![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: krostki na pośladkach
dzięki za pomoc
![]()
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Mi dermatolog polecił Sudokrem. Pomogło, ale tylko na "chwilę", dolegliwość po jakimś czasie znowu wróciła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Krostki wprawdzie miałam wszędzie (na plecach i dekoldzie trądzik, a na pośladkach oprócz trądziku, potówki i cholera wie co jeszcze). Wyleczyłam pośladki przypadkiem przy okazji ogólnego leczenia. Kąpałam się co 2,3 dni w nadmanganianie potasu albo w olejkach eterycznych (lawendowy, herbaciany, goździkowy) Po jakimś czasie ze zdumieniem odkryłam, że pośladki wyjątkowo gładkie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S. Ubiegłam Indiego ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Mozesz miec to takze od zimna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam wielki problem.Juz 3 lata borykam sie z ropnymi krostkami na plecach dekolcie a nawet szyi!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Dot.: TRADZIK NA PLECACH I DEKOLCIE pomocy!!
jej ja tez mam taki problem tylko ze czsaem mam niespodzianki na twarzy i takze mam skore tlusta i czasem sie luszczy nawet solarium mi nie pomaga :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Miałam ten sam problem plecy szyja dekolt nasilało się to latem i co się okazało UCZULENIE tak dokładnie przepisano mi raz antybiotyk Klimicin byłem jak poparzona plecy dekolt szyja i od tej pory uczulił mnie... na różne rzeczy.. balsamy kremy itd polecam rozmowę z dermatologiem pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na twoja dolegliwosc dobry bylby metranidazol w zelu dziala przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie!! powinien podleczyc istniejce wypryski!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
hm po pierwsze nie wolno robic peeleingu mechanicznego przy tradziku!!!!!
on tylko ej nasial bo mechanicznie podrania skore itp itd
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Spróbuj toniku aspirynowego.Mi pomógł,i to bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Trądzik na plecach mam już od 8 lat i działa mi to powoli na nerwy, czasami odechciewa mi się żyć - nie moge chodzić bez koszulki (na basen, na plaże itp. )
Obecnie nie wyskakuje mi na plecach tak dużo pryszczy jak kiedyś ale za to jak wyskoczą to są bardzo duże - ropne ( nie idzie tego wycisnać i zostają blizny ) Czy w ogóle można wyleczyć trądzik na plecach ? W jakim wieku on sam zanika ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mi pomogło mydełko siarkowe i smarowanie pleców i dekoldu brevoxylem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze nie tylko ja mam ten problem
![]() ![]() I nie mam pojecia jak sie tego pozbyc i skad to sie wlasciwie wzielo. Zaczelo sie pojawiac jakies 1,5 roku temu i z czasem wyskakiwalo ich coraz wiecej. Bywaja dni, ze wlosy mi deba staja jak sie poogladam. I nawet wygladaja troche inaczej jak zwyczajne wypryski ![]() Nie wiem co z tym zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
powtorze sie jeszcze raz iz na wypryski pojawiajace sie na plecach dekoldzie skutecznie dziala metranidazol 1% oraz nadtlenek benzoilu (brevoxyl, akneroxid, benzacne) ponadto sa to leki nie drogie co w przypadku stosooawnia na duze obszary ciala jest dosyc istotne!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
tylko czy ja to u mnie kupie i gdzie... w aptece ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
hm ale benzacne jest naprawde bardzo agresywnym kosmetykiem az boje sie go polozyc na sowja skore np jak widze co dzieje sie na reczniku mojego brata ktory to stosuje po prosru wypala baile plamy
to co on moze zrobic mi ze skora?az strach pomyslec
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem jedno. Zanim zacznie się jakiekolwiek leczenie kosmetykami: Zero cukru, zero pieczywa! przez 2 miesiące dla sprawdzenia efektów. Mało który lekarz takie cos zaproponuje, ja spotkałam się z tym dopiero u Chińczyka. ( lek med - medycyna chińska). Szczerze powiem, ze na początku nie wierzyłam, choc mialam nadzieje. Efekty samej diety ( ktora w ogole ogranicza spozywanie węglowodanów, ale to dwa jej zasadnicze punkty) są takie widoczne...( w połączeniu z jego ziołami efekt jest jeszcze lepszy) a sposób tak banalnie prosty! (zależy od siły woli
![]() Powodzenia! pozdrawiam i radzę spróbować : ani grama cukru i zero pieczywka. Jelsi nie pomoze całkiem samo w sobie to na pewno wspomoze działanie leków i kosmetyków. Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2005-12-28 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
hmmm... z pieczywa to zjem gora dwie kromeczki w ciagu dnia, cukier mnie nie wzrusza, jak dla mnie mogloby go nie byc.
