![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
A ciepłe sojowe to jednak chyba nie ![]() Spójrz na pierwszą stronę, miałyśmy serię porodów z 9 w tle. 19.10 - 29.10 - 9.11 Ale jakoś kolejnych 9 nikt nie chciał ![]()
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
A czemu nabiał jest be?
Ktoś pytał o picie wapna, ja piję codziennie dawkę forte odkąd zrobiła mi się pierwsza dziurka w zębie. Nie chcę, żeby się uzębienie posypało przy karmieniu piersią więc wolę ładować się cały czas. Mój lekarz powiedział, że dobrze - no ale jakiego ja mam lekarza ![]() Sojowe pycha, ale działanie już nie to samo z pewnością
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 ![]() ![]() Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-12-08 o 02:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Trzeba zjesc sniadankoo,kiszki marsza grają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Perfuzja super ze wstępnie Cię tam chcą!
![]() Miałam o tym wcześniej napisać ale zapomniałam. Kiedyś pisalysmy o tym ze tak jak dziecko jest aktywne w brzuszku tal jest po urodzeniu. Coś w tym jest , Dominik aktywowawl sie bardzo miedzy 20-23 i miedzy 4-7 ( po braku tych aktywności zdecydowałam ze jedziemy na IP bo dzieje sie coś bardzo złego, wiec te aktywację były regularne) teraz tez po kąpieli i karmieniu ma wielka ochotę na psoty no a w chwili obecnej leży obok na brzucholu i słucha aktywnie muzyki relaksacyjnej dla niemowląt. A co do tych dodatkowych kg to chyba sa znacznie przesadzone - lozysko 3-5 kg?? No nie wydaje mi sie - w ostatnich tygodniach lozysko wazy okoli 1-1,5 kg. Wiadomo każdy organizm jest inny i ja jako tluscioch roku absolutnie nie mam nic przeciwko temu ze kobieta w ciazy troszkę urośnie ale niezwalajmy wszystkiego na tak zwane kg fizjologiczne bo najcześciej jednak przybywa ich nie tylko ze względu na fizjologię ciazy ale także na to ze czekolada w ciazy smakuje jakoś lepiej a te słodkie jogurciki to przecież samo zdrowie ![]() Swoją droga jestem pewna ze mozna to łatwo zrzucić - natomiast wydaje mi sie ze wiecej wysiłku potrzebne jest na ukształtowanie ciała spowrotem. W sensie ze ja wazę teraz sporo mniej niz przed ciaza a faldzioch brzuszny pozostał. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Perfuzja, niezła robota, znać że bezsenne noce też się na coś przydają. Na moje oko zaginione są właśnie dziewczyny z tej 1 listy, pozostałe raz na wiek ale dają znać, a o to nam właśnie chodziło... Śpisz już? Bo możnaby tą listę puścić na prv do Seniry (choć może tak długiego posta zauważy? ![]() ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
Co do wpisania na listę to trzeba napisać podanie do założycielki bieżącej części wątku (teraz Seniry) a do wstąpienia klubu do Gosi Podobno matki zawsze słyszą swoje dzieci i są w stanie odróżnić ich płacz od innych noworodków w szpitalu nawet. Mamy to ewolucjyjnie. Natomiast tatusiowie rzeczywiście mogą nie usłyszeć przez sen i chrapać dalej Emma, Iwanty, kolejne z moich pytań, czy zgaga mija po porodzie?
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Zauwazylam zauwazylam i po sniadanku na spokojnie przerobie liste
![]() ![]() A w ogole to wczoraj tak mnie zaczelo gardlo bolec ze pol nocy przez to nie spalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#37 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry witam się i ja
![]() Miałam wczoraj nadrobic ale moja dama tzn Lilianka nie mogła cos usnąć i wyszła pupa blada. To ja mam pytanie odnośnie wagi. To jakim cudem ja, Migotka i Selena (nie wiem jak EVI) jakos przy tej ch******* cukrzycy nie możemy przybrać a dziecię rośnie? Dodam,że z dziewczynami miałam na tym etapie 14kg (ale dwójka dzieci + dwa worki owodniowe)
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poprostu organizm przekazuje wszystko co potrzeba maluszkowi wysyłając to z Ciebie co za tym idzie dzidzia rośnie Ty chudniesz. A ze macie ta piekielna cukrzyce to nie oszukujmy sie dość mocno sie pilnujcie. Ktoś pytał o zgagę ja w ciazy miałam rzadko po porodzie nie mam wcale. Także mi minęło choć nie jestem doświadczona w tym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Gdzies kiedys wyczytałam,ze ciaza wazy +-10 kg (dziecko,lozysko,wody itp),ale wiadomo,ze u każdej kobiety inaczej. Ja mam juz ponad dyszke na plusie ![]() Ja na bóle brzuszka dawałam herbatke z Milupy na bolacy brzuszek.jest to mieszanka koperku włoskiego,anyżku itp.jest ona w proszku,bez cukru i glutenu.do dzisiaj sie u nas sprawdza Ostatnio siedzieliśmy z tztem i szukaliśmy imienia.podoba mi sie kilka,np Nathaniel,ale tz upiera sie przy Gabrielu i chyba go juz nie przekonam ![]() Cos jesczce chciałam napisać .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, gdyby nie ta cukrzyca miałam już jakieś 20 kg na plusie ![]() kiedy mogę iść biegać, z małym pod pachą tudzież pod cycem hihi ![]() (co do wzrostu, wiecie,że ja jakiś 1 cm zgbiłam w ciąży... ![]() Cukrzyca jest dla mnie łaskawsza ostatnio, od 2 tyg żadnych przekroczeń (pomijam szpital gdzie mnie nafaszerowano lekami, które taki miały skutek uboczny..). są tak w normie, że aż szok!! Byłam wczoraj na urodzinach i "oooo ale mam brzuszek nisko", fakt jest zdecydowanie niżej od czasu szpitala też zauważyłam. I najadłam się, jadłam nawet oopekanie w bułce tartej bakłażana, glukometr łaskawy był - 95. ![]() Dziewczyny na SR mówili nam jak wygląda czop, ale za cholllleeeerę nie pamietam czy mówili nam jaki on ma być duży? Ile tego jest? a może to być na raty np? 2 dni ![]() Wczoraj znów miałam skurcze wieczorem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Wogole to muszę powiedziec ze ta noc była spokojna , moze to naprawdę ten koper zrobił nam taka krzywdę - a ja chciałam pomoc... Ehh
Położyliśmy sie chwile po 23..,o 2 maz nakarmił smyka..,ja smacznie spałam o 5 była moja kolej tez szybko poszło no i teraz Maz daje mu śniadanko... Poza karmieniami zero wstawiania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pilnujecie i siwiejemy :P ale, przyjmujemy mniej węglowodanów (prostych), więcej białka. Cukry proste właściwie są ![]() Jeszcze jedna uwaga co do wagi BARDZO sporo kobiet pod sam koniec chudnie ![]() Cytat:
Waga na pewno jest sprawą indywidualną, ale spotkałam się już parę razy z opnią, że "amerykańscy naukowcy" twierdzą, że to powinno być ok 10 kg (dokładnie 8-12). A ja mam teorię taką, że każda tyje w swoim tempie i nie musi być to wynikiem obżarstwa i "przyzwolenia". Organizm w ciąży inaczej magazynuje. i każda zrzuci zbędne kg i będziemy pięknymi mamusiami
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też myślałam, że koper ma pozytywne działanie...
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Poprawiłam pierwszą stronę
![]() Kluseczki naszej nie przenosiłam bo zauważyłam że w tej części już się odzywała ![]() Jeżeli są jeszcze jakieś dziewczyny których nie ma na liście proszę o PW z info
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dwa dni pod rząd zlokalizowałam coś dziwnego, ale małego więc polałam sprawę. Raz było raczej przezroczyste, na drugi dzien biały glutek na 2 cm, cieniutki raczej. Mimo nystacyny, która piekielnica jest żółta. Przeszło mi przez myśl, że to czop, ale potem mówię, no pewnie po nystacynie coś "wylazło". uznałam, że tego za mało, więc to nie może być to. ![]()
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Migotka dokładnie.ja teraz jem duzo słodyczy,wiec tyje,w poprzedniej ciąży odrzuciło mnie od mięsa,wiec jadłam tylko warzywa i troche słodyczy i utylam 11,5 kg,dokładnie tyle mniej miałam tydzien po porodzie.
Mi czop odszedł mniej wiecej 24h przed porodem.wygladal,jak taki korek ze śluzu i odrobiny brazowawej krwi.i dzien przed wiedziałam/ miałam przeczucie,ze jutro urodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko coraz dłużej rano śpi i mnie tym tylko stresuje zwłaszcza, że budzenie mamy ma gdzieś. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Wapń nie szkodzi, możesz pić zwłaszcza że Ci pomaga Nr 5 Czytałam gdzieś, że magnezu nie powinno się łączyć z źródłem wapnia bo się źle wchłania, czyli wapń do picia odpada. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() Co do listy to na początku nie chciałam na niej być, ale chyba pora się wpisać. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Jeszcze co do wagi, to w poprzedniej ciazy w 32 tyg miałam 10 kg na plusie, zaraz po porodzie było 4 mniej, z czego dziecko ważyło 1,7 kg.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-12-08 o 08:17 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
![]() Witam się w nowej części ![]() Wpadam na chwilkę, bo po raz kolejny zastanawiam się, czy to nie nadszedł mój czas ![]() ![]() ![]() Dodam,że jestem na bieżąco, ale strasznie niewygodnie jest pisać z pozycji leżącej a na tel nie przepadam ![]() Współczuję sytuacji z rodzicami, extż, obecnymi tż (PawMaj). I nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać.. ![]()
#51 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Druga sprawa- czy macie wanienke ze stelazem, jak tak to jakiej firmy polecacie aby stelaz byl stabilny Gdzie kupujecie kropelki Sab Simplex? jezdzicie po nie do Niemiec?> ile kosztują w Niemczech? Jak zamierzacie wozic wasze malenstwa zimą w gondoli? kupujecie spiworek do gondoli, oprocz tego kombinezon? ja mam na razie kombinezony, myslalam ze bede malego ubierac w kombinezon i na to cieply kocyk, a moja mama twierdzi ze spiworek musi byc ... któras z was kupila baze do fitelika do samochodu? ja sie caly czas zastanawiam... |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie stresuj sie niepotrzebnie. My mamy bazę i ja jestem zadowolona. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Hej bidulki niewyspane współczucia...
Co do wagi w ciąży to prawidłowo powinno się przytyc do 10% masy ciała. Perfuzja i senira kawał dobrej roboty zrobiliscie. Super dziękujemy ![]() Iwanty wniosek jest taki: herbatkom koperkowym mówimy stanowcze NIE Idę zjeść sniadanko bo mąż woła ![]() Dziewczynki czy macie wrażenie ze początkowe objawy ciąży to pikus w porównaniu do tych obecnych dolegliwości .... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
isia hehehe dobre, ja już chodzę jak terminator tak mnie biodra bola i od 2 tygodni pachwina, z rennie się nie rozstaję bo zgagę mam non stop a teraz w aptece "dostałam" wersję ice - i śmiałam się, że szaleństwo sobotniej nocy będzie na rennie ice, chociaż wolalabym w koncu jakieś alko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do tycia w ciąży.
Moja siostra przytyla 17 kg ale przed ciążą ważyła 38kg. Dopiero w ciąży wyglądała "jak człowiek" i gdyby nie brzuch to mogłaby tak normalnie wyglądać. Po ciazy dosyć szybko zrzucila i ważyła jeszcze mniej niż przed ciążą.
#56 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja 8 części !
życzę wszystkim mamuśką szybkich i bezbolesnych porodów w terminie oraz zdrowych dzieciaczków ![]() Ja już po śniadanku i nawet już wsunęłam kawałek ciasta ![]() Co do Wagi pewnie gdybym sobie nie pozwalała na wszystko to bym za dużo nie przytyła . Ale , ze sobie nie odmawiam ( bo po co jak wszytsko jest takie pysze ![]() Nawet mąż wczoraj się śmiał , ze teraz to mam dobrze 22 wcinam ciasto i nikt nad głową mi nie truję , ze za późno na słodkie ![]() Jak ten czas szybko minął za 2 tyg święta A ja jeszcze nie mam prezentów muszę się zmobilizować do zakupów . Ciekawe która teraz pierwsza będzie rodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wanienka tak, stelaż nie ![]() póki co nie kupuje żadnych leków wszystko będę konsultować z lekarzem. gondola do tego kombinezon i ciepły kocyk - wydaje mi się że wystarczy.
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry brzuchatki
![]() No nareszcie pogoda przywoita, słonko świeci, śnieżek leży, zero wiatru a huraganu ni widu ni słychu na szczęście. Właśnie wstałam i lece jeść bo atak głodu z rana mnie dopadł. P.S. Czytałam o tym, że maluszki w brzuchu mamy żyją jej rytmem i gdy ten rytm jest stały np. o stałych godzinach mama rano wstaje, je, bierze prysznc i idzie spać, to dzidziuś uczy się od niej tak funkcjonować i jest duża szansa, że po porodzie właśnie też będzie spał w tych godzinach co mama. Ciekawe ![]()
#59 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Raczej na swieżo trzeba. Ja robiłam po pół saszetki i zużywałam od razu. Patrząc po mnie długoterminowa,bo boli mnie już jakoś 2,5 miesiąca. Cytat:
O,a mi wcale się nie podobał... Za to ktoś polecał "Prisoners" (Labirynt ![]() A wczoraj oglądałam z Wiki "Ósmoklasiści nie płaczą" i bardzo polecam. Razem płakałyśmy. Pytanie nie do mnie,ale mogę odpowiedzieć: MIJA!! Ja mam straszne zgagi w każdej ciąży,codziennie (a moje dzieci rodzą się prawie łyse ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mąż ma urlop czy zostajesz już sama z Dominikiem? Cytat:
Wszystko może się zdarzyć,ale nie ma co się nakręcać i niepotrzebnie stresować. Stelaż mam z firmy Tega i jest stabilny. Sab simplex na razie nie kupuję,bo liczę,że nie będzie potrzeby,ale można przez internet zamówić. U mnie rzadko są temperatury poniżej 0,więc nie kupuję śpiworka. W Polsce bym to rozważała. Mam fotelik bez bazy.
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.