Sukienka Sylwestrowa- co z bielizną? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 16:01   #31
zieloneoliwki
Raczkowanie

Dot.: Sukienka Sylwestrowa- co z bielizną?

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Zajrzyj do pepco

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

A tak w ogóle, nie ma czegoś takiego jak małe B, albo "mam rozmiar C".
Zajrzę dziś ale ostatnio kupowałam tam stanik i szczerze mówiąc nic tam nie widziałam

od 25.12.2013 Szczęśliwa Narzeczona!
zieloneoliwki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 16:02   #32
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zieloneoliwki Pokaż wiadomość
to już było trzeba mi nie pisać Pechowa jestem, więc znając życie spadnie na podłogę i będę cycki zbierać z parkietu

Pięknie być nie musi, pod sukienkę nikt zaglądać nie będzie. Ma być estetycznie z zewnątrz i choć trochę wygodnie
Tańczysz, tańczysz, a tu nagle taka galareta wypada na podłogę.

Ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała i założyła taki biustonosz. Większość dziewczyn jest zadowolona, ja też byłam podczas użytkowania pierwszego. Ale ten drugi był jakiś pechowy.
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 16:03   #33
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
O miseczkę chodzi. Jeśli normalnie noszę miseczkę B, to kupić B, czy C
No ja wiem, że chodzi o miseczkę.
Tylko że jak piszesz, że nosisz miseczkę B, to niewiadomo czy to jest rozmiar 60B, 65B, 70B, 75B, 80B, 85B czy jeszcze więcej.
Przecież rozmiary tych piersi różnią się między sobą, mimo że literka "B" jest w każdym z tych staników.

Moim zdaniem trzeba przymierzyć albo kupować na "chybił trafił".
Stary 2013-12-30, 16:06   #34
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

No i co do tego silikonu to zastanawia mnie jak on sie trzyma gdy ktoś się mocno spoci - to przecież nie wchłania potu, a tym samym wydaje mi sie nieprzyjemne w użyciu....

Wiesz, po pierwsze wikipedie czy inne internetowe słowniki w których pojęcia opisują często niespecjaliści, to lekarze nazywają "encyklopedia dla szaraczków" - w sensie "coś tam tłumaczy ale z błędami i dalej te błędy są powielane...no ale jakąś wiedzę upowszechnia (niekoniecznie prawdziwą).
Poza tym sama brodawka (czy tez sama brodawka z otoczką) jako sutek może być trafnym okresleniem w odniesieniu do dzieci oraz mezczyzn - tam piers jest nierozwinięta i główna (widoczną) składowaa jest brodawka. W tej sytuacj sutek składa sie (zewnętrznie) z brodawki i otoczki. Jednak nie dotyczy to dojrzałych kobiet ( w odniesieniu do nich sutek oznacza całą pierś, lub inaczej gruczoł mlekowy z reszta tkanek).
Ten 2. punkt słownika w domyśle odnosi się do sytuacji nierozwiniętych/szczątkowych gruczołów mlecznych.

Edytowane przez fankapsychiatrii
Czas edycji: 2013-12-30 o 16:08
fankapsychiatrii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 16:16   #35
zieloneoliwki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
No ja wiem, że chodzi o miseczkę.
Tylko że jak piszesz, że nosisz miseczkę B, to niewiadomo czy to jest rozmiar 60B, 65B, 70B, 75B, 80B, 85B czy jeszcze więcej.
Przecież rozmiary tych piersi różnią się między sobą, mimo że literka "B" jest w każdym z tych staników.

Moim zdaniem trzeba przymierzyć albo kupować na "chybił trafił".
Wchodząc na allegro na aukcję ze stanikiem "un bra" jest napisane: "un bra rozmiar A" "un bra rozmiar B" "un bra rozmiar C" i zastanawiam się czy nosząc stanik rozmiaru 75B powinnam kupić un bra rozmiar B, czy rozmiar C. Wątpię też żeby można było przymierzyć te silikony, jak będzie taka możliwość to oczywiście że to zrobię.

Stary 2013-12-30, 16:22   #36
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodząc na allegro na aukcję ze stanikiem "un bra" jest napisane: "un bra rozmiar A" "un bra rozmiar B" "un bra rozmiar C" i zastanawiam się czy nosząc stanik rozmiaru 75B powinnam kupić un bra rozmiar B, czy rozmiar C. Wątpię też żeby można było przymierzyć te silikony, jak będzie taka możliwość to oczywiście że to zrobię.
Jestem zawsze sceptycznie nastawiona jak ktoś mówi, że nosi 75B Bo to najpopularniejszy rozmiar, który nosi większość kobiet - i przy okazji źle dobrany.

A nie lepiej skoczyć do kilku sklepów z bielizną i tam przymierzyć? Nie miałam nigdy silikonowego stanika (choć zastanawiam się nad takim) ale wydaje mi się, że stacjonarnie też można je kupić?
Stary 2013-12-30, 17:16   #37
Klarissa
Zakorzenienie

Moja mama w takich awaryjnych sytuacjach brała stary biustonosz, odcinała ramiączka i zapięcie na plecach a miski przyszywała bezpośrednio do sukienki rzecz jasna w odpowiednim miejscu Przy małym biuście się sprawdzi, przy dużym nie za bardzo bo piersi nie będą się trzymać.
Stary 2013-12-30, 17:25   #38
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii Pokaż wiadomość
No i co do tego silikonu to zastanawia mnie jak on sie trzyma gdy ktoś się mocno spoci - to przecież nie wchłania potu, a tym samym wydaje mi sie nieprzyjemne w użyciu....

Wiesz, po pierwsze wikipedie czy inne internetowe słowniki w których pojęcia opisują często niespecjaliści, to lekarze nazywają "encyklopedia dla szaraczków" - w sensie "coś tam tłumaczy ale z błędami i dalej te błędy są powielane...no ale jakąś wiedzę upowszechnia (niekoniecznie prawdziwą).
Poza tym sama brodawka (czy tez sama brodawka z otoczką) jako sutek może być trafnym okresleniem w odniesieniu do dzieci oraz mezczyzn - tam piers jest nierozwinięta i główna (widoczną) składowaa jest brodawka. W tej sytuacj sutek składa sie (zewnętrznie) z brodawki i otoczki. Jednak nie dotyczy to dojrzałych kobiet ( w odniesieniu do nich sutek oznacza całą pierś, lub inaczej gruczoł mlekowy z reszta tkanek).
Ten 2. punkt słownika w domyśle odnosi się do sytuacji nierozwiniętych/szczątkowych gruczołów mlecznych.
Tak, tak bo w encyklopedii PWN hasła układają idioci, albo sa tłumaczone z angielskiego. Akurat to źródło wiedzy jest rzetelnym źródłem informacji, hasła układane są przez specjalistów, punkt drugi odnosi się do ludzi, także w przypadku rozwiniętych gruczołów mlecznych. Ja wciąż zamierzam na brodawkę mówić sutek, najwyżej ktoś wyśmieje, te wielką nieścisłość.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 17:45   #39
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Rany, to nie jest forum medyczne, po co się czepiać takich bzdur? W potocznym języku pierś funkcjonuje pod nazwą pierś, a brodawka pod nazwą sutek i tyle, wszyscy chyba rozumieją o co chodzi.
I dla mnie oczywiste jest, że jak ktoś się skarży że mu się odznaczają sutki, to mu chodzi o brodawki, a nie o całe piersi No litości
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 17:52   #40
Pollinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii Pokaż wiadomość
.
Jeśli tylko są naklejane na suchą skórę, to tak ściśle przylega do piersi, że pot ich nie odkleja, sama testowałam
Co do odczuć przy stosowaniu - najpierw są nieprzyjemnie zimne, lepiej je rozgrzać w dłoniach przed naklejeniem, wtedy nie będzie dyskomfortu, już naklejone nie przeszkadzają A co do odklejania to jedyne w swoim rodzaju uczucie - nigdy nie karmiłam, ale to uczucie jakby zasysania piersi, a potem ten chłodny dotyk powietrza po zdjęciu
Pollinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 20:44   #41
juki_90
Raczkowanie

Skoro masz miseczkę B to plastry podtrzymujące biust powinny być odpowiednie - kosztują 15-20zł. Ja swoje kupiłam w aptece (są też w sklepach dla dorosłych) mam większy biust i się sprawdziły nic się nigdzie nie przesunęło itp. Klej też bez problemu domyłam żelem. A na brodawki też są takie cuda do zasłonienia. W filmie Lejdis to chyba nasutniki nazywały- ale nie wiem czy to tak się nazywa

W załączniku jak to wygląda jakbyś chciała zobaczyć to na biuście poszukaj w google bo nie chce wrzucać takich zdjęć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plastry.jpg (41,8 KB, 16 załadowań)
juki_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 07:54   #42
zieloneoliwki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Jestem zawsze sceptycznie nastawiona jak ktoś mówi, że nosi 75B Bo to najpopularniejszy rozmiar, który nosi większość kobiet - i przy okazji źle dobrany.

A nie lepiej skoczyć do kilku sklepów z bielizną i tam przymierzyć? Nie miałam nigdy silikonowego stanika (choć zastanawiam się nad takim) ale wydaje mi się, że stacjonarnie też można je kupić?
Na pewno można kupić stacjonarnie, ale wątpię żeby ten silikon można było przymierzyć, choć z drugiej strony, bez odklejenia tych folii to czemu nie Wyszperałam dziś bardotkę Obawiam się tylko, że będzie za mała

Zawsze kupuję 75B, lub 80B, 75A są za małe, bo mi wszystko wypływa, 80B czasem za duże pod biustem, zależy od rozmiarówki więc staram się mierzyć, 75B tak optymalnie. Być może i jest źle dopasowany, nie mogę zaprzeczyć bo się nie znam profesjonalnie, ale wydaje mi się że jest w sam raz

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Moja mama w takich awaryjnych sytuacjach brała stary biustonosz, odcinała ramiączka i zapięcie na plecach a miski przyszywała bezpośrednio do sukienki rzecz jasna w odpowiednim miejscu Przy małym biuście się sprawdzi, przy dużym nie za bardzo bo piersi nie będą się trzymać.
Kilka lat temu jak szłam na imprezę w bluzce bez ramiączek, to zrobiłam podobnie, tyle że nie odcinałam tyłu, same ramiączka odpięłam i przyszyłam do bluzki. Po kilku minutach szaleństw na parkiecie bluzka się zsunęła razem ze stanikiem...

Stary 2013-12-31, 12:12   #43
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka lat temu jak szłam na imprezę w bluzce bez ramiączek, to zrobiłam podobnie, tyle że nie odcinałam tyłu, same ramiączka odpięłam i przyszyłam do bluzki. Po kilku minutach szaleństw na parkiecie bluzka się zsunęła razem ze stanikiem...
Ostro
Stary 2013-12-31, 13:26   #44
zieloneoliwki
Raczkowanie

Bardotka wyszperana w domu okazała się za mała, silikonów nie kupiłam, bo były tylko w rozmiarze "D", ale zakupiłam bardotkę, piękną w kolorze kawy, w dodatku nie chińską za jedyne 14 zł i na silikonie więc mogę iść bez ramiączek!Dziękuję Wam za rady i życzę szampańskiego sylwestra!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości