|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój chłopak i tabletki antykoncepcyjne
Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
To nie jest problem z antykoncepcją, to jest problem z chłopakiem. Dzisiaj zmusza cię do brania pigułek, jutro zmusi cię do czegoś innego. Zastanów się czy w ogóle warto jest być z takim człowiekiem, bo to, co robi, jest zaprzeczeniem słów "kocham cię".
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wredny kotecek
|
Podobno wymyślono tabletki anty dla facetów, niech bierze. Poza tym może się poddać wazektomii - jest to najtańsza, a jednocześnie najbardziej skuteczna metoda antykoncepcyjna dla mężczyzn. Odwracalna. Nie rozumiem czemu facet wymaga od dziewczyny żeby to ona była odpowiedzialna za antykoncepcję bo on gumek nie lubi. Niech weźmie sprawy w swoje łapy, rónouprawnienie mamy niby.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzi więc na to, że facet ma gdzieś zabezpieczenie. Grunt, żeby jego dziewczyna to robiła za NICH, a on mógł sobie używać bez gumek...
![]() A serio za argument, że "wszystkie moje byłe to i tamto..." to po prostu bym się poczuła urażona na maksa ![]() Polecam również Unimile Skyny, ale polecam też zmienić podejście faceta albo faceta.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Nie słyszałam, by były takie dostępne na rynku.
Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony, jeśli sama czujesz, że facet w ogóle się nie interesuje antykoncepcją, to duża szansa, że tak właśnie jest. Jak reagował, gdy np. zapomniałaś tabletki? A jeśli chodzi o główny temat wątku – tabletki bezpośrednio wpływają na Twój organizm, to Ciebie dotkną ewentualne skutki uboczne tabletek, więc jeśli nie chcesz, to brać ich nie musisz. I naprawdę, przemyśl to, czy Twój obecny facet jest tą osobą, z którą chcesz być. Rozumiem, że mógł się nie domyślić, że powinien pytać o to, czy masz pieniądze na tabletki, ale zupełnie nie rozumiem, jak mógł użyć argumentu, że jego byłe brały tabletki, więc Ty też masz brać Poza tym, bardzo niepokojące jest to, że on zwyczajnie wyśmiał Twoje obawy dotyczące własnego zdrowia.
|
|
|
#37 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
A co do tabletek: Cytat:
|
||
|
|
|
|
#38 | ||
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Cytat:
A drugi zacytowany argument już szczyt buractwa. |
||
|
|
|
|
#39 |
|
wańka wstańka
|
Nie podoba mi sie postawa twojego faceta. Traktuje cię trochę przedmiotowo: nie liczy sie z twoim zdaniem i odczuciami. I umywa ręce od odpowiedzialności za antykoncepcję.
|
|
|
#40 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Już kiedyś się spotkałam z tym (albo bardzo podobnym) artykułem. Wiem, że naukowcy próbują stworzyć nowe metody antykoncepcyjne dla mężczyzn. Tyle, że z tego, co mi wiadomo, to żadne tabletki dla mężczyzn na rynek nie weszły. A jak nie weszły, to facet autorki wątku choćby chciał, to ich stosować nie może. Jeśli się mylę, to proszę o jakieś informacje
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko napisz, jak rozwiązałaś ten problem.
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
O matko
![]() Mam 24 lata, od 5 jestem w związku i w życiu nie wzięłam ani jednej tabletki antykoncepcyjnej Co prawda teraz jestem w ciąży PLANOWANEJ, ale przez 4,5 roku uprawialiśmy seks regularnie nikt nie narzekał i w ciążę nie zaszłam Mój partner, ani razu nie zasugerował mi, że powinnam brać tabletki, mimo tego, że rozmawialiśmy o tym wielokrotnie i teraz rozmawiamy o antykoncepcji jaką będziemy stosować w połogu.Autorko, zmierzam do tego, że masz trzy wyjścia: -wytłumaczyć partnerowi, że nie chcesz brać tabletek i znaleźć kompromis (czyli inną metodę antykoncepcji, przecież nie tylko gumki istnieją )- brać tabletki do menopauzy z przerwami na ciążę (bo mówisz, że w ciążę chcesz zajść za kilka lat, ale po niej raczej też będziesz chciała się zabezpieczać) -i radykalne - kopnąć jaśniepana w tyłek
|
|
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Najczęściej stoi za tym konkretny powód. Być może wcześniej, dzięki np. psiapsiółkom, dziewczę wymyślało jakieś niestworzone historie, aby coś osiągnąć, coś wymóc na facecie i teraz to co mówi już nie jest brane na poważnie. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
a ja tam się facetowi nie dziwię, dlaczego on ma stosować gumki, które odbierają mu przyjemność, a ona nie może stosować tabletek, które... w żaden sposób na nią źle nie działają?
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To dokładnie taki sam argument jak tego faceta (tj. odwołujący się do jego doświadczeń) - czyli, że żadna z jego partnerek nie miała problemu z taką formą antykoncepcji więc to coś uznaje za normę, za pożądane zachowanie. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4424035 5]a ja tam się facetowi nie dziwię, dlaczego on ma stosować gumki, które odbierają mu przyjemność, a ona nie może stosować tabletek, które... w żaden sposób na nią źle nie działają?
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet[/QUOTE] Twój brak wiedzy na temat działania tabletek antykoncepcyjnych jest przerażający. |
|
|
|
|
#48 |
|
Wredny kotecek
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4424035 5]a ja tam się facetowi nie dziwię, dlaczego on ma stosować gumki, które odbierają mu przyjemność, a ona nie może stosować tabletek, które... w żaden sposób na nią źle nie działają?
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet[/QUOTE] Tak jasne prezerwatywy są BARDZIEJ BEZROBLEMOWE. Nie szkodzą zdrowiu. Jeśli nie chce to nie musi brać, serio nie wiem skąd te głupie przekonanie że ty;lko kobieta musi się martwić o zabezpieczenie a wielki pan ma to w dupie |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet[/QUOTE] Przecież autorka pisała o nowotworze i zakrzepicy w rodzinie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#50 |
|
Wredny kotecek
|
Ja zaczęłąm brać tabletki i po roku wykryto u mnie guzek w piersi. Nie wiadomo było od czego, może od tabletek a może nie. Odstawiłam (i wtedy guzek przestał rosnąć) ale po około 2 latach przerwy znowu do nich wróciłam ze względu na bardzo bolesne miesiączki, bo posłuchałam lekarza że tabletki nowej generacji nie mają na to wpływu blablabla i co? Minął rok od kiedy znowu biorę i pojawił się kolejny guz a ten pierwszy zaczął rosnąć
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet[/QUOTE] nowotwór w bliskiej rodzinie zwiększone ryzyko zakrzepicy problemy z obrzękami (cellulit) zaraz padnę! jakie jeszcze przeciwwskazania są potrzebne? bo idąc tym tropem, nawet ryzyko nagłego zgonu nie jest na tyle poważne, by odbierać przyjemność misiaczkowi. ![]() autorko - to fajne i rzadkie, że dbasz o swoje zdrowie, większość kobiet (przykład powyżej) nie zastanawia się nad ryzykiem związanym z antykoncepcją. co do chłopaka, tak jak już pisano, burak stulecia. przecież kwestie rodzicielstwa to wasza wspólna sprawa, uważam, że każdy odpowiedzialny facet się tym interesuje. i dba o zdrowie swojej dziewczyny. |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet[/QUOTE] A jakby tobie facet powiedział, już mniejsza o ewentualne wątpliwości i kwestie zdrowotne, że masz brać tabletki, sama wydawać na nie pieniądze, bo on chce mieć bezpieczny, przyjemny seks i masz mu nie zawracać du.py tak przyziemnymi sprawami jak wizyty u lekarza, wykupywanie recepty i koszty z tym związane, to też byś była taka wyrozumiała? Nie wiem, jak można być ślepym na tak paskudne i egoistyczne podejście.
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisanie w opisanej sytuacji rodzinnej dziewczyny o "bezproblemowych tabsach" jest niepoważne. Postawa chłopaczka z jego "moje wszystkie dziewczyny brały..." jest więcej niż żałosna. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-12-20 o 15:57 |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą, tak mnie zastanawia, że dopiero teraz, po kilku latach brania tabletek, naszły cię wątpliwości i zaczęłaś się martwić o swoje zdrowie.
Chociaż, lepiej późno niż wcale.
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Paskudna postawa faceta.
Ja niby nie miałam przeciwwskazań, zrobiłam badania przed tabsami. Brałam 3 miesiace, po czym trafiłam do lekarza, bo nagle zaczęłam miec paskudny ból w nodze, dosłownie ciągałam ją za sobą i nie mogłam spodni założyć, tak bolało- zaczeły się problemy z żyłami. (na szczęscie po 4 miesiacach leczenia ustąpiły) Dlatego mocno mnie wkurzają mądrości dziewczyn, które biora tabsy i nic im nie jest. Ok, ale to, że jednej czy drugiej nie szkodzą, nie znaczy, że trzeciej też nie zaszkodzą. W przypadku autorki jest inaczej, są WYRAŹNE przeciwwskazania! Daj spokój z tym chłopakiem. Mój od 4 lat 'meczy się' z gumką i słowa nie powiedział o tabsach, bo wie jak mogą mi zaszkodzić (sama zdecydowałam, ze zacznę brac ze względu na cerę). Dlatego nie wyobrażam sobie fochów, o coś takiego ze strony faceta. To Twoje zdrowie, życie i Twoja sprawa. Zastanów sie tylko, czy naprawdę masz ochotę uprawiać seks z kimś, kto tak mało sie o Ciebie troszczy.
Daidai konjou ajisai... Edytowane przez GhostInTheFog Czas edycji: 2013-12-20 o 16:56 |
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Bałabym się uprawiać seks z takim gościem, bo z twoich postów wynika że to egoista. Ewentualna wpadka też będzie twoim problemem? Podejście do antykoncepcji dużo może powiedzieć o stosunku do partnerki seksualnej. Jego lekceważenie nie świadczy o nim dobrze.
Bałabym się też brać tabletki mając w rodzinie historie chorób nowotworowych. Niby samobadania, niby cytologia i testy, ale polska niedofinansowana służba zdrowia stoi na takim poziomie, że lepiej nie narażać się na ewentualne leczenie czy to zakrzepicy, czy nowotworu. Po za tym nie wyobrażam sobie zwolnienia tż z odpowiedzialności za antykoncepcje. Porozmawiaj poważnie i zmień ten układ na bardziej partnerski. Edytowane przez hypnose22 Czas edycji: 2013-12-20 o 17:35 |
|
|
|
|
#58 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
|
|
|
|
#59 |
|
zuy mod
|
Sluchajcie, ale nie najezdzajmy tak na niego - antykoncepcja powinna byc ich wspolna decyzja, a nie ze ona mowi ze nie i koniec. OK - nowotwor w rodzinie moze byc przeciwskazaniem, aczkolwiek cellulit.to juz wymysl.
Niefajnie sie zachowal, ale z drugiej strony on tez powinien miec cos do powiedzenia. Jezeli jemu w gumce opada a ona hormonow nie chce to nie maja zbyt wiele.mozliwosci. Bo co, spirala niehormonalna? Wysłane z mojego XT615
|
|
|
#60 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dla mnie to kpina jakaś swoją drogą w jaki sposób on ma się interesować jej wizytami u ginekologa? Cytat:
![]() jak ja chciałam, żeby TŻ się dorzucał to mu to po prostu powiedziałam, a nie strzelałam fochy, że sam się nie domyślił i inna sprawa jakby dziewczyna od początku postawiła sprawę jasno - nie biorę tabletek, musimy znaleźć inne rozwiązanie ale ona nagle po iluś latach brania stwierdziła, że przestaje, bo cellulit ma postawiła faceta pod ścianą i jeszcze gromy na niego lecą
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-12-20 o 18:23 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.