![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Z doświadczenia stwierdzam jednoznacznie, że znajomości internetowe są niewiele
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Z doświadczenia stwierdzam jednoznacznie, że znajomości internetowe są niewiele
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cała prawda. Będąc nastolatką to jeszcze łatwo, ale później, łazić i szukać? Żeby było śmieszniej mojego TŻ poznałam będąc właśnie nastolatką, w internetach. Nawet wtedy byłam leniwcem.
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Desperackie szukanie partnera nigdy nie wychodzi dobrze. Bez znaczenia czy to Internet, klub czy kościół.
Mi poznawanie TŻ przez Internet pozwoliło na zupełne otwarcie się przed nim bo w rzeczywistości trudno łapię kontakt z nowymi ludźmi. On był początkowo osobą, z którą fajnie się pisało i tyle. Nawet nie zakładałam, że się spotkamy kiedyś. Po prostu to się działo. Związki na odległość też nie uznałabym za absurd. Może dlatego, że w takim jestem. Jeśli ludzie się kochają to mogą bardzo wiele. Dziewczyny pokazały, że takie relacje mają przyszłość. Według mnie najważniejsze to mieć głowę na karku w takich kontaktach, a gdy zrodzi się coś więcej to opracować plan, który pozwoli dążyć do wspólnego życia (bez odległości). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Absolutnie się z tym nie zgodzę. Poznałam przez internet kilkoro ludzi- spotkałam troje z nich. Mój mężczyzna jest ostatni z nich- i to właśnie z nim stworzyłam swój najdłuższy jak dotąd związek - już ,że tak powiem, normalny, a nie wirtualny
![]() ![]() Poza tym od 5 lat prowadzę bloga- mam na nim wiele ''znajomych'' dziewczyn, a jedna z nich jest wyjątkowa- (fajnie to zabrzmiało ale nie to mam na myśli :P ). Magda mieszka kilkaset km odemnie, ale jest mi bliska jak przyjaciółka, pamięta o mnie, wysyłamy sobie nawet drobiazgi na święta czy urodziny. Jeszcze się nie zobaczyłyśmy ale mam nadzieję że w wakacje uda nam się to w końcu zrealizować. Albo masz ogromnego pecha do ludzi, albo również w realu problem z wychodzeniem do nich i otwartością (nie mylić z naiwnością). Jeśli nie jest trudnością dla kogoś poznawanie ludzi na żywo i utrzymywanie kontaktów z nimi, tym bardziej nie będzie go miał w internecie. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Zapomniałam dodać- nigdy nie ''szukałam''. Jakoś samo wszystko się działo ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
dokładnie!!!!
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
Ja poznałem trochę ludzi przez internet i niestety - stwierdzam jednoznacznie, że większości się nudzi na chacie i chyba tylko dlatego siedzą na różnych portalach. Bo jeśli chodzi o bezpośrednie spotkania to chyba nie mają odwagi albo na księcia czekają.
PS. Dużo dziewczyn z sympatii.pl ma konto na maxmodels.pl, więc chyba bez internetu życia nie mają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kontakty z osobami mieszkającymi daleko to jest problem, gdy rozmowa z nimi jest na tyle wciągająca, że później narasta potrzeba, żeby się z nimi spotkać. Sam tego kiedyś doświadczyłem. Każdy sposób jest dobry, żeby poznać wartościową osobę ![]() Edytowane przez pankasztan Czas edycji: 2014-01-12 o 00:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Przez internet poznałam wielu wspaniałych ludzi, jednym z nich jest mój Tż. Jesteśmy ze sobą ponad 2 lata i w dodatku bardzo szczęśliwi. Nie wstydzę się tego, że poznałam go właśnie w taki sposób. Poznaliśmy się poprzez hobby (gry mmorpg), nie przez portal randkowy. I tak jak ktoś już wspomniał w internecie z reguły najpierw poznaje się charakter, a dopiero potem wygląd.
W dzisiejszych czasach ja osobiście bardziej zaufałabym osobie poznanej w internecie niż w klubie. ;p
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Przez internet poznałam:
byłego TŻ (4,5 roku związku) obecnego TŻ oraz... z 7 BARDZO DOBRYCH znajomych kobiet. Kobiet więcej. Teraz się spotykamy, kawusie, kino, babskie imprezy. i masę innych osób. Wszystkie znajomości zostały przeniesione "do realu".
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Poznałam mnóstwo wartościowych osób w necie (akurat nie partnera, ale wielu znajomych) - kontakt mamy do dziś, jeździmy do siebie mimo, że jesteśmy rozrzuceni po kraju i spotykamy się pare razy w roku na wspólnych weekendach. W międzyczasie kontakt podtrzymujemy internetowo.
Wszystko zależy od tego na kogo trafisz - jak ktoś jest burakiem to co za różnica czy poznasz go na forum czy na imprezie?
![]() |
#41 |
BAN stały
|
No to widocznie mam pecha do znajomości internetowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
A ja mam pecha do znajomości klubowych, każdy randkowicz poznany na imprezie okazał się popaprańcem. Obecnego TZ natomiast na popularnym portalu społecznościowym i jestem wściekle szczęśliwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja przez internet poznałam masę świetnych ludzi i absolutnie nie zgadzam się z opinią autora wątku. Jedną z tych osób jest mój obecny chłopak, z którym jestem obłędnie szczęśliwa i dziękuję z całego serca temu kto zapoczątkował ten cudowny wynalazek
![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do znajomości internetowych, to mam różne doświadczenia. Część z nich przeniosłam do realnego życia i do tej pory utrzymuję z tymi osobami kontakt, a część okazała się nie warta kontynuowania. Zupełnie tak samo jak w przypadku ludzi poznawanych w szkole, w pracy czy jeszcze w innych okolicznościach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
watek z gatunkow lekko rozrywkowych jak rozumiem
![]() ja sie podlize - TZ-ta poznalam "jak trzeba" czyli na domowce ![]() za to rozni moi krewni i znajomi krolika siedzieli na czateriach a potem wodke weselna trzeba bylo pic juz calkiem realnie, takze internet na pewno nie czyni ludzi wolnych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Pomiędzy mną i moim tżtem było 1200 km, znajomość przez internet przez wiele czasu. A teraz jesteśmy mężem i żoną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Ja poznalam obecnego tz na poratalu randkowym, jestem z nim od 8 miesiecy i jego rodzina poznala mojego prawie 3 letniego synka, wszyscy go bardzo polubili, a ja jestem bardzo szczesliwa
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() Tu tez mozna poznac ciekawych ludzi ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
Cytat:
hmm. Według mnie czaty internetowe to świetne miejsce dla nastolatków. Można łatwo wyrobić flirt, odwagę, poznać różne typy i nauczyć się ich "obsługi". Ja sam się tak uczyłem. Do dziś pamiętam jedne wakacje gdzie codziennie pisałem z 30 a nawet więcej dziewczyn, dość często 15 jednocześnie. Selekcja, że zostawały 2-3. I następnego dnia nowe. Czasem trafił się jakiś cyberek ![]() Jednak najlepiej w sposób tradycyjny. Nawet zagadać na mieście. Ja znajomym zawsze radziłem pierw się oswoić z zagadywaniem i np. pytać o godzinę, uśmiechnąć się lekko i tyle. Parę takich razy i przechodził strach. A takie znajomości 300 km czy ileś raczej nie mają sensu. Teraz nie wyobrażam sobie by mi się chciało ruszać dalej niż 30 km a co dopiero 300. - ale to ja A tak szczerze. To wolałbym poznać dziewczynę na czacie niż na dyskotece. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2014-01-23 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Z doświadczenia stwierdzam jednoznacznie, że Twoje teorie są niewiele warte.
Można podać milion przykładów, że się mylisz. W dodatku znajomości internetowe mają nie tylko charakter romantyczny, można też w ten sposób poznać dobrych znajomych. Równie dobrze mogę powiedzieć, że nie spotkałam w bibliotece nikogo interesującego, ale nie zakładam o tym wątku. Wszystko zależy od ludzi, a że ludzie są różni, to różnie wychodzi. Proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Chyba niewazne, gdzie sie ludzie poznaja? Mozna i na dyskotece, czemu nie? Mozna i przez internet czemu nie? Wazne, jest tylko, zeby do siebie pasowali i zylo im sie razem dobrze.
Z bardzo wielu wesel, jakie byly w rodzinie, tylko jedno bylo ze znajomosci przez internet ( i odleglosc byla jakies 400 km), malzenstwo jest dobre, jak i wiele innych, co sie poznali w bardziej "tradycyjny" sposob. A wiec tak przez internet tez mozna poznac przyszlego dobrego meza, czy przyszla dobra zone, czemu nie? Podobno to ostatnio coraz modniejszy i popularniejszy sposob, kiedys byly i chyba nawet jeszcze sa biura matrymonialne, teraz sa porale randkowe i tym podobne czaty. Jak ktos zachowuje minimum bezpieczenstwa, szczegolie jezeli chodzi o kobiety, przy pierwszym spotkaniu, czy ogolnie blizszym poznaniu w realu, mejsca publiczn z duza iloscia ludzi itp. to czemu nie?
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U Edytowane przez Lazurowewybrzeze Czas edycji: 2014-01-23 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
ja rowniez poznalam swojego meza przez internet
![]() ![]() ![]() ![]() Swoja przyjaciolke i swiadkowa tez poznalam przez internet (6lat temu, na forum o dietach) i widzialysmy sie na zywo: 2 razy! (w tym raz na moim slubie) ![]() Oczywiscie winna jest odleglosc, obecnie ok 1400 km ![]()
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Ja dzięki portalowi randkowemu poznałam prawie 10 lat temu mojego męża. Jesteśmy szczęśliwym małżeństwem od ponad 6 lat i mamy 2 dzieci.
Myślę, że nie ma co generalizować. Każdy ma inne doświadczenia w związku z poznawaniem osób przez net . Dla jednych net będzie świetnym miejscem do poznania nowych ludzi , dla innych będzie koszmarnym. Ja osobiście polecam internetowe znajomości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
BAN stały
|
Przyznam się, że miałem profil na portalu randkowym, ale dziewczyny którymi się zainteresowałem raczej się mną nie zainteresowały. A dziewczyny które się mną zainteresowały tak wyglądały, że się przestraszyłem jak zobaczyłem ich zdjęcia. Może jedną-dwie interesujące osoby poznałem?
Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2014-01-24 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bywają ludzie niefotogeniczni- ja do nich należę stety lub niestety ponieważ chyba lepiej wyglądać dobrze w realu niż odwrotnie. Dlatego wlaśnie jestem zwolennikiem zagadywania na żywo. Nawet jeżeli niekoniecznie łapiesz się w kanonie ideału piękna to możesz to nadrobić osobowością, żartem, głosem itp. itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
Czasami dostawałem zaczepki od takich dziewczyn, że zastanawiam się nad tym, czy sam nie mam awarii na twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Jakiś czas temu czytałam gdzieś,że ok 80% znajomości internetowych nie trwa zbyt długo czy tam nie mają szans przetrwać nie pamiętam jak to zostało dokładnie sformułowane. Też uważam,że trudniej taka znajomość utrzymać jeśli dwoje ludzi się nigdy na żywo nie widziało/nie słyszało. Głos mimo wszystko bardzo dużo daje. Dużo zmienia. Odbieramy siebie poprzez swoje wyobrażenia a nie koniecznie taką jaką jest naprawdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę pokory. Widziałam niejeden raz brzydkich, chudych facetów, którzy w rubryce "wymarzony partner" umieszczali takie wymagania, że głowa mała. Szkoda, że sami ani nie wyglądają, ani nie potrafią się ubrać... I coś czuję, że Ty jesteś jednym z nich. ![]() Co do znajomości internetowych: różnie to bywa, czasem można się rozczarować. I niekiedy kończą się równie szybko, jak się zaczęły i wówczas żałuje się, że nie przespało się kilka nocy, by z kimś rozmawiać ![]()
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2014-01-25 o 04:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.