U mnie cos jest w wodzie, cholera wie co ale dosc skomplikowane jakbym sie miala kapac w mineralce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem
![]() nasz przypadek jest o tyle powazny, ze zaczynamy podejrzewac ze to jakis zarazek we krwi. Antybiotyki ( od zinatu po roacutane), wykluczenie alergii, złej wody, kosmetyki, masci i inne medykamenty juz pomijam...nic nie dało takiego rezultatu jak dieta Chinczyzka i te jego ziółka. Badanie krwi i tak przed nami bo słyszałam, ze jesli dobry lekarz stwierdzi co to za zarazek - wystarczy krótka kuracja lekami przeciw tej konkretnie bakterii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez juz sie zastanawialam, ze moze to jakas paskuda we krwi. Sprobuje masc, ktora mi tu polecono. Jak nie pomoze to w koncu sie wybiore do dermatologa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Problem znam.Zmagalam sie z nim dlugo,dlatego z pelna odpowiedzialnoscia moge powiedziec ze tego swinstwa latwo sie nie leczy.
Moje rady sa moze banalne ale z czasem skutkują. 1.Swieze powietrze ( w zimie moze byc z tym problem ale latem da sie zrobic) 2.NIE ROZDRAPYWANIE/NIE DOKTYKANIE miejsc dotknietych tradzikiem. 3.Bawelniane,czyste koszulki 4.Miejsca dotkniete tradzikiem traktowac spirytusem 5.Czas ,czas i jeszcze raz czas ... Problem w dalszym ciagu nie jest mi obcy ale juz w o wiele mniejszym nasileniu.Wydaje sie ze, jak przestalam sie nim przejmowac to on zniknął.
![]() |
#57 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Myślę, że sama sobie szkodzisz, przez te kremy. Kosmetyki do cery trądzikowej sa zazwyczaj bardzo silne. Skoro Twoja skóra sie łuszczy, to najprawdopodobnie pozbawiłaś ją warstwy ochronnej. Peelingi odradzam stanowczo, roznosisz tylko ogniska zapalne...Proponuję je odstawić zarówno jak i kremy, zacząć używać delikatnych mydełek do mycia (takich dla dzieci lub naturalnych) i jakiegoś lekkiego balsamiku po myciu, albo wogóle bez, niech skóra troche poddycha ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
podziele sie moimi doswiadczeniami w zwalczaniu tradziku
![]() co sie tyczy peelingow - mozna je stosowac faktycznie tylko po wyleczeniu stanow zapalnych, tylko wtedy moga pomoc, w przeciwnym razie tradzik nie dosc ze nie ustepuje ale jeszcze bardziej sie nasila ![]() probowalam stosowania brevoxylu, ale mi osobiscie pomogl tylko na twarzy (pewnie dlatego, ze jest za slaby na grubsza skore plecow) dopiero niedawno odkrylam papke cynkowa firmy jadwiga ktora kupilam u kosmetyczki i dopiero ona mi naprawde pomogla, efekty widac juz po pierwszym zastosowaniu, stosuje ja juz niecale piec dni i praktycznie nie mam zadnych stanow zapalnych ![]() nie mozna jednak przesadzac z przysuszaniem skory i trzeba pamietac o prawidlowym nawilzaniu pleckow i dekoltu, bo jesli je przesuszysz, to skora zaznie produkowac wiecej loju, i zabawa zaczyna sie od poczatku... takze tak jak jedna z wizazanek zauwazylam, ze chodzienie w czystych czesto zmienianych ubraniach tez pomaga, i to bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ..::Aby do czegoś dojść, trzeba wyruszyć w drogę::.. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sadia Czas edycji: 2005-12-31 o 10:42 Powód: dopisanie spostrzezenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Kupilam w koncu akneroxid 10% i choc na poczatku mialam obawy czy nie bedzie to za mocne stezenie wyprobowalam na plecach. I jestem zadowolona... i to bardzo. Zobaczymy jak bedzie po calej kuracji ale przynajmniej gdy wieczorem posmaruje punktowo rano widac poprawe, paskudy przestaja rosnac... staja sie coraz bardziej blade i w koncu po kolejnym dniu znikaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na twarz jedak stosuj ostroznie i raczej 5% zanim jedak sie zdecydujesz opisz moze swoja buzie i rodzaj wyprysków pisalas cos o luszczeniu sie skory jesli jest ona dodatkowo sucha to moze to byc przeciwskazanie do stosowania na twarz!! pozdr |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.