Fotodepilacja czy laser diodowy? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 21:53   #31
muszelka181
Przyczajenie

Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

tak.pytałam, szczerze powiedziala ze takie oczekiwane efekty sa po 3razie, ale juz po 1 widac ,,pustawe pola''jak takie zobacze bede sie cieszyc bo znaczy ze dziala, mi robila silnym potem zmniejszyla zeby nie bolalo (bo po goleni mialam krostki zaczerwienione, Pani przez tel kazala mi sie ogolic 2 dni przed, a dzis mowila druga ze trzeba jeden i wtedy przychodzisz gladka,co wiecej babka stwierdzila ze juz po razie nie bede miec juz tego problemu z podraznieniem). tylko jestem niezadowolona bo nie zrobila mi miedzy posladkami,nastepnym razem sie upomne
muszelka181 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 23:27   #32
bianeczkaa
Zakorzenienie

Po jakim czasie zaczynają wypadać włoski po fotodepilacji? Bo byłam na niej wczoraj i nic mi po zabiegu nie wypadło za jednego pociągnęłam z ciekawości i siedział jak przed zabiegiem myślałam, że one od razu wypadną. Robiłam brodę i wąsik. Z tego co wyczytałam to powinny wylecieć po kilku dniach......zobaczymy

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 09:43   #33
karolaw27
Raczkowanie

U mnie po fotodepilacji włoski zaczęły wypadać po około 10 dniach. Niestety trzeba poczekać...ale jakie efekty jest na co czekac pozdrawiam
karolaw27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 20:57   #34
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolaw27 Pokaż wiadomość
U mnie po fotodepilacji włoski zaczęły wypadać po około 10 dniach. Niestety trzeba poczekać...ale jakie efekty jest na co czekac pozdrawiam
ale czy po zabiegu dalej rosły? bo ja mam wrazenie ze one rosną i muszę je podgalać

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2010-05-09 o 21:13
Stary 2010-05-10, 07:57   #35
karolaw27
Raczkowanie

Masz wrażenie, ze rosną, ale one sie wysywają.Po kilku dniach możesz spróbowac je delikatnie "wyjąć"ze skóry. Najlepiej i najszybciej laser działa na włosy ciemne i grube.
Stary 2010-05-10, 11:16   #36
amelieee
Przyczajenie

Hej, mam pytanie do Bianeczkaa, rozumiem że byłaś na fotodepilacji w Lublinie, przy ul. Krakowskie Przedmieście? Zastanawiam się nad wykonaniem tego zabiegu na bikini, ale mam pewne wątpliwości. Czytałam dużo o laserach, ale no+vello nie jest laserem? Czytałam również o fotoepilacji, a podobno ta jest bolesna i nieskuteczna. Byłabym wdzięczna gdybyś mogła dokładnie wyjaśnić na czym polega ten zabieg u nas w Lublinie. Z góry dziękuję, pozdrawiam.
amelieee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 11:54   #37
muszelka181
Przyczajenie

u mnie mineło 2 tygodnie u wypadło tak ok 15 procent duzo mniej niz sie spodziewałam.. no ale ponoc po 3 zabiegu jest duzo lepiej..
muszelka181 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 16:28   #38
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedź mam nadzieję, że masz racje, bo jak zgoliłam je z samego rana, tak do tej pory nic nie czuję, może faktycznie one się wysuwały ja miałam właśnie takie czarne, bardzo grube, pani powiedziała że takie są najlepsze do zabiegu
Tak byłam w tym salonie na Krakowskim, zabieg trwał aż 2 minuty 3 strzały na wardze, kilka na brodzie i po sprawie Ból jest minimalny, takie ciepło się robi przy wardze troche podskakiwałam na fotelu ale to raczej dlatego, że mi się jasno pod skórą robiło i to taki odruch, ale nie z bólu. Przy brodzie siedziałam spokojnie Zrobiłam teżpróbę na pachy i też ból minimalny. Fotodepilacja to laser jakaś jego odmiana ale laser.
Bikini też sobie zrobie ale najpierw pachy

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2010-05-10 o 16:30
Stary 2010-05-10, 17:00   #39
karolaw27
Raczkowanie

Podobno fotodepilacja, czyli IPL lub VPL to nie lasery - jest jakas różnica. Ja obecnie chodze na IPL i efekty są, więc uważam, ze warto nawet chwile pocierpieć
Stary 2010-05-10, 21:31   #40
amelieee
Przyczajenie

Dziękuje za odpowiedź chyba się skuszę na tą depilacje, bo raz mam już dosyć golenia, dwa cena jest kusząca. 99 zł za jeden zabieg jestem w stanie przeżyć. Wprawdzie wreszcie odkryłam nawet dobry, niedrogi krem do depilacji bielendy. Przy maszynce owszem gładkość jest, ale pojawiają się krostki. Krem niestety nie zawsze usunie włoski na gładź. A myśl o niegoleniu jest naprawdę cudowna;p
Mam jeszcze jedno pytanie: w jakich odstępach czasu należy wykonywać kolejne zabiegi oraz ile po zabiegu nie można się opalać?
Pozdrawiam
Stary 2010-05-11, 07:11   #41
karolaw27
Raczkowanie

Z tego co wiem to nie można się opalać dwa tygodnie po zabiegu, ale równiez na zabieg nie mozna przyjść opalonym. Wynika z tego, że wiosna i lato to kiepski czas na depilacje
Zabiegi trzeba powtarzać co miesiąc, 6 tygodni. W poniedziałek ide na trzeci zabieg na bikini i drugi na uda - efekty są Depilacje robie IPL-em.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 22:12   #42
amelieee
Przyczajenie

Hmm, no tak. Zastanawiam się właśnie czy iść teraz na jeden zabieg, ale jak poczekam po pierwszym zabiegu 3 miesiące to chyba sensu nie będzie. No nie wiem sama.. muszę jakoś zdecydować.
Stary 2010-05-12, 07:18   #43
karolaw27
Raczkowanie

Wyczytałam w internecie, ze robienie zbyt długich lub zbyt krótkich przerw miedzy zabiegami niekorzystnie wpływa na wynik końcowy. Postanowiłam juz, ze tego lata nie bede się opalać ewentualnie osłonie depilowane miejsca.
A Ty co chcesz depilować?
Stary 2010-05-12, 14:43   #44
amelieee
Przyczajenie

A no właśnie.. Ja chciałabym bikini zrobić, to zawsze można trochę zakryć;p albo przerwa i próba od nowa;p
Stary 2010-05-13, 19:05   #45
karolaw27
Raczkowanie

I jak amelieee zdecydowałaś się już na depilacje? Znalazłas jakiś sensowny salon i ludzkie ceny?
Stary 2010-05-13, 20:12   #46
Kasiulla_
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny ;-)

amelieee z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że jak masz zamiar zrobić jeden zabieg i taką dłuższą przerwę to szkoda Twoich pieniędzy.

Ja zrobiłam sobie 2 zabiegi, potem musiałam zrobić dłuższą przerwę i rezultaty były tylko chwilowe, poza tym kosmetyczka poleciła mi zabiegi co 4 tygodnie- za częste jak się potem okazało.

Od marca chodzę do nowej kosmetyczki i jestem zadowolona. Zabiegi robię co 8 tygodni.
Dodatkowo polecam laser diodowy, z racji najlepszych opinii z jakimi się spotkałam.

pozdrawiam ;-)
Kasiulla_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 12:05   #47
kotek_b
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

hej jestem na forum nowa i potrzebuje waszej pomocy. Od jakiegoś czasu zauwazylam ze rosnie mi bródka, niestety zamiast ja depilowac zaczelam ja...golić. Skutki sa oczywiscie opłakane, brodka rosnie coraz gestsza i mocniejsza a wloski staly sie bardzo widoczne, wyglada wrecz jak u faceta niestety sama to kolo zataczam bo co widze ze wyrastaja to je gole i to coraz wiecej i wiecej, robi sie jedym slowem coraz gorzej. Przez przypadek trafilam dzisiaj na ten watek i jestem piekielnie zainteresowana na czym polega ta cala fotodepilacja i czy to naprawde działa. Jestem z wrocławia, czy moze ktoras z was tez? moze ktos moze polecic jakis gabinet? prosze o pomoc!!pozdrawiam
kotek_b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 18:24   #48
karolaw27
Raczkowanie

Kotek_b jesli chodzi o Wrocław to nie pomoge Moim zdaniem fotodepilacja jest skuteczna. Polega na naswietlaniu skóry. Po kilku dniach od naświetlania (włoski muszą byc ogolone) włoski wypadają. Od razu nie wypadna wszystkie dlatego zabieg trzeba powtarzać. Zamiast fotodepilacji można wybrać jeszcze laser np.diodowy. Wiele osób go poleca - ja nie korzystałam Tak czy inaczej jest to kosztowna "przyjemność"(troszke boli), ale skuteczna.
Stary 2010-05-16, 07:45   #49
Kasiulla_
Przyczajenie

Cześć Kotek_b ;-)

Jeśli chodzi o Wrocław to też nie pomogę ;-( Ja bym Ci na początek polecała dokładne badania w celu ustalenia przyczyn nadmiernego owłosienia, zbadania poziomu hormonów.
Z informacji od specjalistki wiem, że nie można liczyć na super efekty w usunięciu np. wąsika właśnie ze względu przez hormony.
Ale moja kosmetyczka mówiła, że klientki pomimo tego robią te zabiegi bo to dla nich spokój i tak np. na 2 miesiące.
I proponowałabym Ci, abyś sobie dokładnie sprawdziła salony proponujące depilację laserową zanim na jakiś się zdecydujesz, bo często zdarza się tak, że kosmetyczki wiele obiecują, a jak później wracasz i mówisz, że włoski nadal odrastają to zrzucają winę na hormony ;-/
Z czymś takim zetknęła się moja koleżanka.

życzę powodzenia ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 12:10   #50
Kasiulla_
Przyczajenie

Kotek_ B na innym forum znalazłam wpis dziewczyny z Wrocławia i pomyślałam, że może Ci się przyda informacja o salonie ;-)

"We Wrocławiu to ja robiłam w Estmedica (http://www.estmedica.pl/usuwanie-owlosienia.html#text) i nie nogi a bikini, w całości. Bardzo jestem zadowolona, 3 sesje i już właściwie jest gładko. Szybko, bezboleśnie i super gabinet. Tak się tam relaksowałam, że nie chciało mi się wychodzić. Zamierzam zrobić jeszcze nogi ale to za jakiś czas, na razie cieszę się, że mam z głowy depilację okolic bikini...."

pozdrawiam ;-)
Stary 2010-05-16, 13:23   #51
amelieee
Przyczajenie

Do karolaw27: chyba będę musiała się zdecydować chociaż idzie lato... znalazłam w cenie 99 zł za jeden zabieg.

Kasiulla_, ale robiłaś zabiegi laserem? może przy fotodepilacji przerwa w zabiegach aż tak bardzo nie szkodzi.
Stary 2010-05-16, 16:24   #52
malina3891
Przyczajenie

Daj znać jak tam efekty po tej depilacji....
malina3891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 09:48   #53
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź mam nadzieję, że masz racje, bo jak zgoliłam je z samego rana, tak do tej pory nic nie czuję, może faktycznie one się wysuwały ja miałam właśnie takie czarne, bardzo grube, pani powiedziała że takie są najlepsze do zabiegu
Tak byłam w tym salonie na Krakowskim, zabieg trwał aż 2 minuty 3 strzały na wardze, kilka na brodzie i po sprawie Ból jest minimalny, takie ciepło się robi przy wardze troche podskakiwałam na fotelu ale to raczej dlatego, że mi się jasno pod skórą robiło i to taki odruch, ale nie z bólu. Przy brodzie siedziałam spokojnie Zrobiłam teżpróbę na pachy i też ból minimalny. Fotodepilacja to laser jakaś jego odmiana ale laser.
Bikini też sobie zrobie ale najpierw pachy
Bianeczkaa, i jak tam - jesteś zadowolona z efektów? Bo też jestem z Lublina i właśnie się zastanawiałam nad tym miejscem, o którym pisałaś, będę baaardzo wdzięczna za wszelkie uwagi
Stary 2010-05-26, 20:44   #54
amelieee
Przyczajenie

Hej, byłam na próbie na fotodepilacji. Dowiedziałam się, że jest to tzw. IPL. Nic nie boli, czuje się takie pyknięcie, może mrowienie. Miałam zrobione 3 stopnie intensywności. Zobaczymy jak wyjdzie próba. Jak będzie wszystko ok, to się zapisze na zabieg
a i mam pytanko do was, czy przy tym ipl-u groźne jest zażywanie tabletek antykoncepcyjnych? Bo mogą podobno wystąpić przebarwienia... a tego bym nie chciała...
Stary 2010-05-27, 07:10   #55
karolaw27
Raczkowanie

Hej,
O tabletkach nic nie wiem żeby mogły wywołać przebarwienia podczas fotodepilacji. Poszukaj może w internecie listy leków fotouczulających, albo dopytaj kosmetyczki w salonie.
pozdrawiam życze dobrych efektów
Stary 2010-06-03, 14:45   #56
mistriousD
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Milenka12321 Pokaż wiadomość
Ja robiłam sobie fotodepilacje w salonie Expelos w Warszawie i uważam że działa dużo lepiej niż depilacja leserowa. Miałam już 2 zabiegi, a efekty są niesamowite. Uzuwają się nie tylko ciemne włoski ale też te jasne.Gorąco polecam fotodepilacje.

Teraz salon EXPELOS jest również w Poznaniu!!! na ul.Piątkowskiej 84E/1
mistriousD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 17:47   #57
piotr gaj
Przyczajenie

czesć.mam na imię Piotr i kurczę mam dosyć obfite owlosienie na karku.walczę z nim od wielu lat domowymi sposobami.teraz zdecydowalem się na laser.co proponujecie IPL czy diodowy?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

ponadto jestem po pierwszym zabiegi w novello w Katowicacach.minął tydzień i wlosy niestety odrastają. podobno mają wypaść. ale z tego co obeserwuje nie zanosi się na to. kde trochę mi wstyd, że zabieram głos w tak kobiecym temacie ale mam dosyć używania maszynek aby ogolić sobie kark i łopatki przed wyjściem na basen.)
piotr gaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 17:01   #58
just_girl
Przyczajenie

hmm kupiłam w przypływie euforii bon (49pln!) na zabieg depilacji ipl w aldonesense (czy jakoś tak) w krakowie i studiuje teraz fora żeby znaleźc jakieś info ale tak naprawdę o samym ipl jest coś dziwnie mało... robiła któraś z was zabieg w tym salonie? jak wrażenia?
just_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 13:02   #59
alicjalit
Raczkowanie

zastanawiam sie nad fotodepilacją bo jest b.tania w porównaniu z laserem. Czy któraś z was może polecić salony w Warszawie ? Zastanawiam sie nad Ne+Vello lub Expelos. O expelos już pisałyście, a może któraś wypróbowała oba i ma jakieś doświadczenie w tym zakresie ? tzn. w zakresie wyboru
Sserdecznie dziękuje za odp
alicjalit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 12:33   #60
KMBC
Przyczajenie

Ja korzystam z zabiegów w No mas vello w Wawie, jest dla mnie bardziej wiarygodną marką, można dużo informacji na ich temat znaleźć w necie. Chodziłam na Grójecką robiłam bikini po 4 zabiegach pozbyłam się prawie całego owłosienia. Teraz zapisałam się na zabieg na pachy tym razem do nowo otwartego salonu No Mas Vello na Jana Pawła bo mam lepszy dojazd. Naprawdę polecam!!!
KMBC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości