![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idiotyczne zachowanie kolegów mojego TŻ
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
"Aha, jeszcze jedno. Jak myślicie, mówić mu o sytuacjach, kiedy tak pieprzą za jego plecami? Zwłaszcza, że w twarz to tak mu dosrywa może ze dwóch, a jak go nie ma, to do mnie nawalają całą grupą..." - ja tam nie mam pewności czy on wie że takie teksty za jego plecami lecą. I zrozum jedno - guzik i mnie i autorkę obchodzą relacje FACETÓW. Niech w swoim gronie robią co chcą, mogą się guanem obrzucać jak lubią, ale w stosunku do jego partnerki powinni się zachowywać jak ludzie, a nie jak buraki. I nieistotne że się znają wiele lat, ona jest kobietą, jest jego partnerką i ostatnie na co ma ochotę, to słuchać takich chamskich tekstów na temat swojego faceta. Oni obrażają JĄ.
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak jej się nie podoba (ma prawo jej się nie podobać) to niech im powie, że nie będą sie więcej spotykac jesli nie zaprzestaną tego i tyle. przecież nikt autorki nie zmusza do kontynuowania znajomości z tymi panami. Jej facet chce to utrzymuje z nimi kontakt, ona nie musi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No i o to właśnie mi chodzi. Ma prawo, każda kobieta ma prawo mieć coś przeciwko takiemu traktowaniu. A nie bawić się w wyrozumiałość dla męskiej przyjaźni.
![]() |
![]() |
#37 |
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
To niech Twój chłopak zapisze się na siłownie ( oczywiście inną niż ci jego kumple ). Daje głowe że po kilku miesiącach koleżką zrzedną miny jak zobaczą Twojego Tż-cika. Będą mu zazdrość nie tylko fajnej dziewczyny ale i figury. Tacy ludzie jak kumple Twojego Tżta działają mi na nerwy i zrobiłabym WSZYSTKO żeby zmazać im te głupie uśmieszki z durnowatej gęby.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorka pisała, że jej luby chodzi na siłownię i ogólnie jest aktywny fizycznie.
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha mi sie tez podobaja tacy nieco w sobie, wcale nie lubie jak facet jest za chudy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
No to ja bym po prostu na spokojne (nie po jakimś docinki kumpli) powiedziała im, że nie chcesz słuchać pojazdu po swoim facecie, bo ci to nie odpowiada i że to zalatuje już chamówą. I tyle. Jak zrozumieją, to fajnie, a jak nie - to przecież nikt nie każe ci na siłę spędzać z nimi czas. Poza tym jakby ranili tak bardzo Tż to chyba on sam miałby dosyć ich towarzystwa
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Gdyby twój facet ich nie lubił urażali by go to nie spędzał by z nimi czasu. Staraj się to traktować jako żarty albo po prostu nie spotykaj się z nimi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze dziękuję za odzew
![]() Postanowiłam o niczym TŻetowi nie wspominać, a na każdą taką zagrywkę reagować ripostą (a potrafię, tylko się powstrzymywałam do tej pory, bo jakiś czas temu uznałam, że za stara jestem na takie przepychanki i czas dorosnąć.. cóż) ![]() Co do zachęcania mojego do ćwiczeń, żeby dogryźć kolegom (gdzieś pojawiła się taka propozycja)- na to zdecydowanie nie pójdę. Jeśli miałby coś w sobie zmieniać, to tylko dla siebie, a nie dla mnie, czy, tym bardziej, dla kolegów. Mam nadzieję, że jak będę konsekwentna i za każdym razem ich gasić, to sobie dadzą w końcu spokój... Bo poza tą jedną sprawą to naprawdę wspaniali ludzie, szczerzy, pomocni i w ogóle, żal by było przez taką pierdołę oziębiać kontakty. Wydaje mi się, że oni po prostu nie do końca zdają sobie sprawę z tego, że może być to w jakiś sposób dla mnie przykre, bo wiem, że celowo nigdy by mi przykrości nie sprawili, a nawet w obecności osób trzecich zawsze stają w mojej obronie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
po drugiej stronie szafy
|
To może na początku spróbować z nimi po prostu po ludzku, na spokojnie pogadać? Powiedzieć wprost, że jest Ci przykro jak rzucają takie teksty i tak dalej.
![]() |
#45 |
Zakorzeniona
|
Autorko, skoro to przyjaciele, jak piszesz fajni faceci, to czemu najzwyczajniej w świecie im nie powiesz: "Chłopaki, te komentarze mi się nie podobają, możecie tak nie mówić?".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twojemu TŻowi to nie przeszkadza - pewnie się przyzwyczaił i wie, że to jest "normalne" w tym towarzystwie. Tobie zaczęło przeszkadzać - nie dziwię się - ale chyba w głębi duszy wiesz, że to nic złego. Po prostu niefajnie brzmi i nic się za tym nie kryje. Zazwyczaj kobietom się w głowach nie mieści, że najlepsi kumple mogą się wyzywać o kretynów, albo z byle powodu sobie w mordę dać. A tak jest wśród facetów. I wielka szkoda, że nie ma tak wśród kobiet ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Możliwe. A może nie, nie znam ludzi. Możliwości reakcji jest kilka, autorka ich zna i wybierze jej zdaniem najlepiej pasującą. Ja nie widzę w tym nic śmiesznego.
![]() |
![]() |
#48 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A serio. Nie raz "za jej plecami" używałam tego typu chamskich odzywek. I ona wobec mnie też. Ba! Nie raz nawet NIE za plecami. Po prostu mamy taką relację - siostrzaną. I uwielbiamy się jak nikt inny kogo znam. Tak czasem bywa, nie umiem tego wyjaśnić i już. Cytat:
Jak ja bym w moim towarzystwie męskich kumpli pocisnęła z tekstem, że "jest mi przykro", że o moim TŻ mówili, że jest chudym patykiem i się złamie na wietrze, to by na mnie popatrzyli jak na śnieg w Egipcie i kazali się puknąć w głowę. Po prostu nie wyobrażam sobie tego typu rozwiązań wśród tego typu paczki znajomych. Już lepsze cięte ripostowanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Ale, żeby nie było, spoko, rozumiem że kogoś to nie rusza ![]()
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak nie sądzę, żeby to był problem rangi głodu na świecie ![]() Ale to Autorka sama musi ocenić po pierwsze wagę problemu, a po drugie sposób jaki będzie najskuteczniejszy, żeby problem zażegnać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.