![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój chłopak i tabletki antykoncepcyjne
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
To nie jest problem z antykoncepcją, to jest problem z chłopakiem. Dzisiaj zmusza cię do brania pigułek, jutro zmusi cię do czegoś innego. Zastanów się czy w ogóle warto jest być z takim człowiekiem, bo to, co robi, jest zaprzeczeniem słów "kocham cię".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wredny kotecek
|
Podobno wymyślono tabletki anty dla facetów, niech bierze. Poza tym może się poddać wazektomii - jest to najtańsza, a jednocześnie najbardziej skuteczna metoda antykoncepcyjna dla mężczyzn. Odwracalna. Nie rozumiem czemu facet wymaga od dziewczyny żeby to ona była odpowiedzialna za antykoncepcję bo on gumek nie lubi. Niech weźmie sprawy w swoje łapy, rónouprawnienie mamy niby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Wychodzi więc na to, że facet ma gdzieś zabezpieczenie. Grunt, żeby jego dziewczyna to robiła za NICH, a on mógł sobie używać bez gumek...
![]() A serio za argument, że "wszystkie moje byłe to i tamto..." to po prostu bym się poczuła urażona na maksa ![]() Polecam również Unimile Skyny, ale polecam też zmienić podejście faceta albo faceta.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
ma zielone pojęcie
|
Nie słyszałam, by były takie dostępne na rynku.
Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony, jeśli sama czujesz, że facet w ogóle się nie interesuje antykoncepcją, to duża szansa, że tak właśnie jest. Jak reagował, gdy np. zapomniałaś tabletki? A jeśli chodzi o główny temat wątku – tabletki bezpośrednio wpływają na Twój organizm, to Ciebie dotkną ewentualne skutki uboczne tabletek, więc jeśli nie chcesz, to brać ich nie musisz. I naprawdę, przemyśl to, czy Twój obecny facet jest tą osobą, z którą chcesz być. Rozumiem, że mógł się nie domyślić, że powinien pytać o to, czy masz pieniądze na tabletki, ale zupełnie nie rozumiem, jak mógł użyć argumentu, że jego byłe brały tabletki, więc Ty też masz brać ![]()
![]() |
![]() |
#37 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
A co do tabletek: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A drugi zacytowany argument już szczyt buractwa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
wańka wstańka
|
Nie podoba mi sie postawa twojego faceta. Traktuje cię trochę przedmiotowo: nie liczy sie z twoim zdaniem i odczuciami. I umywa ręce od odpowiedzialności za antykoncepcję.
![]() |
#40 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Już kiedyś się spotkałam z tym (albo bardzo podobnym) artykułem. Wiem, że naukowcy próbują stworzyć nowe metody antykoncepcyjne dla mężczyzn. Tyle, że z tego, co mi wiadomo, to żadne tabletki dla mężczyzn na rynek nie weszły. A jak nie weszły, to facet autorki wątku choćby chciał, to ich stosować nie może. Jeśli się mylę, to proszę o jakieś informacje ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko napisz, jak rozwiązałaś ten problem.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
O matko
![]() Mam 24 lata, od 5 jestem w związku i w życiu nie wzięłam ani jednej tabletki antykoncepcyjnej ![]() Co prawda teraz jestem w ciąży PLANOWANEJ, ale przez 4,5 roku uprawialiśmy seks regularnie nikt nie narzekał i w ciążę nie zaszłam ![]() Autorko, zmierzam do tego, że masz trzy wyjścia: -wytłumaczyć partnerowi, że nie chcesz brać tabletek i znaleźć kompromis (czyli inną metodę antykoncepcji, przecież nie tylko gumki istnieją ![]() - brać tabletki do menopauzy z przerwami na ciążę (bo mówisz, że w ciążę chcesz zajść za kilka lat, ale po niej raczej też będziesz chciała się zabezpieczać) -i radykalne - kopnąć jaśniepana w tyłek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
Cytat:
Najczęściej stoi za tym konkretny powód. Być może wcześniej, dzięki np. psiapsiółkom, dziewczę wymyślało jakieś niestworzone historie, aby coś osiągnąć, coś wymóc na facecie i teraz to co mówi już nie jest brane na poważnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
a ja tam się facetowi nie dziwię, dlaczego on ma stosować gumki, które odbierają mu przyjemność, a ona nie może stosować tabletek, które... w żaden sposób na nią źle nie działają?
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
To dokładnie taki sam argument jak tego faceta (tj. odwołujący się do jego doświadczeń) - czyli, że żadna z jego partnerek nie miała problemu z taką formą antykoncepcji więc to coś uznaje za normę, za pożądane zachowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4424035 5]a ja tam się facetowi nie dziwię, dlaczego on ma stosować gumki, które odbierają mu przyjemność, a ona nie może stosować tabletek, które... w żaden sposób na nią źle nie działają?
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet[/QUOTE] Twój brak wiedzy na temat działania tabletek antykoncepcyjnych jest przerażający. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wredny kotecek
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4424035 5]a ja tam się facetowi nie dziwię, dlaczego on ma stosować gumki, które odbierają mu przyjemność, a ona nie może stosować tabletek, które... w żaden sposób na nią źle nie działają?
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet[/QUOTE] Tak jasne prezerwatywy są BARDZIEJ BEZROBLEMOWE. Nie szkodzą zdrowiu. Jeśli nie chce to nie musi brać, serio nie wiem skąd te głupie przekonanie że ty;lko kobieta musi się martwić o zabezpieczenie a wielki pan ma to w dupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet[/QUOTE] Przecież autorka pisała o nowotworze i zakrzepicy w rodzinie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Wredny kotecek
|
Ja zaczęłąm brać tabletki i po roku wykryto u mnie guzek w piersi. Nie wiadomo było od czego, może od tabletek a może nie. Odstawiłam (i wtedy guzek przestał rosnąć) ale po około 2 latach przerwy znowu do nich wróciłam ze względu na bardzo bolesne miesiączki, bo posłuchałam lekarza że tabletki nowej generacji nie mają na to wpływu blablabla i co? Minął rok od kiedy znowu biorę i pojawił się kolejny guz a ten pierwszy zaczął rosnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet[/QUOTE] ![]() nowotwór w bliskiej rodzinie zwiększone ryzyko zakrzepicy problemy z obrzękami (cellulit) zaraz padnę! jakie jeszcze przeciwwskazania są potrzebne? bo idąc tym tropem, nawet ryzyko nagłego zgonu nie jest na tyle poważne, by odbierać przyjemność misiaczkowi. ![]() autorko - to fajne i rzadkie, że dbasz o swoje zdrowie, większość kobiet (przykład powyżej) nie zastanawia się nad ryzykiem związanym z antykoncepcją. co do chłopaka, tak jak już pisano, burak stulecia. przecież kwestie rodzicielstwa to wasza wspólna sprawa, uważam, że każdy odpowiedzialny facet się tym interesuje. i dba o zdrowie swojej dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
![]() co innego gdyby gumki były tak samo bezproblemowe w użytku jak tabletki anty, ale skoro nawet ja, jako kobieta, prezerwatyw nie lubię, to co dopiero facet[/QUOTE] A jakby tobie facet powiedział, już mniejsza o ewentualne wątpliwości i kwestie zdrowotne, że masz brać tabletki, sama wydawać na nie pieniądze, bo on chce mieć bezpieczny, przyjemny seks i masz mu nie zawracać du.py tak przyziemnymi sprawami jak wizyty u lekarza, wykupywanie recepty i koszty z tym związane, to też byś była taka wyrozumiała? Nie wiem, jak można być ślepym na tak paskudne i egoistyczne podejście.
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisanie w opisanej sytuacji rodzinnej dziewczyny o "bezproblemowych tabsach" jest niepoważne. Postawa chłopaczka z jego "moje wszystkie dziewczyny brały..." jest więcej niż żałosna. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-12-20 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą, tak mnie zastanawia, że dopiero teraz, po kilku latach brania tabletek, naszły cię wątpliwości i zaczęłaś się martwić o swoje zdrowie.
Chociaż, lepiej późno niż wcale.
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Paskudna postawa faceta.
Ja niby nie miałam przeciwwskazań, zrobiłam badania przed tabsami. Brałam 3 miesiace, po czym trafiłam do lekarza, bo nagle zaczęłam miec paskudny ból w nodze, dosłownie ciągałam ją za sobą i nie mogłam spodni założyć, tak bolało- zaczeły się problemy z żyłami. (na szczęscie po 4 miesiacach leczenia ustąpiły) Dlatego mocno mnie wkurzają mądrości dziewczyn, które biora tabsy i nic im nie jest. Ok, ale to, że jednej czy drugiej nie szkodzą, nie znaczy, że trzeciej też nie zaszkodzą. W przypadku autorki jest inaczej, są WYRAŹNE przeciwwskazania! Daj spokój z tym chłopakiem. Mój od 4 lat 'meczy się' z gumką i słowa nie powiedział o tabsach, bo wie jak mogą mi zaszkodzić (sama zdecydowałam, ze zacznę brac ze względu na cerę). Dlatego nie wyobrażam sobie fochów, o coś takiego ze strony faceta. To Twoje zdrowie, życie i Twoja sprawa. Zastanów sie tylko, czy naprawdę masz ochotę uprawiać seks z kimś, kto tak mało sie o Ciebie troszczy.
Daidai konjou ajisai... Edytowane przez GhostInTheFog Czas edycji: 2013-12-20 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Bałabym się uprawiać seks z takim gościem, bo z twoich postów wynika że to egoista. Ewentualna wpadka też będzie twoim problemem? Podejście do antykoncepcji dużo może powiedzieć o stosunku do partnerki seksualnej. Jego lekceważenie nie świadczy o nim dobrze.
Bałabym się też brać tabletki mając w rodzinie historie chorób nowotworowych. Niby samobadania, niby cytologia i testy, ale polska niedofinansowana służba zdrowia stoi na takim poziomie, że lepiej nie narażać się na ewentualne leczenie czy to zakrzepicy, czy nowotworu. Po za tym nie wyobrażam sobie zwolnienia tż z odpowiedzialności za antykoncepcje. Porozmawiaj poważnie i zmień ten układ na bardziej partnerski. Edytowane przez hypnose22 Czas edycji: 2013-12-20 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
zuy mod
|
Sluchajcie, ale nie najezdzajmy tak na niego - antykoncepcja powinna byc ich wspolna decyzja, a nie ze ona mowi ze nie i koniec. OK - nowotwor w rodzinie moze byc przeciwskazaniem, aczkolwiek cellulit.to juz wymysl.
Niefajnie sie zachowal, ale z drugiej strony on tez powinien miec cos do powiedzenia. Jezeli jemu w gumce opada a ona hormonow nie chce to nie maja zbyt wiele.mozliwosci. Bo co, spirala niehormonalna? Wysłane z mojego XT615
![]() |
![]() |
#60 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
dla mnie to kpina jakaś swoją drogą w jaki sposób on ma się interesować jej wizytami u ginekologa? ![]() Cytat:
![]() jak ja chciałam, żeby TŻ się dorzucał to mu to po prostu powiedziałam, a nie strzelałam fochy, że sam się nie domyślił i inna sprawa jakby dziewczyna od początku postawiła sprawę jasno - nie biorę tabletek, musimy znaleźć inne rozwiązanie ale ona nagle po iluś latach brania stwierdziła, że przestaje, bo cellulit ma ![]() postawiła faceta pod ścianą i jeszcze gromy na niego lecą ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-12-20 o 17:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.