![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub w plenerze - wątek zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Nie no ja zadnych namiotow nie biore pod uwage;p nawet krzesel dla gosci. Zawiadomien wyslemy z 300 xD zaproszen na slub juz tylko 80
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
nibyżona
|
ja też o tym myślałam.
tam gdzie chcę wesele było by godne ![]() ale muszę zobaczyć jak to z moim USC (które jest brzydkie...) i urzędniczki na to patrzą, bo podobno 2 lata temu był nawet kłopot ze ślubem w sobotę! że tylko raz w miesiącu! ![]()
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba każda marzy o takim ślubie ![]() Tylko ta nasza pogoda w Polsce.. Choć zimy brak to może cały rok będzie mega słoneczny i gorący? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Łatwo nie było ale udało się załatwić urzędnika ![]() Nie moge się doczekać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Moje inspirację
![]() Jeszcze nie zdecydowałam o kolorze przewodnim,czy biel z zielenią czy coś w pastelach. A jakie są Wasze inspiracje na ślub w plenerze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Kochane! Pomocy! Mam 19 lipca tego roku ślub i wesele w tym samym miejscu, tj w ogrodzie będzie ślub (protestancki, nie cywilny, więc nie ma problemu "godności" godła itd) potem wesele już w sali, chociaż część atrakcji będzie też na dworzu, typu grill
![]() 1 kwestia : mam problem z kwestią potraktowania gości, otóż na sam ślub chcę zaprosić ok.80 osób. Reszta, trochę ponad 100, będzie zaproszona również na wesele... nie wiem jak to zrobić, by "odgrodzić" miejsce ślubu od części weselnej, tak by goście zaproszeni na ślub po ceremonii nie poczuli się jakoś dotknięci, że reszta idzie na salę, a oni nie :/ myślałam o wyznaczeniu kwiatami jakiegoś konkretnego miejsca do składania życzeń przez gości ślubnych, a potem o taktowne rozwiązanie sprawy przez wodzireja, np żeby poprosił gości weselnych do sali ![]() 2 kwestia czy ktoś organizował/wynajmował przenośne głośniki i cały zestaw z mikrofonami i multimediami (żeby była muzyka) na ślub w plenerze? Mój dj/wodzirej nie mają takiej możliwości, bo wszystko już będą instalować na sali 3 h wcześniej i nie wyrobią się by przestawiać to wszystko po ceremonii do sali ![]() Na szczęście deszcz nam raczej nie przeszkodzi w samej ceremonii, bo na terenie są różne plandeki itp przygotowane na tego typu okazje, zawczasu ogarniemy awaryjne dekoracje na wypadek brzydkiej pogody.
Grudniowy wszystkowątek -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post87412851 Edytowane przez Kornka Czas edycji: 2014-05-02 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Kornka myślę, że powinniście poinformować gości, gdzie mają się udać, a tym, którzy będą tylko na slubie głośno podziękować. Może to zrobić świadek czy Wy, co było by bardziej kulturalne. Co do muzyki to możecie przecież zorganizować laptopa i głośniki?
A teraz ja ![]() Planujemy ślub na grudzień tego roku, bądź kwiecień/maj 2015. U nas nie ma problemu ze zgodą, bo w DE to normalne. Myślę, że ślub zimą w plenerze by się nie sprawdził, ale jak weźmiemy w 2015 to pogoda była by już w miarę ok. Gości będzie około 30. Z Więc nie powinno być problemu z jakimś ewentualnym namiotem. Problem jednak to sama aranżacja miejsca. Naturalnie z przodu jakaś ławka dla urzędnika, z białym obrusem, godłem i kwiatami... Ale nie mam pomysłu na nic innego... Czasu jeszcze trochę, więc uda się coś wymyślić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
I potem człowiek próbuje coś załatwić...
http://www.usc.pl/forum/viewtopic.ph...216c2c2a48696d http://www.usc.pl/forum/viewtopic.ph...216c2c2a48696d
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
to jest polska komuna - pańcie ze średnim wykształceniem co się w stołkach zasiedziały z dożywotnią pracą w urzędzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale problem mojego ślubu rozwiązałam zupełnie inaczej; odbędzie się w USC na wsi niedaleko miejsca wesela gdzie śluby odbywają się 2 razy do roku, więc wszystko będzie tak jak ja chce, a nie na szybko co 15 minut w zatłoczonym mieście. Będą dekoracje, marsz weselny i tata poprowadzi mnie do pana młodego. Pani urzędniczka nie robiła problemów jak się pytałam o wszystko, a dodatkowo i tak zgadza się na ślub w plenerze jakbym bardzo chciała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
To i ja się dołączę do dyskusji
![]() Mi i mojemu narzeczonemu bardzo marzył się ślub w plenerze i to było główne kryterium przy wyborze sali weselnej. Całość odbędzie się na terenie pałacyku z pięknymi terenami zielonymi dookoła. Zarówno właściciele pałacu, jak i urzędnik w tej gminie sę bardzo ugodowi i "proklienccy" - urzędnik zgodził się nawet, żeby przed nim mowę miał nasz przyjaciel (taki mistrz ceremonii) i żebyśmy oprócz obowiązkowych formułek wypowiedzieli własne przysięgi. Nie inwestuję w żadne specjalne namioty, bo wg mnie psuje to całą koncepcję i piękno natury. Będzie co najwyżej małe zadaszenie nad nami i urzędnikiem. Jeśli pogoda nie dopisze - przeniesiemy się ze wszystkim do sali w pałacu (innej niż ta, w której będzie wesele). Potem wesele w sali bankietowej. Jeśli chodzi o dekoracje to stawiam na świeże kwiaty (gipsówka), papierowe pompony pozawieszane na drzewach i łuk/namiot równiez przystrojony będzie pomoponami. Na sali też dekoracje będą pomponowe (+ papierowe rozety + girlandowe chorągiewki trójkątne). Tu są moje inspiracje, jakby ktoś miał ochotę zobaczyć ![]() http://www.pinterest.com/tutusiak/wedding-inspiration/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
ech... no i się rozmarzyłam....
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Tak ślub w plenerze jest jak z bajki
![]() ![]() moja koleżanka miała taki ślub, byłam na taki pierwszy raz i był niesamowity! <reklama> Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-06-26 o 16:07 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-06-26 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Czekam z niecierpliwością na moment, w którym tego typu wesela zagoszczą na polskiej scenie na dobre
![]() U nas największa przeszkodą jest bardzo zmienna pogoda, która uniemożliwia bycia pewnym czy trafimy właśnie w dobry dzień. Może być namiot - ale według mnie to psuje klimat, jednak ze względu na różnorodność pogody sam bym się obawiał. Brakuje nam trochę tej pogody ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
Ile zwolenników plenerowych imprez, tyle samo i przeciwników. @ Grubella nie wydaje mi się, żeby plenerowy ślub znaczył tyle samo co wyświechtane 'zastaw się, a postaw się”. Byłam w tamtym roku na bardzo fajnym i skromnym weselu w Chabrowym Dworku pod Warszawą. fakt, teren jest ogromny, ale znajduje się kawałek od miasta, a o samej ceremonii można powiedzieć tyle, że była zorganizowana ze smakiem. Nie niezaprzeczalnym atutem trendu ' plenerowych ' ślubów i wesel jest to, że tak naprawdę to samą dekoracją jest już sceneria, w ktorej się znajdujemy. Zielen nie przytłacza młodej pary, pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że stanowi wspaniałe tło. No, ale to już indywidualna sprawa każdej osoby...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Witam, Forumowiczki
My zdecydowaliśmy się na ślub w plenerze, w naszym przypadku wiąże sie to jednynie z ryzykiem niedopisania pogody- slub w październiku, oraz kosztem 100zł- rozłożenie namiotu pod którym będziemy my, urzędniczka i świadkowie... reszta gości na stojąco... jednynie ławeczka dla Babci- ale to już tak parkowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
no troche sie martwie pogodą, ale przecież jak wspomniałaś latem też może padać, a to tylko 20 minut, w zimnym kościele goście też mogą zmarznąć...w zeszłym roku na 1 listopada było piekne słońce- nie ma na to żadnej reguły a na marginesie dodam, że w pakiecie z Narzeczonym mam zawsze udana pogodę w urlopie, i po cichu licze na to, żę "załatwi" nam na ślub też... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Chcę troche odświeżyć! 13 czerwca wychodzę za mąż! ; ) I tak jak w temacie ślub(ceremonia i wesele) odbędzie się w plenerze.
Jeśli się ktoś nad tym zastanawia to polecam. ; ) a za dwa miesiące pochwale się zdjęciami ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
Plener to fajna sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
o!!! ślub w plenerze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Hej hej!
![]() My też planujemy nie tylko ślub ale i przyjęcie poślubne w plenerze. ![]() Jeśli któraś z Was miała już doświadczenia z imprezami w plenerze byłabym wdzięczna za podzielenie się radami. ![]()
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Hej,
ja też biorę 12.09.2015 ślub w plenerze, w ogrodzie restauracji w której mamy później przyjęcie. Boję się tylko, że będzie deszcz! ![]() Valmai ja brałam udział w takim ślubie w stodole i pod gołym niebem! A w jakim miesiącu planujesz ślub?
![]() Edytowane przez Ta jedyna Czas edycji: 2015-04-06 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Ta jedyna, ostatnio często we wrześniu jest ładnie, a jeśli macie plan na wypadek niepogody to nie trzeba się przejmować.
![]() Planuje początkiem lipca, w tej chatce jest sala na wypadek niepogody ale i tak mam nadzieje, że uda się trafić w dobrą pogodę. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.