Brak pracy TZ - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 15:23   #31
ytaaa
Zadomowienie

Dot.: Brak pracy TZ

Sama jestem bezrobotna i przeglądam ogłoszenia i bardzo dużo prac jest dla facetów, więcej niż dla kobiet. Jak bym mogła to bym sobie zmieniła teraz płeć.
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 15:34   #32
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Na podkarpaciu jest masakra z pracą - zgadzam się, ta bardzo ciężko coś znaleźć. Ale Kraków to centrum outsourcingu, gdzie osoba po zarządzaniu z komunikatywnym angielskim powinna znaleźć pracę.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 20:41   #33
v-x-n
Wtajemniczenie

A patrzyłaś jak wygląda jego cv i list motywacyjny? Może obie rzeczy są tak okropnie napisane, że potencjalny pracodawca nawet okiem nie rzuci. Mam właśnie w swoim otoczeniu taki przykład - razem z kumpelą szukałyśmy pracy, praktycznie podobne wykształcenie, ona wręcz więcej kursów niż ja, do tego kilka lat młodsza, więc potencjalnie miała nawet większe szanse. Z tym, że jak zobaczyłam jej cv, to aż za głowę się złapałam - napisane po łebkach, 3 różne czcionki, zero konkretów, wszystko niechlujnie i mało profesjonalnie. Efekt taki, że od 4 miesięcy ja mam pracę, a ona nadal szuka (i wątpię, że z takim cv cokolwiek znajdzie).

Ja po prostu nie wierzę, że dorosłego faceta z wyższym wykształceniem, świetnym angielskim i ciekawym cv nie zapraszają na rozmowy. Ja mam prawie tyle lat co on, podobne dziury w cv (dwa kierunki studiów po sobie, pójście do pracy odwlekałam w nieskończoność -_-), moim jedynym atutem chyba jest angielski, czyli jak u niego - a pracę znalazłam mniej więcej w 1.5 miesiąca średnio intensywnych poszukiwań.
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-14, 14:09   #34
Aldaeron
Raczkowanie

Nie masz co go usprawiedliwiać że poszedł na marketing , jego świadomy wybór , wyższe wykształcenie nie jest konieczne do znalezienia dobrej pracy , olej w głowie - a i owszem

jestem przykładem że się da , jak się chce , w moim rodzinnym mieście jest galopujące bezrobocie i po miesiącach upodleń , bo tak mogę nazwać podejście pracodawców którzy bezczelnie wykorzystywali fakt że jest ciężko ludziom z pracą , po prostu wyjechałem

70 km dalej i praca jest , szefostwo- każdemu takiego życzę , atmosfera świetna , zawód nie łatwy ale w gruncie rzeczy nie ma łatwych zawodów
jestem handlowcem na rynki zagraniczne (ang/hiszp) , do tego na pół etatu pracuję jako informatyk w sąsiedniej miejscowości , a na weekendy mam korepetycje w rodzinnym mieście , zaczynam dzień o 5:40 a kończę o 23 żeby rano wstać , ale wiem że różnie jest i wolę mieć zabezpieczenie , gdyby coś się stało to informatyk przejdzie na cały etat i z głodu nie umrę

dodam że nie mam wyższego , jedynie policealne , zatem niżej niż Twój facet autorko , nie miałem jednak kompleksów na tym polu - moja dziewczyna jest bardzo wykształconą osobą jak na swój wiek , doktorat UJ i dodatkowy kierunek , potrafimy godzinami ze sobą rozmawiać i nigdy nie odczuła że nie mam się co z nią mierzyć jeśli chodzi o stopnie naukowe

jak widzisz startowałem z dużo gorszej pozycji niż twój facet , bez wyższego , bez protekcji , dla mnie to nie było usprawiedliwienie , szukałem do skutku

co stoi na przeszkodzie żeby twojemu chłopu się udało?
Aldaeron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-14, 15:30   #35
anjya
Rozeznanie

według mnie trochę długo już czekasz. taka z niego ciamajda, leniwiec czy o co kaman? nie ma chęci usamodzielnienia się ?
jak komuś zależy, to znajdzie pracę. niech chociaż tymczasowo w sklepie robi, albo na magazynie - ale robi!
dla mnie ważne jest to, żeby mieć przy boku mężczyznę, na którym można polegać, jest pracowity i tym samym można mieć też w nim oparcie finansowe (nie mogę, że ma sponsorować). jeśli chcesz z nim założyć rodzinę to jak to będzie wyglądało ? za co kupicie mieszkanie ? nawet zeby wziac kredyt musicie przeciez miec zdolnosc kredytowa .. jak bedziecie placic rachunki? dla mnie nie do pomyślenia, żeby facet "szukał" pracy latami .. bo obstaje przy tym, ze gdyby mu zalezalo, to by znalazl.
jest też opcja, że mu po prostu wygodniej w domciu nie musi pracować
anjya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-11, 08:03   #36
guska
Zadomowienie

Wiem, że wątek umarł, nikt tu nie zagląda, ale może ktoś kiedyś będzie szukał podobnego tematu.
Historia się wyjaśniła - TŻ znalazł bardzo dobrą pracę, zarabia całkiem sporo, pracuje w konkretnym zawodzie, w którym ma zamiar się doszkalać.
Dziękuję za wszystkie rady, nie posłuchałam ich, ale bardzo się z tego powodu ciesze, bo wszytko układa się cudownie.
zawsze należy słuchać tego czegoś w środku, o tym należy pamiętać.
pozdrawiam

guska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości