![]() |
#31 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
![]() Ja mam dwie córki ( 10l i 7l) i też chcielibyśmy mieć w synka. Mieliśmy celować w ovu dlatego monitorowałam cykle, żeby poznać swój organizm, ale w drugim cyklu monitorowania zaskoczyło, zanim zaczęliśmy prawdziwe starania i w sumie nie wiem co z tego będzie ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mnie bolą piersi, na samym początku (jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży) czułam się bardzo osłabiona, teraz już to minęło. Mam też bardzo wydęty brzuch, trochę mnie to niepokoi, bo w pierwszych ciążach tak nie miałam. Czasem też robi mi się nie dobrze :/ ale na szczęście tylko czasem i szybko mija ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Witam was wszystkich
Jestem tu nowa a dołączyłam dlatego że kilka dni temu zobaczyłam 2 kreseczki na teście. Jestem już mama 4 i pół letniego synka a o kolejna dzidzie staraliśmy się prawie 3 lata ostateczmie udało się na pół rocznej terapi hormonalnej i monitoringu. Jestem bardzo szczęśliwa ale jak chyba każdy mam obawy czy wszystko będzie dobrze. Pierwsze USG bede miała gdzieś za 2 tyg i wtedy dowiem się dokładnej daty porodu narazie z moich obliczen wynika że to bedzie 8 wrzesień, moje urodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. Przepraszam za brak polski znaczkow, z komorki pisze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Zycze powodzenia. Jestem mama listopadowa 2012 i wrzesniowa 2013, a teraz starałam sie o trzeciego dzidziusia i mam nadzieje, że sie przyłączę do Was. Jednaj jeszcze za wcześnie by coś stwierdzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny gratuluje wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę ze zaszlas w drugą ciążę zaraz po porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Dokladnie tak było. Ciaża nieplanowana, ale nie żałuje.Teraz chce miec jeszcze jedno, żeby nie miec dużej różnicy wieku i odchować prawie za jednym zamachem.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Pytanie do tych doświadczonych
![]()
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zmierzyłam się i zważyłam, zrobiłam zdjęcia i skrupulatnie wszystko zapisałam ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Jak najbardziej. Ja tak miałam w poprzedniej ciąży z tym że rano w ogóle nie miałam apetytu a od popołudnia do wieczora miałam takie mdłości że przez pierwszy okres ciąży zywilam sie praktycznie tylko chlebem z masłem i to jeszcze musiałam się zmuszac :banghead:
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
spokojnych 9 miesięcy
![]() ![]()
#43 |
Raczkowanie
|
Hej!
Chciałam się początkowo przyłączyć do mam z sierpnia bo wrześniówek jeszcze nie widziałam, ale teraz już jesteście więc jestem i ja ![]() To moja 3 ciąża. Ostatnią miesiączkę miałam 04.12.13. Do gina na wizytę idę 11.01. 30.12.13 robiłam bhcg i wyszło mi 47,8. Zadzwoniłam szybko do mojego gina, skonsultowałam się i od razu umówiłam na wizytę. Dodam, że we wrześniu poroniłam, dlatego jestem przerażona. Dzisiaj powtórzyłam bhcg, przyrost jest i to duży, wyszło 490. Mam nadzieję, że uda mi się wytrwać z Wami do końca. ![]() Szoonka - nieśmiało proszę o dopisanie mnie do listy ![]() ![]() Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2014-01-03 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak bardzo bym chciała być z Wami na tym wątku. Staramy się już prawie 3 lata, w czwartek się dowiem czy do Was dołączę czy niestety dalej będę tylko podczytywać i zazdrościć.. Gratuluje Wam wszystkim bardzo.
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
Test zrobiłam w sylwestra i pojawiły się 2 kreski ![]() Mam córkę z września 2012, więc będzie równo 2 lata różnicy. Doświadczenia mi się zaczną pokrywać - test w sylwestra, lato z wielkim brzuchem ;-) Będzie znowu fajnie! Chciałabym drugą córeczkę, a mąż syna. Zobaczymy. Objawy: wielka senność niemal cały dzień, wzdęcia, przewalanie w kichach, obrzmiałe piersi (nie są wrażliwe, bolące), troszkę mdłości, ale nieznaczne, no i brak miesiączki naturalnie ;-) U "dziurologa" jeszcze nie byłam. Może w pn w końcu uda mi się zapisać na wizytę, bo próbuję od dwóch dni bez skutku, tak krótko pracują, a ja też w pracy bywałam. Teraz będę chodzić na NFZ, w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie. Dorota, 28 lat, TP 03.09.2014 |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
![]()
Też chciałabym się dołączyć do was dziewczyny !!!
Jestem właśnie w 5 tc, pozytywny test wyszedł mi już 26 grudnia. Nie posiadam się z radości !!! ![]() ![]() ![]() Magda/ 29 lat/ Termin porodu-8.09.2014 |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe Mamuśki
![]() ![]() dziewczyny a co z dietą ? wykluczyłyście już jakieś produkty z diety ? Ja mdłości tylko mam na wieczór, ale jak jestem głodna, więc teoretycznie mogę jeść wszystko. Wiem tylko że na 100% mam wykluczyć: -surowe mięso/wędzone -ser feta, camembert ![]() - herbatki z hibiskusem i liśćmi malin - coś jeszcze ???
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() salami też odpada wtrąciłam swoje 3 grosze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Witajcie,czy mogę dołączyć? 2 kreseczki ujrzałam 30 grudnia. Z moich obliczeń to 5 tydzień
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Ale nas sporo się robi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Hej!
U mnie dalej z objawow poza bolem piersi nic , nawet jakbym na sile szukala,wsluchiwala się to nic ,az mi dziwnie jak piszecie o senności,mdlosciach... Czuje tylko bol w podbrzuszu i przy lewym jajniku,jak na okres ale delikatniejszy,taki mdły,czytałam,że to normalne,bo macica się rozciąga,ale ja czuje to codziennie. Bylam dzisiaj w swojej przychodni, mam wyznaczona wizyte z położną ( to ona w UK prowadzi ciążę) na 30 stycznia,to ponad 3 tygdnie,zwariuje do tego czasu,ale tutaj tak jest,nie można się umowic wcześniej niż po skończonym 8 tygodniu. A ja wciąż mam obawy,czy to na pewno ciaza?A może testy się myla,okres mi się wstrzymal i tyle,tysiace myśli na minute...Zamecze się. Czy bierzecie jakies witaminy?Kwas foliowy? Ja brałam do dzisiaj ,nasz polski,ale po wizycie u rodzinnego poradzila ebym kupila tutejszy zestaw 19 witamin + kwas foliowy ,kupiłam i zaczelam łykać. |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Liscie malin działają naskurczowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję 2 kreseczek i życzę bezproblemowych ciąż i lekkich porodów
![]() ![]() Cytat:
![]() Liście malin można dopiero przed porodem, bo wywołują skurcze
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
o, już wrześniowe mamusie
![]() dopiero co sama widziałam II kreski na teście, a już do narodzin dziecia "z górki" ![]() życzę samych pozytywnych wiadomości, ciąży bez nudności i innych atrakcji, duuuuużo zdrówka i łatwych, szybkich porodów ![]() pozdrawiam, przyszła mama kwietniowa 2014
#57 |
Przyczajenie
|
Sheridans ja tez jestem z UK! Wizytę w GP mam umówioną na wtorek,a z położną to chyba też jeszcze sobie poczekam. Z objawów mam tylko lekki ból piersi i senność. Biorę witaminy Pregnacare-vitabiotics
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratulacje i życzę spokojnych 9 miesięcy!
Niebawem minie rok odkąd ja zobaczyłam 2 kreseczki.Strasznie Wam zazdroszczę tego oczekiwania ![]() Z pewnością będę Was podczytywać. Szoonka trzymam kciuki za synka ![]() ![]()
#59 |
Przyczajenie
|
Sherodans i szelka29 Ja też jestem z UK. Wizyte u GP mam tez dopiero w środe:-( ale udało mi sie zalapac na USG za 2 tygodnie z czego sie ciesze bo dopóki nie zobacze fasolki na monitorze to nie przestane sie stresowac.
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Ja jeszcze nic nie ograniczałam, jakoś do mnie chyba ta ciąża jeszcze nie dotarła ![]() Witamin też żadnych nie biorę, wręcz przeciwnie brałam wcześniej witaminy na włosy i tran i właśnie przestałam je brać jak zobaczyłam 2 kreseczki. We wtorek idę do ginka i wtedy się zaopatrzę w kwas i co tam jeszcze mi zaleci ![]() Ja poprzednie ciąże prowadziłam w NFZ i tą też będę. Mam u siebie dobrego lekarza z dobrze wyposażonym gabinetem więc nie mam potrzeby chodzić prywatnie ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Ja się martwię bo już mi o kilo waga skoczyła ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Nie wiem czy jesteście wierzące, ale na wszelki wypadek wrzucam modlitwę matek oczekujących potomstwa ![]() ![]() Modlitwa matek oczekujących dziecka: Panie Jezu, proszę Cię z miłością, za to powierzone mi życie, które noszę w łonie. Z pokorą dziękuję, że wybrałeś mnie jako narzędzie Twojej miłości. W tym pięknym oczekiwaniu pomóż mi żyć w nieustannym zawierzeniu się Twojej świętej woli. Daj mi serce matki: czyste, mocne i hojne. Ofiaruję Ci wszystkie obawy o przyszłość: lęki, niepewności, oczekiwania względem dziecka, którego jeszcze nie znam. Spraw aby narodziło się zdrowe, oddal od niego wszelkie zło fizyczne i niebezpieczeństwa duszy. Proszę, obdarz pełnią życia wiecznego dzieci, którym nie pozwolono się narodzić, otaczaj opieką rodziny, by mocą Twej łaski skutecznie oparły się zasadzkom złego ducha, z miłością przyjmując każde życie i chroniąc je od chwili poczęcia aż do naturalnej śmierci.Ty, Maryjo, która poznałaś niezliczone radości świętego macierzyństwa, daj mi serce zdolne do przekazania wiary żywej i gorącej. Uświęć moje oczekiwanie, błogosław moją cichą nadzieje, spraw by owoc mojego łona wzrastał w łasce i świętości. Przez Chrystusa, Twego Boskiego Syna. Amen.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.