Ciuszki dla przyszlej mamuśki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 17:34   #31
teorema
Wtajemniczenie

Dot.: Ciuszki dla przyszlej mamuśki

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Załamana cenami legginsów, które nazywają się ciążowe i automatycznie kosztują 2 razy tyle, poszłam na bazarek. Kupiłam świetne legginsy, jakby bezszwowe z meszkiem od środka za 15 zł. Idealnie kryjące, ciepłe, super wygodne, głębokie i nie uciskające brzuszka.
Czasem warto poszukać czegoś nie-ciążowego, wystarczy rozmiar większe
Zgadzam się, przez pierwsze prawie 5 miesięcy nosiłam dzianinowe sukienki za grosze z F&F, nawet nie rozmiar wieksze, co po prostu o takim kroju niezbyt wciętym.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 10:21   #32
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Ciuszki dla przyszlej mamuśki

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Załamana cenami legginsów, które nazywają się ciążowe i automatycznie kosztują 2 razy tyle, poszłam na bazarek. Kupiłam świetne legginsy, jakby bezszwowe z meszkiem od środka za 15 zł. Idealnie kryjące, ciepłe, super wygodne, głębokie i nie uciskające brzuszka.
Czasem warto poszukać czegoś nie-ciążowego, wystarczy rozmiar większe
Ja byłam w ciąży 2 razy - od stycznia do września, a ostatnio od lata przez całą zimę i właśnie w takich legginsach jak piszesz przechodziłam cały ten czas. Kupowałam je na allegro po 7,99 zł za sztukę, kupiłam 4 pary, wytrzymały mi całą ciążę i jeszcze je dałam potem mojej mamie (jest nieco grubszą kobitką) i ma je na zimę pod spodnie

Prócz tego kupiłam 2 pary jeansów z h&m (jedne w 1 ciąży i 2 w drugiej ciąży) ale nie byłam z nich zadowolona, jakość może ok, ale ja nie lubiłam mieć ubrań z tym pasem ciążowym, denerwował mnie on. Najwięcej chodziłam w sukienkach i legginsach właśnie, a latem to po prostu w sukieneczkach.

W sumie jak się tak zastanowię to typowo na ciążę kupiłam tylko te 2 pary spodni, 2 spódnice z pasem w 1 ciąży, w których praktycznie wcale nie chodziłam, w pierwszej ciąży 2 takie zwiewne spódnice, wzięłam o 2 rozmiary za duże i były potem idealne aż do porodu i jeszcze chwilę po w nich chodziłam bo mnie nie gniotły nigdzie. A wszystkie bluzki, swetry, podkoszulki itd. to miałam normalne, te co zawsze, niektóre przeżyły już 2 moje ciąże i nadal je noszę (a jestem teraz bardzo szczupła). Polecam z orsaya takie bluzki "bazy" z długim rękawem, ja miałam takich kilka w różnych kolorach i sprawdziły się idealnie
Stary 2014-02-25, 14:24   #33
silia82
Raczkowanie

Dot.: Ciuszki dla przyszlej mamuśki

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Ja polecam rajstopy ciazowe z hm, 2pak za 29zl. Nie zjezdzaja, fajnie trzymaja brzuch
Też je sobie kupiłam, bo zwykłe mnie cisnęły w brzuszek Najgorsze tylko, że na tych rajstopach nie ma oznaczeń na jaki wzrost i rozmiar bioder są przeznaczone i się kupuje trochę "w ciemno". Ja uznałam, że najrozsądniej będzie celować w L.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Ostatnio byłam też na zakupach ciążowych w leclercu, kupiłam sobie spodnie dresowe z szerokim pasem (nie były przeznaczone scricte dla kobiet w ciąży ale się nadają) za 30 zł, do tego bluzeczkę w rozmiarze 48 , w której zamierzam chadzać z brzuszkiem oraz kilka par majtek (na półce też nie było napisane, że dla kobiet w ciąży ale na paragonie były już opisane, że tak). Warto więć czasem odwiedzić markety
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości