Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 02:21   #31
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
A ciepłe mleko nie działa na Ciebie? Herbatka uspokajająca z almy?
A zadam głupie pytanie, o co chodzi z tą 9?
Ciepłe mleko działa bardzo dobrze. Tylko dostałam nakaz ograniczania nabiału, więc w lodówce trzymam tylko sojowe, żeby nie kusiło.
A ciepłe sojowe to jednak chyba nie

Spójrz na pierwszą stronę, miałyśmy serię porodów z 9 w tle.
19.10 - 29.10 - 9.11
Ale jakoś kolejnych 9 nikt nie chciał
Stary 2013-12-08, 02:24   #32
demonyianioly
Rozeznanie

A czemu nabiał jest be?

Ktoś pytał o picie wapna, ja piję codziennie dawkę forte odkąd zrobiła mi się pierwsza dziurka w zębie. Nie chcę, żeby się uzębienie posypało przy karmieniu piersią więc wolę ładować się cały czas. Mój lekarz powiedział, że dobrze - no ale jakiego ja mam lekarza

Sojowe pycha, ale działanie już nie to samo z pewnością

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2013-12-08 o 02:26
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 02:38   #33
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Trzeba zjesc sniadankoo,kiszki marsza grają
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 05:10   #34
iwantyou99
Zadomowienie

Perfuzja super ze wstępnie Cię tam chcą! ale w razie czego - gdyby natura okazała sie niezbyt łaskawa możesz sie przenieść na sale gdzie dają znieczulenie??

Miałam o tym wcześniej napisać ale zapomniałam. Kiedyś pisalysmy o tym ze tak jak dziecko jest aktywne w brzuszku tal jest po urodzeniu.
Coś w tym jest , Dominik aktywowawl sie bardzo miedzy 20-23 i miedzy 4-7 ( po braku tych aktywności zdecydowałam ze jedziemy na IP bo dzieje sie coś bardzo złego, wiec te aktywację były regularne) teraz tez po kąpieli i karmieniu ma wielka ochotę na psoty no a w chwili obecnej leży obok na brzucholu i słucha aktywnie muzyki relaksacyjnej dla niemowląt.

A co do tych dodatkowych kg to chyba sa znacznie przesadzone - lozysko 3-5 kg?? No nie wydaje mi sie - w ostatnich tygodniach lozysko wazy okoli 1-1,5 kg.
Wiadomo każdy organizm jest inny i ja jako tluscioch roku absolutnie nie mam nic przeciwko temu ze kobieta w ciazy troszkę urośnie ale niezwalajmy wszystkiego na tak zwane kg fizjologiczne bo najcześciej jednak przybywa ich nie tylko ze względu na fizjologię ciazy ale także na to ze czekolada w ciazy smakuje jakoś lepiej a te słodkie jogurciki to przecież samo zdrowie
Swoją droga jestem pewna ze mozna to łatwo zrzucić - natomiast wydaje mi sie ze wiecej wysiłku potrzebne jest na ukształtowanie ciała spowrotem. W sensie ze ja wazę teraz sporo mniej niz przed ciaza a faldzioch brzuszny pozostał.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 05:55   #35
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Zasnęłam w minutę jakoś chwilę po 23h, obudziłam po 1h i ni huhu nie mogę zasnąć. Tego jeszcze nie grali

iwantyou wstępnie się zakwalifikowałam Ostateczna kwalifikacja przy porodzie na podstawie mojego ciśnienia i ktg.

gosia ja jestem jak najbardziej za zrobieniem sekcji "zaginione". Zresztą zaraz mogę zrobić listę tych, co się nie odezwały w 7 częsci

---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

Próbowałam zrobić tę listę z głową, ale biorąc pod uwagę porę, mogłam zrobić jakieś byki. Spójrzcie na nią krytycznym okiem

