|
|
#31 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A wy jak olejujecie włosy?:p
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Włosy olejuję od niedawna. Wlewam do spodka od filiżanki łyżkę oleju i nakładam na skalp i włosy. Zawsze na suche, na noc (10- 15 godz.). Rano dwa razy myję włosy szamponem, bo jeden raz nie zmywa oleju. Mam na razie jeden- z orzechów archaidowych. Następnym razem spróbuję na mokre.
Przed pierwszym olejowaniem, było dla mnie oczywiste, że trzeba spać w czepku foliowym, ale wizażanki rozkładają ręcznik na poduszki, więc robię tak samo
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz olejki na bazie kokosa (sesa, vatika) stosuję tylko na skóre głowy i tutaj sprawdzają się świetnie na długość wole nie kłaść po wczesniejszych doświadczeniach, chociaż teraz trochę zmniejszyła mi sie porowatość wiec może zadziałałby lepiej
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
a ja ostatnio zastanawiałam się czy nie użyć do olejowania olejku mythic oil, co o tym sądzicie?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ythic-oil.html Edytowane przez xxxCoCoxxx Czas edycji: 2014-01-14 o 13:16 |
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam na internecie ma bardzo fajny skład, olejki wysoko ale on jest przeznaczony głównie do stosowania po umyciu włosów, wydaje mi sie że nałozony przed myciem i zmyty szamponem nie da zbyt wielkich rezulatów
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzis w rossmanie i zamiast kupic babydream fur mama olejek to kupiłam emulsję. Moja wina, bo mogłam spojrzeć na etykietę, ale oni też mogli by w sumie ustawiać tak jak trzeba.
no w każdym razie moje pytanie to : czy tej emulsji mogę używać do olejowania włosów? bo jest jej jednak sporo i nie wiem co mam z nią zrobić |
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Różnie - w tygodniu przeważnie na 2-3 godziny, a w weekend zdarza się na noc. Za każdym razem na sucho. Używam mieszanki - Amla, oleju ryżowego i z pestek winogron, dzisiaj dołącza jeszcze Alterra papaja
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
tak, o tą
spróbuje którymś razem, zobaczymy jaki efekt będzie, czytałam nawet gdzieś w internecie, że u niektórych kremowanie działa lepiej niż olejowanie---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- a stosowała może któraś z was olejek arganowy z bielendy? patrzyłam już na KWC, ale opinie są różne |
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet włosy o tej samej porowatości są sobie nierówne.A, odnośnie stwierdzenia z poprzedniej strony, że wysokopory kokosowego nie lubią - są od tej reguły liczne wyjątki, więc warto próbować
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;44634774]Prawda jest taka, że dopóki sama nie spróbujesz, to się nie dowiesz, bo na każdego działa co innego Nawet włosy o tej samej porowatości są sobie nierówne.A, odnośnie stwierdzenia z poprzedniej strony, że wysokopory kokosowego nie lubią - są od tej reguły liczne wyjątki, więc warto próbować [/QUOTE]kokos to chyba głównie do niskoporowatych, no nie? ja oleje nakładam na włosy już ponad rok. Zawsze na suche, na kila godzin i później zmywam szamponem, wyleczyłam się z tych bez SLS bo moje włosych ich nie lubią. Używałam do tej pory Alterry, BD niebieski, olej z pestek winogron i właśnie ten z bielendy arganowy. DLa mnie ok - włosy moje wtedy oceniałam na średoniporowate, teraz oceniam na niskoporowate - więc muszę wymienić olejki. Generalnie sama metoda jest rewelacyjna, więc każdemu polecam. Najtrudniejsze jest dobranie oleju do swoich włosów a reszta to bułka z masłem
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam trochę przesuszoną skórę, z którą nigdy sobie nie mogę poradzić, po 3-4 smarowaniach nawilżyłą mi lepiej skórę i wcale się tak źle nie rozsmarowuje, jak zostanie ci trochę nierozsmarowanego, to trzeba chwilę poczekać, jeszcze raz rozsmarować i wszytsko się ładnie wchłonie dzisiaj mam też zamiar spróbować na włosy :P Edytowane przez xxxCoCoxxx Czas edycji: 2014-01-16 o 16:52 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
Według ortodoksyjnie wyznawanych tu zasad tak. Według praktyki niekoniecznie. Pisałam już, że często zdarzają się wyjątki od reguły i jest sporo dziewczyn z wysokoporowatymi włosami, którym kokos służy. Znam też niskoporowate, którym kokos nie odpowiada. Także dla mnie ten sztuczny podział "oleje do włosów niskoporowatych / wysokoporowatych" jest przereklamowany.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Moja przygoda z olejowaniem włosów zaczęła się 3 lata temu, efekty były widoczne po 4 miesiącach stosowania.
Olej nakładałam przed każdym myciem na noc na suche włosy. Obecnie stosuję go na 1-2 godzinki przed myciem i nakładam na całą długość włosów. Zużywam 1 łyżkę oleju, kiedyś były to 3 łyżki na same końcówki. |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie odkąd włosy są już zdrowe też schodzi dużo mnie oleju
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Olej nakładam na suche włosy i zostawiam na noc. Rano zmywam.
Aktualnie stosuję olej sezamowy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

użyłam go kilka razy, ale jedyne co zyskałam to jeszcze bardziej suche włosy...

teraz olejki na bazie kokosa (sesa, vatika) stosuję tylko na skóre głowy i tutaj sprawdzają się świetnie
Czytałam na internecie ma bardzo fajny skład, olejki wysoko ale on jest przeznaczony głównie do stosowania po umyciu włosów, wydaje mi sie że nałozony przed myciem i zmyty szamponem nie da zbyt wielkich rezulatów