![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak wygląda brzuch zaraz po porodzie?
A ja dołączę się do obozu tych, które zaskoczyło, że brzuch tak szybko się wchłonął, w każdym razie już dwie doby po porodzie wyglądało tylko jak naprawdę minimalne wzdęcie w dolnej partii brzucha (bo przez pierwsze dwie doby byłam w takim szoku, że się sobie nie przyglądałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cztery dni po porodzie i brzuch jak przed... Ale ćwiczyła w ciąży cały czas. http://instagram.com/p/hQc3DjAsc7/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
ja miałam cc i mój brzuch od razu był bardzo mały... pierwszą dobę leżałam, to w ogóle jakbym brzucha nie miała, tylko czułam ze w dodyku taki miekki- balon z woda. Na drugi dzien jak wstałam troszke spuchnięty na dole. a juz ok 5-6 dnia był jak przed porodem. W ogóle nie zmieniałam ubrań. Jednak to raczej sprawa indywidualna. Ja zawsze byłam suchar i po porodzie jestem dalej ;/ a przydałoby sie tak 5kg więcej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli ci zależy na płaskim brzuchu to ćwicz, i myślę, że w miesiąc ćwiczeń jesteś w stanie spokojnie odzyskać plaski brzuch. ![]() Ja bym pasa nie kupowała, wg mnie ćwiczenia wystarczą.
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku, ale wygląda na to, że moje ciało jedynie w ciąży zyskało.
![]() Po pierwsze nie mam ani jednego rozstępu. Po drugie brzuch ładnie się wchłania, z dnia na dzień jest coraz mniejszy. I po trzecie pięknie zaokrągliły się piersi już po nawale z pierwszych dób. Jak już będę mogła ćwiczyć, to "dopracuję" brzuch, pośladki, ramiona i przedramiona. ![]() Przytyłam 13 kg.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2014-06-04 o 20:34 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
a mój za to wygladal jak flak, mimo,że mialam wcześniej mieśnie brzucha godne miana "kaloryfera", a polożna twierdzila że macica mi sie obkurczyla jak nawiedzona i nic tylko dzieci rodzić. Dajcie se dziewczyny czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
U mnie tez juz jakies 2 tygodnie po porodzie brzuch wygladal jak przed porodem tylko teraz taki troche miekszy jest. A waga wrocila juz do poprzedniej a nawet 1kg mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Bo to wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji. Jednym kobietom zajmuje dłużej, innym krócej. Ja w nagrodę za trudy ciąży na szczęście po ciąży wracam do formy ekspresowo. Chociaż tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
pozazdrościć tym, co szybko wracają do swojej figury po porodzie. Niestety nie każda ma tyle szczęścia. Ja też chętnie poddałaby się takiemu zabiegowi, słyszałam też, że dr Piotr Osuch jest bardzo dobrym specjalistą w tej dziedzinie i bardzo dobrze sobie radzi z tym, żeby poprawić wygląd brzucha po porodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Ja 2 tygodnie po porodzie miałam brzuch mniejszy niż przed ciążą
![]() Teraz jestem w drugiej ciąży i zastanawiam się, jak będzie... Nasłuchałam się, że w drugiej ciąży się bardzo tyje. A jak Wy miałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-03-11 o 15:47 Powód: linki |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
ja mialam po porodzie taki sam jak przed, wszystkie kilogramy tez juz w dniu wyjscia ze szpitala zniknely no ale ja przytylam 12 kg "tylko" i bylam aktywna w ciazy do konca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
https://instagram.com/sarahstage/
Zawsze można mieć kaloryfer nawet w 8mc ;D
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Też sądziłam, że zanim brzuch dojdzie do jako takiego stanu to miną miesiące
![]() ![]() Wydaje mi się jednak, że u mnie zadziałały geny. Moja mama i babcia nie miały ani jednego rozstępu po ciąży (babcia po 4 ciążach) i do tej pory mają skórę w świetnym stanie, nie widać aż tak wieku. Mam nadzieję, że starzeć też się będę tak dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
ja.
|
znow moja kolezanka po cc miala brzuch jakby nadal miala w nim dziecko, serio byl nadal duzy i okragly jak ciazowy. ja sn, po porodzie wygladal jak pilka z ktorej uszlo powietrze, wielkosciowo nie wiem, moze z polowe mniejszy niz przed tuz przed urodzeniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Na 2 dzień po porodzie mój brzuch wielkościowo był taki jak przed, jedynie skóra była taka pomarszczona, ale jakoś po 2 tyg wszystko wróciło do stanu sprzed ciąży. Pamiętam, że TZ w szpitalu się mnie pytał czemu ja nie mam brzucha a inne dziewczyny wyglądają jakby miały rodzić za chwilę. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym, że tak szybko mi zmalał brzuch, ale w ciąży przytyłam tylko 9-10 kg.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.