Aktywne, których nie ma na liście
Hosenka*
Inw

Totalnie zaginione (ani jednego postu w 7 częsci):

angeliqe:TP- 21.01.14
anna_paw: Ania 31l, TP- 17.01.14
Caillouu: Kamila 25l, TP- 4.01.14
cebulova:Paulina 29l, TP- 4.02.14 chłopczyk
Emi123456789: TP- 12.02.14 chłopczyk
guapissima: Kasia 28l, TP- 7.02.14
katharsist:Kasia 24l, TP- 20.01.14 dziewczynka
kilianna: Liliana, TP- 28.01.14 chłopczyk
Malgos_12: Małgosia 30l, TP- 31.01.14 chłopczyk
malgos_87: Małgosia 26l, TP- 19.01.14dziewczynka
Marti944:Martyna 18l, TP- 16.01.14 bliźniaki
martus21: Marta 29l, TP- 27.02.14
mini09:Gosia 29l, TP- 6.01.14
mysia212021:Paulina 21l, TP- 1.02.14 Filipek
Mystiquee: Marta 25l,TP- 8.02.14 chłopczyk
naydah:Nadia 26l, TP- 16.01.14
slodka0018: TP- 22.02. 14
usia198:Małgosia 32l, TP- 15.01.14 dziewczynka
Ważka: TP- 30.01.14 chłopczyk

Ledwo co się odzywające (1 lub 2 posty w 7 częsci):

ciamber:Nela 27l, TP- 18.01.14 dziewczynka - po kilka postów na wątek od 1 części
agoola83:Agnieszka 30l, TP- 21.01.14 dziewczynka - aktywna w poprzednich częsciach
Kalina27: TP -17.01.14 - aktywniejsza w poprzednich częsciach
Buka20: Wiola 22l, TP- 17.01.14 dziewczynka - w 6 i 5 częsci po 2 posty, w 4 jeden, w 3 cztery, w 2 dwa...
_Kluska_: Marzena 29l, TP- 6.01.14 Hania - bardzo aktywna w innych wątkach, co zaciemnia obraz poszukiwań
tassia 55: Kasia 29 l TP- 18.02.14 Róża - pierwszy i ostatni post w ogóle

Specjalne przypadki

lejdi_aga13:Agata 24l, TP- 9.02.14 dziewczynka - nie ma ani jednego postu w 7, ale jest regularnie od początku i pojawiła się w 8.
Witam się ze zbyt wczesnego rana (normalnie nie świecę mężowi tak "w nocy", ale skoro on siedział do 2...)

Perfuzja, niezła robota, znać że bezsenne noce też się na coś przydają.

Na moje oko zaginione są właśnie dziewczyny z tej 1 listy, pozostałe raz na wiek ale dają znać, a o to nam właśnie chodziło... Śpisz już? Bo możnaby tą listę puścić na prv do Seniry (choć może tak długiego posta zauważy? )

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Hej
Jest ktos kto budzi sie o tak tragicznej godzinie jak ja
Ja juz mecze sie od jakiegos czasu spie miedzy 2-4h i do rana juz leze
Pewnie po porodzie mi sie odmieni i bede spała zimowym snem.
W ogole niesmiało zgłaszam sie jako udzielajaca i chetna do wstapienie do klubu

Emma jezeli chodzi o Twoje nocne spanie 2h,przeraza mnie mysl ze teraz tak łatwo sie budze,a jak mały sie urodzi,zapewne bedzie syn wyje matka spi
O, tak często wyglądają moje noce, potem wstaję jak mąż idzie do pracy, coś jem i kładę się znów od razu, po 10 albo i później. Ale nie mam już sił narzekać...

Co do wpisania na listę to trzeba napisać podanie do założycielki bieżącej części wątku (teraz Seniry) a do wstąpienia klubu do Gosi

Podobno matki zawsze słyszą swoje dzieci i są w stanie odróżnić ich płacz od innych noworodków w szpitalu nawet. Mamy to ewolucjyjnie. Natomiast tatusiowie rzeczywiście mogą nie usłyszeć przez sen i chrapać dalej

Emma, Iwanty, kolejne z moich pytań, czy zgaga mija po porodzie?
Stary 2013-12-08, 06:21   #36
senira666
Zakorzenienie

Zauwazylam zauwazylam i po sniadanku na spokojnie przerobie liste bo obudzilam sie, przeczytalam i chyba ide dalej spac

A w ogole to wczoraj tak mnie zaczelo gardlo bolec ze pol nocy przez to nie spalam

Stary 2013-12-08, 06:31   #37
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dzień dobry witam się i ja

Miałam wczoraj nadrobic ale moja dama tzn Lilianka nie mogła cos usnąć i wyszła pupa blada.

To ja mam pytanie odnośnie wagi.
To jakim cudem ja, Migotka i Selena (nie wiem jak EVI) jakos przy tej ch******* cukrzycy nie możemy przybrać a dziecię rośnie?
Dodam,że z dziewczynami miałam na tym etapie 14kg (ale dwójka dzieci + dwa worki owodniowe)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 07:31   #38
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Miałam wczoraj nadrobic ale moja dama tzn Lilianka nie mogła cos usnąć i wyszła pupa blada.

To jakim cudem ja, Migotka i Selena (nie wiem jak EVI) jakos przy tej ch******* cukrzycy nie możemy przybrać a dziecię rośnie?
Dodam,że z dziewczynami miałam na tym etapie 14kg (ale dwójka dzieci + dwa worki owodniowe)
Ja cukrzycy nie miałam a schudłam w ciazy.
Poprostu organizm przekazuje wszystko co potrzeba maluszkowi wysyłając to z Ciebie co za tym idzie dzidzia rośnie Ty chudniesz.
A ze macie ta piekielna cukrzyce to nie oszukujmy sie dość mocno sie pilnujcie.

Ktoś pytał o zgagę ja w ciazy miałam rzadko po porodzie nie mam wcale. Także mi minęło choć nie jestem doświadczona w tym.

Stary 2013-12-08, 07:31   #39
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witam.

Gdzies kiedys wyczytałam,ze ciaza wazy +-10 kg (dziecko,lozysko,wody itp),ale wiadomo,ze u każdej kobiety inaczej.
Ja mam juz ponad dyszke na plusie ,a gdzie tu jeszcze (do terminu przeszło dwa miesiące)....

Ja na bóle brzuszka dawałam herbatke z Milupy na bolacy brzuszek.jest to mieszanka koperku włoskiego,anyżku itp.jest ona w proszku,bez cukru i glutenu.do dzisiaj sie u nas sprawdza

Ostatnio siedzieliśmy z tztem i szukaliśmy imienia.podoba mi sie kilka,np Nathaniel,ale tz upiera sie przy Gabrielu i chyba go juz nie przekonam

Cos jesczce chciałam napisać ....
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 07:33   #40
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

No też się zastanawiam, bo w takim razie zaraz po porodzie mogłabym mieć niedowagę niemożliw, a potem...? Przy 168 miałam przed 57kg, teraz.. 65. To jest sprawa bardzo indywidualna, ale z moich danych (ciocie, koleżanki itp ) wygląda to tak, że po porodzie leci tylko kilka kilo, a potem w ciągu kolejnych dni codziennie się traci te kg.
Swoją drogą, gdyby nie ta cukrzyca miałam już jakieś 20 kg na plusie tyle, że ja bym to zrzuciła, ja się zastanawiam i zaraz będę pytać
kiedy mogę iść biegać, z małym pod pachą tudzież pod cycem hihi
(co do wzrostu, wiecie,że ja jakiś 1 cm zgbiłam w ciąży... hahah pani w przychodni mi wyjaśniła, że zmieniła się moja postawa ciała, a już się kłócić chciałam :P).

Cukrzyca jest dla mnie łaskawsza ostatnio, od 2 tyg żadnych przekroczeń (pomijam szpital gdzie mnie nafaszerowano lekami, które taki miały skutek uboczny..). są tak w normie, że aż szok!!

Byłam wczoraj na urodzinach i "oooo ale mam brzuszek nisko", fakt jest zdecydowanie niżej od czasu szpitala też zauważyłam. I najadłam się, jadłam nawet oopekanie w bułce tartej bakłażana, glukometr łaskawy był - 95.

Dziewczyny na SR mówili nam jak wygląda czop, ale za cholllleeeerę nie pamietam czy mówili nam jaki on ma być duży? Ile tego jest? a może to być na raty np? 2 dni

Wczoraj znów miałam skurcze wieczorem nospa i poszłam spać, jest ok, ale tż dygotał Mimo tych skurczy znów wydaje mi się, że będę w tej ciąży do końca życia
Stary 2013-12-08, 07:36   #41
iwantyou99
Zadomowienie

Wogole to muszę powiedziec ze ta noc była spokojna , moze to naprawdę ten koper zrobił nam taka krzywdę - a ja chciałam pomoc... Ehh

Położyliśmy sie chwile po 23..,o 2 maz nakarmił smyka..,ja smacznie spałam o 5 była moja kolej tez szybko poszło no i teraz Maz daje mu śniadanko... Poza karmieniami zero wstawiania.

Stary 2013-12-08, 07:44   #42
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ja cukrzycy nie miałam a schudłam w ciazy.
Poprostu organizm przekazuje wszystko co potrzeba maluszkowi wysyłając to z Ciebie co za tym idzie dzidzia rośnie Ty chudniesz.
A ze macie ta piekielna cukrzyce to nie oszukujmy sie dość mocno sie pilnujcie.

Ktoś pytał o zgagę ja w ciazy miałam rzadko po porodzie nie mam wcale. Także mi minęło choć nie jestem doświadczona w tym.

To prawda, wiele kobiet chudnie w ciąży, jeśli mają troszkę więcej kg. Tak chyba nawet powinno być przy prawidłowej diecie, maluszek sobie "wyjada"

Pilnujecie i siwiejemy :P ale, przyjmujemy mniej węglowodanów (prostych), więcej białka. Cukry proste właściwie są dieta cukrzycowa, jest dietą właściwie najzdrowszą i taką którą powinno się prowadzić całe życie. Tyle, ze nie z glukometrem nakłuwając trzęsacy się ze strachu palec u lewej ręki (mi już krew nawet nie chce lecieć z lewej...).

Jeszcze jedna uwaga co do wagi BARDZO sporo kobiet pod sam koniec chudnie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witam.

Gdzies kiedys wyczytałam,ze ciaza wazy +-10 kg (dziecko,lozysko,wody itp),ale wiadomo,ze u każdej kobiety inaczej.
Ja mam juz ponad dyszke na plusie ,a gdzie tu jeszcze (do terminu przeszło dwa miesiące)....

Ja na bóle brzuszka dawałam herbatke z Milupy na bolacy brzuszek.jest to mieszanka koperku włoskiego,anyżku itp.jest ona w proszku,bez cukru i glutenu.do dzisiaj sie u nas sprawdza

Ostatnio siedzieliśmy z tztem i szukaliśmy imienia.podoba mi sie kilka,np Nathaniel,ale tz upiera sie przy Gabrielu i chyba go juz nie przekonam

Cos jesczce chciałam napisać ....

Waga na pewno jest sprawą indywidualną, ale spotkałam się już parę razy z opnią, że "amerykańscy naukowcy" twierdzą, że to powinno być ok 10 kg (dokładnie 8-12).

A ja mam teorię taką, że każda tyje w swoim tempie i nie musi być to wynikiem obżarstwa i "przyzwolenia". Organizm w ciąży inaczej magazynuje. i każda zrzuci zbędne kg i będziemy pięknymi mamusiami
Stary 2013-12-08, 07:45   #43
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny na SR mówili nam jak wygląda czop, ale za cholllleeeerę nie pamietam czy mówili nam jaki on ma być duży? Ile tego jest? a może to być na raty np? 2 dni
z tego co pamiętam ze SR to czop może nawet kilka dni odchodzić a czasami dłużej właśnie w ratach
Stary 2013-12-08, 07:46   #44
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wogole to muszę powiedziec ze ta noc była spokojna , moze to naprawdę ten koper zrobił nam taka krzywdę - a ja chciałam pomoc... Ehh

Położyliśmy sie chwile po 23..,o 2 maz nakarmił smyka..,ja smacznie spałam o 5 była moja kolej tez szybko poszło no i teraz Maz daje mu śniadanko... Poza karmieniami zero wstawiania.

Ja też myślałam, że koper ma pozytywne działanie...
Stary 2013-12-08, 07:46   #45
senira666
Zakorzenienie

Poprawiłam pierwszą stronę
Kluseczki naszej nie przenosiłam bo zauważyłam że w tej części już się odzywała
Jeżeli są jeszcze jakieś dziewczyny których nie ma na liście proszę o PW z info

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 07:49   #46
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Ja też myślałam, że koper ma pozytywne działanie...
No wlasnie ale okazuje sie ze niekoniecznie bo nie tylko Dominik tak złe zareagował... Choć jestem pewna ze to sprawa indywidualna.,,

Stary 2013-12-08, 07:52   #47
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam ze SR to czop może nawet kilka dni odchodzić a czasami dłużej właśnie w ratach

dwa dni pod rząd zlokalizowałam coś dziwnego, ale małego więc polałam sprawę. Raz było raczej przezroczyste, na drugi dzien biały glutek na 2 cm, cieniutki raczej. Mimo nystacyny, która piekielnica jest żółta. Przeszło mi przez myśl, że to czop, ale potem mówię, no pewnie po nystacynie coś "wylazło". uznałam, że tego za mało, więc to nie może być to. będę dziś obserwować, bo dziśostatni raz biorę to pieruństwo
Stary 2013-12-08, 07:57   #48
OlusiaS
Wtajemniczenie

Migotka dokładnie.ja teraz jem duzo słodyczy,wiec tyje,w poprzedniej ciąży odrzuciło mnie od mięsa,wiec jadłam tylko warzywa i troche słodyczy i utylam 11,5 kg,dokładnie tyle mniej miałam tydzien po porodzie.

Mi czop odszedł mniej wiecej 24h przed porodem.wygladal,jak taki korek ze śluzu i odrobiny brazowawej krwi.i dzien przed wiedziałam/ miałam przeczucie,ze jutro urodzę .
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 08:38   #49
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Dziewczyny skończcie już z ta waga.
Na sr babka nam dała listę co ile mniej więcej waży (minimalne wartości):
Zwiększa się ilość krwi-ok 3kg
Łożysko 3-5kg(w późniejszej ciąży)
Woda min 2-3kg, jeśli ktoś ma tendencje do zatrzymywania może być 2x tyle.
tłuszcz potrzebny do karmienia po porodzie (funkcja energii, organizm magazynuje w udach i okolicach pupy, dlatego babki w ciąży mają masywniejsze uda)- 3-4kg
No i...dziecko- przynajmniej 3 w zależności od tygodnia.

Więc jak tu piszecie o 10kg w 30tc jest to jak najbardziej prawidłowa i zdrowa waga.

Pytałam różne mamusie i prawda. Zaraz po porodzie spada 11-13kg a w ciągu kilkunastu godzin jeszcze organizm wypaca wodę.

Więc nie stresować się waga!

Ja tam nie narzekam mam zaczety 33 tydz i 6 kg na plusie.

Moje dziecko coraz dłużej rano śpi i mnie tym tylko stresuje zwłaszcza, że budzenie mamy ma gdzieś.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej, już nie będę pisać na starym wątku, ale mam kilka pytań z różnych dziedzin... (od kilku dni się z nimi noszę...)

1. Czy myślicie, że skoro "stara" lekarka kazała oprócz maści pić wapno, a "nowy" lekarz kazał się dalej smarować i zapomniałam go o to wapno spytać, to dalej powinnam je brać? Dodam, że nadal lekko swędzi wszystko,choć trochę mniej i jeszcze doszła lekka opuchlizna, więc na moje oko lepiej brać, ale czy nie zadzkodzę tym dziecku?

2. Ile można trzymać rozpuszczone tantum rosa? Kilka dni? To jakoś traci właściwości w zamkniętej butelce?

3.czy do bon prix można oddać rzeczy w rozerwanej folii? Tak ją zakleili, że nie dało rady inaczej otworzyć, a wiem że niektóre z Was tam zamawiają

4. Myślicie, że skoro ból spojenia i pachwin jest "oznaką zbliżającego się porodu" to znaczy że poród może się przyspieszyć, czy to taka długoterminowa oznaka?

5. I jeszcze czy są jakieś przeciwskazania, żeby magnez popijać wapnem?
Nr 1
Wapń nie szkodzi, możesz pić zwłaszcza że Ci pomaga

Nr 5
Czytałam gdzieś, że magnezu nie powinno się łączyć z źródłem wapnia bo się źle wchłania, czyli wapń do picia odpada.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja też cały czas na nogach. Zupełnie nie chce mi się spać.
Nie mam pojęcia co mi się stało

Może chociaż rano pośpię
Podobno tuż przed porodem wracają problemy ze snem Obserwuj, czy usta Ci nie puchną - to też częsty objaw parę dni wcześniej.

Co do listy to na początku nie chciałam na niej być, ale chyba pora się wpisać.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Jeszcze co do wagi, to w poprzedniej ciazy w 32 tyg miałam 10 kg na plusie, zaraz po porodzie było 4 mniej, z czego dziecko ważyło 1,7 kg.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-12-08 o 08:17
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 08:41   #50
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej mamuśki

Witam się w nowej części

Wpadam na chwilkę, bo po raz kolejny zastanawiam się, czy to nie nadszedł mój czas A jutro 9.12.. Srsly, wykończą mnie te skurcze i powoli zaczynam mówić do dziecia, że "albo w tę albo we w tę" Dziś np nie spałam od 4 do 6 bo "to chyba już" - jak widać dzieć dalej tam gdzie był, nic nie wylazło. A moją pierwszą myślą w nocy było "ale ja nie mogę rodzić, mam naolejowane włosy!" Dziś kończę 36tc i leki - od jutra odstawiam.

Dodam,że jestem na bieżąco, ale strasznie niewygodnie jest pisać z pozycji leżącej a na tel nie przepadam
Współczuję sytuacji z rodzicami, extż, obecnymi tż (PawMaj).

I nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać..
Stary 2013-12-08, 08:47   #51
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Witajcie mam kilka pytań... czy słyszałyście o przypadkach ze badania genetyczne wyszly w porządku i wyszlo z nich niskie prawdopodobienstwo zespołu Downa a jednak urodziły się takie dzieci? mialam 3 badania genetyczne, niby prawdopodobienstwo male ale na koniec jest napisane ze nie dają 100% poewności....i tak jakos od kilku dni chodzi mi to po glowie i sie stresuje....

Druga sprawa- czy macie wanienke ze stelazem, jak tak to jakiej firmy polecacie aby stelaz byl stabilny

Gdzie kupujecie kropelki Sab Simplex? jezdzicie po nie do Niemiec?> ile kosztują w Niemczech?

Jak zamierzacie wozic wasze malenstwa zimą w gondoli? kupujecie spiworek do gondoli, oprocz tego kombinezon? ja mam na razie kombinezony, myslalam ze bede malego ubierac w kombinezon i na to cieply kocyk, a moja mama twierdzi ze spiworek musi byc ...

któras z was kupila baze do fitelika do samochodu? ja sie caly czas zastanawiam...
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 08:52   #52
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Witajcie mam kilka pytań... czy słyszałyście o przypadkach ze badania genetyczne wyszly w porządku i wyszlo z nich niskie prawdopodobienstwo zespołu Downa a jednak urodziły się takie dzieci? mialam 3 badania genetyczne, niby prawdopodobienstwo male ale na koniec jest napisane ze nie dają 100% poewności....i tak jakos od kilku dni chodzi mi to po glowie i sie stresuje....

Druga sprawa- czy macie wanienke ze stelazem, jak tak to jakiej firmy polecacie aby stelaz byl stabilny

Gdzie kupujecie kropelki Sab Simplex? jezdzicie po nie do Niemiec?> ile kosztują w Niemczech?

Jak zamierzacie wozic wasze malenstwa zimą w gondoli? kupujecie spiworek do gondoli, oprocz tego kombinezon? ja mam na razie kombinezony, myslalam ze bede malego ubierac w kombinezon i na to cieply kocyk, a moja mama twierdzi ze spiworek musi byc ...

któras z was kupila baze do fitelika do samochodu? ja sie caly czas zastanawiam...
Znam takie przypadki z oddziału... Niestety

Ale nie stresuj sie niepotrzebnie.

My mamy bazę i ja jestem zadowolona.

Stary 2013-12-08, 09:00   #53
isia4891
Zadomowienie

Hej bidulki niewyspane współczucia...

Co do wagi w ciąży to prawidłowo powinno się przytyc do 10% masy ciała.

Perfuzja i senira kawał dobrej roboty zrobiliscie. Super dziękujemy

Iwanty wniosek jest taki: herbatkom koperkowym mówimy stanowcze NIE

Idę zjeść sniadanko bo mąż woła

Dziewczynki czy macie wrażenie ze początkowe objawy ciąży to pikus w porównaniu do tych obecnych dolegliwości ....
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 09:06   #54
SunShineDoll
Rozeznanie

isia hehehe dobre, ja już chodzę jak terminator tak mnie biodra bola i od 2 tygodni pachwina, z rennie się nie rozstaję bo zgagę mam non stop a teraz w aptece "dostałam" wersję ice - i śmiałam się, że szaleństwo sobotniej nocy będzie na rennie ice, chociaż wolalabym w koncu jakieś alko
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 09:09   #55
Hosenka*
Zakorzenienie

Jeszcze co do tycia w ciąży.
Moja siostra przytyla 17 kg ale przed ciążą ważyła 38kg. Dopiero w ciąży wyglądała "jak człowiek" i gdyby nie brzuch to mogłaby tak normalnie wyglądać. Po ciazy dosyć szybko zrzucila i ważyła jeszcze mniej niż przed ciążą.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 09:10   #56
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam i ja 8 części !
życzę wszystkim mamuśką szybkich i bezbolesnych porodów w terminie oraz zdrowych dzieciaczków

Ja już po śniadanku i nawet już wsunęłam kawałek ciasta
Co do Wagi pewnie gdybym sobie nie pozwalała na wszystko to bym za dużo nie przytyła . Ale , ze sobie nie odmawiam ( bo po co jak wszytsko jest takie pysze ) to też już mam z 10-12 kg na plusie .
Nawet mąż wczoraj się śmiał , ze teraz to mam dobrze 22 wcinam ciasto i nikt nad głową mi nie truję , ze za późno na słodkie
Jak ten czas szybko minął za 2 tyg święta A ja jeszcze nie mam prezentów muszę się zmobilizować do zakupów .
Ciekawe która teraz pierwsza będzie rodzić czuję , ze niebawem zaczną się u nas porody aż mnie to zaczyna przerażać ale damy sobie jakoś radę . chociaż mam taką nadzieję . Coraz częsciej o ciązy , porodzie i opiece nad dzieckiem myślę . Codziennie ranno wstaję i widzę ten pusty przewijak i nie mogę doczekać się aż mały wyjdzie , a później głaszczę brzuch i mówię synowi , ze do stycznia musi jeszcze posiedzieć w brzuchu
Stary 2013-12-08, 09:15   #57
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

co do pierwszego niestety nie pomogę
wanienka tak, stelaż nie
póki co nie kupuje żadnych leków wszystko będę konsultować z lekarzem.
gondola do tego kombinezon i ciepły kocyk - wydaje mi się że wystarczy.
Stary 2013-12-08, 09:20   #58
selena85
Wtajemniczenie

Dzień Dobry brzuchatki

No nareszcie pogoda przywoita, słonko świeci, śnieżek leży, zero wiatru a huraganu ni widu ni słychu na szczęście.

Właśnie wstałam i lece jeść bo atak głodu z rana mnie dopadł.

P.S. Czytałam o tym, że maluszki w brzuchu mamy żyją jej rytmem i gdy ten rytm jest stały np. o stałych godzinach mama rano wstaje, je, bierze prysznc i idzie spać, to dzidziuś uczy się od niej tak funkcjonować i jest duża szansa, że po porodzie właśnie też będzie spał w tych godzinach co mama.

Ciekawe
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 09:22   #59
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
2. Ile można trzymać rozpuszczone tantum rosa? Kilka dni? To jakoś traci właściwości w zamkniętej butelce?

4. Myślicie, że skoro ból spojenia i pachwin jest "oznaką zbliżającego się porodu" to znaczy że poród może się przyspieszyć, czy to taka długoterminowa oznaka?

Raczej na swieżo trzeba.
Ja robiłam po pół saszetki i zużywałam od razu.

Patrząc po mnie długoterminowa,bo boli mnie już jakoś 2,5 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Obejrzeliśmy z TŻ właśnie film, pt."Jak urodzić i nie zwariować"
Strasznie nam się podobał

O,a mi wcale się nie podobał...
Za to ktoś polecał "Prisoners" (Labirynt ) i ten mi się podobał,trzymał w napięciu.
A wczoraj oglądałam z Wiki "Ósmoklasiści nie płaczą" i bardzo polecam. Razem płakałyśmy.

Cytat:
Emma, Iwanty, kolejne z moich pytań, czy zgaga mija po porodzie?
Pytanie nie do mnie,ale mogę odpowiedzieć: MIJA!!
Ja mam straszne zgagi w każdej ciąży,codziennie (a moje dzieci rodzą się prawie łyse ). A poza ciążą to zjawisko u mnie nie istnieje.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

U każdej na pewno jest inaczej. Ja miałam z Erykiem + 16 kg i wróciłam szybko do swojego rozmiaru ciuchów,nie przytyłam jakoś,nie widać było tego po mnie. Ponoć dobrze mieć +5 kg zapasu na produkcję mleka. Może u kobiet które mają nadwagę nie jest to aż tak istotne,ale ja ważyłam przed ciążą za mało,więc zbieram sobie te kilogramy

Cytat:
Super,że mieliście taką fajną noc!
A mąż ma urlop czy zostajesz już sama z Dominikiem?

Cytat:

Wszystko może się zdarzyć,ale nie ma co się nakręcać i niepotrzebnie stresować.

Stelaż mam z firmy Tega i jest stabilny.

Sab simplex na razie nie kupuję,bo liczę,że nie będzie potrzeby,ale można przez internet zamówić.

U mnie rzadko są temperatury poniżej 0,więc nie kupuję śpiworka. W Polsce bym to rozważała.

Mam fotelik bez bazy.
Stary 2013-12-08, 09:23   #60
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Witam się w nowym wątku i znowu temat wagi...ja mam już 25 kg na plusie i chyba zapominam jak wyglądałam przed ciążą (53 kg, wysportowane ciałko, dużo sportu :/) mam nadzieję, że ta woda szybko się ze mnie wypłucze, do tego dojdzie karmienie piersią,dużo spacerów z maluszkiem i może po pół roku zacznę siebie przypominać pozdrawiam dziewczyny
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości