![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Witam się i ja w nowej części!!!
Przy okazji witam się w III trymestrze!!!! Nie wiem kiedy to zleciało, ale zaczynam się poważnie bać końcówki. Ponieważ moja chatka prawie skończona i mam nadzieję, że teraz będę miała trochę więcej czasu na odpoczynek biorę się za wyprawkę, a co za tym idzie muszę uważnie jeszcze raz przeczytać 4 część. Jakoś dam radę. W poniedziałek mam wizytę, a od wczoraj jestem na lekach bo oczywiście po raz kolejny przypałętała się infekcja. U mnie standardowo raz na 2 miesiące ![]()
#32 |
Raczkowanie
|
Melduję się i ja z Tymusiem
![]() ![]() ![]() ![]() I od razu mam pytanko - niektóre z was mają zwierzątka w domu - macie jakiś plan (lub miałyście przy poprzednich dzieciach) jak przygotować czworonoga na utratę pozycji w stadzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
witam się w nowym wątku
![]() Dziewczyny jak zwykle dobra robota i pięknie jest ![]() Wstałam dziś o 11:30 ![]() ![]() Castia elunka88 jak najbardziej liczę na wspólny poród ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#34 |
Raczkowanie
|
I ja się witam prosto po wizycie. 32 tydzień mały waży 2kg równe co proszę wpisać na pierwszą strone
![]()
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że dziewczyny będąc jeszcze w szpitalu przekazywały do domu pieluszki tetrowe (lub coś innego) przesiąknięte zapachem dzieciaczka. Mąż czy inny domownik dawał psu taką pieluszkę do wąchania, aby ten zaznajamiał się z zapachem przyszłego domownika. Nic mi więcej w tym temacie nie wiadomo ![]()
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jesteś pewna, że za każdym razem doleczasz tą infekcję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#38 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiem Wam, że mi się zdarzają noce, gdzie ani raz nie musze siku wstawać ![]() Cytat:
![]() Ja od początku ciąży chyba już 4 razy brałam antybiotyk na te sprawy i coś czuję, że znowu się cosik dzieję - więc doskonale rozumiem ten ból. FilipinkaJa zwierza w domu nie mam, ale w tej mojej "Mamo, tato, co Ty na to?" jest dział poświęcony temu tematowi - odpowiada chyba jakaś behawiorystka zwierząt. Gdyby ktoś był ciekawy, to mogę zeskanować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie naliczyła 7 ruchów w 2 godziny, chyba, że w okresie jak młoda nie śpi, to może by się uzbierało ![]() ![]()
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Dziś w nocy styczniowka urodziła synka 60 cm i 4230 czy 4320, dzielna dziewczyna
![]() Przy takich rozmiarach można zapomnieć o ciuszkach na 56 ![]() A ja mam kilka na 50, a nawet 47, sliczniunie, no ale ofiarowane, sama tak małych bym nie nabyła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() Synek Bebe miał 61 cm, więc nie zawsze te 56 jest przydatne... ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
(t)asia
![]() asiall oj mój też duży to będziemy mieć obie dzieci po 4 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
A co ja mam powiedzieć??
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#46 | ||
Raczkowanie
|
Witam się w V częsci
![]() Mam już swoje typy ![]() I pierwsza ochotniczka już się zgłosiła: Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy z mieszkaniem. Jeśli o chodzi o kasę ludzie po prostu tracą rozum, bo nie wiem, skąd się wzięły ex żonie takie pomysły na podział majątku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Całe szczęście (odpukać) niczego jeszcze nie złapałam, ale myślę, że to zasługa kapsułek DHA, bo nawet jelitówka obeszła się ze mną delikatnie ![]() Zdrówka ![]() Dzisiaj wstałam o 6:30, żeby wyprawić TŻ do kościoła, a sama zrezygnowałam ze względu na mróz... Po powrocie do łóżka poczytałam jeszcze IV część wątku i zasnęłam - spałam do 11:00 i to był najlepszy sen od jakiś trzech tygodni!!! Mały nie kopał, brzuch jakoś mniej przeszkadzał, całe łóżko dla siebie, zero głupich snów - chcę tak codziennie ![]() Teraz lecimy z TŻ szukać jakiś klapek pod prysznic dla mnie, a później czeka nas wizyta księdza, którego zobaczymy pierwszy raz w życiu ![]() Acha! I brawo dla naszej Pani Założycielki - TeQiba, mistrzu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie bardzo współczuję takich problemów ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I jeśli Mały należy do ruchliwych na pewno nie będziesz miała prablemów z doliczeniem 7 ruchów/2h ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jaka piękna waga - ponad 4-kilogramowy noworodek to jakiś "konkret" przy braniu na ręce ![]() Ha! I zamówiłam kocyk z Womaru - czekam teraz na przesyłki z Geminii, r_p77 i z kocykiem jak na bożonarodzeniowe prezenty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz powiedział, że lepiej żebym nie doczekała do 40 tc żeby naprawdę nie był z niego klocek. Ja jestem drobna raczejale podobno waga dziecka jest wagą zależną od genów rodziców czyli jacy się oni rodzili, ja miałam 4200 a mąż 3900 także czego ja się spodziewałam. Co do piesków to ja mam yorka w domu który nie nawidzi dzieci, już muszę zacząć go jakoś od siebie i od reszty domowników odseparowywać bo potem nie damy rady
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Dzięki - koleżanka pożyczyła mi ostatnio tę książkę, więc poszukam w niej wskazówek - dzieki za cynk!
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
najgorsze skąd ja wezmę większe ubranka. Oh ja głupia naiwna myślałam ze moje dziecko będzie "standardowe"
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja mam dziś 100-dniówkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||
Zadomowienie
|
A co to za spam w naszym idealnym początku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się w nowym wątku po mojej drzemce ![]() Tak jak Ela zdążyła zauważyć mam zamiar w tym wątku urodzić ![]() ![]() ![]() Jednak jak będziemy tak lecieć z tematami jak ostatnio to chyba nie zdążę ![]() Kurczę coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Cześć. Ja jestem w szpitalu. Wczoraj przyjechalam na IP bo od niedzieli nie czulam za wyraźnie ruchow i sie zaniepokoilam. Od razu mnie przyjęli do szpitala na obserwacje.
Z malym ok. W szpitalu sie rozbrykal i kopał w ktg. Mial gorsze dni wyraznie. Ale mnie gowniarz nastraszyl. Mam infekcje po antybiotyku i dostalam leki. USG robili. Maly w 31 tyg ma 1700 g wiec raczej malenstwo. Brak cech makrosomii i hipotrofii wiec ok. W piątek wyjde. Pozdrawiam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-01-15 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Ja sobie słodko spałam, a Wy juz wykończyłyście stary wątek
![]() Cytat:
![]() 1. gdy śpisz z psem w łóżku czy w jednym pokoju, a po porodzie chcesz go wysiudać do innego pomieszczenia, zacznij już przed porodem 2. jeszcze ze szpitala niech mąż zawiezie do domu jakieś ciuszki które dziecko miało na sobie i da do obwąchania psu, aby poznał zapach dziecka 3. gdy wracasz z dzieckiem ze szpitala, niech pies będzie na zewnątrz i wejdzie, gdy już dziecko będzie w domu. No i cała reszta typu nigdy nie krzycz i nie karaj zwierza w obecności dziecka, za to chwal, nagradzaj. Poświęć choćby chwilę na zabawę ze zwierzem itp, itd. Ostatnio nawet gdzieś czytałam o tym, chyba w "Bedę Mamą"- grudniowy numer. Ale i tak nie ma pewności, jak pies zareaguje. Mój np. rozchorował się - z żalu, z zazdrości? - nie wiem. Za to teraz są przyjaciółmi ![]() Ale Ty masz pamięć! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
TeQiba, odświeżasz listę mamuś zaginionych w tym wątku czy zostawiamy jak jest?
![]() Ja się pocieszyłam, bo po informacji od Cayenne, poszłam zerknąć na wątek noworocznych i jakiejś dziewczynie Mały w brzuchu przekręcił się w 39 tygodniu ![]() ![]() I mam nadzieję, że to jednak prawda, że zwykle dziewczynki rodzą się troszkę mniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do zwierzatek to moje na szczescie wiedza kto w domu rzadzi i nie bede specjalnych zabiegow wprowadzajacych uskuteczniac - przyzwyczaja sie ![]() Ale o pieluszce tez slyszalam - mozesz sprobowac ![]() Cytat:
![]() Niezazdroszcze liczenia - mam nadzieje ze moj lekarz nie wymysli czegos takiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Drobiazg :p Ale dziekuje ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
CayenneOna Ty będziesz mieć wikinga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Skucha! skucha!! Już nie spałam, oglądałam sobie serial do śniadania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() ![]() No, ale co? Wszytsko dobrze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.