![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Otwarty związek
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- A, Alexandra - zgadzam sie w 100% - konta powinny byc jakos weryfikowane np. po IP, a nie ze jedna osoba zaklada dziesiate konto. Zwlaszcza, za to aktualnie jest PLAGA na wizazu:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Adminom to i tak obojętne, bo lepiej mieć milion użytkowników niż sto tysięcy. Ładniej to wygląda u reklamodawców, a że tylko 5% to aktywne konta, to pikuś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Bzdura, bo Ty tak mówisz? :P
Jak dla mnie jeśli ktoś kocha, a godzi się na coś takiego to ma zaburzenia na poziomie biochemicznym lub elektrochemicznym mózgu. Albo uszkodzenie płatu czołowego. Często tak jest, że ktoś po urazie płatu czołowego przestaje móc kochać itp., bo ta część mózgu odpowiada za uczucia wyższe np. miłość. Mnie nigdy te bzdury o otwartych związkach nie przekonają, jestem pewna, że osoby, które tego pragną doznały jakiegoś urazu od urodzenia i jest to stan patologiczny, a nie normalne, mało osób w naszej ''zachodniej'' populacji naturalnie rodzi sie z takimi preferencjami. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Z różnych powodów. Niektórzy sie z tym rodzą, inni na skutek jakiegos, pozornie prostego urazu mogą stracic mozliwosc odczuwania milosci, albo zaburzenia podczas przekazywania pewnych neurotransmiterów. U naszego gatunku nie ma milosci bez zazdrosci, nie ma milosci ze zdradami, to tylko gadanie osób, które nie wiedzą, czym jest milosc, zapewne ze wzgledu na wyzej wymienione patologie ukl. nerwowego. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-12-07 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem w stanie dać się przekonać, że zdrady świadome, z niejaką "premedytacją" jeśli można tu tak powiedzieć, długotrwałe itd. faktycznie mogą wykluczać miłość do partnera. Ale jednorazowe sprawy, jestem przekonana, że nie. A to, że bez zazdrości się nie liczy to w ogóle dziwny pomysł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Oddzielenie milosci od seksu w sytuacji, gdy nie mamy partnera, ale jeśli tak, a chcemy go zdradzac, albo nie mielibysmy zadnych wyrzutów, robilibysmy to wiecej, niz raz, swiadcza raczej o braku milosci, ew. wlasnie jakichs zaburzeniach wtórnych lub pierwotnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Czyli nie-bzdura, bo Ty nie jesteś w stanie ogarnąć takiej relacji i wymyślasz jakieś uszkodzenia układu nerwowego
![]() Znam osobiście sporo osób (z forum, które podałam), które praktykują cuckold i są szczęśliwi. Ja sobie nie potrafiłabym być związku bez seksu, a wiem, że są osoby, które żyją w białych małżeństwach i nie twierdzę, że się nie kochają. Więcej wyobraźni. ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Błagam, daj link do tych badań, bo solisz jak potłuczona.
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
to juz brzmi nieco sensowniej niż "nie ma miłości ze zdradami" chociaż nadal nie do końca się zgadzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-E430
![]() Edytowane przez panna mati_ Czas edycji: 2013-12-07 o 23:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze, że w takim związku, seks z innym mężczyzną nie jest zdradą, bo partner doskonale o tym wie, ma zdawaną szczegółową relację po, a często sam jest na miejscu i obserwuje.
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44063074]No ale czemu w takim razie nie moze napisac ze swojego oryginalnego konta??
[/QUOTE] Gdybym miała założyć jakiś krępujący temat, to też bym nowe konto założyła. Nie chodzi tu o Wizażanki. Każdej jednej mogłabym się przyznać, że to ja. Idzie o ludzi, którzy znają mnie w realu.
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A na dokładkę idąc Twoim rozumowaniem, moge poprosic - daj mi artykuł naukowy wykazujący, ze takie osoby naprawdę się kochają. Rozumiem, ze pewnie Ciebie/kogos bliskiego taki zwiazek dotyczy, ludziom zawsze latwiej jest wmowic sobie, ze to normalne, niz przyznac sie do patologii sytuacji i ją naprawić. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-12-08 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Hm... jeśli sprowadzasz miłość do samych reakcji zachodzących w mózgu (mimo wszystko ludzi mozg nadal jest jednym z najmniej znanych nam organów i wiele zagadek jeszcze przed nami do odkrycia więc bawi mnie obecnych tez za jedne jedyne właściwie) to może i taka "miłość" nie istnieje. Obawiam się jednak, że stojąc przed kochającą się szczerze parą mającą preferencje zaprzeczające twojej teorii możesz sobie szastać najbardziej udowodnionymi badaniami wszechczasów ale faktów nie zmienisz. Pokażesz im tabelkę i wykres, by udowodnić że nie czują tego co czują? Jak byś zareagowała gdyby przyszedł do Ciebie naukowiec, który właśnie odnalazł nowe połączenie między płatami i nową substancję wytwarzającą w mózgu udowadniającą, że ty nie kochasz. Nie i już. Nie ważne co czujesz, co robisz, co myślisz - NIE i już. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie taka sytuacja jest na tyle abstrakcyjna, że nadałaby się najwyżej na skecz Monty Pythona. Może zamiast pytać "kochasz mnie?" prosić o skan mózgu?
Swoją drogą - istnieje wiele badań na temat poligamii, która jest naturalną cechą ludzką (też nie podam adresu, a co, jak ich nie znasz to znaczy że za mało wiesz i tyle), zaś monogamiczność jest zjawiskiem sztucznym, narzuconym przez rozwój społeczny. Może dla naukowców to coś zmieni... ale dla osób które żyją, myślą i czują wiele nie zmienią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Oprócz chemii w mózgu i miłości, której nikt nie widział i nie zdefiniował, są jeszcze takie wartości jak szacunek do drugiej osoby. Zdrada to dla mnie brak szacunku. Niech sobie nawet będzie naukowo udowodnione że ludzie są stworzeni do zdrady. Mam to w tyłku, ponieważ dla mnie zdrada jest nieetyczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrada w ogólnym znaczeniu to świadome i celowe zawiedzenie zaufania danego nam przez osobę, która z tego powodu ponosi stratę i cierpi. Definicja z wiki- jak widzisz nie można zawieść zaufania, oszukać kogoś, uprawiając seks z kimś innym, na co druga osoba wyraża zgodę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie twierdze, ze kazdy z taka przypadloscia ma uszkodzony mózg, czy przekazywanie informacji w ukladzie nerwowym, niektorzy moga sie juz tacy rodzic, tak jak np. rodzimy sie z dana plcia, czy orientacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem? Podzialu na monogamie i poligamie?
Czlowiek moze tworzyc i takie i takie zwiazki, z tym ze poligamia czesto okazuje sie byc monogamia z niewiernoscia seksualną. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-12-08 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, nie radzę robić tego, co w wykonaniu Twojego partnera by Ci przeszkadzało. A już na pewno nie traktujcie dodania kolejnej osoby do sypialni jako remedium na małżeńskie problemy - to ślepy zaułek.
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44063357]Jak dla mnie to wyglada w ten sposob, ze te "uzanane" wizazanki kreujace swoj wizerunek krytukujac wszystko i wszyskich, bo maja najlepszych, bezblednych facetow i ogolnie przepis na wszystko, zwyczajnie sie wstydza, ze cos im nie idzie (jak wszystkim) i nie chcac sobie zepsuc idealnej najmadrzejszej "reputacji" zakladaja nowe konto ![]() [/QUOTE] To jeden z powodów. Kolejnym jest to, że wiele Wizażanek zna się w realu, a czasem ma się potrzebę anonimowości. W sumie się nie dziwię, weź załóż na przykład wątek "nie kocham swojego dziecka", kiedy co weekend się spotykasz z wizażowymi mamami na placu zabaw...opieka społeczna na karku jak nic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Takasobie93
Ale głupoty gadasz, dawno się tak nie naśmiałam. Próbujesz na siłę udowodnić wszystkim, jakaż Ty jesteś mądra przytaczając jakieś nieistniejące badania i naukowe zwroty, a tak naprawdę zapewne nigdy miłości nie zaznałaś, bo nie podchodziłabyś do tego w taki sposób. Prawdziwa miłość (nie taka neuroprzekaźnikowa:P) z nauką czy racjonalnym myśleniem niewiele ma wspólnego i osobiście uważam, że można kogoś kochać i sypiać z innymi. Jak to ktoś kiedyś powiedział: miłość jest w głowie, nie między nogami. Autorko, dziwi mnie fakt, że Twój mąż sam z taką propozycją wyskoczył, gdyby powiedział, że on chce się przespać z inną - nie byłoby w tym nic dziwnego, ale tak.. Może dawałaś mu jakieś sygnały? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
No, te pseudo naukowe wywody rzeczywiscie nie sa zbyt przekonywujace, zwlaszcza ze jak ktos wyzej zauwazyl - zdrada jest tak napawde pojeciem subiektywnym i jej granice sa baaardzo plynne. W zwiazku z tym jak mozna wyrokowac kto kogo kocha badz nie? Czy W zwiazku, w ktorym partnerzy pozwalaja sobie np. na flirty nie ma juz milosci? A moze dopiero nie ma milosci jak sie caluja z innymi? A moze jak dopiero sypiaja? Oj kolezanko poplynelas z ta biologia, a jak ktos Cie prosi o jakies badania, to sie obruszasz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44078370]zdrada jest tak napawde pojeciem subiektywnym i jej granice sa baaardzo plynne. [/QUOTE] Jakiś czas temu była dyskusja na ten temat na Wizażu i o ile pamiętam, zostało stwierdzone że według prawa nawet zdrada za zgoda małżonka może być podstawa do stwierdzenia rozkładu pożycia.
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Można mnie błotem obrzucić od góry do dołu, ale dla mnie takie kontrolowane zdrady (jak i oczywiście te, kiedy partner nie ma tej świadomości), kłócą się z definicją związku, miłości, a co dopiero małżeństwa.
Hmm, widzę że tutaj jeszcze ta sugestia nie padła, a mi od razu przyszło do głowy, że może mąż autorki ma kogoś i liczy, że jeżeli popchnie autorkę w ramiona innego, to ona się w nim zakocha i sama odejdzie, pozostawiając mu wolną rękę, albo, co bardziej prawdopodobne, za jakiś czas pozwoli mu na niezobowiązujące harce z ewentualną inną panią i wszystko wyjdzie tak naturalnie, a teraz robi po prostu niejako zasłonę dymną, żeby żona nie pomyślała, że on sobie po prostu chce na boku pobzykać. Niemniej dla mnie to wszystko jest kompletną abstrakcją, nie wyobrażam sobie jak źle musi być w związku, żeby brać coś takiego pod uwagę. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2013-12-09 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Nie znam męża Autorki i nie wiem, co nim kieruje, ale podejrzenia o jakąś laskę na boku są dla mnie z gatunku: "Chce żebym go stymulowała analnie- czy jest gejem?''.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.