|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sukienka Sylwestrowa- co z bielizną?
Cytat:
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała i założyła taki biustonosz. Większość dziewczyn jest zadowolona, ja też byłam podczas użytkowania pierwszego. Ale ten drugi był jakiś pechowy.
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że jak piszesz, że nosisz miseczkę B, to niewiadomo czy to jest rozmiar 60B, 65B, 70B, 75B, 80B, 85B czy jeszcze więcej. Przecież rozmiary tych piersi różnią się między sobą, mimo że literka "B" jest w każdym z tych staników. Moim zdaniem trzeba przymierzyć albo kupować na "chybił trafił". |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
No i co do tego silikonu to zastanawia mnie jak on sie trzyma gdy ktoś się mocno spoci - to przecież nie wchłania potu, a tym samym wydaje mi sie nieprzyjemne w użyciu....
Wiesz, po pierwsze wikipedie czy inne internetowe słowniki w których pojęcia opisują często niespecjaliści, to lekarze nazywają "encyklopedia dla szaraczków" - w sensie "coś tam tłumaczy ale z błędami i dalej te błędy są powielane...no ale jakąś wiedzę upowszechnia (niekoniecznie prawdziwą). Poza tym sama brodawka (czy tez sama brodawka z otoczką) jako sutek może być trafnym okresleniem w odniesieniu do dzieci oraz mezczyzn - tam piers jest nierozwinięta i główna (widoczną) składowaa jest brodawka. W tej sytuacj sutek składa sie (zewnętrznie) z brodawki i otoczki. Jednak nie dotyczy to dojrzałych kobiet ( w odniesieniu do nich sutek oznacza całą pierś, lub inaczej gruczoł mlekowy z reszta tkanek). Ten 2. punkt słownika w domyśle odnosi się do sytuacji nierozwiniętych/szczątkowych gruczołów mlecznych.
Edytowane przez fankapsychiatrii Czas edycji: 2013-12-30 o 16:08 |
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to najpopularniejszy rozmiar, który nosi większość kobiet - i przy okazji źle dobrany.![]() A nie lepiej skoczyć do kilku sklepów z bielizną i tam przymierzyć? Nie miałam nigdy silikonowego stanika (choć zastanawiam się nad takim) ale wydaje mi się, że stacjonarnie też można je kupić?
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama w takich awaryjnych sytuacjach brała stary biustonosz, odcinała ramiączka i zapięcie na plecach a miski przyszywała bezpośrednio do sukienki rzecz jasna w odpowiednim miejscu
Przy małym biuście się sprawdzi, przy dużym nie za bardzo bo piersi nie będą się trzymać.
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Rany, to nie jest forum medyczne, po co się czepiać takich bzdur? W potocznym języku pierś funkcjonuje pod nazwą pierś, a brodawka pod nazwą sutek i tyle, wszyscy chyba rozumieją o co chodzi.
I dla mnie oczywiste jest, że jak ktoś się skarży że mu się odznaczają sutki, to mu chodzi o brodawki, a nie o całe piersi No litości
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do odczuć przy stosowaniu - najpierw są nieprzyjemnie zimne, lepiej je rozgrzać w dłoniach przed naklejeniem, wtedy nie będzie dyskomfortu, już naklejone nie przeszkadzają A co do odklejania to jedyne w swoim rodzaju uczucie - nigdy nie karmiłam, ale to uczucie jakby zasysania piersi, a potem ten chłodny dotyk powietrza po zdjęciu
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Skoro masz miseczkę B to plastry podtrzymujące biust powinny być odpowiednie - kosztują 15-20zł. Ja swoje kupiłam w aptece (są też w sklepach dla dorosłych) mam większy biust i się sprawdziły nic się nigdzie nie przesunęło itp. Klej też bez problemu domyłam żelem. A na brodawki też są takie cuda do zasłonienia. W filmie Lejdis to chyba nasutniki nazywały- ale nie wiem czy to tak się nazywa
W załączniku jak to wygląda jakbyś chciała zobaczyć to na biuście poszukaj w google bo nie chce wrzucać takich zdjęć. |
|
|
|
|
#42 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze kupuję 75B, lub 80B, 75A są za małe, bo mi wszystko wypływa, 80B czasem za duże pod biustem, zależy od rozmiarówki więc staram się mierzyć, 75B tak optymalnie. Być może i jest źle dopasowany, nie mogę zaprzeczyć bo się nie znam profesjonalnie, ale wydaje mi się że jest w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Bardotka wyszperana w domu okazała się za mała, silikonów nie kupiłam, bo były tylko w rozmiarze "D", ale zakupiłam bardotkę, piękną w kolorze kawy, w dodatku nie chińską
za jedyne 14 zł i na silikonie więc mogę iść bez ramiączek!Dziękuję Wam za rady i życzę szampańskiego sylwestra!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

-59-58
-57-56