|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy dni plodne
Cytat:
To módl się, by nie było z tego dziecka. I wyciągnij z tego lekcję na przyszłość. I wydaję mi się, że ta dziewczyna wie, że nie jest w ciąży, bo wątpię, by 15-latkę ☠☠☠***, że w tak młodym wieku zostanie matką :-/ No chyba, że świat aż tak się zmienił...
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() via tapatalk
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie ta opcja też możliwa, skoro była taka "chodliwa"
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
a jesli jej teraz jest nie dobrze i glowa ja boli to moze juz to bys objawy ? czy to niemozliwe ze po 3 dniach sa juz objawy ;/;/;/???
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Niemożliwe.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Wiem ze niemozliwe czekamy do okresu w tamtym miesiacu miala podobno 17-18 grudnia, czyli tak od 14-15 powinna miec tzn od 14 moze wystapic .. nie byla na ktg co to jest ? i nie szuka tatusia bo wtedy by chciala to i wgl a tak sie nie zachowuje a nawet jak bedzie w ciazy to robie badanie dna... no nurtuje mnie to czy zdazylem wyciagnac bo podobno w tym plynie przed wytryskiem ktory sie wydobywa to raczej niemozliwe jest zajescie w ciaze podobno mozliwe ale jeszcze takichprzypadkow nie bylo chyba ..;/
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201605170931 Czas edycji: 2014-01-10 o 18:59 |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze stosunku przerywanego znam sporo dzieci, bo plemniki są tuż przed wytryskiem i mogą się zdarzyć takie mikro wytryski, których nawet nie czujesz.
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Wiem moja głupoto mam nauczke na całe zycie, byle z tego tylko nauczka ,byla bo szkoda dziecka, oczywsiscie zaopiekowalbym sie i wgl ale w tym wieku szkoda zycia na dziecko, To jak dziewczyna miala 20-21 grudnia okres to od ktorego stycznia teraz moze mec okres ?
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie wiesz jak długie cykle ma dziewczyna i nie robi obserwacji wiec nie wiesz kiedy miała mieć następny okres - nawet jeśli miałby wystąpić 14-15 stycznia, to owulacja mogła się przesunąć np. na 7 stycznia i ten cykl normalnie gdyby nie Wasze zabawy zakończyłby się np. 22-23 stycznia. Cykl nie trwałby np. 28 dni a 35 - zdarza się. Reasumując - tak mogła zajść w ciąże, istnieje ryzyko. Pogrubione: ![]() klaski:![]() Wikipedia " Jest to bardzo niepewny sposób antykoncepcji, gdyż wydzielina wydobywająca się z prącia jeszcze przed wytryskiem (preejakulat) może zawierać plemniki, a nadto często nie udaje się partnerowi wycofać penisa przed rozpoczęciem wytrysku. Wskaźnik Pearla dla stosunku przerywanego ocenia się na 15-28, a przy perfekcyjnym użyciu 4[1]." |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w szoku, że 20 letni facet pyta o takie rzeczy. Nie możesz mieć 20 lat, masz 15 na bank i teraz trzęsiesz gaciami. Nikt Ci nie wywróży kiedy jakaś tam dziewczyna będzie miała okres. Dziewczyna miała być przygodna, teraz nagle piszesz co chwilę jakie ma "objawy".
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
No tak ale skoro to bedzie moje dziecko to rowniez musze sie nim opikowac... no okres miala 20-21 grudnia na bank 7 sie kochalismy... to czekam na okres jej od ktorego okres jest mozliwy stycznia ??
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd my mamy wiedzieć, jakie cykle ma ta dziewczyna???
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Może to któraś z tych co dziwne pytania zadają? Ostatnio wysyp wątków był. Trzeba dopasować, która miała okres 18 grudnia.
A tak ogólnie to nie prościej się zapytać tej dziewczyny? via tapatalk
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
ale dziewczyna ma nieregularnie i nie prowadzzi kalendarzyka pytam sie ile trwa okres tzn od pierwszego kreawienia moze sie pojawic nastepne np no wnie wiem okres jest od 25 dni do 38 dni . rozumiecie ? Od kiedy do kiedy ? ile sie czeka na okres najwiecej i najmniej kolejny
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
via tapatalk
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
ale ja nie chce wiedziec kiedy ma tylko po prostu chce wiedziec kiedy jest okres np dziewczyna okres miala 15 tyczmia to najwczesniej okresu moze dostac 10 lutego a najpozniej 20 lutego o to mi chodzi. ile od pierwszego okresu moze sie pojawic drui np od 20 do 30 dni ? wiadomo cos takiego ?
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna ma nieregularne, więc jak chcesz to obliczyć? Może mieć okres za 24 dni, a może mieć za 32 dni. Równie dobrze może mieć cykl krótszy niż 24 dni, a dłuższy niż 40 dni. Rozumiesz?? Jakby miała je regularne to można by powiedzieć, że w przedziale 24-30 powinna się zmieścić, jednak okres nieregularny to tak naprawdę czasami ruletka. Ja mając nieregularne okresy miałam cykl raz 26 dniowy, a na następny okres mogłam czekać nawet 44 dni! Jak chcesz wiedzieć, czy nie jest w ciąży to niech 14 dni po stosunku zrobi test z porannego moczu, ewentualnie po 10 dniach test z krwi. I tyle. A jak nie to pozostaje ci czekać, ale NIE WIADOMO ILE. Edit: a tak poza tym są google, zawsze możesz wklepać "cykl menstruacyjny" i sobie poczytać, douczyć się, bo braki są.
Edytowane przez niebieskie_oczko Czas edycji: 2014-01-10 o 23:22 |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Dobra dzieki czyli na okres moze czekac nawet z 40-50 dni ? czyli jak okres miala 20 grudnia a teraz 1 lutego okresu nie ma to jeszcze mozze go dostac ?
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Może go dostać i nie musi, bo u 15 letnich dziewczynek to normalne. I może przestać miesiączkować nawet na dłużej.
W ogóle to skąd masz pewność kiedy miała okres, skoro znajomość jest przelotna i dopiero ją poznałeś? Oszukała Cię, że ma 18 lat, a spowiada Ci się kiedy ma okres? Trolololo... via tapatalk
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
mowila ze jest 2 liceum , a potem pod wplywem strachu i wgl prawde z okresem powiedziala 20 albo 21 nie pamieta dokladniej , a jesli ona w czasie sexu miala 15 lat i ile tam miesiecy to nic mi prawnego nie grozi ?
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytałeś już o to z 5 razy. Nie, nie grozi. Chyba, że Cię znowu okłamała i ma jednak 14,5.. Sprawdzenie takiej rzeczy to 10 sekund, wystarczy wklepać w google "legalny seks w Polsce" i już. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2014-01-10 o 23:59 |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i przepraszam za wszystko , po tej nauczce zmadrzalem , mam nadzieje ze dziecka nie bedzie .;/ niestety "kolezanka " testu nie chce zrobic i czekamy na okres... podobno juz 23 dniu od pierwszego krwawienia moze sie pojawic czyli u nas 13 styczen i lecimy tak do 25 grudnia po podobno 35 dni .... a jak nie bedzie to wtedy juz test musi wykonac...aaa I PODOBNO SPERMA JAK WYTRYSK BD W SRODKU WYPLENIE WTEDY Z POCHYW P[RAWDA ??
|
|
|
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
no tak ale jak by na poczatku jaka mala ilosc wyplynela to chyba potem po ponad 5 sekundach nie bylo by takiego wytysku prawda? tylko od razu jak malo polecilo spwrmy
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pisała Ci tez na ten temat panna mati_: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=39 |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętaj, że w małej kropli spermy jest jednak sporo "pływaków", więc niekoniecznie do ciąży potrzebny jest duży wytrysk. Potrzebna jest sperma + dogodne warunki w pochwie (dni płodne), a ty nie wiesz, czy była sperma, czy było kropelkowanie w środku. Stosunek przerywany to żadna antykoncepcja.
Edytowane przez niebieskie_oczko Czas edycji: 2014-01-11 o 00:15 |
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
wiem okaze sie za pare dni , ale zdaje mi sie ze nie pylo wytrysku tam bo wyciaglem go , mialem ochote czulem ze doojde zaraz to wycaglem goi tak po 5 sekundach nareco poczulem "wystarzal"
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wypłynięcia preejakulatu się nie czuje. Tak samo jak wcześniejsze kilka kropelek spermy nie wiąże się z orgazmem mężczyzny, nie czujesz tego i nie wiesz o tym. I dlatego stosunek przerywany jest tak nieskuteczny, nie dlatego, że "ktoś nie zdążył wyjąć". Nie wierzę, że Ty NIC nie wiesz...
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

klaski: