Ślub w plenerze - wątek zbiorczy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-05, 08:07   #31
Karolina_Tkacz
Raczkowanie

Dot.: Ślub w plenerze - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
drabineczka - godło jest obowiązkowe?

Mi się marzy ślub w plenerze oraz przyjęcie w tym samym miejscu. To możliwe w ogóle?

Zamieszczam zdjęcia uroczystości, która mi się nieziemsko podoba. To kadry z filmu 'I give it a year'.
Zdjęcia robią wrażenie. Powodzenia!
Karolina_Tkacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 12:07   #32
201604181004
Konto usunięte

Nie no ja zadnych namiotow nie biore pod uwage;p nawet krzesel dla gosci. Zawiadomien wyslemy z 300 xD zaproszen na slub juz tylko 80
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 21:49   #33
Cherry_Muffin
nibyżona

ja też o tym myślałam.
tam gdzie chcę wesele było by godne
ale muszę zobaczyć jak to z moim USC (które jest brzydkie...) i urzędniczki na to patrzą, bo podobno 2 lata temu był nawet kłopot ze ślubem w sobotę! że tylko raz w miesiącu!
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-19, 16:24   #34
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
drabineczka - godło jest obowiązkowe?

Mi się marzy ślub w plenerze oraz przyjęcie w tym samym miejscu. To możliwe w ogóle?

Zamieszczam zdjęcia uroczystości, która mi się nieziemsko podoba. To kadry z filmu 'I give it a year'.
Bosko!
Chyba każda marzy o takim ślubie
Tylko ta nasza pogoda w Polsce..
Choć zimy brak to może cały rok będzie mega słoneczny i gorący?
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 10:49   #35
monia503
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
ja też o tym myślałam.
tam gdzie chcę wesele było by godne
ale muszę zobaczyć jak to z moim USC (które jest brzydkie...) i urzędniczki na to patrzą, bo podobno 2 lata temu był nawet kłopot ze ślubem w sobotę! że tylko raz w miesiącu!
My mamy ślub w maju i to w niedziele
Łatwo nie było ale udało się załatwić urzędnika
Nie moge się doczekać!
monia503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 10:53   #36
monia503
Raczkowanie

Moje inspirację

Jeszcze nie zdecydowałam o kolorze przewodnim,czy biel z zielenią czy coś w pastelach.

A jakie są Wasze inspiracje na ślub w plenerze?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4e3ee71311af6.jpg (97,8 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4e3ee4bdea5c5.jpg (82,8 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Śluby w plenerze, ślub cywilny w plenerze, ślub symboliczny dekoracje, śluby plenerowe, konsulta.jpg (43,4 KB, 67 załadowań)
Stary 2014-03-24, 10:57   #37
monia503
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eflinka Pokaż wiadomość
Zebrałam plenerowe inspiracje, wraz ze zdjęciami namiotów we wpisie na moim blogu. Jeśli więc któraś z Was chciałaby zobaczyć to zapraszam > Ślub plenerowy. Inspiracje.

Różnice w kosztach namiotów jest znaczne.
Bardzo fajne inspirację-na pewno skorzystam
Stary 2014-05-02, 23:14   #38
Kornka
Rozeznanie

Kochane! Pomocy! Mam 19 lipca tego roku ślub i wesele w tym samym miejscu, tj w ogrodzie będzie ślub (protestancki, nie cywilny, więc nie ma problemu "godności" godła itd) potem wesele już w sali, chociaż część atrakcji będzie też na dworzu, typu grill
1 kwestia : mam problem z kwestią potraktowania gości, otóż na sam ślub chcę zaprosić ok.80 osób. Reszta, trochę ponad 100, będzie zaproszona również na wesele... nie wiem jak to zrobić, by "odgrodzić" miejsce ślubu od części weselnej, tak by goście zaproszeni na ślub po ceremonii nie poczuli się jakoś dotknięci, że reszta idzie na salę, a oni nie :/ myślałam o wyznaczeniu kwiatami jakiegoś konkretnego miejsca do składania życzeń przez gości ślubnych, a potem o taktowne rozwiązanie sprawy przez wodzireja, np żeby poprosił gości weselnych do sali Zaproszenia są imienne, a powiadomienia nie i nie ma tam żadnych informacji o późniejszej imprezie weselnej, ale chyba może nie do końca zrozumieć, że był zaproszony tylko na ślub, gdy przyjedzie na miejsce. Sama już nie wiem :/
2 kwestia czy ktoś organizował/wynajmował przenośne głośniki i cały zestaw z mikrofonami i multimediami (żeby była muzyka) na ślub w plenerze? Mój dj/wodzirej nie mają takiej możliwości, bo wszystko już będą instalować na sali 3 h wcześniej i nie wyrobią się by przestawiać to wszystko po ceremonii do sali
Na szczęście deszcz nam raczej nie przeszkodzi w samej ceremonii, bo na terenie są różne plandeki itp przygotowane na tego typu okazje, zawczasu ogarniemy awaryjne dekoracje na wypadek brzydkiej pogody.

Edytowane przez Kornka
Czas edycji: 2014-05-02 o 23:16
Kornka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 14:39   #39
sosueiki
Raczkowanie

Kornka myślę, że powinniście poinformować gości, gdzie mają się udać, a tym, którzy będą tylko na slubie głośno podziękować. Może to zrobić świadek czy Wy, co było by bardziej kulturalne. Co do muzyki to możecie przecież zorganizować laptopa i głośniki?

A teraz ja
Planujemy ślub na grudzień tego roku, bądź kwiecień/maj 2015. U nas nie ma problemu ze zgodą, bo w DE to normalne. Myślę, że ślub zimą w plenerze by się nie sprawdził, ale jak weźmiemy w 2015 to pogoda była by już w miarę ok. Gości będzie około 30. Z Więc nie powinno być problemu z jakimś ewentualnym namiotem. Problem jednak to sama aranżacja miejsca. Naturalnie z przodu jakaś ławka dla urzędnika, z białym obrusem, godłem i kwiatami... Ale nie mam pomysłu na nic innego... Czasu jeszcze trochę, więc uda się coś wymyślić.
sosueiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 16:36   #40
Linaewen
Zakorzenienie

I potem człowiek próbuje coś załatwić...
http://www.usc.pl/forum/viewtopic.ph...216c2c2a48696d
http://www.usc.pl/forum/viewtopic.ph...216c2c2a48696d
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 17:43   #41
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
szkoda gadać...
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 18:10   #42
201604181004
Konto usunięte

to jest polska komuna - pańcie ze średnim wykształceniem co się w stołkach zasiedziały z dożywotnią pracą w urzędzie no cóz...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-21, 11:40   #43
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Aż się zagotowałam jak to przeczytałam
Ale problem mojego ślubu rozwiązałam zupełnie inaczej; odbędzie się w USC na wsi niedaleko miejsca wesela gdzie śluby odbywają się 2 razy do roku, więc wszystko będzie tak jak ja chce, a nie na szybko co 15 minut w zatłoczonym mieście. Będą dekoracje, marsz weselny i tata poprowadzi mnie do pana młodego. Pani urzędniczka nie robiła problemów jak się pytałam o wszystko, a dodatkowo i tak zgadza się na ślub w plenerze jakbym bardzo chciała

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 19:05   #44
tutusia
Rozeznanie

To i ja się dołączę do dyskusji
Mi i mojemu narzeczonemu bardzo marzył się ślub w plenerze i to było główne kryterium przy wyborze sali weselnej.
Całość odbędzie się na terenie pałacyku z pięknymi terenami zielonymi dookoła. Zarówno właściciele pałacu, jak i urzędnik w tej gminie sę bardzo ugodowi i "proklienccy" - urzędnik zgodził się nawet, żeby przed nim mowę miał nasz przyjaciel (taki mistrz ceremonii) i żebyśmy oprócz obowiązkowych formułek wypowiedzieli własne przysięgi.
Nie inwestuję w żadne specjalne namioty, bo wg mnie psuje to całą koncepcję i piękno natury. Będzie co najwyżej małe zadaszenie nad nami i urzędnikiem.
Jeśli pogoda nie dopisze - przeniesiemy się ze wszystkim do sali w pałacu (innej niż ta, w której będzie wesele).
Potem wesele w sali bankietowej.
Jeśli chodzi o dekoracje to stawiam na świeże kwiaty (gipsówka), papierowe pompony pozawieszane na drzewach i łuk/namiot równiez przystrojony będzie pomoponami.
Na sali też dekoracje będą pomponowe (+ papierowe rozety + girlandowe chorągiewki trójkątne).
Tu są moje inspiracje, jakby ktoś miał ochotę zobaczyć
http://www.pinterest.com/tutusiak/wedding-inspiration/
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 15:50   #45
ukopka
Raczkowanie

ech... no i się rozmarzyłam....
Stary 2014-06-25, 14:29   #46
dorota911
Przyczajenie

Tak ślub w plenerze jest jak z bajki i zdjęcia wychodzą niezapomniane
moja koleżanka miała taki ślub, byłam na taki pierwszy raz i był niesamowity! <reklama>

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2014-06-26 o 16:07 Powód: reklama
dorota911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 15:23   #47
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorota911 Pokaż wiadomość
Tak ślub w plenerze jest jak z bajki i zdjęcia wychodzą niezapomniane
moja koleżanka miała taki ślub, byłam na taki pierwszy raz i był niesamowity! ciach,reklama
Subtelna reklama

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2014-06-26 o 16:07
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 20:09   #48
moloszek
Raczkowanie

Czekam z niecierpliwością na moment, w którym tego typu wesela zagoszczą na polskiej scenie na dobre
U nas największa przeszkodą jest bardzo zmienna pogoda, która uniemożliwia bycia pewnym czy trafimy właśnie w dobry dzień. Może być namiot - ale według mnie to psuje klimat, jednak ze względu na różnorodność pogody sam bym się obawiał.
Brakuje nam trochę tej pogody ;/
moloszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 10:17   #49
Magdu_La
BAN stały

Ile zwolenników plenerowych imprez, tyle samo i przeciwników. @ Grubella nie wydaje mi się, żeby plenerowy ślub znaczył tyle samo co wyświechtane 'zastaw się, a postaw się”. Byłam w tamtym roku na bardzo fajnym i skromnym weselu w Chabrowym Dworku pod Warszawą. fakt, teren jest ogromny, ale znajduje się kawałek od miasta, a o samej ceremonii można powiedzieć tyle, że była zorganizowana ze smakiem. Nie niezaprzeczalnym atutem trendu ' plenerowych ' ślubów i wesel jest to, że tak naprawdę to samą dekoracją jest już sceneria, w ktorej się znajdujemy. Zielen nie przytłacza młodej pary, pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że stanowi wspaniałe tło. No, ale to już indywidualna sprawa każdej osoby...
Magdu_La jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-14, 06:40   #50
karm86
Przyczajenie

Witam, Forumowiczki
My zdecydowaliśmy się na ślub w plenerze, w naszym przypadku wiąże sie to jednynie z ryzykiem niedopisania pogody- slub w październiku, oraz kosztem 100zł- rozłożenie namiotu pod którym będziemy my, urzędniczka i świadkowie... reszta gości na stojąco... jednynie ławeczka dla Babci- ale to już tak parkowa już sie nie mogę doczekać!!
karm86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 08:11   #51
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karm86 Pokaż wiadomość
Witam, Forumowiczki
My zdecydowaliśmy się na ślub w plenerze, w naszym przypadku wiąże sie to jednynie z ryzykiem niedopisania pogody- slub w październiku, oraz kosztem 100zł- rozłożenie namiotu pod którym będziemy my, urzędniczka i świadkowie... reszta gości na stojąco... jednynie ławeczka dla Babci- ale to już tak parkowa już sie nie mogę doczekać!!
łał, odważnie gdybym brała plenerowy to nigdy nie ryzykowałabym z październikiem właśnie ze względu na pogodę - chyba większa szansa że będzie zła niż dobra. Latem też może padać, ale przynajmniej jest ciepło.
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 10:22   #52
karm86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
łał, odważnie gdybym brała plenerowy to nigdy nie ryzykowałabym z październikiem właśnie ze względu na pogodę - chyba większa szansa że będzie zła niż dobra. Latem też może padać, ale przynajmniej jest ciepło.

no troche sie martwie pogodą, ale przecież jak wspomniałaś latem też może padać, a to tylko 20 minut, w zimnym kościele goście też mogą zmarznąć...w zeszłym roku na 1 listopada było piekne słońce- nie ma na to żadnej reguły

a na marginesie dodam, że w pakiecie z Narzeczonym mam zawsze udana pogodę w urlopie, i po cichu licze na to, żę "załatwi" nam na ślub też...
karm86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-31, 12:53   #53
alorie
Przyczajenie

Chcę troche odświeżyć! 13 czerwca wychodzę za mąż! ; ) I tak jak w temacie ślub(ceremonia i wesele) odbędzie się w plenerze.

Jeśli się ktoś nad tym zastanawia to polecam. ; ) a za dwa miesiące pochwale się zdjęciami ; )
alorie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-02, 11:48   #54
Sandra345
BAN stały

Plener to fajna sprawa.
Sandra345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-02, 16:47   #55
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alorie Pokaż wiadomość
Chcę troche odświeżyć! 13 czerwca wychodzę za mąż! ; ) I tak jak w temacie ślub(ceremonia i wesele) odbędzie się w plenerze.

Jeśli się ktoś nad tym zastanawia to polecam. ; ) a za dwa miesiące pochwale się zdjęciami ; )
Będę czekać
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-03, 08:27   #56
Aska2299
Przyczajenie

o!!! ślub w plenerze to musi być wyjątkowe przeżycie. mu jeszcze nie ustaliliśmy dokładnej daty ślubu, ale ja zaczynam już planować. nie mogę się doczekać białej sukni z długim welonem sunącym się po dywanie, przejażdżki limuzyną do ślubu i grona bliskich cieszących się z naszego święta. zastanawiam się nad przyjęciem weselnym w pałacu... a może by tak zamiast ślubu w kościele poprosić księdza a o udzielenie nam sakramentu małżeństwa w parku przy pałacu?! ślub jak z bajki!!
Aska2299 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-03, 11:54   #57
alorie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aska2299 Pokaż wiadomość
o!!! ślub w plenerze to musi być wyjątkowe przeżycie. mu jeszcze nie ustaliliśmy dokładnej daty ślubu, ale ja zaczynam już planować. nie mogę się doczekać białej sukni z długim welonem sunącym się po dywanie, przejażdżki limuzyną do ślubu i grona bliskich cieszących się z naszego święta. zastanawiam się nad przyjęciem weselnym w pałacu... a może by tak zamiast ślubu w kościele poprosić księdza a o udzielenie nam sakramentu małżeństwa w parku przy pałacu?! ślub jak z bajki!!
super pomysl!! : ))) O to chodzi żeby Twój ślub był jak z bajkii ; )
alorie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-03, 14:19   #58
Valmai
Rozeznanie

Hej hej!
My też planujemy nie tylko ślub ale i przyjęcie poślubne w plenerze. W chatce w górach, tańce pod gwiazdami, piknik, praktycznie wszystko robione metodą DIY.
Jeśli któraś z Was miała już doświadczenia z imprezami w plenerze byłabym wdzięczna za podzielenie się radami.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 07:37   #59
Ta jedyna
Rozeznanie

Hej,

ja też biorę 12.09.2015 ślub w plenerze, w ogrodzie restauracji w której mamy później przyjęcie. Boję się tylko, że będzie deszcz!

Valmai ja brałam udział w takim ślubie w stodole i pod gołym niebem! A w jakim miesiącu planujesz ślub?

Edytowane przez Ta jedyna
Czas edycji: 2015-04-06 o 07:38
Ta jedyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 11:11   #60
Valmai
Rozeznanie

Ta jedyna, ostatnio często we wrześniu jest ładnie, a jeśli macie plan na wypadek niepogody to nie trzeba się przejmować.

Planuje początkiem lipca, w tej chatce jest sala na wypadek niepogody ale i tak mam nadzieje, że uda się trafić w dobrą pogodę.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości