|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja mama nie umie rozporzadzac pieniedzmi- co robic?
Cytat:
|
|
|
#32 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.thestudentroom.co.uk/show....php?t=2342561 Gdybym miała wydać załóżmy 40 funtów na tydzień, to naprawdę nie byłabym tego w stanie zjeść. Wiem, bo wydawałam 25 tygodniowo i naprawdę marnowałam masę jedzenia. Nie mieszkam na wsi, a w Londynie. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Joline, twoj dieta jest oszczędna i jak tak chcesz to Twoja sprawa. Ale nie wmawiaj że to jest zdrowa dieta.
Zdrowa dieta to przede wszystkim dieta urozmaicona. No i jesz tragicznie mało zwyczajnie. A to sie z czasem bardzo mści, zwłaszcza na nas, kobietach. To jest jedno z głownych źródeł powstawania osteoporozy - niedobór kaloryczny i składników odżywczych (mikro i makro elementów) Poza tym, to nie tędy droga dla uporządkowania spraw w rodzinie autorki watku. Naprawde wątpię bardzo, żeby jej mama wydawała krocie akurat na jedzenie jak daje 10 zł i każe kupić 3 chleby i jeszcze przynieśc resztę. Czyli kupują taniutkie pieczywo. Bez szału i żadnej rozrzutności na prawdę. 3 chleby dobrej jakości (np swojskie żytnei na prawdiwym zakwasie, lub orkiszowe ze słonecznikiem) to koszt około 25,00 zł. A nie sa to elkie bochny tylko koło max 400- 500 gr jeden.
|
|
#34 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli chodzi o oliwę, paprykę itd. to nie było takiej potrzeby bo tutaj też można kupić je bardzo tanio. - Oczywiście że można wszystko zawsze kupić droższe - najdroższą oliwę, najdroższe jajka itd. Tak jak można kupić droższe mieszkanie, albo droższy samochód. Mięsto kupuję na tydzień, czyli tak jak pisałam przykładowo 4 piersi z kurczaka na tydzień - wychodzi to na 4 obiady. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę zakończyć OT na temat cen jedzenia (raz już na ten temat w pewnym wątku była baaardzo duża dyskusja, można tam wrócić) i wrócić do tematu wątku czyli nie umiejącej rozporządzać pieniędzmi mamy i sposbach załatwienia tej sytuacji.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

Ja wydaje na dwie ososby Ł 80-100 na 7 dni, ale planujemy ograniczyc do Ł 60-70, wciaz zaopatrujac sie w ekologiczne i zdrowe produkty. Dycha to jakis kosmos, oszczedzanie na jakosci i kombinowanie. Pewnie, ze mozna kupic tanie mieso, maslo czy mleko Tesco value, ale bedzie to zywnosc podlej jakosci po prostu, nie odwazylabym sie na takie cos, nie z dzisiejsza wiedza o tym, co sie pakuje do jedzenia