka
Zadomowienie

Dot.: krostki na pośladkach

dzięki za pomocpzdr cieplutko

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 13:08   #32
Yoasia 22
Rozeznanie

Mi dermatolog polecił Sudokrem. Pomogło, ale tylko na "chwilę", dolegliwość po jakimś czasie znowu wróciła.
Yoasia 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 18:47   #33
MigdalEder
Raczkowanie

Krostki wprawdzie miałam wszędzie (na plecach i dekoldzie trądzik, a na pośladkach oprócz trądziku, potówki i cholera wie co jeszcze). Wyleczyłam pośladki przypadkiem przy okazji ogólnego leczenia. Kąpałam się co 2,3 dni w nadmanganianie potasu albo w olejkach eterycznych (lawendowy, herbaciany, goździkowy) Po jakimś czasie ze zdumieniem odkryłam, że pośladki wyjątkowo gładkie mam Czasem coś mi wyskoczy, ale generalnie wszystko jest pod kontrolą.
MigdalEder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 21:11   #34
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez indiego
na poczatek polecalbym mycie mydlem siarkowym i stosowanie delikatnych balsamow do ciala!!!
Gdzie można dostać mydło siarkowe i ile kosztuje?
As!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 07:24   #35
MigdalEder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez As!a
Gdzie można dostać mydło siarkowe i ile kosztuje?
W aptece, ale ostatnio kupiłam w zwykłym sklepie z kosmetykami. Kosztuje 3-5 zł.

P.S. Ubiegłam Indiego ;P
MigdalEder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 10:15   #36
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez MigdalEder
W aptece, ale ostatnio kupiłam w zwykłym sklepie z kosmetykami. Kosztuje 3-5 zł.

P.S. Ubiegłam Indiego ;P
Dziękuję za odpowiedź.
As!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 20:55   #37
Caffe__
Raczkowanie

GG do Caffe__

Mozesz miec to takze od zimna ja mialam krostki gdy zaziebiłam pupe(stringi w zime):P....otulaj ja w zime;-) i stosuj peelingi
Caffe__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-20, 16:57   #38
ona:]
Przyczajenie

Lightbulb TRADZIK NA PLECACH I DEKOLCIE pomocy!!

Mam wielki problem.Juz 3 lata borykam sie z ropnymi krostkami na plecach dekolcie a nawet szyi!Na buzi wogole nie ma takich problemow.Smaruje całe plecy kremami do twarzy na tradzik.myje odpowiednimi zelami i tonikami,robie peelingi i nic!!Dodam tylko ze mam tłusta skore a lubi sie łuszczyc...Jak ma sie tego pozbyc??dreczy mnie to ...
ona:] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-20, 17:02   #39
winner
BAN stały

Dot.: TRADZIK NA PLECACH I DEKOLCIE pomocy!!

jej ja tez mam taki problem tylko ze czsaem mam niespodzianki na twarzy i takze mam skore tlusta i czasem sie luszczy nawet solarium mi nie pomaga :/
winner jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-20, 17:09   #40
bluestone
Raczkowanie

Miałam ten sam problem plecy szyja dekolt nasilało się to latem i co się okazało UCZULENIE tak dokładnie przepisano mi raz antybiotyk Klimicin byłem jak poparzona plecy dekolt szyja i od tej pory uczulił mnie... na różne rzeczy.. balsamy kremy itd polecam rozmowę z dermatologiem pozdrawiam
bluestone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-21, 10:00   #41
indiego
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona:]
Mam wielki problem.Juz 3 lata borykam sie z ropnymi krostkami na plecach dekolcie a nawet szyi!Na buzi wogole nie ma takich problemow.Smaruje całe plecy kremami do twarzy na tradzik.myje odpowiednimi zelami i tonikami,robie peelingi i nic!!Dodam tylko ze mam tłusta skore a lubi sie łuszczyc...Jak ma sie tego pozbyc??dreczy mnie to ...
proponuje udac sie do lekarza
na twoja dolegliwosc dobry bylby metranidazol w zelu dziala przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie!! powinien podleczyc istniejce wypryski!!
indiego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-22, 18:57   #42
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

hm po pierwsze nie wolno robic peeleingu mechanicznego przy tradziku!!!!!
on tylko ej nasial bo mechanicznie podrania skore itp itd
Stary 2005-12-23, 01:57   #43
Angi74
Wtajemniczenie

Spróbuj toniku aspirynowego.Mi pomógł,i to bardzo.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 19:29   #44
mistrzu84
BAN stały

Trądzik na plecach mam już od 8 lat i działa mi to powoli na nerwy, czasami odechciewa mi się żyć - nie moge chodzić bez koszulki (na basen, na plaże itp. )
Obecnie nie wyskakuje mi na plecach tak dużo pryszczy jak kiedyś ale za to jak wyskoczą to są bardzo duże - ropne ( nie idzie tego wycisnać i zostają blizny )
Czy w ogóle można wyleczyć trądzik na plecach ? W jakim wieku on sam zanika ?
mistrzu84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 20:28   #45
Milka19
Zakorzenienie

Wink Dot.: TRADZIK NA PLECACH I DEKOLCIE pomocy!!

Mi pomogło mydełko siarkowe i smarowanie pleców i dekoldu brevoxylem
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 23:57   #46
desti
Zakorzenienie

Widze, ze nie tylko ja mam ten problem . Co jakis czas wyskakuja mi duze i bolace krostki na plecach, dekolcie i ostatnio masowo na udach . Do tego zdazylo mi sie kilka na brzuchu. Te sa najbardziej bolesne.
I nie mam pojecia jak sie tego pozbyc i skad to sie wlasciwie wzielo. Zaczelo sie pojawiac jakies 1,5 roku temu i z czasem wyskakiwalo ich coraz wiecej.
Bywaja dni, ze wlosy mi deba staja jak sie poogladam. I nawet wygladaja troche inaczej jak zwyczajne wypryski . Bardzo dlugo sie goja i po kilku na brzuchu pozostaly mi malutkie plamki.
Nie wiem co z tym zrobic.
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-27, 12:29   #47
indiego
Raczkowanie

powtorze sie jeszcze raz iz na wypryski pojawiajace sie na plecach dekoldzie skutecznie dziala metranidazol 1% oraz nadtlenek benzoilu (brevoxyl, akneroxid, benzacne) ponadto sa to leki nie drogie co w przypadku stosooawnia na duze obszary ciala jest dosyc istotne!!!
Stary 2005-12-27, 13:09   #48
desti
Zakorzenienie

tylko czy ja to u mnie kupie i gdzie... w aptece ???
Stary 2005-12-27, 14:09   #49
indiego
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez desti
tylko czy ja to u mnie kupie i gdzie... w aptece ???
w Niemczech napewno kupisz metranidazol na recepte a preparaty z nadtlenkiem benzoilu bez recepty napewno powinien byc w niemieckich aptekach brevoxyl i akneroxid!!! benzacne to typowo polski preparat!!
Stary 2005-12-27, 18:08   #50
desti
Zakorzenienie

dzieki popytam w aptece albo sie w koncu wybiore do dermatologa bo jakos ciagle mi nie po dordze do niego.
Stary 2005-12-27, 22:54   #51
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

hm ale benzacne jest naprawde bardzo agresywnym kosmetykiem az boje sie go polozyc na sowja skore np jak widze co dzieje sie na reczniku mojego brata ktory to stosuje po prosru wypala baile plamy
to co on moze zrobic mi ze skora?az strach pomyslec
Stary 2005-12-28, 08:41   #52
taszkin
Zakorzenienie

Ja wiem jedno. Zanim zacznie się jakiekolwiek leczenie kosmetykami: Zero cukru, zero pieczywa! przez 2 miesiące dla sprawdzenia efektów. Mało który lekarz takie cos zaproponuje, ja spotkałam się z tym dopiero u Chińczyka. ( lek med - medycyna chińska). Szczerze powiem, ze na początku nie wierzyłam, choc mialam nadzieje. Efekty samej diety ( ktora w ogole ogranicza spozywanie węglowodanów, ale to dwa jej zasadnicze punkty) są takie widoczne...( w połączeniu z jego ziołami efekt jest jeszcze lepszy) a sposób tak banalnie prosty! (zależy od siły woli ). Oczywiscie nic nie da sie obiecac ani zagwarantowac, ale póki się nie sprobuje nie można tego odrzucić.
Powodzenia! pozdrawiam i radzę spróbować : ani grama cukru i zero pieczywka. Jelsi nie pomoze całkiem samo w sobie to na pewno wspomoze działanie leków i kosmetyków.

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2005-12-28 o 12:55
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 21:22   #53
desti
Zakorzenienie

hmmm... z pieczywa to zjem gora dwie kromeczki w ciagu dnia, cukier mnie nie wzrusza, jak dla mnie mogloby go nie byc.
U mnie cos jest w wodzie, cholera wie co ale dosc skomplikowane jakbym sie miala kapac w mineralce
Stary 2005-12-29, 07:50   #54
taszkin
Zakorzenienie

Rozumiem
nasz przypadek jest o tyle powazny, ze zaczynamy podejrzewac ze to jakis zarazek we krwi. Antybiotyki ( od zinatu po roacutane), wykluczenie alergii, złej wody, kosmetyki, masci i inne medykamenty juz pomijam...nic nie dało takiego rezultatu jak dieta Chinczyzka i te jego ziółka. Badanie krwi i tak przed nami bo słyszałam, ze jesli dobry lekarz stwierdzi co to za zarazek - wystarczy krótka kuracja lekami przeciw tej konkretnie bakterii.
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 10:54   #55
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taszkin
Rozumiem
nasz przypadek jest o tyle powazny, ze zaczynamy podejrzewac ze to jakis zarazek we krwi. Antybiotyki ( od zinatu po roacutane), wykluczenie alergii, złej wody, kosmetyki, masci i inne medykamenty juz pomijam...nic nie dało takiego rezultatu jak dieta Chinczyzka i te jego ziółka. Badanie krwi i tak przed nami bo słyszałam, ze jesli dobry lekarz stwierdzi co to za zarazek - wystarczy krótka kuracja lekami przeciw tej konkretnie bakterii.
Tylko ja nie mam takiego Chinczyka pod reka a prawde mowiac zrobilabym wszystko zeby w koncu miec spokoj.
Tez juz sie zastanawialam, ze moze to jakas paskuda we krwi. Sprobuje masc, ktora mi tu polecono. Jak nie pomoze to w koncu sie wybiore do dermatologa.
Stary 2005-12-30, 15:12   #56
ana_gabi
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do ana_gabi

Problem znam.Zmagalam sie z nim dlugo,dlatego z pelna odpowiedzialnoscia moge powiedziec ze tego swinstwa latwo sie nie leczy.
Moje rady sa moze banalne ale z czasem skutkują.

1.Swieze powietrze ( w zimie moze byc z tym problem ale latem da sie zrobic)
2.NIE ROZDRAPYWANIE/NIE DOKTYKANIE miejsc dotknietych tradzikiem.
3.Bawelniane,czyste koszulki
4.Miejsca dotkniete tradzikiem traktowac spirytusem
5.Czas ,czas i jeszcze raz czas ...

Problem w dalszym ciagu nie jest mi obcy ale juz w o wiele mniejszym nasileniu.Wydaje sie ze, jak przestalam sie nim przejmowac to on zniknął.

ana gabi show fan

ana_gabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 01:30   #57
brunetcia
Przyczajenie

GG do brunetcia
Smile Dot.: TRADZIK NA PLECACH I DEKOLCIE pomocy!!

Cytat:
Napisane przez ona:]

Myślę, że sama sobie szkodzisz, przez te kremy. Kosmetyki do cery trądzikowej sa zazwyczaj bardzo silne. Skoro Twoja skóra sie łuszczy, to najprawdopodobnie pozbawiłaś ją warstwy ochronnej. Peelingi odradzam stanowczo, roznosisz tylko ogniska zapalne...Proponuję je odstawić zarówno jak i kremy, zacząć używać delikatnych mydełek do mycia (takich dla dzieci lub naturalnych) i jakiegoś lekkiego balsamiku po myciu, albo wogóle bez, niech skóra troche poddycha . Ja też miałam przez jakis czas problem z plecami i z dekoltem, tyle, że u mnie były to bardziej zaskórniki niz pryszcze. Odkąd przestałam smarować plecy tłustymi balsamami problem zniknął.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-31, 10:24   #58
sadia
Raczkowanie

podziele sie moimi doswiadczeniami w zwalczaniu tradziku

co sie tyczy peelingow - mozna je stosowac faktycznie tylko po wyleczeniu stanow zapalnych, tylko wtedy moga pomoc, w przeciwnym razie tradzik nie dosc ze nie ustepuje ale jeszcze bardziej sie nasila

probowalam stosowania brevoxylu, ale mi osobiscie pomogl tylko na twarzy (pewnie dlatego, ze jest za slaby na grubsza skore plecow)

dopiero niedawno odkrylam papke cynkowa firmy jadwiga ktora kupilam u kosmetyczki i dopiero ona mi naprawde pomogla, efekty widac juz po pierwszym zastosowaniu, stosuje ja juz niecale piec dni i praktycznie nie mam zadnych stanow zapalnych

nie mozna jednak przesadzac z przysuszaniem skory i trzeba pamietac o prawidlowym nawilzaniu pleckow i dekoltu, bo jesli je przesuszysz, to skora zaznie produkowac wiecej loju, i zabawa zaczyna sie od poczatku...

takze tak jak jedna z wizazanek zauwazylam, ze chodzienie w czystych czesto zmienianych ubraniach tez pomaga, i to bardzo

..::Aby do czegoś dojść, trzeba wyruszyć w drogę::..

Edytowane przez sadia
Czas edycji: 2005-12-31 o 10:42 Powód: dopisanie spostrzezenia
sadia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 16:23   #59
desti
Zakorzenienie

Kupilam w koncu akneroxid 10% i choc na poczatku mialam obawy czy nie bedzie to za mocne stezenie wyprobowalam na plecach. I jestem zadowolona... i to bardzo. Zobaczymy jak bedzie po calej kuracji ale przynajmniej gdy wieczorem posmaruje punktowo rano widac poprawe, paskudy przestaja rosnac... staja sie coraz bardziej blade i w koncu po kolejnym dniu znikaja ... nastepnym razem wyprobuje na dekolcie...
Stary 2006-01-02, 19:01   #60
indiego
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez desti
Kupilam w koncu akneroxid 10% i choc na poczatku mialam obawy czy nie bedzie to za mocne stezenie wyprobowalam na plecach. I jestem zadowolona... i to bardzo. Zobaczymy jak bedzie po calej kuracji ale przynajmniej gdy wieczorem posmaruje punktowo rano widac poprawe, paskudy przestaja rosnac... staja sie coraz bardziej blade i w koncu po kolejnym dniu znikaja ... nastepnym razem wyprobuje na dekolcie...
o to wspaniale ciesze sie ze dostalas ten lek u siebie!!
na twarz jedak stosuj ostroznie i raczej 5% zanim jedak sie zdecydujesz opisz moze swoja buzie i rodzaj wyprysków pisalas cos o luszczeniu sie skory jesli jest ona dodatkowo sucha to moze to byc przeciwskazanie do stosowania na twarz!!

pozdr
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości