|
|
#31 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: słuszny żal do TŻ?
Cytat:
Żebyś za kilka lat, jak Ci przybędzie (bo z wiekiem niestety czasami przybywa) kilka kg, albo skóra już nie będzie tak jędrna, generalnie jak się po prostu w naturalny sposób zmienisz, nie usłyszała od niego kilku "ciepłych" słów, co o tym sądzi. Bo wtedy to już w ogóle będziesz przybita. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#32 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
facet ma 27 lat.... ja prawie 22
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby mój chłopak w ten sposób obrażał obcą dla mnie osobę z powodu jej wyglądu, to przestałby być moim chłopakiem. Nie ta liga.
Gdyby obrażał tak moją siostrę, wiedząc, że to ona, to dodatkowo miałby porządną awanturę. Już pomijam, że to Ty. W dodatku on ma 27 lat, już się nie zmieni, trochę w tym wieku za późno na naukę kultury. Pomyśl nad tym, bo jak kiedyś przytyjesz z 7kg podczas ciąży, liczę z "brzuszkiem", to w 9-tym miesiącu usłyszysz, że jesteś gruba locha. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2014-01-02 o 16:24 |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie facet to burak. Nie chciałabym być z kimś, kto w tak prostacki i chamski sposób komentuje wagęi wygląd innych.
Rozumiem, jakby zapytał, czy 'siostra' miała jakieś problemy zdrowotne,że była tak otyła, Ty byś powiedziała ze nie, a on na to, że jak można się doprowadzić do takiego stanu. Rozumiem to, bo jednak trochę czasu trzeba żeby tak przytyć Ale z jego komentarzy wynika, że gruba = od razu skreślona. Ja bym nie chciała żyć w niepewności, że jeśli nie daj boże przytyję po ciąży albo walnie mi tarczyca i utyję i nie będę mogła zrzucić, to mnie chłop kopnie w tyłek, bom gruba. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Dla mnie facet to burak. Nie chciałabym być z kimś, kto w tak prostacki i chamski sposób komentuje wagęi wygląd innych. Rozumiem, jakby zapytał, czy 'siostra' miała jakieś problemy zdrowotne,że była tak otyła, Ty byś powiedziała ze nie, a on na to, że jak można się doprowadzić do takiego stanu. Rozumiem to, bo jednak trochę czasu trzeba żeby tak przytyć Ale z jego komentarzy wynika, że gruba = od razu skreślona. Ja bym nie chciała żyć w niepewności, że jeśli nie daj boże przytyję po ciąży albo walnie mi tarczyca i utyję i nie będę mogła zrzucić, to mnie chłop kopnie w tyłek, bom gruba. |
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
bardzo mnie też dziwi że jak rozmawiamy o jego byłych dziewczynach miał ich dwie bardzo podkreśla a ona była wysoka zgrabna itd. o mnie nigdy tak nie powie nie mówie że wysoka mam tylko 165 cm.... ale mówi w samych superlatywach o swoich byłych a co innego gadał na początku
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawijanie o byłych generalnie źle świadczy o partnerze, a robienie Ci tym kompleksów to już w ogóle. Dziewczyno...
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli na początku facet źle mówi o byłych, to to jest mocno ostrzegawczy znak. To tak ogólnie, na przyszłość
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
hm na przykładzie jednej na początku mówił o niej że niechciał yć z nią bo lubiała sobie wypić do kościoła nie bardzo chodzić się jej chciało (on jest religijny) a teraz gada a ona taka zgrabna była uczynna dziewczyna trochę chamsko z nią zrobilem bo przestałem się do niej odzywać tak to wyglądało
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza ty straszny z niego hipokryta. Religijna osoba i tak się zachowuje? Chyba trzeba szepnąć słówko jakiemuś wysoko postawionemu biskupowi, żeby przystopowali czasem z tym straszeniem wszystkim dookoła, a zaczęli nauczać o tym jak się chrześcijanin zachowywać powinien. Bo niektórzy religijni panowie o czymś chyba zapomnieli i chodzą tam tłok robić, żebym usiąść nie mogła. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Otyłość może się nie podobać i pewnie większości ludzi się nie podoba, a jednak większość potrafi wyrazić swoje zdanie w kulturalny sposób albo równie kulturalnie przemilczeć. Też facet używa takich tekstów, że od razu kwalifikuje go to jako chama i buraka, niestety.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Az mi sie przykro zrobilo czytajac to bo sama nie jestem chuda...
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli juz tak musze podkreślać co konkretnie opisuje, to UWAGA, UWAGA! Teraz ustosunkuje się do tego co powiedział chłopak autorki na temat osób otyłych. Robie to specjalnie dla _Emy_ bo chyba potrzebuje tego typu podkreśleń ![]() Oczywiście, że powinien powiedziec to w sposób kulturalny, zwłaszcza jak usłyszał, że to jest siostra autorki. Powinien zatem bardzo wstrzymac się z tak obraźliwymi komentarzami |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc obawiam się, że moje słowa są słuszne i trafne.
Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-01-02 o 19:38 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Są i niesłuszne i nietrafne... Przykro mi, że az tak bardzo się mylisz. Swoje czytanie miedzy wersami możesz sobie schowac gdzies bardzo głęboko... Ja nawet nie komentowałem bezpośrednio wypowiedzi autorki, ani słów jej chłopaka tylko słowa innej wizażanki. Może pora uruchomic co nie co pod czaszką? Gdybym chciał skomentować wypowiedz jej chłopaka to bym to zrobił, ale skupiłem sie na czym innym. Wybacz, że nie postępuje tak jakbys chciała, ale nie mam zamiaru tego robić
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- To w takim razie musze poczekac na innego rozmówce, bo u Ciebie tej inteligencji delikatnie mówiąc nie widać
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. używając inwektyw zamiast argumentów tylko potwierdzasz mój wniosek o Twojej wątpliwej kulturze 2. Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, jaka jest twoja hierarchia wartości i niestety, kultura osobista ani szacunek dla osób otyłych nie znalazł się tam ponad 'ojej, one są gruba a ja mam prawo krytykowac'. Dorośnij. |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie zachował się chamsko i prostacko, bez kultury. Powinien być teraz z Ciebie dumny, że wyglądasz jak wyglądasz
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Nie cierpi z prostego powodu. Nie obchodzi mnie Twoja opinia i nie mam zamiaru przejmować się nią. Zreszta mówisz, że czytasz między wierszami moje wypowiedzi, ale czy na pewno? Otóż jest to znajdowanie pewnych aluzji w tekście do rzeczy o których nie napisano wprost, nie uważasż, że dośc ciężko wyszukac pewne aluzje, skoro nawet na dany temat nie pisałem? W takim razie powinnaś sie jeszcze doczepić nie tylko do tego, że nie znalazłas tam słowa komrntarza o chłopaku. Nie znalazłaś tam równiez słów komentarza na inne wiadomości napisae przez autorke... Hmm, może dlatego, że nie to komentowałem? To tak jakyś teraz się zbulwersowała, że komentuję tekst zawarty w gazecie prawnej, a nie w wyborczej.
Wybacz, ale inwektywami nie ustępuję Tobie, nazwałaś mnie chamem (to jest czytanie między wierszami), więc może pora zacząc ocenianie od samej siebie pani "idealna". Cóż zatem moja droga, witak w świecie chamów, bo w takim razie razem ta ścieżką kroczymy... bez odbioru Edytowane przez zmieszany_facet Czas edycji: 2014-01-02 o 20:35 |
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli interesuje ciebie związek z chamem to proszę bardzo,ja wolę kulturalnych męzczyzn,za których nie musze się wstydzić. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
nie wyobrażam sobie iść z takim człowiekiem w gości i usłyszeć krytyczne uwagi o meblościance z epoki wczesnego jaruzelskiego, jako o starych gratach śmierdzących trupem
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Nie akceptuję takiego zachowania ze strony żadnej osoby - rodziny, znajomych, przyjaciół itd. Takie osoby są jakieś chyba tępe i niewychowane, niestety nie dane jest im gościć w mych kręgach
![]() Okropieństwo. |
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
1. Nie każdemu muszą podobać się osoby otyłe, osobiście uważam, że otyłość jest co najmniej nieestetyczna. W dodatku kiedyś miałam nieprzyjemną sytuację dostać miejsce w pociągu obok obrzydliwie grubej kobiety, zajmowała półtora miejsca i normalnie siedziała na mnie. Nawet 5 minut nie wytrzymałam, a do przejechania miałam 3 godziny. Może jestem okropna, ale uważam, że takie osoby powinny wykupować 2 miejscówki
2. Odnośnie tekstu Twojego TŻ, że nie byłby z Tobą, gdybyś przytyła... pewnie, jeżeli chodziłoby o 5 kilo to nawet by nie zauważył, ale 25 to już przesada. Sama nie chciałabym być z chłopakiem jeśli przytyłby 25 kilo i nic z tym nie robił. 3. Podziwiam Cię za tyle samozaparcia i silnej woli, że potrafiłaś schudnąć te 25 kilo i serdecznie Ci gratuluję. 4. Pomimo, że nie cierpię grubych osób, to nikogo nie obrażam. Nawet wtedy w pociągu wyszłam postać na korytarzu, chociaż do dziś uważam, że to kobiety, która nie potrafi zmieścić się na swoim miejscu powinna wyjść. Twój chłopak po prostu nie ma za grosz kultury, powinien wiedzieć, że nie zawsze należy mówić to, co się myśli. No i w żadnym wypadku nie miał prawa obrażać Twojej siostry. Zastanawiam się jeszcze co by było gdybyś od razu powiedziała mu, że to Ty jesteś na tym zdjęciu. Może też byłby pełen podziwu? |
|
|
|
|
#55 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A po słownictwie, którego tu używasz, jakoś nie do końca wierzę, że potrafisz się normalnie zachować wobec otyłej osoby.
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
No ale to właśnie kwestia podejścia. Dla niego wszystkich grubych trzeba odstrzelić i po problemie, bo na co komu takie 'spasione świnie'.
Ja bym była pełna podziwiu, że ktoś się tak zawziął, wziął do roboty, że w ciągu roku schudł 25 kilo i teraz wygląda jak wygląda. To jest ciężka praca, moim zdaniem godna podziwu Jasne, doprowadzenie się do takiego stanu jest beznadziejne, ale ona nie siedziała z chipsami na kolanach mówiąc, że 'jest dobrze', tylko się wzięła do roboty. |
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Doris1981;44401117]Nie rozumiesz chyba jednego: nie warto generalnie być z kimś, kto w ogóle myśli o innych takie rzeczy, skupia się na równaniu innych z błotem.
Według mnie każdy ma prawo myśleć, co chce. Nie wierzę, że Ty nigdy o nikim źle nie pomyślałaś. Ale mówienie głośno tego, co się myśli i równanie innych z błotem to już zupełnie inna kwestia. Cytat:
![]() No i to, że tak o niej pomyślałam, nie znaczy, że musiałam się do niej odezwać w ten sposób. |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, jak się myśli i mówi o kimś, zazwyczaj ma przeniesienie na to, jak się go traktuje. |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I uważam, że w tamtej sytuacji zachowałam się najlepiej jak mogłam. Wcale nie potraktowałam jej tak, jak o niej myślałam No i oczywiście zgadzam się, że Autorce należy się ogromny szacunek za to, że potrafiła tyle schudnąć. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

Nawijanie o byłych generalnie źle świadczy o partnerze, a robienie Ci tym kompleksów to już w ogóle. Dziewczyno...