Jak wygląda brzuch zaraz po porodzie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 22:00   #31
Narrenturm
Raczkowanie

Dot.: Jak wygląda brzuch zaraz po porodzie?

A ja dołączę się do obozu tych, które zaskoczyło, że brzuch tak szybko się wchłonął, w każdym razie już dwie doby po porodzie wyglądało tylko jak naprawdę minimalne wzdęcie w dolnej partii brzucha (bo przez pierwsze dwie doby byłam w takim szoku, że się sobie nie przyglądałam ) . Jak już powiedziane zostało wcześniej, wygląd i tempo wchłaniania się brzucha to sprawa bardzo indywidualna (pewnie dużo do rzeczy ma zagęszczenie włókien kolagenowych w skórze, którą chyba każdy ma odrobinę inną proporcję, jeśli się nie mylę?). Ja szczerze mówiąc, jako umiarkowana pesymistka, nastawiałam się na masakrę (tym bardziej, że rodziłam już po przekroczeniu magicznej 30tki , więc wiadomo, już nie ta sprężystość ) , a brzuch wessał się błyskawicznie, a co do skóry, to nic nie wisiało, natomiast rzeczywiście w środkowej partii, w okolicach pępka, skóra była jakby bardziej 'rozmiękczona' i 'pulchna' niż przed ciążą. Teraz, po ponad roku wszystko wróciło do stanu sprzed ciąży. (Aha, przyznam, że ja raczej dużego brzucha nie miałam, choć dziecię sporawe było i tak mniej więcej od 7 miesiąca miałam czasem wrażenie, że mi skóra strzeli pod żebrami, od naciągnięcia, tak jakby wyczerpał się limit możliwości rozciągania się skóry, nieprzyjemne uczucie).
Narrenturm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 22:15   #32
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrenturm Pokaż wiadomość
A ja dołączę się do obozu tych, które zaskoczyło, że brzuch tak szybko się wchłonął, w każdym razie już dwie doby po porodzie wyglądało tylko jak naprawdę minimalne wzdęcie w dolnej partii brzucha (bo przez pierwsze dwie doby byłam w takim szoku, że się sobie nie przyglądałam ) . Jak już powiedziane zostało wcześniej, wygląd i tempo wchłaniania się brzucha to sprawa bardzo indywidualna (pewnie dużo do rzeczy ma zagęszczenie włókien kolagenowych w skórze, którą chyba każdy ma odrobinę inną proporcję, jeśli się nie mylę?). Ja szczerze mówiąc, jako umiarkowana pesymistka, nastawiałam się na masakrę (tym bardziej, że rodziłam już po przekroczeniu magicznej 30tki , więc wiadomo, już nie ta sprężystość ) , a brzuch wessał się błyskawicznie, a co do skóry, to nic nie wisiało, natomiast rzeczywiście w środkowej partii, w okolicach pępka, skóra była jakby bardziej 'rozmiękczona' i 'pulchna' niż przed ciążą. Teraz, po ponad roku wszystko wróciło do stanu sprzed ciąży. (Aha, przyznam, że ja raczej dużego brzucha nie miałam, choć dziecię sporawe było i tak mniej więcej od 7 miesiąca miałam czasem wrażenie, że mi skóra strzeli pod żebrami, od naciągnięcia, tak jakby wyczerpał się limit możliwości rozciągania się skóry, nieprzyjemne uczucie).
O ja tak miałam w 1 ciąży, aż mnie piekło z tego, ale mimo to nie miałam ani jednego rozstępu.
Stary 2014-01-17, 13:54   #33
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ja też nie wierze w te płaskie brzuchy w piec minut po porodzie to chyba fizycznie niemożliwe, nie z uwagi na tłuszcz, ale na wielość macicy, ułożenie innych narządów, rozciągnięcie skory. Gwiazdy i modelki robią sobie cc z plastyka brzucha i dlatego w 3 tygodnie po porodzie po wybiegu śmigają.
Dla mnie to ta pani jest mistrzynią
Cztery dni po porodzie i brzuch jak przed... Ale ćwiczyła w ciąży cały czas.

http://instagram.com/p/hQc3DjAsc7/
gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 15:31   #34
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dla mnie to ta pani jest mistrzynią
Cztery dni po porodzie i brzuch jak przed... Ale ćwiczyła w ciąży cały czas.

http://instagram.com/p/hQc3DjAsc7/
Tak to ja nie miałam nawet przed ciążą
Stary 2014-01-18, 23:22   #35
yZa90210
Raczkowanie

ja miałam cc i mój brzuch od razu był bardzo mały... pierwszą dobę leżałam, to w ogóle jakbym brzucha nie miała, tylko czułam ze w dodyku taki miekki- balon z woda. Na drugi dzien jak wstałam troszke spuchnięty na dole. a juz ok 5-6 dnia był jak przed porodem. W ogóle nie zmieniałam ubrań. Jednak to raczej sprawa indywidualna. Ja zawsze byłam suchar i po porodzie jestem dalej ;/ a przydałoby sie tak 5kg więcej...
yZa90210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 20:51   #36
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shanikua19 Pokaż wiadomość
jestem w 30tc i mam juz spory brzuszek, jestem ciekawa jak bedzie on wygladał zaraz po porodzie, nie wiele sie zmniejsza? Chodzi mi głownie o to że zostałam zaproszona na wesele, które odbędzie się w lipcu i zastanawiam sie czy bede skazana na jakies workowate sukienki zakrywające brzuch (przed ciążą był płaściutki) i co też myslicie o pasach poporodowych, warto się zaopatrzyć i ćwiczyć w nich? Pytam bo opinie na ten temat są bardzo podzielone i już sama nie wiem... ;P No ale może odwiedzi ten wątek jakaś Pani która już go stosowała i ma co nie co do opowiedzienia o efektach
Jeśli zdasz się na "naturę" to w zależności od twoich uwarunkowań może to bardzo rożnie wyglądać.

Ale jeśli ci zależy na płaskim brzuchu to ćwicz, i myślę, że w miesiąc ćwiczeń jesteś w stanie spokojnie odzyskać plaski brzuch.

Ja bym pasa nie kupowała, wg mnie ćwiczenia wystarczą.
Stary 2014-06-04, 20:33   #37
wika82
Zakorzenienie

Jestem w szoku, ale wygląda na to, że moje ciało jedynie w ciąży zyskało.
Po pierwsze nie mam ani jednego rozstępu. Po drugie brzuch ładnie się wchłania, z dnia na dzień jest coraz mniejszy. I po trzecie pięknie zaokrągliły się piersi już po nawale z pierwszych dób.
Jak już będę mogła ćwiczyć, to "dopracuję" brzuch, pośladki, ramiona i przedramiona.
Przytyłam 13 kg.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2014-06-04 o 20:34 Powód: literówka
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 23:54   #38
szczeczuszka
Raczkowanie

a mój za to wygladal jak flak, mimo,że mialam wcześniej mieśnie brzucha godne miana "kaloryfera", a polożna twierdzila że macica mi sie obkurczyla jak nawiedzona i nic tylko dzieci rodzić. Dajcie se dziewczyny czas.
szczeczuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 01:14   #39
Harakiri
Rozeznanie

U mnie tez juz jakies 2 tygodnie po porodzie brzuch wygladal jak przed porodem tylko teraz taki troche miekszy jest. A waga wrocila juz do poprzedniej a nawet 1kg mniej
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 07:33   #40
MamaKtosia
Zadomowienie

Bo to wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji. Jednym kobietom zajmuje dłużej, innym krócej. Ja w nagrodę za trudy ciąży na szczęście po ciąży wracam do formy ekspresowo. Chociaż tyle
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-31, 12:54   #41
togetherforever
BAN stały

pozazdrościć tym, co szybko wracają do swojej figury po porodzie. Niestety nie każda ma tyle szczęścia. Ja też chętnie poddałaby się takiemu zabiegowi, słyszałam też, że dr Piotr Osuch jest bardzo dobrym specjalistą w tej dziedzinie i bardzo dobrze sobie radzi z tym, żeby poprawić wygląd brzucha po porodzie.
togetherforever jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 12:44   #42
Julkakulkaa
Rozeznanie

Ja 2 tygodnie po porodzie miałam brzuch mniejszy niż przed ciążą To dlatego, że byłam z małym w szpitalu i prawie nic tam nie jadłam (stressssss), po drugie, narządy nie wróciły jeszcze na swoje miejsce, po trzecie, przy szerszych biodrach wyglądach na płaściuteńki. Za to 3 miesiące po porodzie, mimo karmienia, przybyły mi 2 kg z powodu spowolnionego metabolizmu.

Teraz jestem w drugiej ciąży i zastanawiam się, jak będzie... Nasłuchałam się, że w drugiej ciąży się bardzo tyje. A jak Wy miałyście?
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-11, 15:03   #43
katyfashion
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Tak jak ok 5 miesiaca ciazy zazwyczaj. Macica sie obkurcza tak 2 miesiace. Niestyety skóra trochę dłużej, tłuszczyk też zostaje
NIEPRAWDA!!!!! ja PO PIERWSZYM i drugim dziecku zaraz po porodzie założyłam takie wysokie ściskające majtki i po powrocie ze szpitala po 14 dniach już wcisnęłam się w spodnie w które nie wchodziłam przed ciążą. Wiec nie martwcie się jak nie będziecie jeść ponad miarę czyli wiecej niż przed ciążą to nawet schudniecie od całodobowej pracy przy dziecku ja mam to szczęście ze tez mam geny ok! i wyglądam jak Steczkowska ale gdyby nie te majtki to rozlazłabym się jak rozklapciocha..... ale kupcie sobie takie majtki powiem wam gdzie one są xxx

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez togetherforever Pokaż wiadomość
pozazdrościć tym, co szybko wracają do swojej figury po porodzie. Niestety nie każda ma tyle szczęścia. Ja też chętnie poddałaby się takiemu zabiegowi, słyszałam też, że dr Piotr Osuch jest bardzo dobrym specjalistą w tej dziedzinie i bardzo dobrze sobie radzi z tym, żeby poprawić wygląd brzucha po porodzie.
Uwierz mi ze ty tez wrócisz migiem do figury a nawet zdradzę ci co zrobić żebyś schudła. Zabierz do szpitala takie majtki z bielizny korygującej i na 2 gi dzień po porodzie je załuż.Ja to zaraz zaczęłam wstawac pod natrysk oczywiście szłam powoli ja stara babulenka tam czułam ze mnie jeszcze wszystko boli ale przemogłam się i kopyta pracowały miesnie a później już w domu od razu nosiłam cały dzień te majty sciągające i później przez 3-4 tygodnie nadal. nie pomagał mi nikt i musiałam 100 razy w nocy do dziecka wstawać jak kładłam się spać to już trzeba było karmić i tak non stop . Ale figurę mam super zero jakichkolwiek rozstępów nic brzuch płaski jak kartka papieru. ALE PAMIETAJCIE!!!- NIE MA ZJADANIA PO DZIECKU SMACZNYCH SŁODKICH ZUPEK JA WYLEWAŁAM WSZYSTKO CO ON NIE ZJADŁ A SAMA JADŁAM MINIMUM CHLEBA DUZO MIESA CIELECINY I SAŁATY I OWOCE . zero słodyczy żadnych batoników herbatników paluszków nic!!!! pop prostu nie kupujcie nie miejcie tego w domu. Powiem wam gdzie takie majty kupić. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-03-11 o 15:47 Powód: linki
katyfashion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-14, 10:56   #44
Mondo_Bongo
Raczkowanie

ja mialam po porodzie taki sam jak przed, wszystkie kilogramy tez juz w dniu wyjscia ze szpitala zniknely no ale ja przytylam 12 kg "tylko" i bylam aktywna w ciazy do konca
Mondo_Bongo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-14, 11:10   #45
NattiTt
Wtajemniczenie

https://instagram.com/sarahstage/

Zawsze można mieć kaloryfer nawet w 8mc ;D

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-15, 08:04   #46
NecroKitty
Wtajemniczenie

Też sądziłam, że zanim brzuch dojdzie do jako takiego stanu to miną miesiące Rano po porodzie wszystko wyglądało identycznie jak 9 miesięcy wcześniej. Żałuje, że zdjęć nie zrobiłam Salowe patrząc na mnie pytały czemu po cesarce leżę na normalnej sali (w sumie nie wiem czy po cesarce brzuch wydaje się mniejszy niż po sn?).
Wydaje mi się jednak, że u mnie zadziałały geny. Moja mama i babcia nie miały ani jednego rozstępu po ciąży (babcia po 4 ciążach) i do tej pory mają skórę w świetnym stanie, nie widać aż tak wieku. Mam nadzieję, że starzeć też się będę tak dobrze
Stary 2015-03-15, 10:26   #47
_Beata _
ja.

znow moja kolezanka po cc miala brzuch jakby nadal miala w nim dziecko, serio byl nadal duzy i okragly jak ciazowy. ja sn, po porodzie wygladal jak pilka z ktorej uszlo powietrze, wielkosciowo nie wiem, moze z polowe mniejszy niz przed tuz przed urodzeniem.
_Beata _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-21, 23:35   #48
kama1987
Rozeznanie

Na 2 dzień po porodzie mój brzuch wielkościowo był taki jak przed, jedynie skóra była taka pomarszczona, ale jakoś po 2 tyg wszystko wróciło do stanu sprzed ciąży. Pamiętam, że TZ w szpitalu się mnie pytał czemu ja nie mam brzucha a inne dziewczyny wyglądają jakby miały rodzić za chwilę. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym, że tak szybko mi zmalał brzuch, ale w ciąży przytyłam tylko 9-10 kg.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości